Togg da koltukların alt kısmına batarya konumlandırdıkları için koltuklar yüksek , kafanız tavana daha yakın oluyor . Açıkçası bu benim icin sorun değil yüksekte oturmak gayet hoşuma gitti ama çok uzun boylu olanların başı tavana degebilir < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (70. sayfa)

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU
(En Son Oy Tarihi: 15.5.2025)
-
-
Tamam.
-
Sagdan sola olcucem hocam denk gelsin.kabin yuksekligi alçak...3008 misali
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
togg bariz atecadan daha geniş ferah iç hacime sahip rakamlar da ortada
togg 2890 aks mesafesine sahip
ateca 2638 aks aralığına sahip
yani togg vw nin D sınıfı Toureg i ile neredeyse aynı aks mesafesine sahip, toureg 2899 , yani daha fazla anlatılacak bir şey yok ölçüler ortada
togg ile karşılaştırılacaksa vw nin D sınıfı touregi karşılaştıralabilir ateca değil , ateca duster ölçülerinde ..
boyum 1.85 üzeri , togg da kendime ayarladığımda arkaya geçince dizlerim ön koltuğa değmiyor arkada başım tavana da değimiyor , ama megane 4 de arka da saçlarım ufaktan değiyor
togg da benzinli araçlar gibi motor ve şanzıman çıkıntılarıda kabinden çalmadığından togg sınıfının üzerinde iç ölçüler sunuyor ,bunda yüksek ön konsolun payıda büyük bacaklar alta rahat giriyor ,koltukta yüksekte olduğundan koltuğu arkaya çekmek zorunda kalmıyorsun ,togg un bagaj hacmi çok büyük değil neden arka koltuk geride bagajdan çalıyor onun için içi oldukça ferah.
E sınıfı mercedes E serisinde dizlerim ön koltuğa değiyor , çünkü e serisinde aks uzun ama bu ön teker ön tampona yakın olduğu hilesinden , yoksa kaput uzun bagaj uzun , yaşam alanı kısa e serisinde ,koltuk alçak mecbur arkaya çekiyorsun , cla mesela neredeyse clio 5 kadar yaşam alanı var benim boyutlardakiler için ama baksan sınıfının üzerinde aks mesafesi hepsi kaputa gitmiş :)) , S sınıfı rahat ona laf yok :)
-
guruba uyelıge gerek yok ben kullanıcı olarak soylıyım o okudugun yorumların cogu guncelleme ıle gıderıldı vıtes arızası gibi zamanla oturuyor yazılım benım gordugum alamayan ve karsıt gorüşlü kişiler arabaya bayılsa bile yanımda elektrikli araçlar ıyı deıl menzıl felan sacmalıyor sadece bende içten içe gülüyorum:) sekiz silindir videosu izleyin artı eksı artısı cok objektif araç kucuk dıyenlerde cok komık d suv ayarında konfor olarakta mersedes logosu olsa emınım 3 mılyondan aşagı olmaz ve sıraya girerdiniz
-
Hocam güzel hoş soyluyorsunuz da. .Aks mesafesi tuareg boyutlarinda olmasina ragmen demissiniz .Tuareg e segmenti bir suv...Neden bagaji touaregden 140 lt küçük? ..Arkadas yukarida olculeri atmis . Küçük dediginiz kisa dediginiz atecanin hem bagaji 70 lt daha buyuk hem baş mesafesi daha yuksek..Yanal mesafeleri olçücem...Bu arada 6 yil ateca kullanmis birisiyim.Ateca soyle iyidir vs demiyorum.Yani o boyutlari 6 yil kullanmış biri olarak togg a arkaya oturdugumda hanimin da benim de gördüğümüz olay atecadan daha dar yaşam alani olduğuydu..Dedigim gibi yan genisligi paylasicam insallah.Togg u da touareg ile karsilastirdinizya allah iyi etsin sizi 😀
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowOfSpirit -- 27 Aralık 2023; 8:48:14 >
.
-
:) Aynen öyle ben D sınıfı toureg dedim ama E sınıfı ise , togg toureg ile aynı aks mesafesinde bakın bunlar satış sitesinden bir kaç resim bu bacak mesafesi hangi araçlarda var başka sorum yok hakim bey :))
-
Ben de oturdum, ateca’nın arka alanı daha iyi. Togg da fena değil ama o ferahlık yok. Boyum 185
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yok hocam togg u touareg ile karsilastiriyoruz..elektriklilerden de eqs ile karsilastiracak arkadaşlar..İnandiramazsiniz .Aks mesafesi yuksek olunca karsilastirma yapilmiyormus daha dusuk aks mesafelilerle 😄
Tesla kullanıcısı olarak eV serüvenim 10 yıldan fazladır var hocam imzamdan görebilirsiniz. Ayrıca evet T10X çıkmadı haklısınız kullanıcı değilim ama her gece yazılan sorunları görmezden gelemiyorum ve kabul edilebilecek şeyler değil ne yazık ki.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam zam konusuna gelirsek dün itibari ile 1 yıl için 67.152 tl kadar zam aldık.
Togg'a 1 yıl için de ne kadar zam geldi ? 600-700 bin tl civarı zam geldi diye hatırlıyorum. İnsanlar siparişlerini iptal etmekte tabi ki haklı çünkü hiç bir meslek grubu 1 yılda 600-700 bin tl kadar zam almıyor.
-
zam konusunda haklısınız en azından ılk 20bın e zam yapılmamalıydı bızde zam lı aldık.ama bır yandan bazen bakıyorum renault zoe 1400 olmus nerdeyse toggun austral 2 ye dayanmıs.2. el pıyasasına bakıyorum 2010 mercedeslere 1.5 ıstıyorlar yıne dıyorum bu araba logo olarak woswagen yada mercedes logosu olsa 3 mılyondan sıraya gırerdı herkez araba tip göreceli ama tip sürüş konfor d segment ayarı sekiz silindir izleyın mutlaka videosunu
-
TOGG sekizsilindir'e vs reklam verip PR ajansları ile çalışıyor çok güvenilir değil.
bu kadar büyük zam geldikten sonra Yerli ve Milli olmasının da hiç bir anlamı kalmıyor. Kendi yerli ve milli arabamı diğer araçlar gibi yüksek fiyatlardan ve zamlar ile satın alacaksam neden yerli araç alayım ?
Bir avantajı kalmıyor.
-
şimdi c serisinin de 3 serisinin de aks mesafesi passat'tan iyi ama gel gör ki passat'ta arkada oturan bacak bacak üstüne atarken c serisinde de 3 serisinde de arka koltukta c sınıfı hacmi var. bagajları da fındık kadar, passat'ın bagajında kaybolursun. yani aks mesafesi herşey değil. sadece yol tutuşa gitmiş sanırım bu araçlarda.
-
İste arkadas diyor ki..Bunun aks mesafesi yuksek, ateca dan tiguan dan dar olamaz..veriler sunuyor.Kabak gibi ortadön arka baş besafesi bariz vw grubunun daha yuksek.Bu sefer ordaki referans cizgilerin yerlerinin tam dogru olmadığını söylüyor.😄..Bagaji katmiyorum zaten..Bizim enistede c180 komp vardi .Satip mg4 e dondu..Mg4 arka yasam alani mersodan daha iyi.Ama baksan c segmentidir en fazla.
Zaten premium araçlar hep segmentine göre dar oluyor. C serisi denen araç c segmenti gibi iç hacim sunuyor. E serisi d segmenti kadar anca hacim sunuyor. Hep bir küçüklük var.
Quasqai ve XC40 kullanıyorum. Togg u Test ettim ve kendimce bir yorumum var. Burda birilerinin ne dediğine çok da itibar etmemek lazım. Gereksiz tartışmaya girmeyi çok seviyoruz millet olarak
Aklı olan gidip dener kendi fikrini olusturur. Burda yazılanlara göre hareket ediyorsa da kendi bilir.
Bu ay tam 6,008 adet TOGG T10X teslimatı yapılmış. 2024'te tahminim 75,000 adet T10X satılacaktır.
2023 yılında tam 19,583 adet TOGG teslimatı yapılmış. İllere göre TOGG sayısı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McLaren64 -- 31 Aralık 2023; 20:37:15 > -
2024 Üretim hedefi 80 bin olacak
20 bin yedek
60 bin üretim
yedeklerden iptal olursa ki oldu üretim tarafına kayar veya devlete verirler Normalde mart ayında normal satışlar başlayacaktı ancak iptaller olduğu için bu ay satışlar açılabilir ayrıca CES fuarı var hafta ya orada belki Sedan modelin üretime yakın halini görebiliriz yenilemiş bir şekilde
exhibitors.ces.tech
Togg - CES 2024https://exhibitors.ces.tech/8_0/exhibitor/exhibitor-details.cfm?exhid=0013A00001ei12WQAQ
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X