< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
'Yerli ve milli' olarak lanse edilen Next Sosyal'in yabancı açık kaynak platformunu kullandığı ortaya çıktı (6. sayfa)

-
-
Yerli ve milli bir şekilde çok iyi kopyala yapıştır yaparız elhamdülillah
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hadi parça üretemiyorsun toplama cihaz yapıyorsun bunada algı yaratip yerli ve milli diye yalan atiyosun o tamam yazılıma da yerli ve milli diyip yabancı kaynaktan veri kullanmak nedir asıl bu vatan hainliginden başka birşey değildir daha e devletteki verileri tutamadilar e-devlet diyorum 83 milyonun verisi torrentlerde geziyor numara sorgu adres sorgu yaşayanı ölü gösterme gibi internette bir sürü hizmet adı altında yapılıyor tamam troll olabilirsiniz ama azcık düz duracak kadar omurganız olsun be.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yav he he
-
Hayat amaçları o kardeş. Boş ver. Bir işe yarayıp memlekete yararlı bir naneleri oldu mu ki bu vakte kadar ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihtiyar.gamer -- 29 Temmuz 2025; 16:55:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mastodon altyapısı ile yapılmış olması, bu haber üzerinde bu kadar eleştirel durulmaması gerektiğini gösterir.
Başlık, etkin yorum ve tartışma olsun diye atılmış belki. Hazır açık kaynak olduğu bilindiği halde neden böyle başlık atılır, işte böyle. Olağan.
Bu noktada bazılarına sırf eleştiri yaptılar diye muhalif bir partili damgası vurulması mantıksız.
Girişimi olumlu buluyorum ancak,
açık kaynaklı olağan bir girişim olduğunu göz önüne alarak, girişimi desteklemek amaçlı tartışırken; iktidarın yıllarca manipülasyon amaçlı kullandığı şu 'millî irade', 'yerli-milli' gibi artık içi çürütülmüş sözler kullanılarak yapılan yorumlar da o seviyede mantık dışıdır.
Türkler, Türkçe konuşur.
Yıllarca üzerine basa basa 'Millî' sözcüğü dayatılarak manipülatif bir algı yaratıldığı, Ulusal Egemenliğimiz olan 'kamusal üretim yapan kurumların' bedavaya nasıl yok edildiği gerçeğinin sonuçlarını bugün yaşıyoruz. Bunların ulusal kalkınma ile alakaları yok. Eğer olsa, sattıkları tüm Kamu Kurumlarını tekrar kurarlardı.
Millî sözcüğünün Türkçe'de tam karşılığı 'Ulusal' sözcüğüdür.
'Milli irade', 'yerli ve milli' sözleri ile yapılan destekleyici yorumların da samimi değil, aksine şirin görünme ve eleştirileri kırma çabası olarak görünmesi kaçınılmazdır. devam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taoson -- 29 Temmuz 2025; 17:37:38 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Torrentte güvende. Edevlet sistemi çökse bile oradan erişilebiliyor :)
-
Yerli ve milli kelimesinin içini boşalttılar, kurnaz esnaf kelimeleri oldu.
-
-
"AÇIK KAYNAK KODU" kullanımı için çalıntı çıktı demek nasıl bi zeka özürlülüğü la?
-
AÇIK KAYNAK KODU kullanılarak TÜRKİYE ye özgü yabancıların kontrol etmediği bi platform haliyle yerli milli diyebilrisin, pardus ta öyle? yabancıların kontrolünde değil, basit kodları tekrar icat etmeye gerekte yok .. BOMBOŞ çalıntı vs demek zeka sorunu başka bişi değil bi de twet atmış çalıntı demiş nasıl bi zeka geriliği buna "çalıntı" demeye sebep oluyor acaba :D
-
yerli dememiş.. bi de "açık kaynak kodunu" kullanmanın "çalıntı" olduğunu düşünen insanlar için kimsenin bişi dememiş olması daha garip.
-
Bu mantık ile bütün sitelere sosyal medyalara forumlara Çalıntı dersin o zaman :)
DH sanki sitesini açarken uygulamasını yaparken her şeyi sıfırdan mı yazdı oda HAZIR KOD ile üstüne yazıyor sonra ÖZELLEŞTİRİYOR AYNI diğer tüm forumlar gibi. Hakkı Alkan SDN'yi sıfır kod ile baştan mı yazıyor oda hazır kod üstü özelleştirme.
Ama neden bu sitelere yabancı forum demiyoruz ! Çünkü sahipleri Türk yöneticileri Türk kendi istedikleri gibi yönetebiliyor ve özelleştirebiliyorlar. DH yönetimi yarın karar alsa İsterse burada Türkiye ve Dünya haber paylaşımını yasaklar ! Sonuçta kendi siteleri sadece donanım paylaşacazda diyebilir. Kim ne diyebilir ?
Mesela DH'de FETO Güzellemesi yapabilir misin ! Yaptırırlar mı adaba basar sınırsız banı. Ama X te yapan yapar yabancı forumda yapar adam hiç bir şey yaptıramazsın üyenin bilgilerine mahkeme kararı ile bile ulaşamaz paylaşımı kaldırtamaz yasaklamayacaz veya çok zor ulaşırsın. Fark bu işte.
Twitter tam seçim zamanı kos koca ABD başkanının Twitter hesabını kapattı. Veya açıklamalarına sansür koydu engel koydu. Yarın X platformu tam seçim zamanı ben AKP'li yöneticileri ve Erdoğan'ı yasakladım dese üyeliklerini askıya alsa kim ne diyebilecek mesela ? Veya AKP'li paylaşımları engelleyip sadece CHP güzellese ve algoritma ile oynasa kim ne yapabilecek ?
Ama burada bu sosyam medyada yöneticiler Türk ve ülke içinde verilerin saklandığını söylüyorlar fark ve olay bu. Bunu kötülemeye karalamaya çalışmak nasıl bir mantık onu çözemiyorum :D Beğenmiyorsan girme kullanma ama koşunnn Açık kodları çalmışlar ALGI sı kasmaya çalışamalrı komedi...
-
Yok dostum benim mesajlarimi ameriga okusun siz değil, almayayım wp devam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bahçeli , kaydolup tavsiye ederken Nextsosyal için yerli ve milli demiş. Selçuk Bayraktarın ağzından bir çekim esnasında platforma davet ederken söylendiği varsayılan o ifadeyi bulamadım. Bulan varsa linkini paylaşsın.
-
Şimşek kadar "yerli ve milli" işin şakası bir yana ülkesinin halkından bu kadar nefret edip aşağılayan dünyada başka bir siyasetçi varmıdır çok merak ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khaos -- 30 Temmuz 2025; 4:34:45 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Böyle kıytırık şeylerle niye uğraşıyorlar anlamıyorum. Wp varken kim ne yapsın bunu? Telegram bile pek yaygınlaşmadı.
-
dedi yabancı hayranlarından biri :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X