Şimdi Ara

Yerli oto 100 km'de 2 litre benzin tüketecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yakında görücüye çıkması beklenen yerli otomobilde detaylar ortaya çıktı.

    Yerli otomobile ilişkin yol haritası netleşti. Araçta kullanılacak cihazların yazılım ve donanım çalışmaları bitti. Ağustos ayı sonuna kadar binek modellerin tanıtımı gerçekleştirilecek.

    Otomotiv test merkezi bulunan TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nde (MAM) tanıtımı yapılması beklenen otomobiller orta-üst segment olacak. Yakıt olarak yüzde 100 elektrikli olan modelin yanı sıra benzin-dizel yakıt seçeneği de bulunacak. Benzinli olan jeneratörle elektrik üretecek.

    100 KM'DE 2 LİTRE BENZİN

    Araçlarda şanzıman ve dişli kutusu olmayacağı için elektrikli teknoloji ile sürtünme olmayacak. Menzili artırılmış elektrikli otomobilde benzin yakılıp elektrik üretileceği için tüketim ekonomik olacak. 100 kilometrede 2 litre benzin tüketimi öngörülüyor. Ocak 2016’da toplam 4 segmentte 16 aracın test filosunda olması planlanıyor. 2016 sonuna kadar ise 30-40 araçlık filonun hazırlanması öngörülüyor.

    GÜVENLİKTE DÜNYA DEVLERİNE KAFA TUTACAK

    Güvenliğin ön planda tutulduğu araçlar dünyanın bu alanda ismi bilinen (Honda, Volvo, Mercedes vb.) ile güvenlik açısından yarışabilecek seviyede olacak. Uluslar arası tüm testlerin yapılacağı otomobiller akredite olacağı için ihracat imkanı da bulunuyor. Komşu ve çevre ülkeler başta olmak üzere ihracatında planlandığı araçların testlerinin 2 yılın üzerinde sürmesi bekleniyor.

    MAKAM ARAÇLARINDA YERLİ DEVRİMİ

    2019 yılından itibaren ise seri üretim süreci başlayacak ve halk yerli otomobile binmiş olacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen test çalışmalarının tamamlanmasının ardından özel sektör üretimi gerçekleştirecek. Orta ve üst segment olarak tasarlanan yerli otomobiller muadillerine göre daha ucuz olacak. Kamuda kullanılan makam araçlarında da yerli otomobillerin kullanılması planlanıyor.

    ÜÇ ÖZELLİĞİ ÖN PLANA ÇIKIYOR

    Ağustos ayı sonuna kadar tanıtımının yapılacağı yerli otomobillerin üç önemli özelliği olacak. Az yakması, elektrikli olması ve üst düzey güvenlik yerli otomobilin şifresi olarak kabul ediliyor. Ağustos ayının sonuna doğru tanıtımının yapılmasının planlandığı otomobillere ilişkin takvim henüz netleşmiş değil. Bakanlık kaynakları 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın olası tanıtım tarihlerinden birisi olabileceğini belirtiyor.

    Üst düzey protokolün programlarına göre farklı bir tarihinde gündeme gelebileceği ifade ediliyor. Tanıtıma yerli otomobil konusuna özel önem veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılması bekleniyor. Tanıtımı yapılacak test araçlarının isminin de toplantıda açıklanabileceği belirtiliyor.

    Kaynak : Star







  • Yaw yürü git milleti kandıra kandıra bitmedi bu yandaş medya.ulan yaptığınız hızlı tren bile 50 ile gidiyor.2 litre benzini 10 km de yakar o

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkenin gelişmesi adına güzel haber. Yeni Türkiye yolunda büyük adımlar atıyoruz. Muhalif olanlar nedense bu tür konularda yoklar. Demek ki güzel işler başarıyoruz. Doğru yoldayız.
  • Yaw adamlar gizli nükleer araştırmaları yer altında yapan ülkeler gibi fabrikayıda 500m derine kurdu heralde. Otomobilin dikiz aynası bile yok ortada ama 2016 da yollarda oluyor. Hemde 100 km de 2 litre yakıyor. Vay anasını

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağustos sonunda tanıtımın yapılması bekleniyormuş. Dikkat ederseniz seçimlerin hemen öncesine yetiştirmeye çalışıyorlar, yoksa daha düne kadar yerli oto diye bişey yoktu. Tayyip fena bastırıyor seçim için. 2 ay içinde uzaya "osmanot" gönderirlerse şaşırmayın, tabi yerli malı uzay mekiği ile.
  • Star AKP nin Gazetesi zaten. Yandaş Medya yani Yalan onların çıkardığı haber.

    100 Kilometrede 10 Litre benzin yakmıştım ben bunlar nasıl 2 Litre yakıyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Traveco -- 12 Ağustos 2015; 21:40:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nizam-ı Cihan


    100 KM'DE 2 LİTRE BENZİN



  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    30 lt LPG ile kaç km Normal
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bundeskanzler

    Yaw adamlar gizli nükleer araştırmaları yer altında yapan ülkeler gibi fabrikayıda 500m derine kurdu heralde. Otomobilin dikiz aynası bile yok ortada ama 2016 da yollarda oluyor. Hemde 100 km de 2 litre yakıyor. Vay anasını

    o değil birde şöyle bir çelişki var temiz enerji arayıp üretmek varken kolay yol bulup anında nükleer santral dikiyorlar. Uğraşmıyorlar
    ama 100 km de 2 litre benzin yakan araba üretiyorlar bu nasıl çelişki ben bunu anlamadım

    oda değil fiber internet alt yapısı bile yok bizimki türk üsulu heralde




  • iyi sallamışlar. neredeyse benzin üretecek.

    ama güzel bir şey olacağından eminim. ülke düşmanları çatlayacaktır.
  • Teknoloji deviymişiz de haberimiz yokmuş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar yüzyıldır araba yapıyorlar sen bir arabayla tüm dünya devlerine kafa tut
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bundeskanzler

    Yaw adamlar gizli nükleer araştırmaları yer altında yapan ülkeler gibi fabrikayıda 500m derine kurdu heralde. Otomobilin dikiz aynası bile yok ortada ama 2016 da yollarda oluyor. Hemde 100 km de 2 litre yakıyor. Vay anasını

    Şu ankaralı döşemeci vardı ertex etox bakanlık hibelerini iç etmek için her ay çinden bir araba getirip birkaç farklı marka modelden yedek parçalarla bir araba montajlayıp dana derisi işle döşeme yapınca yerli diye reklamını yapardı hani diyorum uzun zamandır göremiyoruz bir tane döşeme yaptırıp gösterecekler acaba
  • Bu yerli oto işide sıktı artık. Tamam yapmayın kardeşim yıllardır cikti cikacak deniyor ortada bi fotoğraf bile yok. Ne bileyim bi şasi fotoğrafı falan sizdirin da he calisiyolarmis diyelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiyatı yüksek olduktan sonra hiçbir önemi yok.
    herkes araba yapar önemli olan ucuza mal etmek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GTFO

    Ülkenin gelişmesi adına güzel haber. Yeni Türkiye yolunda büyük adımlar atıyoruz. Muhalif olanlar nedense bu tür konularda yoklar. Demek ki güzel işler başarıyoruz. Doğru yoldayız.

    gene bir otomobil konusu gene GTFO yorumu en başta ...

    http://forum.donanimhaber.com/m_108887819/f_//tm.htm#108887819

    quote:

    Orijinalden alıntı: GTFO

    Malesef bu ülkede muhalif olanlar bu tür gelişmeleri görmezden gelirler. Kafalarını kuma gömerler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: elektro_gadget

    Ağustos sonunda tanıtımın yapılması bekleniyormuş. Dikkat ederseniz seçimlerin hemen öncesine yetiştirmeye çalışıyorlar, yoksa daha düne kadar yerli oto diye bişey yoktu. Tayyip fena bastırıyor seçim için. 2 ay içinde uzaya "osmanot" gönderirlerse şaşırmayın, tabi yerli malı uzay mekiği ile.

    osmanot haa ! güzelmiş
  • ortada şöyle bir gerçek var. Türkiye yerli otomobil üretecek teknolojiye sahip. yani yapılmaz diye bir şey yok. aslında bir kaç tane de yerli otomobil var. pek sorun ne. sen yerli otomobil yaparsın da batılıların yaptığı kadar iyi ve ucuz olmaz ,daha çok yakıt tüketir , parça ve bakım desteği iyi olmaz yani satış sonrası hizmetler. çünkü yapmak değil sorun ,rekabet edecek düzeyde olmak ve satmak. kimse kolay kolay bu işe girmek istemiyor çünkü bunlar inanılmaz fazla maliyet demek. peki erken seçim arifesine doğru ,tıpkı diğer seçimlerde olduğu gibi havuz medyası yerli xxx yapılıyor tarzı haberlerle propagandalara başladı. forumda 2014 te yerli 2500 km lik füzemiz haberi var.peki gören oldu mu ? hayır seçimden sonra unutuldu. yerli otomobil diye kaportayı gösterip özelliklerini sıralarlar. hatta belki test sürüşü falan da yaparlar. ama bu üretilmez muhtemelen. dediğim gibi maksat reklam. yerseniz

    hayır ülke bunlar saçma reklamları yüzünden YERLİ kelimesinden soğudu. yerli akıllı telefonlar falanda unutmamak lazım. çinden getirip yerli diye zırlayanlar , burda montaj yapıyorum ama rekabet edemiyorum diğer telefonlara zam yapın diyenler mi dersin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Traveco

    Star AKP nin Gazetesi zaten. Yandaş Medya yani Yalan onların çıkardığı haber.

    100 Kilometrede 10 Litre benzin yakmıştım ben bunlar nasıl 2 Litre yakıyor ?


    İman gücü ile galiba☺

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sistemli adam

    iyi sallamışlar. neredeyse benzin üretecek.

    ama güzel bir şey olacağından eminim. ülke düşmanları çatlayacaktır.

    içten yanmalı motorlar verimsizdir. %30 verimle çalışır mesela. geriye kalanı sürtünme ve ısınma ile kaybolur. elektirikli motorlarda sürtünme ve ısınmaz yok denecek kadar azdır. bu yüzden çok daha verimle çalışır.mesela %90 verimle diyelim. Sen benzini yakmak yerine elektirğe dönüştürüp sonra kullanırsan çok daha verimli kullnırsın bu yakırı. %30 verimle kullanacakken %80 verimle kullanmış olursun. bu sayede gercekten çok düşük yakıt tüketimi olabilir. ama bu bu kadar koaly değil. çünkü sen araca bu dönüştürücü sistemi koyduğun zaman maliyeti çok artar. sallıyorum 50 bin tl lik araç olur sana 80 bin tl lik araç. basitçe şöyle örneklemek isterim. elektrikli çalışabilen opel astra mı alırsın yoksa aynı paraya normal bir insigna mı alırsın. kimse az yakıyor diye astra almaz. zaten daha sabah bir hbrit araç gösterdiler. 150 bin tl lik yurtdışı fiyatı var. ülkemizde gelse bmw 5 serisinden pahalı olur muhtemelen. kimse de gidip o tırt arabayı almaz bmw 5 serisi duruken.

    yerli otomobil yapılır mı ? yapılır arkadaşım. ülkemizin altyapısı iyi. ama sorun yapılır mı değil ,seri üretime geçilip satılır mı ? otomobili yapmak değil satmak önemli. yoksa ülkemizde yerli otomobiller yapıldı zaten. peki seri üretime geçmek için ne lazım. sen bir otomonil üreteceksin , bu otomobilin fiyatı rakipleriyle aynı hatta daha ucuz olacak , bu otomobil rakipleri kadar yakıt yakacak , rakipleri kadar sağlam olacak , satış sonrasında da teknik destek vverilecek.... e haliyle bunlar milyarlarca dolarlık yatırım demek. burdan da anlaşılacağı gibi kimse elini taşın altına sokmak istemez. toyota ile renault ile peugot ile opel ile rekabet etmek kolay değil. bunlar ucuz modeller satıyor diye örnek verdim.

    Özetle erken seçim yatırımı. her seçim öncesin yerli xxx yapıldı. dünyadaki benzerleri kadar iyi hatta daha iyi gibi komik reklam haberleri biliyoruz zaten.en iyi ihtimalle bir koparta yapıp tanıtırlar. ama bu seri üretime geçmez. sadece göstermeliktir. seçimden sonra allah kerim. 2023 deyip ittiriler

    2014 te 2500 km lik füzemiz hazır !!!

    http://forum.donanimhaber.com/m_56577104/f_//tm.htm#56577104




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GTFO

    Ülkenin gelişmesi adına güzel haber. Yeni Türkiye yolunda büyük adımlar atıyoruz. Muhalif olanlar nedense bu tür konularda yoklar. Demek ki güzel işler başarıyoruz. Doğru yoldayız.

    Şunun yalan olduğunu anlayamayacak kadar dar görüşlüşün işte kardeşim. Sana basit bir hesap yapayım. Aracın orta-üst segmentte olacağı söyleniyor, güvenlik konusunda iddialı olduğu söyleniyor, benzin motorunu jeneratör olarak kullandığı söyleniyor(beni güldürdü açıkçası bu nokta). Şimdi eldeki verileri topluyorum.
    - Hemen, hemen Passat boyutunda bir arabadan bahsediliyor;
    - Benzin motoru, benzin deposu, kirli gazı atmak için egzozu vs...;
    - Bataryaları, elektrik motoru;
    - Güvenlik konusunda iddiası gibi daha bir çok ek özelliği ile birlikte kaba bir hesapla yaklaşık 1.700-1.800 kiloluk bir araçtan bahsediyoruz. Eğer jeneratör sistemi bu kadar ağır olmasa zaten bunu büyük üreticiler kullanırdı. Kaldı ki adamların elinde içten yanmalı motorlar üzerine milyarlarca dolarlık ar-ge projeleri var. Vw, Honda, Ford gibi dev üreticiler bu teknolojiyi kullanamıyor bizim üniversite kampüsünde ASELSAN ile geliştirilen araba kullanacak öyle mi? Hani işin bir mantıklı sallama boyutu vardır ya siz onu çoktan aşmışınız. Şuna inanan adamın ben hayatında direksiyon başına geçtiğine inanmıyorum. İnşallah dedikleri gibi bir araç üretirizde BMW, Mercedes, Vw gibi büyük üreticilerin sonunu getirirler. Ama dediğiniz şey gerçek olmaktan malesef çok uzak. Uzun lafın kısası ben bu tür haberlere inanmayın derim, inansanız bile sağda solda inandığınızı belli etmeyin; insanların eline koz vermeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.