Şimdi Ara

yeşil pasaport ve sigorta

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
13.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim yeşil pasaport var. Bir yerde uzun dönem staj yapacağım ve adamlar beni sigortaya geçirecek. Benim yeşil pasaport yanar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yeşil Pasaport ve Sigorta: Kapsamlı Bir Kılavuz

Giriş Yeşil pasaport sahibi olanlar için sigorta yaptırmak önemli bir husustur. Bu metinde, yeşil pasaport ve sigortanın ilişkisini, stajyer öğrencilerin durumunu ve sigorta başlangıcı sonrasında yeşil pasaportun iptal edilip edilmeyeceğini inceleyeceğiz.

Yeşil Pasaport ve Sigortanın İlişkisi Yeşil pasaport sahibi olmak, sigortalı olma zorunluluğunu ortadan kaldırmaz. Hem yeşil pasaport sahibi çalışanlar hem de öğrenciler, sağlık, kaza ve seyahat sigortası gibi çeşitli sigorta türlerine ihtiyaç duyabilirler.

Stajyer Öğrenciler İçin Yeşil Pasaport Staj yapan öğrenciler, yeşil pasaport sahibi olsalar bile, çalıştıkları kurum tarafından staj sigortası yaptırılmalıdır. Staj sigortası, öğrencileri iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı korur.

Sigorta Başlangıcı ve Yeşil Pasaport Sigorta başlatmak, yeşil pasaportun iptal edilmesine neden olmaz. Ancak, sigortalı olduktan sonra, yeşil pasaport sahibi kişilerin yurt dışına çıkışlarında vize almaları gerekebilir. Bu nedenle, yurt dışı seyahat planınız varsa, sigorta başlatma işleminizi önceden tamamlamanız önerilir.

Staj Sigortası Yeşil Pasaportu Etkiler mi? Staj sigortası, yeşil pasaportu etkilemez. Staj sigortası, öğrencilerin staj süreleri boyunca karşılaşabilecekleri risklere karşı bir önlemdir. Yeşil pasaport ise, diplomatik ve resmi görevlerde kullanılmak üzere verilen özel bir pasaport türüdür.

Yeşil Pasaport İptali Hususları Yeşil pasaport, aşağıdaki durumlarda iptal edilebilir:

• Pasaport sahibinin Türk vatandaşlığını kaybetmesi
    • Pasaport sahibinin diplomatik veya resmi görevinden ayrılması
    • Pasaport sahibinin ağır bir suç işlemesi
    • Pasaport sahibinin sahte veya geçersiz belgeler kullanarak pasaport alması

Sonuç Yeşil pasaport sahibi kişiler, sigorta yaptırma zorunluluğundan muaf değildir. Stajyer öğrenciler, staj süreleri boyunca staj sigortasına sahip olmalıdır. Sigorta başlatmak, yeşil pasaportun iptal edilmesine neden olmaz, ancak yurt dışı seyahatlerde vize alınmasını gerektirebilir. Yeşil pasaport, sadece belirli koşullar altında iptal edilebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Öğrenci olma durumu devam ediyordur sanırım.Kullanmaya devam edersin gibi düşünüyorum.
  • Stajda yapılan sigorta, çalışan sigortasıyla karıştırılmamalı

Hayır yeşil pasaport hakkınız yanmaz, kullanmaya devam edin, hiç gidip de bilgi alayım vs. demeyin, işgüzar ya da yeni bir memur

hakkınız yanar vs der, yanlış bilgilendirir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anisiz

Stajda yapılan sigorta, çalışan sigortasıyla karıştırılmamalı

Hayır yeşil pasaport hakkınız yanmaz, kullanmaya devam edin, hiç gidip de bilgi alayım vs. demeyin, işgüzar ya da yeni bir memur

hakkınız yanar vs der, yanlış bilgilendirir.

Beni çalışan gibi sigortaya geçecekler galiba stajer olarak değil çalışan gibi gözükeceğim. O zaman ne olur acaba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.ankara.pol.tr/Sayfalar/Pasaport_Yesil.aspx

Bakın burada da belirtmiş, siz sigortalı da olsanız öğrenciliğiniz devam ediyor, stajınızı yapıyorsunuz, staj döneminiz biter öğrenciliğiniz sona erir, işe başlarsınız tam zamanlı ya da part time çalışan olarak, sigortanız ona göre yatar işte o zaman yeşil pasaport hakkınız ortadan kalkar...
  • quote:

http://www.ankara.pol.tr/Sayfalar/Pasaport_Yesil.aspx

Bakın burada da belirtmiş, siz sigortalı da olsanız öğrenciliğiniz devam ediyor, stajınızı yapıyorsunuz, staj döneminiz biter öğrenciliğiniz sona erir, işe başlarsınız tam zamanlı ya da part time çalışan olarak, sigortanız ona göre yatar işte o zaman yeşil pasaport hakkınız ortadan kalkar...

Ama korkum sonuçta çalışan gibi sigortalı olacağım. Benim staj yapıp yapmadığımı bilemedikleri için iptal etmesinler. Çünkü linkteki şartlarda çalışmamak var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yaşınız nedir , üniversite kaçıncı sınıftasınız, staj ne stajı , yani avukat olacaksınız hukuk stajı mı, okulla ilişiğiniz kesildi mi,

Okulunuzdan diploma aldınız mı mezun musunuz en önemli kısım burası, mezun olmamışsanız , staj adı altında adamlar size ücret de ödese, sigorta da yapsa yemek yol vs de verse hakkınız kaybolmaz,

Benzer durumda örneğin bugün meslek lisesi öğrencileri de ücret alır staj yerinden, yani parasal boyut esas değil,

Siz mezun oldunuz mu diploma aldınız mı ?
  • quote:

Yaşınız nedir , üniversite kaçıncı sınıftasınız, staj ne stajı , yani avukat olacaksınız hukuk stajı mı, okulla ilişiğiniz kesildi mi,

Okulunuzdan diploma aldınız mı mezun musunuz en önemli kısım burası, mezun olmamışsanız , staj adı altında adamlar size ücret de ödese, sigorta da yapsa yemek yol vs de verse hakkınız kaybolmaz,

Benzer durumda örneğin bugün meslek lisesi öğrencileri de ücret alır staj yerinden, yani parasal boyut esas değil,

Siz mezun oldunuz mu diploma aldınız mı ?

20 yaşındayım üniversite 2deyim elektrik elektronik müh bölüm. Babam belediyede çalıştığı için yeşil pasaport aldım. Diploma almama daha çok var.
    İşin sıkıntısı şu. Ben işi çğrenmek için girdim. Ufak bir para alacağım tanıdık yeri zaten ama sigortaya geçirecek asgari ücretli gibi. Ben staj dedim ama okulun zorunlu stajı yok bu sene. Yani normal eleman gibi gözükeceğim maalesef.

Ben isimine staj dedim ama stajer olmayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adnansetek -- 2 Şubat 2016; 18:09:39 >

• Kullanırsın sorun olmaz..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.