Şimdi Ara

Yeni teknolojiyle iPhone 16'nın çerçeveleri daha da incelebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max halihazırda 1,55 mm ile halihazırda çok ince çerçevelere sahip. Ancak Apple, iPhone 16 ile sınırları daha da zorlayacak gibi görünüyor.



    Son gelen bilgilere göre iPhone 16, "Kenar Azaltma Yapısı" (Border Reduction Structure) teknolojisiyle daha da ince çerçevelere sahip olacak. Bu teknolojiyle ekranın altındaki bakır kablolar kıvrılarak alt çerçevenin küçülmesi sağlanıyor.



    Apple daha önce cihazlarının çerçevelerini azaltmak için "düşük enjeksiyon basınçlı üst kalıplama" (LIPO) teknolojisini kullanmıştı. Yeni teknoloji ise, duyumcu Revegnus'un belirttiği gibi, alttaki bakır telleri kıvırarak alanı azaltıyor. Ekran sektöründen isimsiz bir yetkili, muhtemelen aşırı ısınma sorunlarından dolayı alt kısımdaki çerçeveyi küçültmek için daha önce çok az çaba sarf edildiğini veya hiç çaba gösterilmediğini belirtti.



    Ayrıca Bkz.Apple iPhone 16 serisi yenilikleri neler olacak?



    Artık akıllı telefon çiplerinin termal olarak daha verimli hale gelmesi ve soğutma çözümlerinin gelişmesiyle birlikte Kenar Azaltma Yapısı teknolojisinin hız kazanmaya başlaması mümkün. Yetkili ayrıca şirketlerin bu teknolojiyi benimsemenin karmaşık bir süreç olduğunu belirtiyor. Çerçevelerin belirli bir eşiğin altına düşürülmesi daha fazla tasarım ve mühendislik kaynağı gerektirdiğinden, bunun getireceği maliyet artışı etkili olmuş olabilir.



    Apple'ın iPhone 16 serisi için bir grafen termal soğutma sistemini test ettiğini, ayrıca iPhone 16 Pro'nun pilinin muhtemelen daha iyi ısı transferi için metal bir kabukla kaplanacağına dair iddialar ortaya atılmıştı. Dolayısıyla Apple'ın termal konularda yaptığı değişiklikler Kenar Azaltma Yapısı teknolojisini de telefonlarına entegre edebileceğini gösteriyor. Bunun yanında bu teknolojinin bütün modellere mi yoksa Pro serisine mi geleceği henüz bilinmiyor. 



     




    Kaynak:https://wccftech.com/iphone-16-feature-slimmer-bezels-using-border-reduction-structure/







  • Ne kadar az olursa o kadar verimlilik sağlar. Herkes kılıfla kullanıyor zaten. Kırılacağı varsa çerçeve varkende kırılır.
  • Oooohh başka yapacak yenilik kalmadı ne güzel
  • "İnceldiği yerden kopsun"

    -Bentgate
  • Bugün s24+'a baktım. Çok ince çerçeveler. Ondan daha da dar olmasının bir anlamı yok gibi.
  • Bu cok iyi bir haber ya bu da mi sizdi yoksa tahmin mi
  • Samsung'da A ve F E serisinde arttirmaya calısiyor cerceveleri şaka gibi günlerden geciyoruz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.