Microsoft visual studio kullanıorum Create new Sql server database diyim, server name ve database ismi girdikten sonra oluşturması lazım bekliorum bekliorum hata verio şöle yazıo "An error has occured while establishing a conn to the server. when connecting to sql server 2005, this failure may be caused by the fact that under the default settings SQL server does not allow remote connections. (provider:Named Pipes Provider, error:40 - could not open a connection to sql server"
denetim masası / yönetimsel araçlar / hizmetlerden tüm sql hizmetlerini de açtım ama bi türlü sql servera bağlanmıyo?? ne olabilir arkadaşlar???
trusted connection = true de baglnatı string kinde.
kardeş ne bağlantı stringi :) database yaratamıyorum daha database sağ tıklayıp create new sql server database var basıorum işte giriorum ismi flan yaratcak sadece ya ama o hatayı verio
görev çubuğunda sağdaki bölüm de SQL iconu çıkıyormu eğer çıkyorsa orayı aç ve tüm servislerin oradan start durumunda olduğunu kontrolet birde tüm servisler açılışta aktif hale gelsin seçeneğini işaretle bu hatanın başlıcanedenleri bunlar yine olmazsa demekki faarklı bi nedenden dolayı olmuyor
görev çubuğu hangisi kardeş? windowsun görev çubugu mu visual studio mu? bulamadım ayrıca sql iconu flan
Enterprice Manager 'da Net üzerinde bir server da çalışıyorsanız Server üzerinde database 'e login olduğunuz kullancı yetkilerini gözden geçirin Permissions bölümüdeydi sanırım. Eğer server üzerinde yeterli yetkiye sahip değilseniz hata oluşur.
Veyahut sorun Enterprice Manager 'dada olabilir bi dönem benimde başıma gelmişti. Alternatif bir editör program daha kullanmanızı öneririm..
EMS SQLServer Manager güzel mesela google dan downloadını bulabilirsiniz...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme