Şimdi Ara

Yerli Arama Motoru Geliyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanı Arslan, "Hem Türkçe karakterlerin kullanılabileceği yazılımlar hem de özellikle yerli bir arama motorunu geliştirmemiz ülkemiz açısından çok önemli. Bunların çalışmalarını yapıyoruz." dedi.

Bakan Arslan, Manisa Medya TV'de "Günün Konuğu" adlı canlı yayınlanan programa katıldı.

Program sunucusu Abdullah Polat'ın sorularını yanıtlayan Bakan Arslan, iletişim teknolojisi, bilişim ve haberleşmenin dünya ile entegre olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Siz sadece lokal bir çalışma yaparsanız, dünya ile entegre olmazsanız istediğiniz verimi ve sonucu alamazsınız. Bizim kesinlikle bu sektörde ister web adreslerinde olsun ister internette yaptığınız işlemlerde olsun dünya ile entegrasyonda taviz vermeden, ancak hem Türkçe karakterlerin kullanılabileceği yazılımlar hem de özellikle yerli bir arama motorunu geliştirmemiz ülkemiz açısından çok önemli. Bunların çalışmalarını yapıyoruz."

Kaynak:http://aa.com.tr/tr/turkiye/bakan-arslan-yerli-arama-motoru-icin-calismalar-yapiyoruz/713544

Not: Ülke gündemindeki olayların sonucunda kısıtlamalar gele gele büyük bir kısıtlama daha geliyor hazırlıklı olun...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yakında google, yandex vs kökten yasaklanırsa şaşırmayın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesele arama motoru yapmak değil ki. Türkiye'den çıkan bir sürü yerli arama motoru var hatta benim bildiğim. Peki bunların kaçı işe yarar?

Arama motoru yapmak kolay iş değil. Bugün Yandex gibi devasa ve tecrübeli bir şirket bile yaptığı arama motoru ile Google'ın yarısına yetişemiyor.

Umarım yanılırım ve yazılım sektöründe çok başarılı işler çıkarırız ama içi boş sözlerden biri gibi geliyor bunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SS10

Mesele arama motoru yapmak değil ki. Türkiye'den çıkan bir sürü yerli arama motoru var hatta benim bildiğim. Peki bunların kaçı işe yarar?

Arama motoru yapmak kolay iş değil. Bugün Yandex gibi devasa ve tecrübeli bir şirket bile yaptığı arama motoru ile Google'ın yarısına yetişemiyor.

Umarım yanılırım ve yazılım sektöründe çok başarılı işler çıkarırız ama içi boş sözlerden biri gibi geliyor bunlar.

Çok var dediğiniz gibi ama İran gibi kendi arama motoru sınırlaması getirilirse hiç şaşırmam...

• bilişim konusunda yapılan her türlü adım bence desteklenmeli
  • quote:

Orijinalden alıntı: bladeGny

bilişim konusunda yapılan her türlü adım bence desteklenmeli

kesinlikle katılıyorum. hep destek tam destek.
  • Düşünsenize her taraftan erdoğan kafası falan çıkıyor siteye girince
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Physicist_Emre

Yakında google, yandex vs kökten yasaklanırsa şaşırmayın.

Yasaklamazlar muhtemelen google yandex araması başına internet paketine ek vergi gelir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arama motorunu zorunlu hale getiremezler.Türkiye'de google yasaklanırsa, yazılım sektörü tamamen çöker.(yazılımcılar bilir)
  • İstediğinizi değilde istediklerini aratacaklarsa aman kalsın diyorum.

Düşünsene 17 - 25 Aralık Reza Zarrab diye aratıyorsun karşına bunu mu demek istediniz ? '' Cehape camileri ahır yaptı '' çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImPerspektif -- 25 Aralık 2016; 0:25:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thawne

Bu arama motorunu zorunlu hale getiremezler.Türkiye'de google yasaklanırsa, yazılım sektörü tamamen çöker.(yazılımcılar bilir)

Github yasaklanırken kendi bankalarını bile düşünmeden yasaklayan bir yapı varken mi?

• Soickan S kullanıcısına yanıt
    Yazılım sektörünü tamamen bitirmek istiyorsa, buyursunlar yasaklasınlar.Github geçici bir şeydi.Google yerine alternatif bir arama motorundan bahsediyoruz.Bence yerini alması ütopya.
  • türkiyede bu algoritmayı geliştirebilecek bir ekip yok

imamhatip açmaya devam ederlerse asla da olmayacak
  • Ben o arama motorunu kullanmam yerli diye kimse diretmesin hükümetin kontrolünde olacak bir arama motoru kimse için güvenli değil
  • Arama motoru Lütfen bana şu sonuçları gösterirmisin , saygılarımla arz ederim.

İkemetgah
    4 adet resim ektedir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • böyle kuzey koremsi ama tam değil böyle ona benzer o değilde kapadık lan interneti napçanız deseler bişey yapamayız
  • Batti dimi lan ulkede iyi birsey olmasi

• daha interneti olmayan ülkeye arama motoru. önce şu akk denen saçmalığı kaldırın sonra yasaklı siteleri serbest bırakın.
  • Bence de desteklenmeli.En azından bir gelişme olur,gerçekten başarılı bir çalışma olursa da kullanırız.
  • Başlığı "Yerli Araba Motoru Geliyor ?" Diye okuyan sadece ben miyim ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.