Şimdi Ara

YENİ SKODA SUPERB 2015-2016 ANA KONU (2016 Türkiye Yılın Otomobili) (284. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.773
Cevap
118
Favori
478.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 282283284285286
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 1.4 tsi yıllık bakım ücreti ne kadar ?

    en uygun 670 tl fiyat verdiler bana
  • Arkadaşlar,

    Şu ürün (https://www.youtube.com/watch?v=n6gipO1nnaY ) şehirler arası seyahatler için yararlı olabilir gibi.

    Aranızda bu tarz bir ürün kullanan falan oldu mu?
  • Arkadaslar merhaba.

    Aracı tanımak için soruyorum

    1. Yalıtım olarak Passatla kıyaslarsak Superb nasıldır. özellikle yan aynalardan rüzgar sesi bakımindan. Octavia için böyle şikayetler duymuştum.

    2. Süspansiyon olarak Passata kıyasla nasıldir. Yumuşaklik, bozuk asfalttaki tıkırtılar ve ses bakımından.

    3. Passatın farları ile bunun farları nasıl. Passattaki daha gelişmiş bi şey sanki.

    Saygılar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okutmann O kullanıcısına yanıt
    - Skoda forumda passatla kıyaslayanlar Superbin daha iyi yalıtımı olduğunu söylüyolar.

    - Süspansiyon çok yumuşak , en bozuk yollarda en iyi konforu sunabilir . Doğal olarak yol tutuşu biraz zayıflatıyor ama sınıf standartlarında diyebiliriz. Yol sesi biraz lastiğe bağlı , eski araçlar prelli ile geliyordu yol sesi vardı şuan hangi lastik var bilmiyorum.

    - Superb Farlar bixenon , Passat Highline Led kullanıyor. Hangisinin daha iyi olduğu kişiye göre değişir. Ben bixenonda daha iyi görüyorum .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mojaverok -- 12 Nisan 2017; 13:31:4 >
  • okutmann O kullanıcısına yanıt
    İki aracın da dizelini kullanan biri olarak kendi fikirlerimi aktarayım size,

    1)Yalıtım olarak pasattan iyi. Özellikle 120 den sonra passatta bariz rüzgar sesi gelmeye başlıyor. Motor sesi ve rüzgar sesinde superb net olarak daha iyi. Yol sesi lastiğe bağlı. Aynı lastiklerin iki araçta da olduğunu varsayarsak passat bir tık daha iyi.

    2)Süspansiyonları passata göre daha konfor odaklı superbin. Uç noktalarda passat daha iyi yol tutuyor bu kesin. Ama bir de şu var, D sınıf araç alan bir insan kaç kez o noktalara çıkar? Yumuşak süspansiyon Superbde bana güvensizlik vermedi. Bu sınıf bir araçta uç noktada daha iyi yol tutuş mu yoksa konfor mu deseler ben konforu seçerim. O yüzden superbi daha iyi görüyorum.

    3)Bembeyaz ışığıyla karşıdan bakıldığında kesinlikle ledler daha iyi görünüyor. Fakat işin içine akşam sisli yağmurlu havalar girdiğinde aydınlatması ledlerin malesef yetersiz. Passatta onun güçlüğünü çekmiştim. Superbde daha iyi görüş mesafem vardı. Tercih meselesi bu konu.



    Özetle bence marka takıntısı olmayan bir insan gözü kapalı Superbi tercih etmeli. Malzeme kalitesi,işçilik,konfor,yalıtım gibi konularda bekleneni çok rahat karşılıyor. Zaten iç mekan ve bagaj olarak sınıf lideri. D segment araçta beklenen hemen her şey bu araçta mevcut. Fiyat olarak Pasattan daha uygun olması da ekstra bir artı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fairfight94 -- 12 Nisan 2017; 12:7:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • okutmann O kullanıcısına yanıt
    Merhaba, Hoşgeldiniz!

    1. Yalıtım olarak aşağıdaki tabloya bakabilirsiniz. İlerleyen zamanlarda daha kapsamlı bir tabloyu da paylaşacağım. Güzel asfaltta düzgün zeminde 130 km hızda elde edilen değerlerdir. Tabi superb in liftback passat ın sedan olduğu , suberb de pirelli, passat ta continental olduğu, vw grubunda kullanılan malzeme kalitesinde skoda markasının vw markasının ardından 3. sırada yer aldığı göz önünde bulundurulmalıdır.

    Aynalarının konumu gereği passat da rüzgar sesi daha fazla iken camlardaki ve davlumbazlardaki malzeme yetersizliği ile pirelli lastiklerden dolayı da superb de yol sesi daha fazla.

    2. Superb makam arabası olarak üretildiği için, alt ve üst sınıfta kıyaslanabileceği araçlara oranla en yumuşak süspansiyonlara sahip. Tamamiyle arkaya oturan patronun rahatı düşünülmüş. Ancak bu durum yol tutuşta olumsuz durumlara yüksek süratlerde güvensizliğe sebep oluyor. Bir çok araç kullandım ve iş yerim uzakta olduğu için hepsinin içinde uyuma fırsatım oldu. Battaniyemi örtüp öğlen 1 saat arabada uyurum. Superb içinde uyurken en ufak bir hareketimde arabanın nasıl yaylandığını hissedebiliyorum. Diğer araçlarımda bu hissi ancak içerde tepinerek yaşıyordum.

    Ses konusuna ayrı bir parantez açayım. Mercedesi de bmw yi de volvo yu da vw grubunun audisinden seat ına kadar hepsini yaşadım. Diğer markaları saymıyorum hemen hemen hepsi için geçerli. Türkiye yollarında bir arabadan çıt ses duymamam için havada gitmesi gerekiyor. Kulaklarım aşırı hassas olduğu için hangi sesin nereden geldiğini anında tespit ediyorum. Bu gerçekten çok psikoloji bozucu bir durum. Takmamaya çalışıyorum ama mümkün olmuyor. VW grubu içinde audi ve porsche diğerlerine göre daha az ses yapıyorlar. Bunun nedeni ise malzemelerin bizim göremediğimiz arka taraflarında bu iki araçta masraftan kaçmıyorlar. Eksik bırakmıyorlar. Ama Passat ve superb de bozuk zeminde ses, tıkırtı, çıtırtı sorunu yaşarsınız. Arka kapılardan, koltuk altlarından, sunroof tan, gösterge tablosundan, multimedya çerçevesinden, ön göğüsten bagaj kapağından ses gelebilir. Kafanıza çok takmayın bence. Çünkü ben audi, mercedes, bmw, volvo, ford, opel, vw, skoda, seat, alfa romeo, peugeot, renault, honda ve hyundai de de tıkırtıları çıtırtıları duyup tespit ettim.

    Sert süspansiyonundan dolayı passat superb e göre bu konuda daha fazla şikayet alıyor. Ama unutmamak gerekir ki piyasadaki passat sayısı çok çok daha fazla...

    3. Passat da full led superb de xenon far bulunuyor. Birisi beyazdan maviye çalarken diğeri sarımtırak. Görsellik açısından full led daha iyi olsa da karlı, yağmurlu ve sisli hava şartlarında xenon çok daha iyi gösteriyor. En önemli örneği ise Ford Mondeo! 6 bin tl verip eklettiğiniz full led farlar kötü hava şartlarında yolu aydınlatamayınca sizin de havanız kötüleşiyor.

    Makyajdan sonra superb e de aynı kodiaq ve octavia da olduğu gibi full led farlar gelecek. Bakalım nasıl olacak. Sonuç olarak iyi bir ayar yapıldığında superb in xenon ları güzel bir aydınlatma sağlıyor. Passat ın ledleri ile görsellik açısından hoş...

     YENİ SKODA SUPERB 2015-2016 ANA KONU  (2016 Türkiye Yılın Otomobili)




  • 4.01.2012 tescilli Skoda Octavia Elegance 1.6 TDİ DSG şanzıman aracım aldığım günden beri servis bakımlıdır. Yaklaşık 20 gün önce aracımda vites geçişlerinde sorun yaşadım. Daha sonra aracı kenara çekerek bekledim. Bu şekilde hemen Çağ Otomotiv aracımla Antalya yetkili servise gittim. Sevis ilk incelemesinde geri vites çatalı arızası dedi. Tamam yapın dedim. Servis aracınız yapıldı gelin diye aradı. Aracı aldım ama arabamda hiç olmayan saçma sapan arızalarla karşılaştım. Hemen geri dönüp servis müdürü usta ben beraber yaptığımız testte de bariz şekilde saçma sapan şeyler olduğunu kendileri de fark etti ve kavramada değişmeli dediler. Ona da tamam dedim. En son beni arayarak olmadığını şanzımanın değişiminin şart olduğunu söylediler. Merkezden destek istediler. Gelen destek 12.000 TL+KDV gibi fahiş fiyat. Arabam 25gündür serviste bekledikten sonra bir şey yapamıyoruz artık aracınızı alın diyerek kapının önüne kondum . Geri vites çatalı diye başlayıp şanzımana kadar ilerleyen bu problem hala çözülmedi 27.gün araba evin önünde bende bu işlerle uğraşıyorum ALMAYIN Kardeeşim SKODA ALMAYIN DSG Lİ araç Almayın DOĞUŞ OTOMOTİVE Hiç bulaşmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • erdal_2791 E kullanıcısına yanıt
    Uyarınız için teşekkür ederiz. Ben de dahil olmak üzere skoda nın servisinden satışından müşteri hizmetlerinden memnun olan birisine henüz rastlamadım. Doğuş Oto büyüklüğüne yakışmayacak şekilde müşterilerine ayıp ediyor. Ben manuel vites kullanıyorum. Ama buna rağmen servise bulaşacağım diye aklım çıkıyor. İnşallah sorunlarınız sizi mutlu edecek şekilde çözülür. Allah yardımcınız olsun...
  • Style paket 1.6 TDI manuel almak istiyorum lakin bayilerde ne stokta ne de gelecek araçlarda yokmuş. Sipariş versek 3 ay ve zamlı fiyattan veriyorlarmis. Siz olsanız alirmisiniz böyle bir aracı???? Mercedes veya BMW bu kadar sürede gelmiyor.



    1 - 1.5 ay içerisinde almak istiyorum. Yardımcı olun lütfen. Yoksa istemeye istemeye Passat alacam.



    Not: aracın fiyatından 4000 TL indirim yapıyorlarmıs bayiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halalaluya H kullanıcısına yanıt
    Düşüncelerinizde haklısınız bence. Sanki uçak ya da yat siparişi veriyormuşuz gibi 3 ay süre veriyorlar. Size tavsiyem vaktiniz varsa tüm bayileri arayın birinden birinde istediğiniz aracı bulma ihtimaliniz olabilir. 3 ay sonra fiyat ne olacak belli değil. Ayrıca o araca bir iki tane opsiyon ekleyince ötv si üst sınıfa geçiyor ve fiyatına altın katıyor. İnşallah aradığınız aracı bulursunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beko86

    Düşüncelerinizde haklısınız bence. Sanki uçak ya da yat siparişi veriyormuşuz gibi 3 ay süre veriyorlar. Size tavsiyem vaktiniz varsa tüm bayileri arayın birinden birinde istediğiniz aracı bulma ihtimaliniz olabilir. 3 ay sonra fiyat ne olacak belli değil. Ayrıca o araca bir iki tane opsiyon ekleyince ötv si üst sınıfa geçiyor ve fiyatına altın katıyor. İnşallah aradığınız aracı bulursunuz.

    Skoda müşteri hizmetleri var. Stok bilgisi var ellerinde ama ne kadar doğru bilinmez. Düşünün ellerinde bir adet style TDI manuel var ve opsiyonlu. Fiyatlar zaten facia. Zorla almayın diyorlar.



    Birde bu işin servisi var. Satışı böyle ise ohooo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Halalaluya


    quote:

    Orijinalden alıntı: beko86

    Düşüncelerinizde haklısınız bence. Sanki uçak ya da yat siparişi veriyormuşuz gibi 3 ay süre veriyorlar. Size tavsiyem vaktiniz varsa tüm bayileri arayın birinden birinde istediğiniz aracı bulma ihtimaliniz olabilir. 3 ay sonra fiyat ne olacak belli değil. Ayrıca o araca bir iki tane opsiyon ekleyince ötv si üst sınıfa geçiyor ve fiyatına altın katıyor. İnşallah aradığınız aracı bulursunuz.

    Skoda müşteri hizmetleri var. Stok bilgisi var ellerinde ama ne kadar doğru bilinmez. Düşünün ellerinde bir adet style TDI manuel var ve opsiyonlu. Fiyatlar zaten facia. Zorla almayın diyorlar.



    Birde bu işin servisi var. Satışı böyle ise ohooo.





    Ankara için söylüyorum serviste sıkıntı yok. VW Doğuş Grubunda servisler çok yoğunken Skoda'da gayet makul sürelerde randevu ve işlem yapılıyor. Yarın 15000 dizel bakımım var. Nissan sahibi arkadaş 1200 TL verdi. Ben ise 780TL vereceğim. Dizel bakımı için makul.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sirius_black


    quote:

    Orijinalden alıntı: Halalaluya


    quote:

    Orijinalden alıntı: beko86

    Düşüncelerinizde haklısınız bence. Sanki uçak ya da yat siparişi veriyormuşuz gibi 3 ay süre veriyorlar. Size tavsiyem vaktiniz varsa tüm bayileri arayın birinden birinde istediğiniz aracı bulma ihtimaliniz olabilir. 3 ay sonra fiyat ne olacak belli değil. Ayrıca o araca bir iki tane opsiyon ekleyince ötv si üst sınıfa geçiyor ve fiyatına altın katıyor. İnşallah aradığınız aracı bulursunuz.

    Skoda müşteri hizmetleri var. Stok bilgisi var ellerinde ama ne kadar doğru bilinmez. Düşünün ellerinde bir adet style TDI manuel var ve opsiyonlu. Fiyatlar zaten facia. Zorla almayın diyorlar.



    Birde bu işin servisi var. Satışı böyle ise ohooo.





    Ankara için söylüyorum serviste sıkıntı yok. VW Doğuş Grubunda servisler çok yoğunken Skoda'da gayet makul sürelerde randevu ve işlem yapılıyor. Yarın 15000 dizel bakımım var. Nissan sahibi arkadaş 1200 TL verdi. Ben ise 780TL vereceğim. Dizel bakımı için makul.

    Zaten dci Juke sahibiyim. 600 liraya 40000 km bakımını yaptırdım. QQ de durum nedir bilmiyorum.



    Araç almak istiyorum ancak adamlar umrunda bile değil. Bazı bayiler bugün liste fiyatının 1000 lira üzerinde fiyat çekti eğer araç olsa idi. Tam 3 kağıtçı bunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Halalaluya H kullanıcısına yanıt
    Arkadaşta Qashqai var.. durum bu.. satışta ben bir yamuk yaşamadım ama tabi başka bayileri bilemiyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resimdeki egzoz çıkışlarından uygulayan oldu mu? Tavsiye eder mısınız?



     YENİ SKODA SUPERB 2015-2016 ANA KONU  (2016 Türkiye Yılın Otomobili)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emirio

    Resimdeki egzoz çıkışlarından uygulayan oldu mu? Tavsiye eder mısınız?



     YENİ SKODA SUPERB 2015-2016 ANA KONU  (2016 Türkiye Yılın Otomobili)

    Beyaz araçlarda pek belli olmadığı söyleniyordu. Bir de yapışkanları kötüymüş sanırım.




  • Merhaba arkadaşlar,

    Çarşamba gecesi kısmetse uzun yola çıkacağım ve 4 gün boyunca yolda olacağım. O yüzden hava filtresini değiştirmek istiyorum. Bu hava filtresi benim aracıma uyar mı?
    Araç 2015 1.6 TDI 120 HP
    http://urun.n11.com/hava-filtresi/skoda-superb-16-tdi-2015-bosch-hava-filtresi-P72309399



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi namre3kutuk -- 22 Nisan 2017; 0:15:57 >
  • namre3kutuk kullanıcısına yanıt
    Bakalım hocam az önce resimdeki 3 parça olan seti sipariş verdim. Yapışkan kötü ise silikonla falan desteklerim artık, uygulayınca da paylaşırım burada.

     YENİ SKODA SUPERB 2015-2016 ANA KONU  (2016 Türkiye Yılın Otomobili)
  • Dünden beri ilk defa araçda sağa çekme hissettim, aracı aslında titiz kullanıyorum, kasislere filan dikkat ederim, iyi bir rot balansçıya mı gitsem yoksa 20 gün sonra serviste 15.000 bakımında mı göstersem?



    1.6 tdi dsg 235 45 18 lastik...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emirio

    Bakalım hocam az önce resimdeki 3 parça olan seti sipariş verdim. Yapışkan kötü ise silikonla falan desteklerim artık, uygulayınca da paylaşırım burada.

     YENİ SKODA SUPERB 2015-2016 ANA KONU  (2016 Türkiye Yılın Otomobili)

    Hocam parça gelince fotoğraflayip paylasirsaniz cok iyi olur. Benim araba siyah. Yakisir diye dusunuyorum. Ayrica fiyat bilgisi verir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 282283284285286
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.