Şimdi Ara

yeni üniversite mi yoksa devam mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba öncelikle şöyle başlıyım ben makine mühendisliği okuyorum 2.sınıfım bölümümü çok sevmiyorum aslına bakılırsa zorda kaldığım için yazdım MBG(moleküler biyoloji ve genetik) istiyordum malum bilenler bilir MBG'de etiketin çok önemi vardır o malum üniversiteler gelmediği için bende makine mühendisliği yazdım.İlk başlarda 1 sınıfta zevkli eğlenceli geçiyordu mat fizik falan görüyorduk ama 2.sınıfta şunu fark ettim dersler bölüm derslerine girmeye başlayınca(termodinamik-mukavemet...)içimde bir isteksizlik oldu, bana çok sayısal ve çok fiziksel geliyor halen şu anda öyle.Ayrıca bölümdeki insanlar konusunda iyi bir arkadaş grubu bulamadım yada dışlanıyor gibi hissediyorum , çok iyi bir ortam da kuramadım bakılırsa.Bu sene tyt-ayt girmek istiyorum tekrar denemek için sizce yapabilir miyim ? yoksa devam edip bitireyim mi ?







  • Hocam bende senin tam tersinim bende Bilkent mbg okuyorum ama dersler ilerdedikçe soğumaya başladım benim hedefim her zaman bilgisayardı genetik benim son tercihimdi tercih listemde.Bende sene sonunda yatay geçiş yapmak istiyorum ama nereye gideceğim konusunda hiçbir fikrim yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi üni mak.müh.bölümü yazarsan fikir verebilirim.
  • aprmo kullanıcısına yanıt
    paü
  • öncelikle sevmediğin bir bölümde okuman üzücü bir durum kardeşim.Makine müh.maalesef çok sayıda mezun veriyor.2-3 üni dışında kalite malum.içinde bulunduğun sıkıntıdan kurtulman kısmen yatay geçişle olabilir.TYT ve AYT ye çok iyi hazırlanarak girmeni kesinlikle tavsiye ederim.Kronik mutsuzluk çekeceğine kısa bir süre tam acı çekip sınava hazırlanman kurtuluşun olabilir.İleride en azından acaba demezsin.
    Son olarak,olmaz ise;insanların zaten çoğunluğu sevdiği bir mesleği yapmıyor. Mesleğini ve gereklerini beyninde kabullenerek olabildiğince kendini iyi yetiştirip mezun olursan ve piyasada biraz da şansın yaver gider ise iyi bir iş sahibi olabilirsin.Bölümün,geniş bir içeriğe sahip olduğundan buna müsait . Umutsuzluğa asla kapılmamalısın.Hayatın neler getireceğini bilemeyiz.Kolay yoldan,mucizevi çözümler ne yazıkki yok.En büyük silahın azim ve iraden olacak.
    Genel bir cevap oldu kusura bakma.Zaten burada çözülebilecek bir sorun değil.Her şey gönlünce olsun.




  • Moleküler Biyoloji ve Genetik konusunda emin adımlarla yürüyeceğine inanıyorsan oku. Hayır o kadar emin değilim mak müh.de yapabilirim diyorsan devam et.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.