Arkadaşlar kafama takılan birşey var. Bize verilen sınıf geçme yönetmeliği yazısın da "Sınıf geçmek için 2 dönemin not ortalaması 50 olmalıdır." gibisinden birşey yazıyor. Şimdi bizim ilk dönemki not ortalamamız 80 diyelim. 2. dönem 20 alsak geçiyomuyuz ?
yeni yönetmelikte bildiğim kadarıyla ilk dönem zayıfsa(50 nin altında bir not) 2.dönem 70 ve üzeri alman gerekiyor.2.dönem zayıf alırsan bize soylediklerine göre sorumlu sınıfı geçersin.en fazla sorumlu ders sayısı 6 olabilir.sorumluluk geçme notu 50.yani yeni yönetmelikte zayıf olma şansın yok.
quote:
Orijinalden alıntı: melihumu
yeni yönetmelikte bildiğim kadarıyla ilk dönem zayıfsa(50 nin altında bir not) 2.dönem 70 ve üzeri alman gerekiyor.2.dönem zayıf alırsan bize soylediklerine göre sorumlu sınıfı geçersin.en fazla sorumlu ders sayısı 6 olabilir.sorumluluk geçme notu 50.yani yeni yönetmelikte zayıf olma şansın yok.
Biraz daha açarmısın hocam.. 6 tane zayıfla geçme şekli şöylemi oluyo mesela ilk dönem 70 ikinci dönem 40 aldık bu dersten sorumlu olarak mı geçiyoruz yani. 3 dersten kalırsan otomatik olarak sınıfta kalıyosun diye duymuştum.
3 dersten zayıf alırsan 9.sınıf için sorumlu geçiyodun eski yonetmelikteç.şimdi ise ortalama yukseltme sınavları kalktığı için zayıfın olursa ortalamaya bakılır ortalama kredi (73 kredi diye biliyorum) tutmazsa eğer sınıfta kalırsın çünkü ortalama yükseltme sınavları artık yok.zayıf olur (1 tane bile olsa) ortalaman tutarsa sorumlu olarak geçersin bize bahsedilen bu şekilde.1.dönem 50 üzerinde alıp 2.dönem zayıf alırsan o nasıl olur bilemiyorum.
teşekkürler ama gerekli cevabı alamadım benim asıl sormak istediğim 1.dönem 70 ise 2. dönem geçmek için 30 yeter mi sorusunun cevabıydı.