Şimdi Ara

2026 Volkswagen Tiguan | ANA KONU | (231. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Master Under The God
1 Kayıtlı Üye ve 9 Misafir (3 Mobil) - 7 Masaüstü3 Mobil
5 sn
4.645
Cevap
168
Favori
410.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
10 oy
Sayfa: önceki 229230231232233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar , 2024 clio alpine esprite kullanıcısıyım , 3 kişilik aile olmamız nedeniyle suv alma düşüncesindeyiz. Tiguan elegance paket 2025 model araç alma arifesindeyim. Son zamanlarda alan arkadaşlar yazılım vs sorunu devam ediyor mu? Aynı sitede komşum 2024 model aldı ve satması 3 ay içinde oldu. Yazılım hataları (aniden durma geri giderken) bahsetti. Ciddi bir ödeme öncesi param boşa gitsin istemem yardımcı olursanız sevınırım iyi forumlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yazılım sorunları güncellemeler ile çözüldü. Komşunuzun da bahsettiği yazılım sorunu değil geri park manevra frenleme özelliği :) Kapatılabiliyor ama her araç yeniden başlandığında aktif oluyor bu özellik.

İlk sürümde çok hassastı sensörler. Güncellemeler ile hassaslık azaltıldı ama özellik kapanmazsa geri doğru park manevrası yaparken arkada yaya, hayvan, engel vs. varsa ve gaza hızlı şekilde basılrsa araç küt diye duruyor. Ben arkada yaya falan olunca ayağım frende kontrollü bir biçimde park ediyorum ani fren yapmıyor.

Merhaba,

Hayır, o durum tamamen park manevra frenleme özelliğinden kaynaklanıyor, 10 cm in altına düşünce otomatik fren yapıyor.

Benim bildiğim artık yeni modellerde Travel Assist standart gelmiyor, broşüre bakınca opsiyonel gözüküyor zaten. ACC ile TA aynı şey değil malum. Sizde Travel Assist kesin var mı, sizin aracın model yılı ne?

2026 Volkswagen Tiguan | ANA KONU |

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueice76 -- 3 Şubat 2026; 10:59:39 >
  • Gönül rahatlı ile alabilirsiniz. manevra frenlemeleri ve durma gitmeme nedeni çalıştırma öncesi şoför emniyet kemerinin takılı olmaması kaynaklı. Aynı sorunu market için inip eve 100 metre var diye kemer takmadığım da sıklıkla yaşadım. Kemer takılı olduğunda hiç bu tarz hatalar uzun zamandır almadım.

Kısa mesafe dahi olsa kesinlikle bu araçta emniyet kemeri takılamdan araç hareket ettirilmemeli. Bu kurala uyarsanız çoğu şikayetin önüne geçersiniz.

Asistan uyarıları ara ara hava koşulu çok kötü olduğu zamanlar devre dışı kalabiliyor görüş sağlandığında tekrar kendisi devreye giriyor. Bu da bir sorun değil çalışma sistemi ile ilgili.

Yakıt tüketiminde akıllı kullanımda uzun yola 90 km hızlarda 4-5 litre arasında tüketim çok rahat yakalana biliyor. Karma tüketimim 6.7 civarı.

Ayrıca alternetör arızası almamak için akü sağlığına(gereksiz aküyü boşaltacak şekilde kullanım yapılmaması) dikkat etmek gerekli ve en geç 3 yıl içerisinde akü değiştirilmesi aracın tüm bileşenlerinin arızasız çalışması için önem arz etmekte.

Aaracı alacak kişiler için dikkat etmesi ve bilmesi gereken önemli konular bunlar.

• blueice76 kullanıcısına yanıt

2025 aralık çıkışlı R line modeli

Travel Assist var mı peki sizde, bakabildiniz mi? Normalde artık donanımda gözükmüyor belki en son gelenlere tekrar eklenmiştir.

henüz tam inceleyemedim. aracı cumartesi teslim aldım. şöyle bir şey olduğunu biliyorum öndeki araca takip mesafesi belirliyorsun belirlediğin mesafeye göre yaklaşma yapıyor.

Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Yalnız o özellik Adaptif Cruise Control (ACC) olarak geçiyor. Travel Assist farklı; direksiyon virajlarda kendisi dönüyor, gaza basmadan dur-kalk yapıyor.

Teşekkür ederim. Henüz tam bir kullanımım olmadı. Olduğunda bilgisini vereceğim. Peki travel assist sistemini nasıl açabilirim. Kullanım koşulları varmı?

2024 son çeyrekten beri gelen araçlarda bu özellik yok.

Orijinalden alıntı: civcivx

2024 son çeyrekten beri gelen araçlarda bu özellik yok.

Bu nasıl bir mantık anlamadı. 2024 model de oluyor 2025 model en dolu paketinde bu özellik olmuyor. Çok garip bir durum. ☹

Çünkü eskilerde elektrikli soğutmalı deri koltuk yok yenilerde bu ekstra 250k fiyat. Tiguanin da satilabilecegi fiyatlar az çok belli 100-150k lik donanim çıkarıp satma derdindeler. Zaten %100 ÖTV dilimindeki aracı 90 ile satmaya çalışıyorlar, önümüzdeki günlerde farklı donanımlar da çıkartıp getirebilirler. Yoksa 4milyon kim verir ki tiguana

-Travel asist yok
    -360 kamera yok
    -kablosuz şarj yok
    -ses sistemi yok
    -dahili navigasyon yok
    -matrixled yok

Yeni troc modelinde
    Testlerde gördüğüm kadarıyla
    -travel assist var
    -dahili navigasyon var
    (Ön kadrana yansıyor)
    -matrix led var
    - kablosuz şarj var (tam emin değilim)

İşin ilginç yanı 2-3 ay önce 1600 TL’ye satılan taigo’da bile var olan travel assist nedense Tiguan da yok.

Gerçekten çok enteresan bu doğuş oto.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Buna rağmen o fiyatına alınıyorsa adamlarda koymaz.

Türkiye’ye gelen Yeni troclarda

-travel assist yok

-dahili navigasyon yok

-matrix yok

-elektrikli sogutmali koltuk yok

-kablosuz şarj var tiguandan farklı olarak

Carviser ve otomobil dünyam inceleme videolarına bakabilirsiniz. 1 hafta içinde diğer incelemelerde yüklenince daha detaylı görürüz. Lakin izlediğim videolarda yazdıklarım var ya da yok olarak günceldir.

Yok hocam videoları da inceledim. Matrix zannettiğiniz IQ light, travel assist olması için direksiyon sembolü olması lazım sadece Acc ve şerit takip var tiguandaki gibi. Dahili navigasyon da aktif değil buraya gelen araçlarda. Tayrondaki gibi ekstra multimedya paketi ile sonradan eklerler mi hiç zannetmiyorum. Ama araç artık tartışmasız c segment olmuş tiguanla yarışır fiyat farkı çok olursa.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.