< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Yeni Tesla Model Y Çin'de satışa çıktı! İşte tasarımı ve özellikleri (3. sayfa)
-
-
Bu bahsettikleriniz yeni ev 6da var. Şehir içi 644 km menzil var ki standart range olan bile böyle ayrıca 800v bataryası var 18 dakikada %10dan 80e şarj ediyor siz 20 dakikada 20den 80e yeter demişsiniz ki onu muhtemelen 10-15 dakikada 20den 80e ediyordur. Eee şimdi gidip niye tesla alalım ki bir de 2022 yılın otomobili seçilmişti ev6 rejenerasyon konusunda da 1 numara hatta testleri var ne vw ne tesla ne Ford mustang dengi değildi ama türkiyede tercih edilmiyor yine garip şekilde :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yazın uzaktan soğutmayı açınca koltuk dahil içerisi komple soğuyor. hatta arabaya bindikten sonra koltuk soğutmayı açtığından o sırada zaten sıcak koltuğa oturmuş oluyorsun birkaç dakika.
uzaktan erişimde araç içi kaç derece gösteriyor. gölgeye park ettin güneş geldi araç içi 35den 55e çıkıverdi. aç klimayı 1-2 saat çalışsın yüzde 5 belki yiyor şarjı. benzinlide uzaktan çalıştır 2 saat çeyrek depo yer.
silecek suyu ısıtma dahi var arabada 0 derece altında sabah arabaya bindin 15dk sonra silecekten su çıkmaya başlıyor. antifriz koymadın diyelim. model y den başka arabaya geçen çoğu kişinin model y de aklı kalır. bu paraya en iyi araba. sr zaten büyük boy olarak en ucuz araba 480cm uzunluk 2010 kasa range rover sport uzunluğu 480cm, lr p alsan bile 4x4 olarak en ucuz araba bu.
tek gereken üzerinde gelen hankok lastiği 1 yıl sonra güzel bir miclen yada continental ev serisi ile değiştirmek.
-
kült bir tasarımdan, popülerist tasarıma geçmiş tesla. mevcut tasarımı tesla ile özdeşleşmiş, mini cooper porş vv bettle gibi.
komple tek far stop audi dışında başka hiçbir markaya yakıştıramıyorum.
-
niye optimal anlamadım. benim mazotlu arabam 1000 km yapıyo, nolacak şimdi?
-
Bende de dizel bir araç var, 50 litre depo ile 800KM civarı yapabiliyorum.
Konu mazot değil, 10 sene sonra mazot diye birşey olmayacak.
Kırsal alanda bile mazotu zor bulacağız. sadece benzin ve elektrik sürekli olacak.
-
Petrolden bir miktar benzin ve bir miktar mazot çıkıyor. İkisi de aynı anda bitecek yani. Neyse, yaptığın karşılaştırma biraz tuhaftı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tesla Y kullanan var mi? Kac km gidebiliyorsunuz sehir icinde efektif olarak?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sadece ekran. Fakat arabanın neredeyse herşeyi. Şunu söylemek yerinde olur herhalde; Ayriyeten aksesuar olarak satılıyor. Ama direksiyonun olduğu bölgede ufak bir ekran olabilir. Mesela "Byd Seal AWD" aracının iç mekanı gibi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tamamen kullanıma göre değişir, kış şartlarında sayılmaz zira Antalya'dayım tuketimim 12.8 kw civarinda sehir içi kullanırken.
Yani böyle bakarsan 440 falan, ama aracı her defasında ön ısıtıyorum, arada oğlanın okuldan çıkmasını beklerken netflix falan izliyorum 25 dakika v.b 350 km falan gidiyor, riske de girmeyeyim dersen 300 km'de bir sarj yani haftada bir işte,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 12 Ocak 2025; 9:10:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Uzun yol 120km sabit hız 300 km
Şehir için, şehrine göre değişir yaklaşık 400km
Süspansiyon zaten 2024 3. ay sonrası değişmişti 6. ay sonrasında daha da yumuşadı, bu tarihlerde alanlar ile makyajlı kasa arasında pek fark olmaz., özellikle son teslimde continental ile alanların şikayeti kalmadı, hankook ile alan benim gibiler ise lastik değiştirince farkı net görüyor,
Koltuklar bence abartılıyor zaten konforlu, ama soğutma ve daha yumuşak deri ile daha iyi olur elbette, bence asıl sıkıntı kısa baldır desteği, keşke orada bir güncelleme olsaymış. Zira uzaktan aracı soğuttuğunda koltukta soğuyor zaten,
Sıvı yakıtlı araç kullanırken 1 deponun ne kadar götürdüğünü dert edeni, uzun götürüyorsa iyidir diye düşünenini ilk defa görüyorum. EV karşıtlarındaki genel menzil takıntısını gösteren bir mesaj olmuş...
2000'li yılların başında kullandığımız 3210 ve 3310'ların şarjı 4-5 gün gidiyordu ve telefonlarımızdan yalnızca arama ve sms atma işlemini gerçekleştirebiliyorduk. Youtube'dan video izlemeyi, e-posta atmayı/okumayı bilgisayardan, haberleri okumayı gazetelerden, fotoğraf ve video çekmeyi fotoğraf makinelerinden yapıyorduk hatırlarsanız.
Akıllı telefonlar çıktıktan sonra bu yaptığımız bütün işlemleri akıllı telefonlar aracılığıyla yapıyoruz. Kağıt gazete okumak, sürekli bir pc'ye ihtiyaç duymak, profesyonel olunmadıkça fotoğraf makinesi veya kamera almak tarihe karıştı. Bunun bedeli olarak da telefonlarımızı her gün şarj edecek şekilde yaşam tarzlarımız değişti. Her gece yatarken şarja takanlar, çantasında powerbank taşıyanlar, şarjlı telefon kılıfı kullananlar vs.
Çünkü bu yaşam tarzına uygun uygulamalar da çıktı (gazetelerin ve medyanın hepsi birer 'application' haline geldi, twitter, instagram furyası başladı, cafelerde powerbank hizmeti, havaalanlarında hızlı şarj stantları vs.).
Varmak istediğim yer şu:
Bundan 20 yıl önceki teknolojinin gerektirdiği yaşam tarzımız başkaydı, bugünkü teknolojinin gerektirdiği yaşam tarzları da başka olacak ve biz de buna istesek de istemesek de ayak uyduracağız gibi durmuyor mu sizce de.
2 yıldır kendime ait bir aracım yok ama alırsam ben elektrikli bir araç alacağım. 4-5 günde bir yarım saat ile 1 saat arasındaki bir süreyi şarj istasyonunda aracımı şarj ederken geçirmek beni hiç korkutmuyor artık (evinde şarj imkanı olanları saymıyorum bile). Çünkü güncel teknolojinin gerektirdiği yaşam tarzı bu oldu.
Tesla'nın ve diğer elektrikli araçların sunduğu uzaktan erişim hizmetini (uzaktan iklimlendirme, yazılımı güncelleme, menzilini görme, ayar yapma vs.) bugün satılan en lüks akıllı telefona benzettiğimde, sıfır araç olarak satılan ve uzaktan erişim imkanı olmayan en premium ve lüks bir aracın malesef hala bir 3310'a benzediğini söylesem abartmış olur muyum acaba?
Karşı komşumuzda 2023 model 5.30i xdrive var, ama geçen gün 15 dk boyunca aracındaki karları temizlemeye çalışıyordu üşüyerek..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innkeeper06 -- 12 Ocak 2025; 13:35:33 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X