Şimdi Ara

YERDE 50 TL BULDUM NE YAPMALIYIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
25.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Parayı rahatlıkla harcayabilirsin. Arkadaşlarında dediği gibi nasıl olsa sahibi belli değil yani sahipsiz para. Sen almadın o almadı gider başkası parayı alır, sonra gelir burada başlık açar. Verilen cevaplar hep aynı olur. O yüzden harca.
  • haram olmaz at cebe
  • at cebe ne yapcan 50ytl güzel bi para
  • iddaa da kaybet.
  • Harcarsan günah olmaz ama,eğer bi hayır yaparsan acaip sevap olur.
  • bankadanmı yoksa ptt havalesimi yapıcan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: swat882

zekatını verip devam edebilirsin....

40 da 1 i ama sen

fakire 5-10 tl ver..

haram paranın zekatımı olur saçmalama ya, o zmaan adam alsın rüşvetleri çalsın çırpsın 40 ta birini çalsın vicdanı rahat etsin
  • ya anlayamıyorum kim demiş harcarsan haram olmaz dinimize göe emek sarfetmeden kazanılan para haramdır benim başıma öle bişe gelse giderim cami imamlarına onlar herşeyi biliyo şimdi bazı paronoyaklar imama nasıl güveneceksin gibi açıklamalar yapacaktır ama sen onlara aldırma git bir imamın yanına hocam şu parayı yerde buldum nereye vermem gerekir söle o da büyük ihtimal cami için hayır yap gibi şeyler söyleyecektir. sen görevini yap da gerisine karışma yukardaki herşeyin hesabını yapıyo.
  • Ya arkadaşım sen dinleme bunları dalga geçiyorlar,
    ne haramı sanki adamın cüzdanından para çaldın da kaçtın.
    Yerde para duruyodu aldın sen almasan ahmet mehmet alacaktı.
    Git güzel bir şeyler al kendine yemek ye rahat ol.
    Kimsenin cebinden para çalmadın ne haramı.
  • her zmn yanında sakla o parayı, gün gelir de tinerci falan sararsa etrafını para isteyince onu verirsin böylece bişey çıkmamış olur senden
  • bende 50 tl bulmustum yanımda arkdasım vardı 30 nu cebe attım 20 sini arkdasa verdim sende öyle yapabilirsin yada bir başkasına verebilirsin
  • zürafa sokağa git
  • iddaa ya yatır, zaten kaybediceğin bşi yok
  • Milli piyango bileti al.Bir şey kazanırsan bir fakire 50 TL ver.Kaybedersen de fakir birine biletleri ver.Böylece haram para yememiş olursun.
  • Bakıyomda millet fetva veriyo herkes farklı telden helal be bizim forumun eğitim seviyesi ne kadar yükselmiş.

Google yaz dini hükmünü öğren sonra istedini yap. Ama dini hükmünü kesinlikle araştır.

11111

---
    Yolda veya herhangi bir yerde bulunan para ve diğer kıymetli şeyler ya alınmaz geçilir. Ya alınıp muhafaza edilerek sahibi aranır. Alınmadan gidilirse hiç birşey lâzım gelmez. O takdirde hiçbir mes’uliyet ve korku yoktur. Ama alınıp da sahibine verilecekse yapılacak işler vardır. Şöyle sıralamak mümkün olur.

Bulunan şey, bulunduğu yerden uzaklaştırılmadan şahidlendirilir “Ben şu kadar parayı, yahut şu değerde birşeyi buldum. Sahibini aramak niyetiyle de aldım. İsmim, evim, adresim şudur, gelsin alsın, sizler şahid olun” denir ve bir sene kadar bu para ve mal ilân edilir. Bu müddet zarfında sahibi çıkarsa verilir. Çıkmazsa sahibi adına bir hayır yerine yahutta müstahak bir fakire şahit tutularak hibe edilir.

Şayet muhafaza esnasında bu mal zayi olur, çaldırılırsa bakılır, zayi oluş, alâkasızlıktan mı? Yoksa kendi malı gibi muhafaza ettiği halde vaki olan bir kazadan mı? Kendi malı gibi muhafaza titizliği gösterdiği halde uğradığı ziyandansa ödetilmez. Eğer buluntu mal diye ilgisizliktense ödetilir. Ödemezse sahibine borçlu kalır.

Bu mes’uliyeti bakımından bulunulan mal kolay kolay alınmamalı, alınacaksa sonundaki bu mes’uliyet ve mükellefiyetler iyi düşünülerek alınıp, vecibeleri yerine getirilmelidir. Basit buluntular bekletmeyi icabettirmezse de bir değer sayılan buluntular bir sene kadar bekletilir, ilân yapılır, sonra hibe edilir.

------

22222

Dini Bilgiler > Bulunan seyler
    Soru: Yerde buldugumuz bir sey bizim olur mu?
    CEVAP
    Bulunan seylerle, selin, irmagin getirdigi ve sokaga atilan seylerin hukmu farklidir.
    Bulunan seyler, genel ...
    ...olarak kiymetli seylerdir. Sahibi onu atmamis, kaybetmistir. Bulunup, sahibi bilinmeyen
    mala Lukata denir. Sahibine vereceginden emin olanin, korumak icin almasi sunnettir. Orada
    kalinca zarar gelecekse, helak olacaksa almasi farz olur. Iki sahit yaninda "Arayan olursa
    bana gonderin" der. Kalabalik bir yerde tarif ederek sahibini arar.
    Sahibi cikincaya veya durmakla bozuluncaya kadar saklarken helak olursa odemez. Sahibi
    cikmayacagini veya bozulacagini anlarsa, artik aramaz. Zengin ise, bir fakire sadaka olarak
    verir. Yahut fakir olan ana-babasina, evladina veya hanimina bu mallari sadaka olarak verir.
    Sayet bunlar, aldigi seyleri kendine hediye ederse, kendi de kullanabilir. Sahibi sonradan
    cikarsa, bunlari kendi oder veya alan fakire odettirir.
    Selin getirdigi meyve, agac ve dallar ise bundan farklidir. Irmagin, selin getirdigi tahta
    parcalarini, agaclari, dallari, meyveleri, zengin de olsa herkesin almasi, toplamasi caiz olur.
    Soru: Bulunan bir parayi almak zengine haram oluyor da fakire nicin helal? Haram zengine de
    fakire de haram degil mi?
    CEVAP
    Dinimizin hukmu boyledir. Nicin boyle hukum konulmus denemez. Zekat fakirin hakkidir.
    Zengin, zekatini baska zengine verse kabul olmaz. Zenginin veya bir gunluk yiyecegi olan
    fakirin dilenmesi haramdir. Zekat fakirin hakki oldugu gibi, bulunan para da sahibi
    bilinmiyorsa fakirin hakkidir. Icine haram karismis helal parayi hediye olarak herhangi bir
    kimseye vermek caizdir. Hepsi haram olan parayi hic kimsenin almasi caiz degildir. Bir
    kimse, haram bir parayi fakire verse, fakir de haram oldugunu bilmese, gunahi fakire olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KeepOut -- 5 Aralık 2009; 17:15:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Surround

Ya arkadaşım sen dinleme bunları dalga geçiyorlar,

Dikkat et arkadaşım,dini kurallara uymamak insanı dinden çıkarmaz,fakat dini olarak kural konulan konularda aksini iddaa etmek,veya kuralları böyle değildir şöyledir diyerek değiştirmek(bilerek veya bilmeyerek)dinden çıkmaya sebep olur,bu konularda tam olarak bilgili değilsek konuşmamak en iyisi.

Arkadaşım sana gelince de,parayı ihtiyacı olan birisine,veya 10-15 TL'lik bölümler halinde ihtiyacı olan kişilere dağıtman senin için en mantıklı ve hayırlı davranış olur,parayı yiyecek birşeyler için harcamamak paranın haram olmayacağı anlamına gelmez.

• Git 50 lirayı 20-20-10 olarak bozdur.
    Böylece haram parayı elinden çıkarmış olursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ForeverMetal

quote:

Orijinalden alıntı: Surround

Ya arkadaşım sen dinleme bunları dalga geçiyorlar,

Dikkat et arkadaşım,dini kurallara uymamak insanı dinden çıkarmaz,fakat dini olarak kural konulan konularda aksini iddaa etmek,veya kuralları böyle değildir şöyledir diyerek değiştirmek(bilerek veya bilmeyerek)dinden çıkmaya sebep olur,bu konularda tam olarak bilgili değilsek konuşmamak en iyisi.

Arkadaşım sana gelince de,parayı ihtiyacı olan birisine,veya 10-15 TL'lik bölümler halinde ihtiyacı olan kişilere dağıtman senin için en mantıklı ve hayırlı davranış olur,parayı yiyecek birşeyler için harcamamak paranın haram olmayacağı anlamına gelmez.

Ya arkadaşım Allah aşkına neden haram olsun o para.
    Gidip yolda yürüyen adama silah doğrultup 50 lira ver yoksa öldürürüm diye para mı çaldı.
    Azcık mantıklı düşünün yav.

• T.C Merkez Bankasının kapısınının altından içeri at kaç kimseye görünmemeye dikkat et yakalanırsan bizi görmedin tanımıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocknRoll@ -- 5 Aralık 2009; 17:32:12 >
  • Bilimum şans oyunlarında harca.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.