Merhaba arkadaşlar, Yeni bir oyun pc topluyorum, tüm bileşenleri ile 2000TL'yi gecmemesini düşünüyorum.
Biraz araştırmadan sonra böyle bir pc topladım. Bütün parçalar hakkında yorumlarinizi merak ediyorum. Maliyeti arttirmadan Şunun yerine şu olsa diyebileceğimiz ne varsa lütfen söyleyin degerlendireyim.
Ayni model kasanın psu'suz olanı 175 TL. Seasonic 650w ile beraber 344TLye mi onerirsiniz yoksa 175 TLye alıp psu'yu ayrı almamı mi ?
Bütçeyi daha fazla aşmamam lazım. 1400 tl saydığım iç bileşenler, kasa,psu,monitör eklenicek yaklaşık 600 tlye de onları getirmem lazım. Cevaplarinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler...
işlemcin bence parçalarına göre biraz düşük kalmış sana tavsiyem ya fx 8120 8150 ya da phenom x6 1100 t veya 1090t
ekran kartı 6850 sana yeter 6870 de fiyat fazlalığı var
Ben o bütçe ile intel sistem toplardım, sanada aşağıdaki sistemi tavsiye ederim, vatan indirimi ile 1,550 civarına denk geliyor artan para ile monitör ve drw alabilirsin.
MSI Z68A-G43 (G3) Intel Z68(B3) Soket 1155 DDR3 2133MHz(O.C.) DVI SATA 3.0 Anakart
Ikisi arasında cok kıyas yapılmış ve aradaki o yaklaşık 100 tlye değer olduğu söyleniyor uzun süre ekran karti vs değiştirmek istemiyorum ondan onu düşündüm. Forumlarda da çok ovmusler arada çok fark var diye, 1 yıl sonra 6850 yi değiştirmek ister miyim ? Cok kararsız kaldım. Işlemcilerin fiyat farkına bakicam.
@fatal.35
Açıkçası intel sistem dusunmememin bi sebebi tutariydi. Benim yazdığım sistem kasa psu olmadan vatan indirimli 1300 civarı 6850 koyarsak 1200 civarı oluyor. Kasa ve psu ile aslında benzer fiyatlarmis.. 6870-6850 konusunda cok kararsızım dedgim gibi. _
Bu arada linkini verdiğim kasa EVO II hem görsel hem özellikleri açısından hoşuma gitti. Psu'yu nasil yapmamı onerirsiniz ? Seasonicle 650w ile mi başka almam gerekir mi ?