Şimdi Ara

Yerli otomobilin marka ismi belli oldu (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
233
Cevap
0
Favori
11.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• asderty A kullanıcısına yanıt
    yerli diye uygun fiyat yapacaklar

• The Seven Deadly Sins T kullanıcısına yanıt
    Öncelikle para edecek tüm parçalar zaten ithal olacak.

Daha da önemlisi : büyük otomobil firmaları yıllık 1 milyon üzeri üretim yaptığı halde ya maliyetine ya zararına satış yapıyor zaten. Biz yılda 100 bin adet üretip, onların yarı fiyatının da altına mal edebileceksek eğer hiç durmayalım, hemen malı mülkü satıp yılda 20 milyon kapasiteyle üretime başlayıp 3 yılda dünyanın değil evrenin lideri olalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 10 Ağustos 2020; 11:46:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkece kronik bir rahatsızlığımız var maalesef. Partileri takım tutar gibi tutuyoruz. Kendi tuttuğumuz siyasileri yerlere göklere sığdıramazken karşı tarafta olan siyasilerin açığını bulmak yada karalamak için kırk takla atıyoruz. Hükümeti her yönüyle eleştirin ekonomiden eğitime sağlıktan dış siyasete. Ama üretilmesi planlanan bir şeyi "bunlar yapamaz, tü kaka" diye eleştirmeyin. Hele ki bu şey ülkene katma değer katacaksa. Savunma sanayisinin durumu ve gelişimi ortada. Bakın yanlış anlaşılmasın. Sırf araba yaptı diye gidin oy verin demiyorum. Böyle bir düşünceye hiç bir siyasi oluşum için sahip olmayın zaten.

Ortada bir araba var. Öyle yada böyle inşallah çıkacak. Bu günkü hükümet gidecek yerine başka hükümet gelecek. Bu düzen tarih boyunca hep böyle olmuştur. Biran önce üretime dayalı bir yönetim şekline kavuşmazsak durumumuz zaten çok kötü. Bu gidişle ışığın sonunu göremeyiz. Her alanda üretmek lazım. Üretilene destek olmak lazım. Şimdiki hükümet ve yerine gelecek hükümetler üretmek dışında bir politika sürdürmeye devam ederlerse biz çok daha doların seyrini izleriz.

• YA

Yerli otomobilin marka ismi belli oldu

YALANLARIN BEDELİ NEDİR?

• Çekirdeğimi Aldım çakalları okumaya geldim.....:)

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Ülkenin iflasını mı açıklayalım?

Ne istiyorsunuz gençler?

Tamam ekonomi iyi değil, daha da kötü olsun diye üretimden mi vazgeçelim? Bişeyler yapalım da bari ileride şansımız olsun diye uğraşıyoruz. Yapmayalım mı?

Togg sadece seçim yatirimi öyle bir araba yok olmayacak da

• Ülkenin teknoloji forumunda sürekli teknoloji haberi takip eden tipler gelip ülkenin kalkınmasının tarımda olduğunu yazmış. Kimisi bu girişimin başarılı olacağını düşünen vizyonsuzdur yazmış. Bir işin içinde RTE varsa yorum yaparken bazılarının aklı başka organlarıyla böyle yer değiştiriyor malesef.

Yani bir de 100 küsür kişi likelamış. Ülkede doların artığını daha idrak edemiyor bu tipler. Yerli araç yaparak buna çözüm olamayacağını düşünüyor. Halbuki ihtiyacımız olan tam da bunlar. Biz ihraç etmeden ithal ettiğimiz için dolar yükseliyor. Yerli oto yerine elin alman'ının ürettiği otomobili alırsan elindeki dolar rezervini ona verir, senin de paran dolar karşısında değer kaybeder. İşin matematiği bu kadar basit. Türkiye için ithal edilen her otomobil, onların ithal olan petrol yakıtı, elektronik malzeme, yerli ikamesi olmadığı sürece milli gelirini eritir.

• TOGG ismi %73 beğenildi deniyor da, insanlar sırf desteklemek için bile beğenir. Koy bakalım mitolojik veya kültüre uygun birkaç isim, TOGG dahil aç bakalım anketi o zaman bak bakayım %73 TOGG'u beğeniyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: venomboy_85

DMO ve Devletin bazı kurumları daha şimdiden belli adetlerde sipariş edeceklerini belirtti.

Elde kalmış araçlar derken komplo teorisyeni olarak güzel senaryo  

Bu arada;

TOGG

2022

2023

2024

2025

Yılları ve daha sonraki yıllar için üretim adet planlarını bir yazabilir misiniz? Bu konuda bilginiz var mı?

Son yazdığınızdan başlayayim.Devlet zaten alım GARANTİSİ verdi ise ki öyle olması gerekiyor,birilerinin para kazanması da GARANTİ altına alınmış oluyor.Burada adet zikretmek sadece benim açımdan yanlış olmaz,TOGG'un CEO'su dahi bugün için herhangi bir rakam söyleyemez.Çünkü söyleyeceğiniz rakamın illa ki altında ya da üstünde bir üretim yapacaksınız.Nokta atış yok bu işlerde.Eğer noktaya atmak isteyen yetkili bir vatandaş var ise de bileceğiz ki o rakam,devletin en az GARANTİ alacağı rakamdır.

Burada önemli mesele,araç nasıl olsa GARANTİ alınacak denilerek,değerinin ne kadar üzerinde satılacak acaba? Satılacak diyorum çünkü devlet burada doğrudan müşteri ve ödemeyi de devlet yani bizler yapacağız.

Birilerine para kazandırma GARANTİSİ olmayan hiçbir işe hükümetimiz girmez.Biraz da yerli ve milli ile cilaladın mı tadından yenmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: TEHET

Artık bunlara karnımız TOGG.

hahaha mizah çok iyi

• neymiş ZİYA mı

• 2019da göklerde gezecek uçakları gibi olmasın buda

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

Ekskavatörü gördünüz mü?

• berkcombil B kullanıcısına yanıt

O halde kısaca şöyle yapalım;

Biraz yetkili ağızlardan teknik bilgi ve üretim planları;

-Fabrika yıllık üretim kapasitesi yıllık 175 bin (Buna kurulu güç ve/veya kapasite diyelim)

-İlk Yıl 2022'de ön üretim

-2027 yılında 100bin üretim

-Devam eden yıllarda ve 2032'ye kadar toplamda ilk 10 yıl için 1 milyon

1) Yılda 250bin diye bir sayı yok.

Öncelikle araştırın, öğrenin sonra burada temiz bilgi paylaşın.

2) Elde kalmış araç diyerek zaten bahsettiğim komplo teorisini yapıyorsunuz.

Neye göre elde kalacak? Teorilerinizi rica edebilir miyim?

Şimdi şöyle olacak:

TOGG fabrikasına araç alım garantisi verilecek '' Örneğin yılda 250 bin ''

Bu hedef tutturulamayacak '' Örneğin yılda 100 bin satış ''

Üretilmiş ve elde kalmış araçlar için '' 150 bin adet '' hazineden garanti ödeme yapılacak.

Ödeme yapan hazine,azalan rezervlerini tekrar arttırmak için maliye bakanlığı üzerinden vatandaştan alınan pekçok vergi türünde '' Güncelleme '' yapacak.

Bu '' Güncelleme '' neticesinde cebimizden daha çok vergi ya da satın almadığımız - alamadığımız arabanın parası çıkacak.

Hazine tarafından geçiş garantisi verilmiş ve ödemesi DOLAR üzerinden yapılan köprü-otoyol vs. bakarak durumu daha rahat anlayabilirsiniz.

• Milli arabamız göklerde ! ay şey pardon o uçaktı demi şu 50 tane üretilcekti hani 2019da biticekti birde savaş uçağımız vardı ama ondan hala umut var tabi 2030 a tarih verdiydiler

• quote:

Orijinalden alıntı: venomboy_85

Ekskavatörü gördünüz mü?

Yerli ekskavatör inşaatlarda...

• hamza5806 kullanıcısına yanıt

Sevindim Yerli otomobilin marka ismi belli oldu 

• Çok ünlü kişi! Ç.Ü.K. Koysalarmış adını.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senin zihniyetindekiler yüzünden 80 yıldır bir bok yapılamadı sen bakma devam et biz üretmeye devam edicaz...

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.