Şimdi Ara

Yeni Toyota Yaris Hybrid Cool e-CVT (56. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.153
Cevap
36
Favori
171.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam aynı problem bendede var. 2.el aldığım için favori listesi önceden girilmiş. Çok radyo dinleyen biri değilim aslında ama yine de öğrenmek iyi olur. Kendi favori listemi oluşturabilirim. Takipteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusT_SmiLe -- 10 Ocak 2016; 14:24:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JusT_SmiLe kullanıcısına yanıt
    Manuel ayarlardan istediğiniz kanalı seçin,
    Ardından favori kanalların listesini seçin, ekranda beliren1-8 kadar olan tuşa 5 sn basın renk mavileşiyor ve hafızada...

• malzemec kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler.

• Arabayı bugün sadece elektrikle kullanmak için el freninin altındaki EV tuşuna bastım ancak sesli uyarı verdi ve devreye girmedi, halbuki pilin 6 çıtı doluydu. Neye göre izin veriyor sadece EV modda kullanmaya?Forumda geriye dönük araştırma yaptım ancak istediğim yanıtı bulamadım.
  • Hocam işin aslı ben ilk başta tamamen elektrik moduyla bataryayı bitirene kadar gidebileceğimiz bir mod zannetmiştim ama 1-2 kere denedim gaz verince sesli uyarı verip kapattı bende üstünde durmamıştım. Bu konu da merak ettiğim ama üstünde durmadığım özelliklerin arasındaydı

Bu arada araba stop halindeyken basabiliyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusT_SmiLe -- 10 Ocak 2016; 18:30:56 >
  • aytutanx92 A kullanıcısına yanıt
    Araç durur halde iken ,
    Klima ısıtmada olmayacak ( motor soğuksa),
    Düz zemin yada hafif gaz tempoları ve yavaş bir hız da ilerleme emri verilecek,
    Ev modu , otopark gibi yerlerde avm lerde ,
    Kısa süreli yavaş hızlarda devreye girer,
    Yada piller tam dolu olacak , yavaş bir ivme ile 60 km hıza bazen 70 km hıza çıkıyor, ve 2-3 km hareket edebiliyor,

• Toyota sitesinden alıntı:

Dünyanın en değerli ve en çok otomobil satan markası olan Toyota, bu liderliğini yeni teknolojilere yaptığı yatırımlarla da sürdürmektedir.
    Hibrit teknolojisini ilk geliştiren marka olan Toyota, bu teknolojiyi seri üretimde de kullanan ilk marka olmuştur. İlk seri üretim hibrit otomobilinin piyasaya sunulduğu 1997 yılından bugüne kadar geçen 17 yılda gerçekleştirilen ve toplam 7 milyonu aşan rekor hibrit otomobil satışıyla bu teknolojinin tüm dünyada benimsenmesini sağlamıştır.
    Prius ile başlayan hibrit otomobil başarısı, Toyota’nın diğer birçok segmentteki otomobillerinde de kullanılmaya başlamıştır. Zaman içinde önemli bir ilk daha gerçekleştirilmiş, B segmentindeki ilk ve tek hibrit model olan Yaris Hybrid 2012 yılında pazara sunulmuştur.
    Yaris Hybrid 2013 yılında tüm Avrupa’da 50 bin satış adedi ile büyük bir başarıya imza atmış, sonrasında piyasaya sunulan Auris Hybrid ve Auris Touring Sports Hybrid modelleriyle de Toyota hibrit satışlarındaki başarısını sürdürmüştür. Şu an Avrupa’da 6 farklı hibrit modeli satılmaktadır ve bu rakam yeni eklenen versiyonlar ile artmaya devam etmektedir.
    Hibrit teknolojisi markanın dünyada ve Avrupa’da büyümesinin ana unsuru olarak görülmekte olup, hem teknolojisine hem de iletişim çalışmalarına büyük kaynaklar ayrılmaktadır.
    2015 yılında Toyota’nın Avrupa’daki B ve C segmenti satışları içinde hibrit satışlarının oranının %50 seviyesinde olması; 2020 yılında da Toyota’nın tüm Avrupa araç satışının %50 sinin hibrit olması planlanmaktadır. Toyota’nın uzun yıllardır hibrit ve çevreci teknolojilere yaptığı yatırımlar, 11. kez üst üste dünyanın en değerli otomotiv markası seçilmesinde de önemli rol oynamaktadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: malzemec

Araç durur halde iken ,
    Klima ısıtmada olmayacak ( motor soğuksa),
    Düz zemin yada hafif gaz tempoları ve yavaş bir hız da ilerleme emri verilecek,
    Ev modu , otopark gibi yerlerde avm lerde ,
    Kısa süreli yavaş hızlarda devreye girer,
    Yada piller tam dolu olacak , yavaş bir ivme ile 60 km hıza bazen 70 km hıza çıkıyor, ve 2-3 km hareket edebiliyor,

Evet hocam şimdi anladım tekrar teşekkürler. Maşallah kısa sürede baya çözmüşsünüz aracı. Kısaca özetlemek gerekirse park yeri değiştirmek otoparkta araç oynatmak veya kısa mesafelerde motor soğuk iken fazla yakıtın önüne geçen bir sistem. Benim denemelerimde fan açıktı sanırım. Çünkü malum bütün araçlar ilk çalışmada ve motor soğuk iken ilk km lerde fazla yakıt tüketir. Bu mod bunun önüne bir nebze geçebilmeyi hedeflemiş.

• Cumartesi günü şirket aracını muayeneye götürdük orda egsoz emisyon testinde aklıma takıldı.
    Hybrid araçta emisyon testini nasıl yapıyorsunuz ? Boşta gaz verme gibi bir olayı var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erincar

Şu "Bi-Tone edition" bize de gelir mi acaba
     Yeni Toyota Yaris Hybrid Cool e-CVT

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/597165/d1fc4c7b-c55d-41a4-a497-687052a14f3b.jpg

2016 modelinde bu secenek opsiyonel olarak geleceği yönünde haberler var.

• quote:

Orijinalden alıntı: mutluttr

Cumartesi günü şirket aracını muayeneye götürdük orda egsoz emisyon testinde aklıma takıldı.
    Hybrid araçta emisyon testini nasıl yapıyorsunuz ? Boşta gaz verme gibi bir olayı var mı ?

Yaris Hybrid egzoz muayenesinden muaftır.

http://www.tuvturk.com.tr/egzoz-gazi-emisyon-olcumu-genel-bilgiler.aspx

• Müjdeli haber geldi,

2016 yaris de,

Toyota Safety Sense özelliklerinden, şerit takip ,çarpışma önleme sistemi ve otomatik yanan uzun farlar geliyormuş. Italyan sitesinde duyurmuşlar.
  • bulentcandan B kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulentcandan

quote:

Orijinalden alıntı: mutluttr

Cumartesi günü şirket aracını muayeneye götürdük orda egsoz emisyon testinde aklıma takıldı.

Yaris Hybrid egzoz muayenesinden muaftır.

http://www.tuvturk.com.tr/egzoz-gazi-emisyon-olcumu-genel-bilgiler.aspx

Teşekkür ederim, güzel haber, bunu bilmiyordum.

• Sadece EV modunda kullanmayı öğrendim, 1-2 km kadar gidiyor o şekilde sonra sesli uyarı verip normal moda dönüyor. Sabah otoparka gelmeden ve akşam eve dönerken 1-2 km önce EV moduna alıyorum.Çok fazla EV moda alıp çıkmak pilin ömrüne zarar vereceğini düşünüyorum.Arabanın sürüş keyfi mükemmel, elektrikle giderken çıkan o fütüristik sesin hastası oldum.Tüketim şu an 4.8 lt/km, 4ün altına düşürmeyi bekliyorum.

• mutluttr kullanıcısına yanıt
    Egzoz muayenesinden muaf ,
    Muaf olmasaydı :
    1- motor soğuması için bir süre beklemek gerekir
    2- motorun soğumasını takib eden Zaman aralığında, klima açılır, ve en üst ısınma maksimumu seviyede seçilir.
    3- elektrik çeken her aksam tam güç çalıştırılır.( sis farları , buğu giderici vs. )
    4- piller mümkün olan en alt seviyeye getirilir,
    ..... Benzin motoru artık devrede...
    Lakin motor ısısı yeterli seviyeye geldiği gibi, benzin motoru stop:((
    Durum bu ,
    Aracın egzoz muayenesine uygun bir yapısı yok,
    Bu yüzden muaf...
    Doğayı koruduğundan , az emisyon değerlerine sahip olduğundan değil...
    Sonuçta , benzin yakarak , diğer araçlar gibi doğayı kirleten bir yapısı var,
    Bakıma götürmezseniz , egzoz dan beyaz beyaz, yağ yanıkları dumanlar çıkar,..

• aytutanx92 A kullanıcısına yanıt
    Hocam tüketimin düşmesi için incelikle ayağınızın alışması gerekiyor. Ama kış şartlarında tüketimin düşmesini çok da beklemeyin. Hele ısıtıcı açıyorsanız ki illa açılıyor tüketim çok düşmüyor.

• mutluttr kullanıcısına yanıt
    Hocam bu habere en çok @bulentcandan sevinecektir tabi gelirse bir miktar da fiyat farkı koyarlar diye düşünüyorum.

• Araç hareket halindeyken,
    Esp devreye alma yada devreden çıkarma çalışmıyor,
    İlk çalıştırmada hareket etmeden önce müdehale ediliyor,
    Sizdede böylemi arkadaşlar.?

• Araç hareket halindeyken,
    Esp devreye alma yada devreden çıkarma çalışmıyor,
    İlk çalıştırmada hareket etmeden önce müdehale ediliyor,
    Sizdede böylemi arkadaşlar.?

• 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.