Şimdi Ara

YENİ VOLVO S60 MI YOKSA MERCEDES C200 MÜ_? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
13.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • autoshow 2011 e gitme sebebim s60 dı ,içi , bagajı yaşam alanı vs. çok basık ve rahatsız buldum , c serisi daha ferah olduğu için tercihimi mercedesten yana kullandım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oRLaNDo -- 20 Şubat 2011; 13:17:15 >
  • Ben tercihimi S60'dan yana kullanırdım. Güvenlik meselesi. Mercedes daha lükstür. Volvo daha güvenli.
  • Ben de böyle bir başlık açmıştım bi kaç gün önce.

S60 D baz modeli 82,850 TL. Açıkçası şimdi 10 BİN TL fiyat farkı var 1.6 benzinli ile 20. dizel arasında. Ama performans farkı da olacağına eminim. Volvo almayı düşünüyorum artık. Ama 2.0 dizel mi yoksa 1.6 benzinli mi karar veremedim. Perfformans benim için önemli. Siz ne dersiniz=?
  • Düşük hacim de olsa benzinli tercih ederdim. tüketim farkı olarak 10.000 tl + senelik vergiyi de düşünce çok fazla fark yok arada bence, dizel motorun gürültüsüyle hiç uğraşmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: can bora

Düşük hacim de olsa benzinli tercih ederdim. tüketim farkı olarak 10.000 tl + senelik vergiyi de düşünce çok fazla fark yok arada bence, dizel motorun gürültüsüyle hiç uğraşmam.

Dizel motor gürültüsü mü?
    Günümüz dizel motorları ile 20-30 sene önceki dizelleri karıştırmayalım, bu arkadaş audi 80 almıyor lütfen biraz ciddiyet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altinok

quote:

Orijinalden alıntı: can bora

Düşük hacim de olsa benzinli tercih ederdim. tüketim farkı olarak 10.000 tl + senelik vergiyi de düşünce çok fazla fark yok arada bence, dizel motorun gürültüsüyle hiç uğraşmam.

Dizel motor gürültüsü mü?
    Günümüz dizel motorları ile 20-30 sene önceki dizelleri karıştırmayalım, bu arkadaş audi 80 almıyor lütfen biraz ciddiyet.

tamam siz dizel alın da mümkünse bana ve ne düşüneceğime karışmayın.

ben ciddiyim, aynı ciddiyeti de sizden beklerim, öyle olması gerekir, değil mi ?

dizel motorlar ile benzinli motorlar arasında çalışma sırasında ses farkı var, son teknoloji olanlarda da var. tabi herkesin algısı farklı, olabilir. onun için kendinizi sorgulayacaksınız.

ayrıca dizel motorun gürültüsünü hem terim hem de mecaz anlamıyla kullanmıştım, benzinli motorlarla kıyasladığımızda performans yönünden zayıf kalması ve yine benzinli motorlar kadar rafine olmamasını da işin içine katabilirsiniz. ekonomik tasarruf dışında dizel motorları gereksiz buluyorum ve tekrar belirtmek gerekirse gayet ciddiyim.

• S60
  • bence kesinlikle yeni s60 hem görünyü hem fiyat açısından

• merhaba.
    benim tanıdığım birisi 3.16sını satıp c180k almayı planlıyor.bildiğiniz üzere bmw 3 çok sert.mercedese 45.000euro fiyat almış.
    ben de ona yeni s60 d3'ü tavsiye ettim.
    r-design ile normali arasında ne gibi farklılıklar var?aradaki 9.bin liraya değer mi?
    yaya güvenliği,otomatik frenleme gibi özellikler standart mı?donanım listesini bulamadım da.
    siz ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: stilll

merhaba.
    benim tanıdığım birisi 3.16sını satıp c180k almayı planlıyor.bildiğiniz üzere bmw 3 çok sert.mercedese 45.000euro fiyat almış.
    r-design ile normali arasında ne gibi farklılıklar var?aradaki 9.bin liraya değer mi?
    yaya güvenliği,otomatik frenleme gibi özellikler standart mı?donanım listesini bulamadım da.
    siz ne dersiniz?

Yaya güvenliği ve otomatik frenleme gibi özellikler opsiyonel. Normal donanım listesinde bulamamanız normal.

Bir de bmw3 çok sert derken, amortisörlerden mi bahsediyorsunuz.?
  • quote:

merhaba.
    siz ne dersiniz?

30 km hiza kadar otomatik frenlemenin oldugu city safety donanimi standarttir.
  • quote:

quote:

merhaba.
    siz ne dersiniz?

Yaya güvenliği ve otomatik frenleme gibi özellikler opsiyonel. Normal donanım listesinde bulamamanız normal.

Sert derken suspansiyondan bahsettim.
    Bir de volvo halen isvecte mi uretiliyor yoksa cinde mi?

• Avrupa ve doğal olarak bizde satılan hiçbir volvo çinde üretilmiyor

tıpkı mercedes in çinde ürettiği araçların avrupaya gelmediği gibi

zaten araba kendini belli ediyor

s60 ın iç mekan döşeme konsol plastik kalitesi mercedes den bana göre daha iyi.(isteyenler tartışabilir )

ancak tartışmadan önce gidip bir s60 ı inceleyin derim

ayrıca uzun ömür ve sağlamlık konusunda dünya üzerinde mercedes ile mücadele edebilecek tek marka da volvo dur.
  • quote:

quote:

quote:

merhaba.
    siz ne dersiniz?

Sert derken suspansiyondan bahsettim.
    Bir de volvo halen isvecte mi uretiliyor yoksa cinde mi?

Çinde üretmeyi düşünüyorlar ama çinde üretilen araçlar sadece çin pazarına satılacak.

• her kez istediği aracı alabilir tercih meselesidir ama sıfır 2011 bir araç alıcaksam tabiki bunu satmasıda var ikinci elde volvonun değer kaybı aşikar ortada özellikle yeni bir kasa oluşturdumu bu çıkarttığı yeni kasaların bir ikinci el oluşturması az sattığı için epey vakit alıyor.. ayrıca usta parça darlığı kıtlığıda aşikar ortada neticede ne kadar türkyiede eski bir marka olsada hiç bir zaman türkyiede mercedes gibi satışı olamadı mercedes yıllar içinde 60 lılardan beri türkiye piyasasında yayılırken sağlam bir ikinci el yedek parça usta özel servis ağları doğal olarak oluştururken volvo bunca yıllardır olduğu yerde saydı daha son on yılda bu yeni s40 dan başlayans serileriyle türkyiede bir şeyler yapmaya başladı..

şahsen eskisi s60 lar daha oturaklı ağırbaşlı duruyor.. bu yeniler daha bir volvo çizgilerinden çıkmış gibi ..

volvonun amblemi bellidir erkeklik sembolüdür amerikada en çok tutmasının nedenlerinden biride budur.. biraz maço arabasıdır bazı ülkelerde yaşlı arabası diye geçer eskileri bazı ülkelerde ağır abi arabası diye geçer..
    bir yerde okumuşdum yabancı bir sitede volvo deyince aklınıza ne geliyor diye "the old looks like new car" gibisinden bir yazı vardı hoşuma gitmişdi eski görünümlü yeni araba türkçesi yani volvoyu volvo yapan renkler değerler var bir kültür var..

ama şu volvoya bakınca şu yazdıklarımdan hiç birini göremiyorum yakıştıramıyorum sanki karşımda bir mazda 6 var yada bir japon arabası var.. teknolojisine donanımına bir laf edemem eminim volvo ağzına kadar doldurmuşdur aracı eskileri bile ağzına kadar dolu iken bunda her tür sistem fazlası ile vardır ama volvo nun o volvo dediğimiz ağır duruşu tasarımı havası bunlarda yok..

hani bir laf vardırya bozdu deriz.. volvoda tarzını iyicene bozmuş.. görüntü olarak eski s60 ı bunlara tercih ederdim..

• s60 derim tasarımı çok iyi duruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkmoon34

her kez istediği aracı alabilir tercih meselesidir ama sıfır 2011 bir araç alıcaksam tabiki bunu satmasıda var ikinci elde volvonun değer kaybı aşikar ortada özellikle yeni bir kasa oluşturdumu bu çıkarttığı yeni kasaların bir ikinci el oluşturması az sattığı için epey vakit alıyor.. ayrıca usta parça darlığı kıtlığıda aşikar ortada neticede ne kadar türkyiede eski bir marka olsada hiç bir zaman türkyiede mercedes gibi satışı olamadı mercedes yıllar içinde 60 lılardan beri türkiye piyasasında yayılırken sağlam bir ikinci el yedek parça usta özel servis ağları doğal olarak oluştururken volvo bunca yıllardır olduğu yerde saydı daha son on yılda bu yeni s40 dan başlayans serileriyle türkyiede bir şeyler yapmaya başladı..

şahsen eskisi s60 lar daha oturaklı ağırbaşlı duruyor.. bu yeniler daha bir volvo çizgilerinden çıkmış gibi ..

volvonun amblemi bellidir erkeklik sembolüdür amerikada en çok tutmasının nedenlerinden biride budur.. biraz maço arabasıdır bazı ülkelerde yaşlı arabası diye geçer eskileri bazı ülkelerde ağır abi arabası diye geçer..
    bir yerde okumuşdum yabancı bir sitede volvo deyince aklınıza ne geliyor diye "the old looks like new car" gibisinden bir yazı vardı hoşuma gitmişdi eski görünümlü yeni araba türkçesi yani volvoyu volvo yapan renkler değerler var bir kültür var..

ama şu volvoya bakınca şu yazdıklarımdan hiç birini göremiyorum yakıştıramıyorum sanki karşımda bir mazda 6 var yada bir japon arabası var.. teknolojisine donanımına bir laf edemem eminim volvo ağzına kadar doldurmuşdur aracı eskileri bile ağzına kadar dolu iken bunda her tür sistem fazlası ile vardır ama volvo nun o volvo dediğimiz ağır duruşu tasarımı havası bunlarda yok..

hani bir laf vardırya bozdu deriz.. volvoda tarzını iyicene bozmuş.. görüntü olarak eski s60 ı bunlara tercih ederdim..

Siz S 60'ı yakından incelediniz mi ya da test sürüşüne çıktınız mı peki?

• s60 kesinlikle
  • quote:

Orijinalden alıntı: zed1407

quote:

Orijinalden alıntı: darkmoon34

her kez istediği aracı alabilir tercih meselesidir ama sıfır 2011 bir araç alıcaksam tabiki bunu satmasıda var ikinci elde volvonun değer kaybı aşikar ortada özellikle yeni bir kasa oluşturdumu bu çıkarttığı yeni kasaların bir ikinci el oluşturması az sattığı için epey vakit alıyor.. ayrıca usta parça darlığı kıtlığıda aşikar ortada neticede ne kadar türkyiede eski bir marka olsada hiç bir zaman türkyiede mercedes gibi satışı olamadı mercedes yıllar içinde 60 lılardan beri türkiye piyasasında yayılırken sağlam bir ikinci el yedek parça usta özel servis ağları doğal olarak oluştururken volvo bunca yıllardır olduğu yerde saydı daha son on yılda bu yeni s40 dan başlayans serileriyle türkyiede bir şeyler yapmaya başladı..

Siz S 60'ı yakından incelediniz mi ya da test sürüşüne çıktınız mı peki?

aracı gördüm inceledim sürmedim gerekde yok sürmeme volvoya yakışan kalitede bir araç çok güzel.. ama bu yukarda yazdıklarımı inkar etmiyor ben volvo kötüdür çirkindir yazmadım volvonun kuvvetsiz ikinci eline değindim bu s60 da 70 bin tl ye alınız 5 sene binip satınız 30-35 bine zor satarsınız.. eski s60 larda ilk sıfırken unutmayalımki fiyatları 70 bin tl lerden başlıyordu şimdi ikinci elde 25 bin tl li rakamlardan bulmak mümkün.. ben buna değindim mercedesde rakamlar bu kadar düşmüyor asla çünkü kuvvetli bir ikinci eli var.. ben buna değindim..

tasarım konusunda ise dediklerim şahsi zevkimle oratılı bir şey ben volvo deyince daha kasıntı daha görüntüsü kaslı kendinden çizgisinden ödün vermeyen emin bir araç düşünüyorum.. bu yeni araç görüntü olarak mazda 6 yada honda tarzı japon araçlarına çok benziyor.. o volvonun tank gibi bağımsız kendine özgü çizgisi kalmamış.. ben volvo 850 de sürdüm s70 de sürdümki s70 t5 bir volvo bence hayla şu an piyasada arabayım diyen çok aracı cebinden çıkarır atar s60t5 sürdüm..

• arkadaşlar adana otokoç'ta 2.0T S60 kullandım.Aracımı test aracının yanına parkettim.Önce bir görünüş kıyasladım.Aracımın (2010 skoda superB),daha bir bakılabilir olduğunu söylemeliyim S60'a nazaran.
    powershift şanzımanlı 2.0litre 203ps bir araçtı,otoyolda kullandım,spor koltukların oturuş rahatlığı ve birden gördüm ki 140km/sa ulaşmışım.Oturaklı bir araç gerçekten.Araçta sevmediğim orta konsoldaki havalandırma boşluğunun bir dengesizlik yaratması idi.Bir de opel araçlardaki gibi orta konsoldaki onlarca düğme idi.
    Neden volvo düşünülebilir,çünkü,alım kolaylığı sağlanması;
    aracınızı takas verdiğinizde piyasanın üstünde alıyorlar,neredeyse 50bin lira krediyi 0.38gibi çok cüzi bir faiz oranıyla alıyorsunuz.12 aya kadar bu parayı faizsiz bile alabiliyorsunuz.Takasa vereceğiniz araç volvo ise daha bir avantajınız oluyor.Yani, volvo alıp hep volvo kullanacaksanız,10sene gibi bir sürede yeni kasa çıkarıyor firma,uzun süre aracınız güncel kalıyor.Hep Volvo'cu kalacaksanız alın.
    Ama eğer,Aracınızı başka markalarla değiştirecekseniz 2.el'de kalbiniz fena halde kırılabilir.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.