Şimdi Ara

Yerli Otomobildeki Son Gelişmeleri Fikri Işık Anlattı. [20 Litre Benzinle 1000 Km]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Benim çıkarttığım bazı notlar :

- 3 tip motor üzerinde çalışıyorlar. Elektirikli, Hybrid, İçten Yanmalı.
    - Elektrikli Motor 2 tl lik şarjla 100 km gidebiliyor.
    - Hybrid motor ki çıkacak araçlar bu motorlu olacak bence hem 2 tlik şarjla 100 km gitme teknolojisine hemde 20 litre benzinle 1000 km gidebilecek elektrikli motoru şarj edebilecek menzil arttırıcı motora sahip olacak.
    - içten yanmalı motorluda varda akıbeti bilinmiyor.
    - Test platformlarıın hakkı saabdan alınmış ama dış dizayn çalışmaları sürüyor [Dünya otomobil devlerinin çoğunu türk dizayncılar tasarlıyor bilin istedim)
    - İç kokpit,direksiyon ve iç mekan tamamiyle değişecek tasarım çalışmaları sürüyor ve çok futuristik çalışmalar varmış [yine bu alanada da çalışan çok sağlam türk tasarımcılar var.)
    - Aracın şu anki hızı (sanırım sedanı kastediyor) 160 km ama satışa sunulacak model 180 km rahat basabilecek , fakat farklı platformlarda (muhtemelen hatcback felan ) 230-240 km lere çıkabilecek .
    -Arac zaten platformu alınan saabın da özelliği olan çok güvenli ve çok konfor özelliklerini taşıyacak . Savunma sanayiindeki bazı bilgisayar ve sensör teknolojilerinin buluşmasıyla son teknoloji şu anki cruise control vs lere sahip olup birde ekstra sensör aberleşmesi şerit izleme ve bir sürü teknolojiye sahip olacak .
    - Fiyat olarakta sedan olan d segmenti bir araç olup c segmenti bir fiyata sahip olacak . Yani 90-140 bin arası değişen klasmanda bir araç olup 35-70 bin arası bir fiyatı olacak.

Toparlarsak bizde zaten oto altyapısı var. Tübitaktada oto teknolojileri dağınıkta olsa var. Savunma sanayiimizdede elektronik teknoloji . Yapılması gereken bunların hepsini tek bir çalışma çatısı altında birleştirip iyi bir üretici ve marka ve reklam çalışmasıyla birleştirip halka sunmak .

Sen bunu yaptıgında hiç satmasan kamu ve şirketlere satarsın bu aracı. Ama bence satacak . çünkü dedikleri kadar dolulugu o fiyata verir ve yakıt ekonomisi böyleyse gerekli konfor ve güvenliği veriyorsa satar çok satar.

Gerekli reklam ve altyapı yedek parça çalışmalarıda var. Ve anladıgım kadarıyla yan sanayii fiyat performansına yetkili servis hizmeti verecekler.

• seçimler coming, artık vitesi 4e attılar iyice inandırıcı bir moda girdiler
    teslanın eli ayağı birbirine dolaşacak
  • Bunun projesi de çalıntıydı heralde,bir de yerli uçak 3-4 sene önce göklerdeydi o ne oldu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlatmayın şimdi seçimine, çok fena gaza geldim. Bence bu sefer olacak, bakan cidden güzel konuştu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyle bir araci biraktim 35i 50ye bile piyasaya surseler tr deki otomobil firmalarinin bircogu bizimle selami sabahi keser.buda devletin isine gelmez.bekleyelim gorelim bakalim ne çıkacak meydana.bu otomobilin kesinlikle seri uretime girmesi lazim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 16 Mayıs 2016; 14:29:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ukilavuz

Bunun projesi de çalıntıydı heralde,bir de yerli uçak 3-4 sene önce göklerdeydi o ne oldu?

yerli eğitim uçağı hürkuş ve insansız hava aracı anka uçuyor anka görevede başladı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yolcu uçağı diye lanse edilmişti kandırmayın kendinizi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seçimler coming, o arabayı sattırmazlar, nah yaparlar vs gibi eleştirileri gördükçe çok eğleniyorum

• Yerli savunma sistemlerinde ki başarı bu araçta da yakalanırsa gerçekten güzel bir şey çıkacağını düşünüyorum ben fakat ortalama bir sıfır b veya c sınıfı araç fiyatına beklemek hayalden başta bir şey değil.
  • Fikri kaşınma sabrımızı taşırma,şampiyon beşiktaş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi gözünü seveyim inşallah biz haksız çıkarızda şu aracı görürüz yollarda,biz hepsinden çok istiyoruz ama sözde kaç yıldır yok uçağımız tepede yok arabamız yolda diyerek oyu topluyorlar karşılığı sıfır.

• Şu adamın sözlerinin tek bir tanesine bile inanan insan, AKP seçmenidir.
  • kötü niyetle söylemiyorum dacia ayarında falan olur işte, bunu yapacak kapasitemiz var. ama ne bileyim bir opel falan imkanı yok.
  • Yaklaşık 50 yıl kadar geç kalınmış bir proje. İnşallah yaparlar.

• İHA'lar ile ilgili konu açıldığın da bunlara inanan kesin AKP'lidir diye yorumlar geliyordu
  • İnş. yollara çıkar da araca bine bine gülmek nasip olur.

Varsın önce vasat bir araç çıksın ortay. f/p olarak iyi olursa yurt içi satışları ve ithalatı azaltması bile önemli bir fayda olur. Kaldı ki şu bürokraside kullanılan tonla gereksiz makam otoları yerine bu araçtan tahsis edilse bu bile yeter.
  • Hawkerx kullanıcısına yanıt
    hayırlısı
  • https://m.youtube.com/watch?v=-8ftdzO_seQ

• quote:

Orijinalden alıntı: ukilavuz

Bunun projesi de çalıntıydı heralde,bir de yerli uçak 3-4 sene önce göklerdeydi o ne oldu?

https://m.youtube.com/watch?v=-8ftdzO_seQ

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.