Şimdi Ara

Yeni taşındığım evde yangın çıktı. Ev sahibi ihmalkarlığı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ağustos 17 de çıktığım evde, önceki gün aspiratör alev aldı. Yemek yaptım, aspiratörün düğmelerini açtım. Sonra aspiratörü iterek kapattım. Gece saat 2-3 arasında, prizlerin şalteri attığı için, odamdan çıkıp şalterleri kaldırmaya gittim. Mutfakta aspiratörün alev aldığını, alevin mutfak dolabına sıçramış olduğunu ve evin duman altı olduğunu gördüm. Fişten çıkardığım aspiratörü, uzun uğraşlar sonucu söndürdüm. Elektrikçi geldi bugün ve yangının sebebini öğrendik. İlk olarak uzun süre motorda yağın birikmesi sonucu alev aldığı söylendi. Ayrıca çok dandik bir marka olması, kömürlü filtresinin bulunmayışı, çok eski oluşu ve baca deliğinin dolapta açılmamış olması ile baca bağlantısının bulunmayışı gibi sebepler söylendi. Eğer o saatte uyanık olmasam, telefonum şarjda olduğundan priz elektriğinin gittiğini anlamasam şimdi yanmıştım çoktan. Tesedüf eseri yaşıyorum şu an. Bir de uyumak üzereydim yani mutfağa hiç gitmeyecektim.

    Bu durumda ev sahipim hakkında yasal bir işlem başlatabilir miyim? Suçun hukukta yeri nedir acaba?







  • Binaya takılı makineler yapı malikinin sorumluluğuna girer,



    Borçlar Kanunu ; Özen Sorumluluğu ; Yapı Malikinin Sorumluluğu





    Eğer binadaki yapıların bakımındaki bir eksiklik veya yapımında bir bozukluk varsa yapı malikinin kusuru olmasa bile uygun bir illiyet bağı ile hukuka aykırı bir zarar oluşmuşsa sorumlu tutulur. Malik bu durumda gösterebileceği tüm özeni gösterdiğini kanıtlasa bile sorumluluktan kurtaramaz.



    Burda zarar gören sizinde ihmaliniz olduğu varsayılabilir ağır kusur sayılacağını sanmam alacağınız tazminat bir miktar inebilir. Eğer yapı malikininde kusuru varsa bu durumun oluşmasında indirim olmaz.







    Başka alternatiflerinizde olabilir mesela kira sözleşmenizde bu cihaz aygıtlarının bakımlı olarak teslim edileceğine dair bir madde varsa sözleşmeye aykırılık üzerinden yada kusurlu fiilini ispatlamak suretiyle kusur sorumluluğu üstünden hakkınızı arayabilirsiniz pratik olarak hangisini kolay isğatlayabileceğinizi elinizdeki bilgilerle birlikte avukatla konuşmanız en iyisi...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.