Şimdi Ara

Yeni Toyota Corolla 1.5 atmosferik hibrit motorla geliyor: Çok daha verimli olacak! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: akguler Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
2.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    dedi ve 1.4 egeasına binip gitti

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• InşALLAH Gorseller Temsilidir 😅

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canoktun C kullanıcısına yanıt

Zevkler renkler tartisilmaz. Her zaman boyledidlr. Begenen oldugu kadar, begenmeyende olacaktir her zaman. Herkes fikrini soyluyor. Cokta takilmamak gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bu yeni 1.5 ünite gerçekten yeni mi? otto mu atkinson mu?

Toyota'nın 4 silindir 1.8 motorları atkinson ünitedir. Kabaca otto karşılığı 1.4-1.5cc civarına denk gelir tabi ki MTV hariç

Hybrid olmayanlarda hali hazırda kullanılan;

3 silindir 1.5 (M15A-FKS) otto çevrim ünitedir.

Yeni hybrid'lerde gelecek olan;

3 silindir 1.5 (M15A-FXE) ise yine atkinson ünite olacakmış. Bir çok şeyi 1.5 otto'dan alacağı tahmin ediliyor.

Arada takip ediyordum benim tahminim 1.5 olacağı biliniyordu elinde ki hazır Otto üniteleri kullanacağı şekildeydi fakat öyle yapmayacakları ortaya çıktı. Bazı pazarlarda FKS otto üniteyi kullanırlar mı acaba diyorduk ama ikisinin yazılım geometrileri bam başka olur muhtemelen adaptasyonuyla uğraşmazlar.

Ve şunu da bilin atkinson üniteler daha düşük yakıt sağlamaz sadece daha düşük emisyon verimlilikleri yüzünden kullanıyor Toyota. Bu yüzden de hybrid'ler içinde toyota'lar en düşük tüketimliler değiller son 10 yıldır. Bu tercih sayesinde grup toplam emisyonlarında en rahat durumda olan gruplar arasındaydı Toyota zirveye de tekrar böyle yerleşti. Fakat yine de bu emisyonlar sürekli aşağıya çekildiğinden sıkıntıları var bir önceki ARGE döneminde EV planlamalarının sebebi tamamen bu. Artık bunları satışa alacaklar, ellerini rahatlatacaklar.

Toyota'nın EV satalım gibi bir derdi olmazdı şayet grup emsiyonları zorunlu kılmasaydı. Bunların üretim pay oranının yine de Hybrid'lerden düşük olacağı tahmin ediliyor.

Dünya türkiye gibi hacim kafasıyla yönetilseydi 2.5 hacimli milyonlarca ünite satan Toyota mahfolmuştu ama işte emisyon kafasıyla yönetiliyor.

Tabi özellikle abd ve kuzey ülkelerinde o 2.5cc kataloğu görünce insanlar o suv'ların felan uçup kaçacağını sandı ama eski 2.5-3.0 lt'ler gibi değil onlar, o güçlere sahip değiller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guyverland -- 25 Temmuz 2026; 6:1:1 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.