Şimdi Ara

Yer cekimi yuzunden mi yaslaniyoruz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yer cekimi dunyanin 2 kati olan bir gezegen dusunelim. bu durumda zaman kavrami dunya ile ayni mi oluyor? yer cekimi zamani etkileyen bir faktor mu?

• dünyanın dönmesiyle alakalı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gezegenin kütle olarak büyüklüğü ve dönüş hızı çok önemli. Büyüklüğüne göre kütle çekimi de artıyor zaten.
  • t=x/v

Görüldüğü gibi v de gt2 ile doğru orantılı. Demekki zaman bükülebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bkz: Twins Experiment. Ikizler deneyi. Bu olayda ikiz kardeslerden biri uzaya gonderilir digeri dunyada kalir. Aradan 5 yil gecer. Uzaydaki kardes dunyaya geri doner. Ikiz kardesini inanilmaz yaslanmis bulur. Buna dayanamaz ve zebaniye donusup onu zindana atar. Kalan bilim adamlarini da bogarak oldurur.

• Yıldızlararası nı mı izledin kardeş
  • quote:

Orijinalden alıntı: karsitproton

Yıldızlararası nı mı izledin kardeş

şuna interstellar diyin

EDİT: Hemen eksilemeyin,çok iyi ingilizcem olduğu için böyle söylemedim.Zaten ingiliççem yok gibi bir şey ama orijinalinin söylenmesi taraftarıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesnek -- 22 Haziran 2015; 18:47:07 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Interstellar izleyip gelmiş

• evet yildizlararasini izledim oradan merak ettim. adam 1 saati 7 dunya yilina denk gelen bir gezegene gidiyor. ana gemiye dondugunde 20 yil gecmis oluyor. mantiken bu gezegende 2 saat 40 dakika kalmis olmalari lazim fakat 2 saat 40 dakika dunyadaki gibi mi gecmis oluyor yoksa cok cok uzun bir zaman araligi gibi mi? bu mantikli bir sey mi boyle bir sey gercekten var mi merak ettim
  • Yer çekimi sadece sarkmaya neden olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesnek

quote:

şuna interstellar diyin

Oke, we begin to call that movie as "yıldızlararası"

• quote:

quote:

şuna interstellar diyin

EDİT: Hemen eksilemeyin,çok iyi ingilizcem olduğu için böyle söylemedim.Zaten ingiliççem yok gibi bir şey ama orijinalinin söylenmesi taraftarıyım

neden? türkçesi yok mu bunun?

• quote:

Orijinalden alıntı: kutsalangemon

evet yildizlararasini izledim oradan merak ettim. adam 1 saati 7 dunya yilina denk gelen bir gezegene gidiyor. ana gemiye dondugunde 20 yil gecmis oluyor. mantiken bu gezegende 2 saat 40 dakika kalmis olmalari lazim fakat 2 saat 40 dakika dunyadaki gibi mi gecmis oluyor yoksa cok cok uzun bir zaman araligi gibi mi? bu mantikli bir sey mi boyle bir sey gercekten var mi merak ettim

Gezegende olana dünyadaki gibi 2.4 saat dünyadakine 20 yıl geçmiş olur. Izafiyet teorisini araştır.

• quote:

quote:

quote:

şuna interstellar diyin

neden? türkçesi yok mu bunun?

neyse hocam ne derseniz diyin

• Lan ne var eksiliyorsunuz adamı. Adam doğru ismini söylemiş ingiliççeyle alakası yok bunun.

Lanet olsun yani adamım yani şu lanet yıldızlararasına interstellar demen gerek. Lanet pislikler sizi.

• quote:

evet yildizlararasini izledim oradan merak ettim. adam 1 saati 7 dunya yilina denk gelen bir gezegene gidiyor. ana gemiye dondugunde 20 yil gecmis oluyor. mantiken bu gezegende 2 saat 40 dakika kalmis olmalari lazim fakat 2 saat 40 dakika dunyadaki gibi mi gecmis oluyor yoksa cok cok uzun bir zaman araligi gibi mi? bu mantikli bir sey mi boyle bir sey gercekten var mi merak ettim

23 yıl değil miydi o?

Bu arada şöyle bir şey var :http://www.ntv.com.tr/arsiv/id/25134429/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayıcı -- 22 Haziran 2015; 19:09:07 >
  • quote:

yer cekimi dunyanin 2 kati olan bir gezegen dusunelim. bu durumda zaman kavrami dunya ile ayni mi oluyor? yer cekimi zamani etkileyen bir faktor mu?

interstellar ı tam anlamamışsın bir daha izlemeni öneririm
  • Hayır hatalı kromozom kopyalamasınsna dolayı ölüyorsun en sonunda hatalı kopyaladıklarında düzeltmek için kendinden bir parça veriyor zamanla o parça tamamen yok oluyor bitiyor yani bataryan tükeniyor kaçışın yok

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.