Şimdi Ara

Yerli üretim ürünlerin dolar bahanesiyle zamlanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ATV ve Ahaberi ne zaman açsam müthiş bir algı operasyonu ile karşılaşıyorum. Yok arap sabunu yok su yok fındık yok kap çanak ülkemizde üretiliyor neden fiyat artıyor, bunlar kuru bahane eden vatan hainleri tarzında algı yaratıyorlar. Adamın zam yapması yüzde yüz haklı. Adamın ürettiği ürünün dolarla alakası olmaması çok zor ama alakası yok diyelim, yine de zam haklı, her şey pahalılaşırken adamın kârı sabit kalırsa adam zarar edecek. Bu hangi kafa ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.orange -- 10 Eylül 2018; 13:30:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şimdi namlunun yönünü İSTİKRAR isteyen esnafa yönelttiler.

• maliyetinin artış oranında zam yapması hatta buna kar payı koyarak az üstünde zam yapması haklı ama maliyeti %20 artmışken, %20-22 hadi enfazla 25 arttırmak yerine dolar %50 arttı diye %50 hatta daha fazla arttırısa bu fırsatçılıktır. Bunun nesini anlamadınız ?
  • Heralde esnafın da alışveriş yaptığını unutuyorlar.

Bu işler böyle ama düşünenler az...

• Benim ürettiğim ya da sattığım ürün tamamen yerli ve kesinlikle hiçbir zamdan etkilenmemiş olsa bile, benim yaşam maliyetimde artış var. Benim zam yapmamın en temel nedeni bu olur.
  • İnsanların giderleri de artıyor, mecbur yapacak..
  • bu yerli üretim zırvalığı iyice kabak tadı verdi, maliyetler artıyor üretici de zam yapmak zorunda kalıyor. bu millet yerli üretim yapanları taş filan mı yiyor sanıyor acaba.

• Mr.Tiger kullanıcısına yanıt
    istikrar bekleyen esnafa cevaben

Yerli üretim ürünlerin dolar bahanesiyle zamlanması

Not: yağlanarak kullanılması tavsiye edilir
  • kağıt, plastik, peçete, havlu gibi ürünler Türkiyede üretilse bile hammaddesi ithal.lokanta, cafe sektöründe olanlar iyi bilir.sattığı ürünlerden çok dükkanda kullanılan malzemelere zam geldi.Hem de üst üste 2 defa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Benim ürettiğim ya da sattığım ürün tamamen yerli ve kesinlikle hiçbir zamdan etkilenmemiş olsa bile, benim yaşam maliyetimde artış var. Benim zam yapmamın en temel nedeni bu olur.
    Çalışanlar, emekliler enflasyon zammı + üstüne zam bekliyorlar. Ama üretici zam yapmak isteyince küfürler başlıyor. Sanki üreten ya da satan araba/kamyonet almıyor, salça almıyor, tuvalet kağıdı almıyor, benzin almıyor, cep telefonu almıyor, bilgisayar almıyor... uzar gider.
  • Tabiki zam gelecek. İnsanların piyasadan aldığı ithal ürünler için 1e7 zam olurken ürettiğimiz ürünün fiyatını arttırmazsak bu o ithal ürünü alabilmek için 7 gün çalışmamız anlamına gelir. Avrupalının bir günlük emeği için sen 7 gün çalışırsın Yani adam seni maaşıyla 7 defa satın alır. Yani adam senin emeğini sömürür. Bu politika ülkenin fakirleşmesine ve ülke insanının emek ve malının sömürülmesine neden olur. Onun için enflasyon olması maaşların ve ücretlerin düşük kalmasından iyidir. En azından fakirleşmemiş ve sömürülmemiş olursunuz.

• Ben ülkemizde üretilen meyve ve sebzelerin fiyatı neden arttı diye bi araştırma yaptım üretilecek meyve ve sebzelerin tohumu yurtdışından geliyor,

ilaçı yurtdışından dolar veya euro ile alıyorlardır hangisi olduğunu bilmiyorum adam hasat yapıcak diyelim traktöre ihtiyacı var oda yurtdısından satın alınıcak e bu adam benzin kullanıyor tarım bitti farklı sehirlere dağıtılıcak kamyonla götüren adam eskiden 1 alıyosa simdi 2 fark ister benzini zamlandı arabasının yedek parcası pahalılastı sonra pazarcı adam alıcak adam kâr edicek illaki oda zamı yapıcak eskisinden pahalı yapıcak gecinmek için.

• "Tamamen" yerli üretici olan bir lahmacuncuyu düşünelim.

Dükkanda kullandığı elektiriğe zam geldi mi? Geldi.

Yetmiyor, bu adamın aldığı malzemeler benzinle çalışan araçla geliyor. Kıymayı, ayranı muhtmelen kamyonla getirecekler. Benzine zam geldi mi? Geldi.

Hadi bunları geç, bu adamın çoluğunun çocuğunun yaptığı harcamalar dolardan dolayı mecburen arttı mı? Arttı.

Şimdi bu adam fiyatları artırmasın da ne yapsın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwasmadeforthis -- 11 Eylül 2018; 20:48:53 >
  • Antalya'da yetişen muzu İstanbul'a kamyonla getiriyor satıcılar. Benzin fiyatları arttı, yani taşıma maliyeti de artıyor. Mecburen fiyatlar artacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: harbidenmi

maliyetinin artış oranında zam yapması hatta buna kar payı koyarak az üstünde zam yapması haklı ama maliyeti %20 artmışken, %20-22 hadi enfazla 25 arttırmak yerine dolar %50 arttı diye %50 hatta daha fazla arttırısa bu fırsatçılıktır. Bunun nesini anlamadınız ?

apple ve samsung %300 karla satıyor. Ama bu ürünler pahalı almayalım denmiyor... samsung'un yıllık karı 200milyar usd Türkiye bu kadar ihracaat bile yapamıyor

alan varsa fiyat artar ,fiyatı veya yüksek karı düşürmek istiyorsan o üründen yada marketten almayacaksın

resmi rakamlarda üfe %32. resmi rakamlar bile firmaların zararına satış yaptığını gösteriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 11 Eylül 2018; 21:23:34 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dr.orange kullanıcısına yanıt
    Konunun başlığını okuyunca durumun anormal olduğunu iddia ediyorsun anlamı çıkıyor oysa içeriği okuyunca yerli üretim ürünlerin de artmasının makul olduğunu söylüyorsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrik e zam gelirse otomatik olarak üretilen ürüne de zam gelir. Elektrik e gelen zammı babamın oğlu mu ödeyecek?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

Konunun başlığını okuyunca durumun anormal olduğunu iddia ediyorsun anlamı çıkıyor oysa içeriği okuyunca yerli üretim ürünlerin de artmasının makul olduğunu söylüyorsun.
    Başlıktaki yargıya karşıt bir görüşüm var; başlık var olan bir durumu değil iddia edilen durumu belirtiyor.

• Tarım bu nedenle battı e ele geçen para hiç birşey değil ama mesela yarım için gerekli her şeye zam var e adamın karı yok birde cepten veriyor sonra neden ülkede çoğu mahsul ithal deniyor bu sebeple işte.Kazancı olmazsa bir kimsenin ve ona gereken talepte olmazsa o işi adam yapmaz.
  • Örnek adam araba alacak lastik alacak va fiyatlar ikiye katlamış adam zam yapmayacak. Bu durumda ne kazanacak ki adam. Enflasyon var herşeye zam yapılmak zorunda yerli yersiz farketmez

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.