< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (676. sayfa)
YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU
(En Son Oy Tarihi: 6.2.2025)
-
-
😂 aynen öyle, Ankara da şarjda beklerken benim öndeki yere Tesla geldi, yokuş bir yer, bayan park etti ama park sensörü yok teslada neredeyse vuruyordu benim araca hemen indim, ileri geri gacur gucur ses çıkarıyor,arka tamponu da vurmuş zaten , sensörü bile kısmış Tesla,
gerçekten şu dandik teslayi alanlara hayret ediyorum, Polatlı çıkışında acayip sis vardı,Tesla vardı önde otomatik far açılmadığı için arkalarda da ışığı yoktu,siside açamamış galiba 4 lulerle görünmeye çalışıyordu,teslada arkalarda Togg gibi çalışınca yanan ışıkta yok..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
7 şubata kadar malzeme gelmicek. Sevkiyat olmayacak. O yüzden böyle hamle yapmış olabilirler. Ama açıklama özürlülük hat safhada. Bu arada aracı her türlü zorluyorum 80 -92kw tüketimleri gördüm halen daha arıza almadım. Şarjım yüzde 50. Kalan km 130 😂😂😂
Maalesef kışın böyle , 90 la başlıyor ama %90 da bile 30 larda şarj ediyor
yazın uzun yolda trugo 180likte mola da 160kw la şarj ettim
Onda da şu sıkıntı oluyor başta hızlı şarj yapıp çabuk ısınıyor ,bu sefer batarya soğutma devreye giriyor şarjı yavaşlatıyor, soğutma için çok güçlü şekilde aracın fanı çalışıyor yani zaman olarak çok fark olmuyor
Yazın yarım saatte 20-80 ,15-80 yapıyor sonra hissedilir yavaşlıyor, kışında 80 sonrası fazla yavaşlamıyor
Tamamen kamuoyuna oynuyorlar güncelleme yavaş ilerliyor 2023ler ve 2024 ilk ayları sorunlu tepkiyi azaltmak için kolayca güncellenecek haziran ve sonrası araçları hızlı hızlı guncelleyip bak bayağı bir aracı güncelledik diyeceklerquote:
Orijinalden alıntı: greentoothGözün aydın hocam, ne kötü sıralama bu ya
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hareket iyidir hareket et biraz alışverişi artık internetten yapamayacaksın aracı şarja takıp 45 dakika market alışverişi yapıp eve döneceksin ben öyle yapıyorum ne evde ne işte şarj yok hiç zorlanmadımquote:
Orijinalden alıntı: TulparHANSabah 6 da evden çıkıp akşam işten 6 da çıkıyorum. İş çıkışı şarj etme imkanım yok çevremde 10-15 km içinde şarj istasyonu yok en yakın çin çin de var.
Market önlerinde benzinlikler de vs yok yani, AVM falan da gidecek hiç vaktim yok alışverişi de internetten yaptığım için 10-15 yıldır AVM ye gitmiyorum.
Ben geçen bi mola odayerinde 9 derecede %15 şarjla Astora bağladım gerçekten Siemens makineler çok kaliteli hem de trugodan ucuz 90 üstüne çıkamayan araç 135kw/h ile başladı 120 kw/h ile %80'e kadar geldi yani istasyin makine filan da önemli kış tek başına hızı çok düşürmüyorquote:
Orijinalden alıntı: Serkaneng
Tesla kullanicisi arac navigasyonundan sarj istasyonunu isaretleyip seyahat planlamasi yaparsa varis noktasina kalan sureyi hesaplayip varis aninda bataryayi optimum sicakliga ulastiriyor.Belki yapti , belki yapmadi , aracin mevcut sarj duzeyi de onemli tabi.Benim tecrube ettigimde Astor istasyonlar 300Kw olanlar yanlis hatirlamiyorsam siemens altyapisi kullaniyor ve su an en iyi istasyonlar.Yine Astorun 120 likleri var beefull isletiyor bazilarini , onlar 80kw verdi maksimum.
Bu arada Astor 180lik idi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 18 Ocak 2025; 22:20:11 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Genelde evden 22KW ile sarj ediyorum.Ticari bir istasyon kullanacaksam ilk tercihim Astor , dediginiz gibi fiyati da digerlerine gore uygun ve cihazlar da guzel.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Biz 1 yıllık şarj hediyeli aldığımız için trugodan ayrılmıyoruz 1 yıl devam böyle sonra bakacaz artık en fiyat performans neresiyse oraya.
Bu iletişim problemi bizim ülkede bir hastalık gibi yayılıyor maalesef , ülkede tek diyebileceğimiz firmalar ile muhattap oluyorum saçma sapan dilaoglar yaşanıyor sürekli.
Sanki herkes konuşursam sorumluluk benim boynuma kalır diye düşünüyor, yuvarlak cümleler ama sıfır bilgi içeriyor.
Kur bir halkla ilişkiler departmanı, çağrı merkezine gelen sorular belli bir noktada yoğunlaşıyorsa bülten yayımlasın. Çalışma planını açıklasın. Fabrika mı tatilde, hat mı değiştiriyorsun, sayım mı yapıyorsun, üretim mi planlıyorsun, stok sayımı mı yapıyorsun açıkla da insanlar bilsin.
Ha şu var, bu şirketler de toplumun bireylerinden oluşuyor, toplumsal olarak eldeki insan malzememiz bu demek ki.
Çok sevindim, inşallah sorunlar çözülmüştür, keyifle kullanırsın bundan sonra.
-
Ya ben bu akşam Şirinevler - Bakırköy istikametinde bir togg ile "dosthane" kapıştım :) Bu araba yol tutmuyor, arkası sekiyor, lastikler kızaklıyor, viraj dönmüyor diyenlerden keşke bir tanesi yan koltuğumda oturabilseydi.
Ben birkaç makasa girdim, o da her seferinde arkamdan geldi, mertere kadar gelebildi sonra ya gelemedi ya vaz geçti bilmiyorum trafik biraz yoğunlaştı çünkü. Arkamızdan izleyen varsa togg şov yaptık diyebilirim.
Gerçekten bugün bir daha sevdim çok keyifli ve cüssesinden beklenmeyecek çeviklikte araç, ara hızlanmalarına içten yanmalının yetişmesi mümkün değil.
Bugün 1.5 yüklemesinden sonraki ilk sürüş günümdü, rejen acayip yumuşamış. Öyle tek pedal kullanmak çok kolay değil artık, gazdan ayağı çekince durmuyor araç frene basmak gerekiyor. Spor mod konfora göre daha iyi, ben de spor modda kullandım zaten, ama yine de çok yumuşamış 1.4 e göre. Keşke sport+ diye bir mod daha olsaydı :)
-
İnşallah bizede yüklerlerde bizde deneyimleriz. Şarj ediyorum tekrar aracı😂😂 bitirdim şarjı. Bakalım inşallah vermez hata.
Sen otur oturduğun yerde. Napcan arabayı? 😀
Hocam niye kamuoyuna bu şekilde oynasınlar, tam tersi tepki geliyor ilk alanlar yerine sonrada alanların güncellemeye çağırılması.
Çok ciddi söylüyorum telegram yankı odası olmuş, ilk alan talihsiz talihlilerden olan admin de ortalığı iyice zehirliyor. Ben bu kadar işten anlamaz adam görmedim. Ne psikoloji biliyor be yönetim. Sonra beni/bizi niye kale almıyorlar. Söylerim şimdi neden almadıklarını da, şahsen tanımadığım bu platformdada olmayan adama gıyabında laf etmek yakışmaz.
Baktım geçen kavga çıkmış, birisi "dayısı tanıdığı olanı güncelemeye çağırıyorlar, benim şasi numaram daha önce beni çağırmadılar" dedi, diğeri de "bunu söyleyen şöyledir böyledir bana iftira atamazsın, ben torpil yaptırmadım" vs diye cevap verdi diye. Bu mu algıya oynamak :) Zaten kızgın olan ve bulsalar Gürcan beyi bir kaşık suda boğacak olan kitleyi bekletip, sonradan teslim alanları güncellemek mi ?
Elindeki insan gücü ve parça stoğuna göre planlama yapmış olabileceği birinin de aklına gelmiyor mu? Yoksa herkesin aklına geliyor da, oranın geleneği togg'u gömmek olduğundan kimse bunu seslendirmeye cesaret mi edemiyor bilmiyorum ama toplasan 50 kişi yankı odası kurmuş, dünyayı oradan ibaret sanıyorlar. Dışarıda onbinlerce kullanıcı da keyifle aracını kullanıyor. Adam protesto yapıyoruz diyor destekleyen 20 kişi, sosyal medya kampanyası diyor destekleyen 50 kişi. Şunu anlamak çok mu zor? Oradaki kitle senin görüşlerini paylaştığından değil, ilk kurulan grup olduğundan hasbel kader orada. Seninle aynı safta görünmek istemiyor çünkü senin görüşlerine katılmıyor. Togg kurumsal iletişimi az geliştirip kullanıcıya düzgün bilgi ve veri paylaşsa kimse kalmaz grupta, ki zaten 17000 kişilik grupta aktif yazan 100 kişi yok, belki 50-60 kişi. Bunu analiz edemeyen kafa şirketi analiz etmeye çalışıyor.:)
Arada girer okurdum artık girip bakasım gelmiyor, hep aynı muhabbetler. Bana x paraya sattılar, şimdi şu paraya satıyorlar hakkım helal değil, teslimat sırasına da uymadılar, geri çağırmayı da düzgün yapmadılar. İkinci el para etmiyor, satıcam satamıyorum. Arabamı yakıcam, yok yakmayayım maket yakalım araba pahalı.
Ben de 60 bin dolara almışım, şimdi alan daha uyguna aldı diye düşmanlık mı yapayım. Bana vermedi diğerine 30 bin tl şarj hediyesi verdi diye oturup klavye başında saydırayım mı? Daha düşer fiyatı dolar bazında inşallah, daha çok kişi yerli elektrikli araç alır. Yabancı markaların elinde oyuncak olmayız.
Herkes prof olmuş her konuda. Adam ceo yu kovalım diyor kendisi anadolu şehrinde esnaf, beriki yazılımcı kötü diyor kendisi x şirkette eleman, birisi geçen gün togg lisanslı yazılım kullansa böyle olmaz yazmış, deha ya. Admin herşeye sallıyor, her olumlu yazanın da karşısında, bir de "beni anlamadılar" modunda kendisi devlet memuru.
Herkes başarı hikayesi yazmış maşallah, elini taşın altına koymuş birşeyler yapmaya çalışan insanlara sallayıp duruyor. Telegram grubu ülkenin fotoğrafı olmuş aslında, yazınca anladım şimdi ben de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greentooth -- 19 Ocak 2025; 12:0:40 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Büyük ihtimal ile ilk alanların cihazları donanımsal yada yazılımsal olarak direk güncellemeyi desteklemiyor olabilir. Bu yüzden onları en sona atmışlardır. TOGG haber vermeden yıllardır donanımı değiştiriyor olan ilk alanlara oldu.
-
grup yöneticisine togg ihtar çekti onun için ayrı bi acısı var hocam
-
aracım servisde bi kaç gündür.bazı kanallardan isyanda bulundum togg fabrikasından iyi bi mühendis abimiz aradı dinledi sağolsun orayı çok uzatmayım güncelleme olayını sordum sizin dediğiniz gibiymiş hocam 2 tip kamera var onun için zaman alıyor adaptasyon yapmadan yüklemeyi yaptığımızda adas sistemi sapıtıyor,kaza dahi yaptırabilir onun için doğru şekilde devam ediyoruz dedi.
-
Değiştiriyorlar süreç içinde üretimi. Ayder aldık, toggda çalışan mühendis akrabamız var, yeni çıkan rengi almanız daha mantıklı demişti yoksa stoktan araba gelebilir diğer renklerde. Donanım güncelleniyor devamlı sizinki en güncel şekilde gelir demişti. 2000 km olcak işte daha yazılan çizilen hataların hiçbirine denk gelmedim araçta. Tek startta çalıştırıyoruz çiftte yapmıyoruz önerildiği gibi. Hataya zorluyoruz henüz hiçbir hata vermedi. Vermeye başlarsa tekrar yazacam buraya.
Başka grup kursunlar, çok zor değildir.
Kaç kişi var o grupta?
15 bindi galiba tam bilmiyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X