Şimdi Ara

2026 Volkswagen Tiguan | ANA KONU | (201. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.377
Cevap
183
Favori
483.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
14 oy
Popüler Konular listesinde
40. Sırada  bugün en iyi #9
Giriş
  • Ben Rizline kullanıyorum. Tek eksisi şaft tüneli kısmı geçmeli değil yandaki paspasların altına sıkıştırıyorsun o da sürekli çıkıyor onun dışında memnunum. Ayrıca yukarıda yazıldığı gibi arka koltuklarda kulakçıkları da kapatacak şekilde tasarlamışlar. Diğer hiçbir markada görmedim bunu.

• Yeni kasa Tiguan araçlarda (Elegance Paket) Temmuz 2024 sonrası üretilen yani otomatik Varenna deri koltuk ile gelen verisyonlarda travel assist bulunmuyordu, (ancak opsiyon şeklinde seçilebiliyordu) anladığım kadarıyla hala bu süreç devam ediyor ve travel assist yerine Varenna deri & elektronik koltuk ile satılıyor. İki eklenti paketinin değeri de aynı diye biliyorum aracı aldığım süreçte fiyatları aynıydı. Eğer süreç hakkında farklı bir bilgiye sahip biri varsa paylaşırsa sevinirim.

NOT: Travel Asist hakkında; ACC'nin sunduğu hız ve mesafe kontrolünü, yanal şeritte konum korunmasına yönelik destek (Lane Assist) ile birleştirir. Navigasyon ve harita verisiyle hızını yolun eğimli yapısına (özellikle virajlar ve kavşaklara) göre önceden ayarlayabilen “predictive cruise control” ve “cornering assist” özelliklerine sahiptir. Emergency Assist özelliği: sürücü tepkisiz kaldığında uyarılar verir, ardından aracı güvenli bir şekilde durdurur ve duruş harekete geçene kadar acil durum sinyallerini aktif eder. Seviye-2 (Level 2) yarı otonom sürüş desteği sunar; hız, fren ve direksiyon kontrolünü birlikte sağlar. Kendi deneyimim, belirgin şerit bulunan tek şeritli yollarda iş gördüğü gibi otobanda (limit test etmedim) 3 şeriti aynı anda tarayarak güvenli bir şekilde seyehat etmenizi sağlıyor çok keskin dönüşlerde yavaşlıyor aracı daima şerit içerisinde tutuyor.

2026 Volkswagen Tiguan | ANA KONU |

• Merhaba ...Kol dayamanın önü açık olduğu için bana biraz kullanışsız geliyor açıkcası:( Acaba ben temudan bulamadım şu şekilde orayı organize edecek aksesuar gören veya alan kimse varmı? Bu arada kolcağın kapak altında 1 adet jeton yada bozuk para için ve kart için yer var yeni fark ettim :) İyi günler dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tdmx -- 19 Ağustos 2025; 11:22:37 >
    Aldığım Firmayı aradım sordum aldığınız tarih önemli değil fabrika üretim tarihi önemli dediler iyimi. Dedim araç sizde 4-5 ay kalsa aldıktan sonra 6-7 ay sonra bakımamı getirmem gerekiyor diyorum pişkin pişkin okadar bizde kalmıyor satılıyor diyor. Rezaletki ne rezalet. Zaten firma çok sorunluydu doğuşa sorucam onlarada erişemiyorum nalet.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Ama Vw'nin resmi internet sitesinde öyle demiyor, teslimat tarihinden itibaren başlar diyor. Garanti başlangıcı fabrika üretim tarihi asla olamaz ki bunu müşteri bilemeyebilir. Hatta servis kayıtlarında bile yok, ben hiç görmedim. Serviste sadece ilk trafiğe çıkış tarihi var. İsterseniz ''Volskwagenim'' uygulamasını telefonunuza indirip kayıt yapın orda görülüyor tarih. Bence siz o firmayla irtibatı kesin.

• Merhaba 2019 Tiguan aracımda durduk yere "Şanzıman acil işletimde. Sürmeye Devam edilebilir." Uyarısı aldım. Servise gittim 48 bin kart değişecekmiş. Yani başıma gelen şey gerçek mi umarım kandırıomıyorumdur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onyxon -- 19 Ağustos 2025; 18:26:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2024 model Volkswagen Tiguan aracımda uzun far selektörü ile ilgili bir problem var. Selektör kolunu art arda kullandığımda, istemsiz şekilde ön cam silecekleri devreye giriyor. Bunu yaşayan var mı ?

Aynı değil verenna koltuklu modeller 200k daha fazlaydı travel assit- kablosuz şarj-proaktif kemer eklentileri çıkınca 100k ediyor öyle hesaplanmıştı o dönemde. O sebeple zaten elektrikli koltuğa geçince aradaki fark kadar 100k zam yapmışlardı. Opsiyon olarak da seçilemiyordu ayrıca hâlâ seçilemiyor. Sadece tayronda geldi bunlar opsiyon olarak. Yani şu andaki ikinci el satış fiyatlarına da bakarsanız hemen hemen 130k civarı fark var verenna koltukta. Travel assist bence büyük kolaylık deri koltuk hiç kullanışlı değil eski rlinedan hiç opsiyon eksiltmeden koltuğu da deri yapmadan elektrikli yapsalarmış çok güzel olurmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr Bishop -- 21 Ağustos 2025; 18:33:30 >
  • Dr Bishop D kullanıcısına yanıt
    Koltuk ısıtma, masaj var.

Ankara-Antalya gidiş dönüş

50 km kalan menzil ile 57.62 litre benzin aldı.

Isıtma ve masaj var sadece manuel koltuk. Elektrikli ve deri değil, soğutma yok. Bir de masaj verenna deri koltuktaki gibi güzel değil daha basit.

• Selamlar, bugün itibariyle bayiden elegance paket araç satın aldık. Teslimatı birkaç gün sürecek. İlk defa bu konforda bir araca bineceğiz. Peugeot 2008 modelden bu arabaya geçiyorum. İnceleme videolarına çokça baktım. Sürüş deneyimi için sabırsızlanıyorum.
    Araç için alınabilir aksesuarları da bir yandan araştırmaya başladım. Rizline paspas paylaşımları için teşekkürler.
    Tiguan özelinde, forum dışında ayrı bir bilgi paylaşım topluluğu var mı acaba? 2008 için bile aktif WA grubumuz vardı.
    Teşekkürler.

Merhaba aracınız hayırlı olsun, çok güzel bir seçim yapmışsınız, 2008 den sonra çok memnun kalacaksınız :) şahsen ben yabancı forum takip ediyorum, içerik olarak yerli forumlar biraz yetersiz kalıyor.

2026 Volkswagen Tiguan | ANA KONU |www.tiguan3forums.com
    Just a moment...
    https://www.tiguan3forums.com

Çok teşekkür ederim 🙏

Aracım 22.300 km de yağ seviyesi göstergesi iki çizgi. Yağ seviyesi düşük uyarısı alıyorum.

13.800 km de ilk bakımı yaptırmadan da bu uayarıyı vermişti, aracı bakıma verdim, yağ değişti vs. sorun yoktu bu zamana kadar yağ seviye göstergesini de sürekli kontrol ettim.

20.000 km de 4 çizgiydi, 21.200 de 3 çizgi 22.300 de 2 çizgiye düştü, demekki ortalama 1000-1200 km de 0,5 litre gibi yağ eksiltme söz konusu, bu kullanım şartlarıma bağlı olarak da değişebilir.

Km si bu seviyelerde olup bu durumu yaşayan var mı aramızda? Servise gidip yağ ekletmeyi düşünüyorum bakım zamanı gelince de değiştirecegim zaten. Bakım 28.000 km de .

Yorumlarınız nelerdir, paylaşırsanız sevinirim.

Aracı performanslı ve yüksek devirlerdemi kullanıyorsunuz. Birde yaşadığınız yerin iklimi sıcaksa, 0w-20 yağ çok ince bir yağ ve eksiltmesi normal. Ben Ankaradayım, araç 6bin küsür km de ilk bakıma girdi, hiç yağ seviyesi düşük ikazı vermedi. Şu an 9bin km de, seviye en üst çizgiden 2 cizgi aşağıda. Aracı genelde yormadan sakin kullanırım, uzun yolda ise 100-150 km/s hızlarda kullanırım, ara ara 150 üzerine çıktığımda olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bugün tiguan Rline fiyat sordum 3.650 diyorlar ve bayilerde baya rline var. Eylül başı yine ufak bi zam bekliyorlar zaten sınırdaydı, bu fiyattan bile satamazken eylul ayinda %100 ÖTV dilimine geçince nasıl satacaklar merak ediyorum. Tayron satışlarını sormadım o geçti bir üst dilime alan var mı acaba 🤔

Merhaba,

RLine için araç oluşturucuda sadece boya değişikliği yapsanız bile Ötv dilimi %100 e girip fiyat ₺4.002.325 tl oluyor, diyeceklerim bu kadar.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.