Şimdi Ara

YENİ YENİ YENİ...''' BENQ X2200W ''' oyuncular için süper... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
0
Favori
21.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu hortlatmış gibi olmayayım ama X-serisi monitörler ile ilgili bi haber edinen oldu mu? Ocak sonu geldi hala yok...
  • -BenQ iyi ama,ölü pixel olayı giderek artıyor,bilmem haberiniz varmıdır,geçen seneki servis hizmetide bu sen yok gibi,
    sürekli yüksek oranda çıkan paneller sebebiyle,BenQ ya temkinli yaklaşmak lazımdır+cihazıda ucuz diye netten v.s yerden değilde
    doğrudan görerek ve pixel testi yaparak alınız+

Ayrıca bu saatten sonra özellikle HD+PS3 için 22" olmaz!!
    24" ten başlayan FULLHD paneller gerekecektir ve yakın bir gelecekte 24" ler hem cazip fiyatlara hemde geniş
    seçenekli ürünler/markalar olarak Türkiye ye girecektir,heriflerin sürekli 22" te odaklanmaları ise>>bir
    ticari oyundur(KAR MARJLARI sebebiyle)

Ben aldım 6 ay önce 22" HP şimdi açıkçası pişmanım ve bugün olsaydı,biraz daha bekler 24"FULLHD alırdım!
    Selam
  • @albani, önerin ve uyarın için teşekkür ederim. Ölü piksel testi yaptırmadan veya düzgün garanti vermeyen bi yerden almak çok riskli olur.
    Yalnız ben ne HD ne de PS3 için alıyorum. Bilgisayarda çalışmak için... Şu an 19" CRT var, çok yer kaplıyo ve artık küçük gelmeye, yetmemeye başladı. 24" ler de çok pahallı olunca 22" den başka seçenek yok malesef. 24"lerin kısa sürede ucuzlayacağını, şu anki 22"lerin fiyatına gerileyeceğini de pek düşünmüyorum.
  • -Benim 24" demem aslında yukarıda gördüğüm PS3 kullanımı yazısı içindir.
    -Ama sende HD yok,PD3 yok,o zaman illa 22" olmasıda hiçmi hiç gerekmezki!
    -19" CRT ise arkaya doğru yer kaplar,22" LCD ise yine ayağı dolayısıyla biraz yer kaplıyor!
    ayrıca Wide olduğu içinde,masaya koyduğundan görürsün ne kadar yer kapladığını(bende CRT bilmem
    ne kadar yer kaplıyor diyordum ama,değişen bir şey olmuyor,merak etme

Zaten kasanın arkasında ne yapıyoruzki!
    -------
    24" ler Türkiye de hala yerini alamadı ama gelişmiş pazarlarda,24" ler artık "standard" oldu ve bunun üstü USA/Canada gibi yerlerde
    artık kullanılıyor,üstelik çok cazip fiyatlara!
    Bize gelmemesi ise "canbaz" Distribütörlerin nasıl en fazla KAR Marjını elde ederim olayından dolayıdır,şimdilerde Çin de(bütün
    bizim piyasalardaki monitörler buradan geliyor) 22 "ler de fiyat inanılmaz düştü ve millet yani Dist.bunlara yöneldiler!!
    Yani aslında fiyat düşük ama bunların işine gelmiyor...

22" ler ise bu sene sonuna kadar hem çeşitleri çok fazla artacak tabiki fiyatlarıda ciddi olarak düşecektir,bu arada 24" lerde bir şekilde
    bir seneye kadar cazip fiyatlara girecektir...

Sen 19" CRT(Flatron mu bu model yoksa eski tip bombeli panelmidir?) kullanıyorsan ve sadece PC için alacaksan hem hiç acele etme
    hemde bana göre bunun için gerekçende yoktur,az daha bekle,olmadı Wide olmayan bir 19" LCD al(LG Artistic seri olabilir mesela)
    22" ler bir kere Wide olduğu için sıkıntı verebilir yada tam tersi uygulamaların wide içinse uygun olabilir.Yada yine bir 20" Wide olmayan
    panel de olabilir(hatta en iyi bu olur,çünkü en dar/küçük pixel aralığı 20" ve 20,1" panellerde olur!!ki sadece PC kullanmında bu çok
    çok önemlidir)
    Selam

• flash videoyu seyrettim. monitör gerçekten ilgi çekici. inşallah ülkemizde uygun fiyatta satılır.
  • albani arkadaşım, çok sağol ilgin için ama ben yeterince açık yazmadım galiba, ondan biraz ayrı tellerden çalıyoruz. Şuanki monitörüm Samsung 957 MB, 3-4 sene önce almıştım. Uzun bir süre de çift monitör kullandım,ama malesef bir süredir tek. Mühendisim ve her işim bilgisayar ile haliyle. Çizimlerdi, tasarımlardı, dökümanlardı, e-kitaplardı derken aynı anda açık birsürü şey oluyor. Bu yüzden geniş ekran ve mümkün olduğunca büyük bişey almayı düşünüyorum, hatta çift monitörü acayip derecede arar oldum. Şu an doğru düzgün görüntü veren DVI çıkışlı bi 24" alacağıma 2 tane 22" almak, çalışma alanının genişliği bakımından çok daha mantıklı geliyor. Yani ihtiyaçlar biraz farklı. Yinede tavsiyelerin için sağol

• vallahi ben x2200w beklemekten sıkıldım ve dün hp aldım gayet güzel. 1 aydır benq yu bekliyordum ama ne tr de nede yabancı sitelerde en ufak bir bilgiye ulaşa bildim ve beklemekten sıkılıp hp w2207h aldım.Bu kadar bekletilmez ki müşteri demi ama.benq ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: M.B.T

albani arkadaşım, çok sağol ilgin için ama ben yeterince açık yazmadım galiba, ondan biraz ayrı tellerden çalıyoruz. Şuanki monitörüm Samsung 957 MB, 3-4 sene önce almıştım. Uzun bir süre de çift monitör kullandım,ama malesef bir süredir tek. Mühendisim ve her işim bilgisayar ile haliyle. Çizimlerdi, tasarımlardı, dökümanlardı, e-kitaplardı derken aynı anda açık birsürü şey oluyor. Bu yüzden geniş ekran ve mümkün olduğunca büyük bişey almayı düşünüyorum, hatta çift monitörü acayip derecede arar oldum. Şu an doğru düzgün görüntü veren DVI çıkışlı bi 24" alacağıma 2 tane 22" almak, çalışma alanının genişliği bakımından çok daha mantıklı geliyor. Yani ihtiyaçlar biraz farklı. Yinede tavsiyelerin için sağol

OK anlaşıldı o zaman ve sana Wide 22"/24" olur+(ancak sendeki uygulamalar için ben bunları tavsiye etmiyorum)
    Çift monitör Türkiye de çok yaygın olmasada(genelde bizde LCD alındımı,CRT yi çöpe atarlarda)nedense!
    Ama bir CRT nin hala yaptığı bir çok şeyide LCD ler yapamaz!

Bugün özellikle USA yapılan şudur;daha büyük bir PC masası kullanarak>1 tane LCD monitör+1 tane CRT monitör!!!!
    Üstelik bunu yapanlar örneğin senin gibi Grafik/Photo/Çizim v.s gibi şeylerle uğraşanlar!yani CRT orada "Out" değil bizdeki gibi!

Bak o zaman sana en güzel tavsiye şudur(tam sana uygun olan)>>2 tane 20"/20,1" panel alacaksın,çünkü pixel aralığı senin için çok önem
    arzedecektir,22"/24" lerde ise bunlar 0,28/0,29 dur ama 20" lerde 0,25 lerde olur!ne kadar dar pixel aralığı sana o kadar Grafikte
    keskinlik/netlik verecektir,dolayısıyla salt büyük deyipte 22" alma,ayrıca 2 tane alacaksan 20" veya bulabilirsen 20,1 panel sana tam uygun olandır.
    Kolay gelsin
    Selam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 27 Ocak 2008; 14:34:20 >

• Arkadaşlar, Benq.com.tr'de X-serisi monitörler göründü. Satılan bir mağazaya rastladınız mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: albani

....

Ben aldım 6 ay önce 22" HP şimdi açıkçası pişmanım ve bugün olsaydı,biraz daha bekler 24"FULLHD alırdım!
    Selam

şimdi HP 24" alır mıydın? yoksa bekler miydin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: M.B.T

Arkadaşlar, Benq.com.tr'de X-serisi monitörler göründü. Satılan bir mağazaya rastladınız mı?

Evet sitede var ama ben satan bir yer görmedim. Pazartesinden itibaren satan yer çıkar diye düşünüyorum. İnşallah çıkar. Bir de yanında sadece VGA kablo veriliyor galiba DVI yazmıyor sitede. Eğer öyleyse çok büyük bir dezavantaj.
  • quote:

Orjinalden alıntı: apemen

quote:

Orjinalden alıntı: albani

....

Selam

şimdi HP 24" alır mıydın? yoksa bekler miydin?

Sanırım buna cevap istendi?

1-Evet aldığıma o zaman pişman olmuştum!
    2-Bugün hala almaz ve bekleme modunda kalırdım!ve bir 6 ay daha beklerdim!
    3-Ama illa bugün alsan ne alırdın diye soracak olursanız>>>24" alırdım aynen ve marka HP
    ----------------------
    Ancak dikkat ettiğim bir nokta var(bunu yabancı sitelerde görmekte idim,şimdilerde burada da görmekteyim!)
    --HP 24" lerde oldukça fazla "dead-pixel" li panel çıkmaya başlamıştır!!!!
    ---halbuki HP 22" lerde piyasanın tek en düşük "dead-pixel" oranlı monitörü idi!!!
    not:ancak ben paneli görerek-test ederek ve özellikle teşhirden aldım!!(hatta mağazada 2 tanede sıfır kutuda vardı almadım onları!)
    ve 200 saatte olan teşhir ürünü o günün şartlarında sanırım YTL 675,- e aldım++netten veya bilmem nereden panel filan alınmaz!
    ucuz diye!

24" ten gelen fazla sayıda/oranda pixel sıkıntısı var ve bu kesin>>tabi ben bu oranı sadece HP 22" ye göre değerlendiriyorum!

Birde DVI giriş olmaması büyük eksikliktir bana göre,HDMI olayı için OK ama DVI da şarttır ve USA daki bütün monitörlerde
    (en yeni seriler dahil hatta neredeyse bütün panel TV lerde DVI giriş vardır)!!
    -----------
    Sonuç(daha öncede yazdım yine yazıyorum 6ay-1 sene içinde ve takip eden süreçte 24" ler marka/model olarak artacaktır,fiyatlar
    gerileyecektir v.s

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 1 Şubat 2008; 20:31:56 >

• uzun cevap için teşekkürler albani

- HDMI - DVI çeviricisi yetmez mi? kayıp mı oluşur?
    - netten bakıyorum, HP 24" için TN panelin doğasından kaynaklanan sorunlar dışında yorumlar olumlu.
    ölü pixel şikayetlerine nerede rastladınız, ben henüz göremedim?
    - amazondan baktım orada da 24" pek seçenek yok, 1 sene içinde hangi modelleri bekliyorsunuz,
    ya da daha önemlisi alacağınız monitörde ne gibi özellikler bekliyorsunuz?

şu anda HP 24" almayı düşünüyorum, eğer bu konularda da görüşlerinizi yazarsanız ona göre değerlendireceğim,
    teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: apemen

uzun cevap için teşekkürler albani

- HDMI - DVI çeviricisi yetmez mi? kayıp mı oluşur?
    - netten bakıyorum, HP 24" için TN panelin doğasından kaynaklanan sorunlar dışında yorumlar olumlu.
    ölü pixel şikayetlerine nerede rastladınız, ben henüz göremedim?
    - amazondan baktım orada da 24" pek seçenek yok, 1 sene içinde hangi modelleri bekliyorsunuz,
    ya da daha önemlisi alacağınız monitörde ne gibi özellikler bekliyorsunuz?

şu anda HP 24" almayı düşünüyorum, eğer bu konularda da görüşlerinizi yazarsanız ona göre değerlendireceğim,
    teşekkürler.

-Ölü pixel bildiğim kadarıyla burada bile çıktı bazı alanlarda,ayrıca başka yerleride gezersen 22" lere nazaran
    daha fazla olduğunu göreceksin!
    -DVI-HDMI olayı farklı,adamlar maliyeti minimumda tutmak için mutlaka bir şeyleri eksiltiyor,sadece USA da
    DVI dan vazgeçilmiyor(bunu açıkladım) ayrıca Video sinyalleri iletmede ikisi arasında fark yoktur!
    Sadece mesafe uzadıkça DVI daha çabuk kayba uğrar,HDMI ise daha uzağa taşınabilir,ayrıca PC de kullanılacağı
    için HDMI hiç gerekmez,çünkü herkeste bir Audio sistem mevcuttur!
    -Adaptör ise bana göre gereksiz bir atraksiyon üstelik bazıları çalışmıyor!kimisinin kutusundan çıkmayıp harici alınıyor yine
    çalışmama olabiliyor(buda GCard üretenlerin maliyeti düşürme numaralarıdır!)
    ----------
    Amazondan hiç bir şey bulamazsın,onlar satıcı firmalar yani ticaret yapıyorlar!ne işine gelirse onu satar.
    24" bir çok üreticide var ama bunlar sadece USA/Canada pazarına çıkarılıyor üstelik 2 senedir ve hatta dahada eski!
    Bu bir pazar/talep v.s dengesidir,24" panelde hiç bir espri yokturki,üstelik bu paneller bile out oldu USA da,çünkü ebatlar dahada büyüdü!
    26" ve 30" gibi
    24" panel talebi yükseldikçe ki yükselişe ciddi olarak geçti,o zamanda panel üreticileri,bu ebat panel keseceklerdir>>paneller ortalama
    1500X1200mm ebatında üretildiği için(sadece en büyük ebatı Sharp üretebiliyor>>klasik monitör panelinden bahsediyorum ancak)
    bu ebat bir ham-cam-panelden üretici firmalar işine hangisi gelirse ebat olarak onu kesmeyi tercih ediyor!bunun değişebilmesi için
    Monitör imal edenler yüksek panel talebi yaparlarsa ve üreticinin(panel üreticisi)durumuna göre bu işler tamamlanır!

--Panel imal etmek ayrı bir iştir,kesmek ve bundan para kazanabilmek ayrı işlerdir!!
    Burada asıl espri şudur(panel üreticisi için)>>bir blok ham panelden ben hangi ebatları kesersem bana bir blok panel daha yüksek
    para kazandırır,sistem böyle işler PC ler için LCD-TFT Monitörlerde(sadace Sharp ta faklıdır)......
    Onun için Monitör işi bugün artık tamamen Çin de yapılmaktadır,sadece paneller Taiwan ağırlıklıdır,sonra Çin panelleri ve Kore panelleri gelir.
    +Board+diğer tüm elemanlar Çin malıdır,montaj tamamen Çin de yapılır v.s v.s
    --------------------
    Sonuç olarak fiyatların aşağı gelebilmesi ve ebatlar durumu bu yukarıda yazdığım disiplin içinde gerçekleşir!

Benim alacağım monitörden bir beklentim yok,sadece fiyatı önemli!!bunlar beklentilerin çok çok altında paneller
    İyiside zaten bana gelemez!
    Ama PC de kullanacağım için DVI giriş isterim,HDMI benim için cazip değildir(hele bugün için)
    Gelecek markalar fazla olamaz bizde,Acer,Dell,HP,Viewsonic başı çeker birde BenQ,ayrıca bir kaç marka daha markada olabilir.
    --------
    Aslında benim kafamda Sharp X20 ler vardı ama çok kazık fiyatı,değmez bu paraya(USA nın 2 katından bile fazla yaw!!)
    Bu bir "Multiformat" paneldir(eski yazılarımda bahsetmiştim bundan)
    32"FULLHD olan modelini düşündüm ama dediğim gibi çok çok pahalı(yani bana uymaz bu fiyat)

Selamlar

• samsung 226bw aldıgımdan beri ilk defa keşke bunu alsaymısım diye buna dedim valla..
  • Vallaha 22" hp aldım H modeli. Keşke 24 alsaydım diyiyorum bazen kendi kendime ama 22" de yetiyor açıkcası bana bide acelem vardı 17" dandik bir crt monitörüm, iyice renk kalibrasyonu yönünden ve gri dengesi yüzünden bana çektrmeye başlamıştı he 22" aldım pişmanmıyım hayır değilim ölü pixelim yok taş gibi Allah'a şükür. Ama iyi bir crt monitörüm olsaydı şu an bekler para biriktirir ve 24" bir lcd alırdım. Bence çok fazla kasmaya gerek yok gibi. Normal kullanıcılar için 22" çok yeterli. Ama eğer ben full HD film izleme delisiyim diyorsanız o başka tabi zaten onun için ben olsam LCD monitör almam gider plazma alırım salona koyar keyfime bakarım İlerde daha ne monitörler çıkacak , 1920X1200 falan nedirki 3-4 sene sonra 2000 küsürler gelicektir mutlaka.

• 22" ile 24" monitör arasında fiyat olarak dağlar kadar fark var. ben 1 senedir 22" monitör almak için bekledim. hem yenileri çıkar hem de biraz ucuzlar diye ama nafile. ne ucuzlama oldu ne de adam gibi yeni model çıktı. bence beklemenin hiçbir faydası yok. 24" monitörler fiyatlarını korumaya devam edecektir. öyle ahım şahım bir fiyat indirimi olmaz diye tahmin ediyorum.

bu arada bu monitör çok güzele benziyor. ne zaman Türkiye de ve ne kadara satılacağını bilen var mı? D-sub, DVI, HDMI bağlantıları var gözüküyor. belki de yeni efsane bu olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 2 Şubat 2008; 13:10:55 >
  • Sanırım bir şeyi atlıyorsunuz>>
    22" 1680X1050/60Hz paneldir
    24" ise 1920X1200/60Hz dir!!!!

Gerek üretim gereksede panel kesimi farkı ve görüntü işleme v.s derken elbette bir fark oluşur.
    Farka değermi??elbette değer, çünkü artık günümüzün olmazsa olmazı yani FULLHD!!!dir bir 24" panel

22" nin yada 19" un 1080i/p yi açması başka,işlemesi başkadır!
    Birisi Native pixel değer desteği verir,diğeri veremez.

Fiyatları ise,üreticiler Türkiye yi düşünerek yada baz alarak ayarlamıyor!!
    Bu arada bizde gerek Distribütörler gereksede Satıcı esnaf fahiş KAR MARJI ile mal satmaya
    devam ettiği sürece bizler öyle ucuz panel alamayız!
    Selamlar
  • arkadaşlar aşağıdaki sitede fiyat olarak 637 ytl gözüküyor. ürün stokta yok ama demek ki fiyatı bu civarda olacak. Bence süper bir monitör

http://www.tamsistem.net/main/product_detail.asp?pro_ID=1551&sub_cat_ID=36&cat_ID=5
  • Monitör Gigatek te var. 678 ytl olarak geçiyor fakat üye olursanız 623 ytl ye geliyor..Kendilerine e-mail attım bu ayın 7-9 arasında dağıtımına başlayacaklarını söylediler.
    600 küsür ytl biraz çok değilmi arkadaşlar? yani bunu hak ediyormu bu alet?
    http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2236
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.