Şimdi Ara

YENİ SKODA SUPERB 2015-2016 ANA KONU (2016 Türkiye Yılın Otomobili) (267. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.772
Cevap
115
Favori
483.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 265266267268269
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugun itibariyle 235 45 18 goodyear ultragrip performance gen1 taktirdim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olur inşallah

• talhagezer kullanıcısına yanıt
    Bende winter contact t850 aldım şu an kullanıyorum henüz kar yok bakalım
    Size de hayırlı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: melankolik23

Bende winter contact t850 aldım şu an kullanıyorum henüz kar yok bakalım
    Size de hayırlı olsun

Eyvallah... Yalnız kapora yatırdım, 1 saat sonra lastikçi aradı; Türkiye genel stokta istediğim lastik kalmamış. İki seçenek sundu; Pirelli scorpion (700 lira) / Bridgestone LM32 (725 Lira). Şayet Pirelli Sottezero olsaydı kabul edecektim, Bridgestone tercih ettim artık hayırlısı kullanıp göreceğiz.
  • Ben de aracımı bugün teslim alacağım inşallah. Lastiklerinin Pirelli değildir inşallah. Bir dönem Pirelli lastik taktırmıştım sözde en iyisinden 10-15 bin km sonra ses yapmaya 20 bin km sonrada 80/90 km. lerden sonra titreme yapmaya başlamıştı. Titremenin lastikten olduğunu epey bir rot/balans işlleri ile uğraştıktan sonra anlamıştık
    Servislerde seramik boya koruma, cam filmi ve kaprota filmi yaptıran ve fiyat alan oldu mu? Bu konuda hangi ürünleri tavsiye edersiniz. Özellikle kaporta film kaplama işine biraz tereddüt ile bakıyorum ama alacağım araç koyu renk olduğu içinde taş ve diğer korozyondan çekindiğim içinde en azında kaput ve tampon vs. ön tarafa yaptırmak da istiyorum. Bu konuda görüşü ve bilgisi olan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: BLACKLIGHT

araçlara az önce yine zam geldi, 1.4 active modeli 79.400 tl ye yükseldi, araçlarımızın değeri artıyor ama maalesef ekonomimiz ve alım gücümüz her geçen gün kötüye gidiyor...

Daha geçen hafta bu mesajı paylaşmışken, bugün güvenilir bir kaynaktan aldığım bilgiye göre; yarın araçların liste fiyatlarına 1.800 tl gibi bir zam daha gelecekmiş, 10 günde 2. zam, geçmiş olsun...
  • BLACKLIGHT kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar prestige 1.6 tdi soonruflu içi bej 0 aracımı henüz bayiden teslim almadım plakası çıktı isteyen varsa vere bilirim
  • Active benzinli araç alacağım metalik renk ve sunroof araç var görünüm süper birde beyaz cc+Bluetooth gibi benim için önemli iki özellik sahip bir araç var ama görünüm vasat bir türlü karar veremedim. Bluetooth sonradan eklenir mi ve cc ?
  • f.papila F kullanıcısına yanıt
    Ne kadar dusunuyorsunuz fiyat olarak?

• aticus3 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Evet var hocam sizi bilgilendireyim. Pirelli maalesef kötü lastiklerden biri. Hem kullandığımdan biliyorum. Hem duyduğumdan biliyorum. Hem de aşağıda linki olan testten biliyorum. Her ne kadar bazı sabit düşünceli insanlar güvenmese de siz yine de bakın. Envanterinizde bulunsun hocam.

autobild.de
    Winterreifen-Test 2019: Über 50 Reifen im Vergleich! - autobild.de
    http://www.autobild.de/artikel/winterreifen-test-2016-205-55-r-16-10811081.html

Cam filmi için olumsuz bir şey söyleyemem. Zaten son değişiklerle cam filmine trafik cezası olayı kaldırıldı. Ama lumar marka air 80 model cam filmini tavsiye ediyorlar. Çünkü superb in camları ziyadesiyle zayıf. O filmi kullananlar cam yalıtımından çok memnunlar.

Boya koruma tamamen para tuzağı. Her ne kadar gözünüze hitap etse de vernik tabakasının zamanla inceltiyor. Yani sizi sürekli yaptırmaya mahkum ediyor. Seramik kaplamayı ben yaptırdım herhangi bir faydasını görmedim. Sadece zorlu lekelerin bir süre sonra daha kolay geçmesini sağladı. Bir de suyu tutmama özelliği var. Çiziklere karşı 1 gram bile faydasını görmedim. Hatta boya seti almak zorunda kaldım.

Şeffaf film olayına gelirsek. Ben aracımı tamponlar hariç tamamen kaplattım. Çizik ve taşlara karşı faydası var. Ama 3 4 yılda bir değiştirmek gerekebilir. Çünkü güneşte kalınca gevreme ve sararma yapıyor. Toplam maliyet film için yaklaşık 3 bin tl. Ama benim araçta sunroof var. Sunroof olmayan araç için 4 bini geçiyor. 1. kalite 250 mikronluk bir film yaptırdım. Adana ya yakınsanız burada size yardımcı olabilirim. Willams servis elemanlarıyla servisin dışında yaptık. Yani servis ücreti ödemedim...

• Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
    Boya koruma yıllar önce ilk sıfır aracım olan Focusu aldığımda (2000 yılı) yaptırmıştım. Ziebarttan. her sene yenilemiş ve 5. yılda yepyeni araba gibi satmıştım. Daha sonraki araçlarımı ikinci el aldığım ve bütçem başka işlere kaydığı için pasta cila dışında boya koruma işlerine girmedim.
    Şimdi tekrar sıfır araç almak nasip olunca 10 seneden fazla geçen bu zaman diliminde neler değişmiş fiyatlar nedir merak ettim açıkçası.
    Kaportaya film yaptırınca boya korumaya gerek kalmaz diye düşünüyorum ikisinden birini tercih edeceğim sanırım.
    Trafik ve muayenede artık sorun çıkmıyorsa cam filmi de yaptırmak istiyorum. Daha önce ki araçlarıma yaptırmış ve memnun kalmıştım Ziebartta.
    Hem güneş hem güvenlik açısından faydası olduğunu düşünüyorum.
    İstanbuldayım. Bugün Ziebarttan fiyat alarak araştırmalara başlayayım. Çok fazla vaktim yok İstanbul kazan ben kepçe gezemiyeceğim. Kısıtlı zamanda çevreme en yakın ve uygun fiyat iyi işçilik iyi malzeme kullanan bir yere yaptırmak istiyorum.
    Kış lastiğinde de dört mevsim lastiklerde de Michellinden vazgeçmem. Plasesi Continental veya Bridgeston olur. Lassa ve Pirelli den ağzım yandı zamanında kurtulana kadar uğraşmıştım.
    Aracı teslim alırken vereceğiniz özel tüyolar ve dikkat etmem gereken hususlar var mıdır?

• 1.500 TL zam gelmiş görüyorum listeye.
    Ya anlamadığım bir şey var;
    burada bir sürü fiyat dönüyor ve görüyorum ki her halukarda insanlar arabalarını liste fiyatının 5-6 bin TL altına satın alabiliyorlar. Böyle bir yaklaşık formülizasyon mu var vw grupta, tecrübeli biri bana matematiğini açıklayabilir mi?
  • quote:

quote:

araçlara az önce yine zam geldi, 1.4 active modeli 79.400 tl ye yükseldi, araçlarımızın değeri artıyor ama maalesef ekonomimiz ve alım gücümüz her geçen gün kötüye gidiyor...

Daha geçen hafta bu mesajı paylaşmışken, bugün güvenilir bir kaynaktan aldığım bilgiye göre; yarın araçların liste fiyatlarına 1.800 tl gibi bir zam daha gelecekmiş, 10 günde 2. zam, geçmiş olsun...

Neyse insaflı davranmış doğuş oto yetkilisi abilerimiz, zam 1500 tl..

• Dolar euro aldı basini gidiyor. Bankalar kemer sıktı. Birde ötv zammı oh.

• aticus3 kullanıcısına yanıt
    Ben de sizin gibi düşünüyorum michelin i hem yaz hem kış lastiğinde çok severim. Fransızlardan nefret ederim ama bu michelin i iyi yapıyorlar gerçekten. Hemen hemen her boyutta lastik etiketinin en başarılı değerleri michelin de. Bir diğer iyi lastik ise continental. Hangisini alsanız sizi üzmez.

Çok aşırı koyu cam filmi yaptırmazsanız sorun çıkmaz diye düşünüyorum.

Aracı teslim alırken çok istekli ve inatçı olmanızı tavsiye ederim. Adam denk getirdiklerine giydirmeye çalışıyorlar. Paspasları hediye almaya çalışın. Buz kazıyıcı için ısrarcı olun. Şemsiyeler sizin hakkınız mutlaka alın. Bagaj havuzu için sıkı pazarlık yapın. Bir de yapabilirseniz araç boyasını ölçtürün. Bazı araçlarda süprizden lokal boya çıkabiliyor.

Film çektirin ya da çektirmeyin sonax ın cilalı şampuanı ile aracı kendiniz yıkarsanız 4 yıl sonrasına aynı aracı görürsünüz. Ama sürekli cilalı şampuan kullanır ve kendiniz yıkarsanız bu sonuç olur...

• SmuraY S kullanıcısına yanıt
    Yok mu bilgisi olan

• beko86 kullanıcısına yanıt
    Bende birşeyler sormak istiyorum forumda ve şikayet varda boya ile ilgili çok şikayet gördüm. Aracın boyası çok mu kalitesiz aynı şekilde çok trim şikayeti var. Beyaz bir active yarın alacağım kısmetse zamsız bir araç sabaha son kararı vermeliyim. Bilgi verebilir misiniz.

Business gri metalik boya ve özellikle bir boya sorunu göremiyorum

• Nostalgiant N kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. En ufak temasta kopma, dökülme vs. yorumlar gördüm ve tedirgin oldum. Araçta sorunsuzluk benim için en önemli kriter.

Cc sonradan takılabiliyor, (1000 lira civarı) bluetooth bilmiyorum ama zannetmiyorum. Çünkü direksiyon tuşları ve mikrofon hattı için muhakkak bir ayrı hat olmalı. Bazı sistemler başka sistem ile bağlantılı oluyor. Mesela ambiyans aydınlatma anahtarsız giriş ile alınabiliyor.
    Size başka bir seçenek sunayım. Hangi ildesiniz bilmiyorum ama diğer bayileri arayın, bayilerin ellerinde farklı opsiyonlu active araç var baya. Style çok zor bulunuyor, olan direk satılıyor, beklemiyor. Prestige de nisbeten hızlı satılıyor. Mesela ankara bayisinde otomatik klimalı bir active vardı, duruyormu bilmiyorum.
    Antalyada 1-2ay önce bluetoothlu,cc lü, bolero ekranlı vardı, satılmış.

• 
Sayfa: önceki 265266267268269
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.