Şimdi Ara

Yeni topladığım sistemim sürekli kendini kapatıyor. Bir uyumsuzluk olabilir mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
1
Favori
3.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aynı sorun için dün yine gittim. ekran kartını değiştirdiler. önceden rx480'di. şimdi asus dual 1060 6gb taktık. 15 dk dayanabildiği oyuna orada 1 saat dayanınca herhalde oldu dedim. eve gelince yine aynısı oldu. bi de oradakiler deneme yanılma yöntemine gittiler. yani işi bildikleri falan yok. bende burada sorayım dedim hocam. yoksa önerinizi dün yapmıştım..
  • hocam bios u bi güncellermisin belkide biosdan kanlaklı olabilir
    https://tr.msi.com/Motherboard/support/Z170A-TOMAHAWK.html#down-bios

senin sürüm 1.6

en son 1.9 ve bi üstü

1.A gelmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 9 Nisan 2017; 16:35:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasankurt27

yukarıya kasa içi resimleri ekledim abi

probleminden ayrı olarak söylüyorum bu kablolama şaka mı? gözüm kanadı resmen.
  • fangoso kullanıcısına yanıt
    media markt farkı. ben mağdur oldum kimse adımını dahi atmasın bunlara. sana geçen de söyledim abi. şu forumda 1-2 hafta takıldım, adamlardan daha iyi bilgi sahibi oldum. düşün artık ya sıfırdım sıfır.
  • O kablolama ne öyle ? :P

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trumpet kullanıcısına yanıt
    sloganları aradaki fark media markt diye ya; işte o kablolama aradaki fark abi :D
  • Bu işlerde zaten tak diye sorun şu demek zor deneye deneye bulursun.

Benim aklıma ilk sıcaklık sorunu geliyor. Normal şartlarda alet boştayken kapanma oluyormu.

Oyunda kapandıktan sonra hemen tekrar aç oyunu bir öncekinden daha kısa sürede mi kapandı.

Başka bişeyde kapanıyor. Bilgi ver. Uyumsuzluk olsa hiç açılmaz diye düşünüyorum. Belkide işlemci soğutmada sıkıntı vardır. Macunu yoktur belkide.

• hasankurt27 H kullanıcısına yanıt
    senin kasa gigabyte poseidon 310 değil miydi? bu başka sanki.
  • -RüzgarGibiGeçti- kullanıcısına yanıt
    alet boştayken hiç kapanmıyor. oyunda kapandıktan sonra tekrar açıyorum daha kısa sürede kapanıyor bu sefer. sıcaklıkla ilgili bi durum. işlemci sıcaklık değerleri oyundayken maksimum 53 dereceyi gördü. 40 küsürlerde 50'ye yakındı. tak diye gidiyor makine.
    kasanın dışı böyle:
    Yeni topladığım sistemim sürekli kendini kapatıyor. Bir uyumsuzluk olabilir mi ?
  • Bence montaj hatası ve sorun işkemci - soğutmada .

• Furkovic kullanıcısına yanıt
    işlemci soğutucusunun pozisyonu doğru mu hocam sence ?
  • Birçok şey yazılmış, farklı bir RAM bulabiliyorsan bir dene derim. BIOS pilini çıkarıp takmayı deneyebilirsin. Diğer bileşenleri de çıkarıp tekrar takmayı denemek de gerek. Hemen PSU'ya yüklemek doğru değil lakin Frisby iyi bir marka değil. Anakarta takılan açma-kapama, reset vs. gibi kabloları kontrol et.
  • İlk defa karta dik işlemci fanı gördüm. Bu işlere uzağım son zamanlarda ama temel tasarımın değiştiğini sanmıyorum. Hadi işlemci kısmı yanlış takılmış desem nasıl oturacak yerine. Anlamadım.

İnternette baktım farklı bir tasarım varmış. Sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -RüzgarGibiGeçti- -- 9 Nisan 2017; 18:3:59 >
  • Hocam tüm parçaları iade et yeni sistem siz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasankurt27

kasanın dışı böyle:
    Yeni topladığım sistemim sürekli kendini kapatıyor. Bir uyumsuzluk olabilir mi ?

bu kasa poseidon 310 değil "GIGABYTE IF-133 USB 3.0 550 W ATX Bilgisayar Kasası"http://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_g%C4%B1gabyte-%C4%B1f-133-usb-3-0-550-w-atx-bilgisayar-kasas%C4%B1-1140500.html

içinde zaten 550w psu varmış neden söküp sendekini taktılar acaba. senden çıkanı naptılar acaba. fatura keserken ne diye kestiler acaba. hepsinden öte bu kasa böyle mi kablolanır :D aklımda deli sorular.

• Oyuna girdikten sonra reset mi atiyor makine ? Donma vb. olaylar gerceklesmiyor degil mi ?

Eger oyleyse sorun psudadir buyuk ihtimal.

Temel seyleri uygula , stres test yap sicakliklari kontrol et.Kasada hersey calisir durumda mi onlari kontrol et.Cpu sogutucusunu biraz gevsek olacak sekilde montajla vb.

ah abi ahh :D kendimi dağlara taşlara vuracam :D keşke bildiğim gibi gidip gaming laptop alaydım :D
  • Konunun hepsini okumaya vaktim yoktu kusura bakmayin sadece aynı sorunu fx8350 de yaşadım termal macun la ilgili bir sorundu o şekilde düzeldi bi söyleyeyim dedim

• Grimaniel kullanıcısına yanıt
    bios'u da güncelledim. akşam oyuna girip test edeceğim. sonra yine bu stres testlerini yapacağım. olmazsa da artık media marktın önüne gider benzin döker yakarım napayım. klasik türk eylem planı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.