Şimdi Ara

YENİ SKODA OCTAVIA ANA KONU (656. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.459
Cevap
189
Favori
1.316.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 654655656657658
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Peki sıfır araç alırken ne yapmam lazım? Ne isteyeyim, ne alayım? Nerlere dikkat edeyim? Size zahmet söyler misiniz?
    Aracı görmeden ,sağına soluna bakmadan imza atmayın,şaşi noya dikkat edin. Skodada maalesef ücretsiz bir şey vermiyorlar,ben kauçuk paspasa 140 TL bayıldım...Bagaj havuzu vardı neyse ki (optimalde) :)

Kaça anlaştınız :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Mesela ben yılda 12.000km sürüyorum fakat 2-3km de bir durduğum ve motoru kapattığım çok oluyor.

Daha önce dizel 1.3 astram vardı, bu kulanımla 10lt gördüğüm oluyordu. Ama aynı araç uzun yolda 4.1 lt ile gidiyordu. Yani ben tam da dizel verimliliğini alamıyordum. Hele ki şu anda turbo benzinli araçlar uzun yolda 5 litreleri görüyorlar, o zaman dizel-benzinli arasındaki o farkı vermenin ne anlamı var diye düşünüyorum...

Orijinalden alıntı: NafirKeyh

Dizel- Benzinli seçiminde,yıllık yapılan yol kadar bu yolun ne kadar sıklıkla kesildiği de önemlidir.

Mesela ben yılda 12.000km sürüyorum fakat 2-3km de bir durduğum ve motoru kapattığım çok oluyor.

Daha önce dizel 1.3 astram vardı, bu kulanımla 10lt gördüğüm oluyordu. Ama aynı araç uzun yolda 4.1 lt ile gidiyordu. Yani ben tam da dizel verimliliğini alamıyordum. Hele ki şu anda turbo benzinli araçlar uzun yolda 5 litreleri görüyorlar, o zaman dizel-benzinli arasındaki o farkı vermenin ne anlamı var diye düşünüyorum...

Zaten turbo benzinli ile turbo dizeller uzun yolda yakıt olarak çok farklı değil. Şehir içinde de çok kısa mesafe gidiyorsanız dizel motor daha ısınmadığı için benzinli gibi yakıyor. Şehir içi çok yol yapan, uzun yolda yüklü yol yapan biriyseniz dizel derim ama kalan her türlü durumda benzinli. Bu dediklerim 1.2 tsi vs 1.6 tdi için geçerli.

• Arkadaşlar optimalda hız sabitleyici standart mı oldu sitesinde o sekilde yazıyor bilgisi olan var mı?

• Caver kullanıcı isimli kardeşim mrb öncelikle... Style (elegans yani) ile optimal arasında ki farklar Styleden artı olarak iklimlendirme dijital klima adapdatif bixzenon farlar araç ile sesli komut sistemi yani blootut arama yağmur ve far sensöru ambians aydınlatma arka koltuktan bagaja erisebilme, gibi farklar var diye biliyorum ben...

Orijinalden alıntı: Abstraction

quote:

Orijinalden alıntı: thetuna

artı olarak sizlere sormam gereken soru donanım seviyesi isimleri bayagı bir degisik, Sahıbınden.com da bir cok secenek var, 2012-2013 modellerde en ust ve bir altı donanım seviyesi isimleri nelerdir? En alt donanımı tavsiye eder misiniz?

A7 kasada Ambition en boşu, Optimal orta donanım, Elegance ve Style ise en üst donanım oluyor. A5 kasada da Elegance en dolusu Ambition Optimal sanırım orta donanım, Ambiente veya Ambition'lar da en boşu oluyor sanırım ama emin değilim.

Benim size tavsiyem A7 yani yeni kasa 2014-2015 model 1.2 TSI Optimal donanım. Çok km yapmıyorsanız dizeli aratmaz 6.5-7 litre ortalama tüketimi olur şehirdışı 5 litrenin altına düşer. Motorun performansı 1.6 dizelden daha iyi üstelik. Malum sitede 60 bine kadar birçok araç var.

A5 kasada ambiente orta donanım seviyesi oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: bulenthaydar

quote:

Orijinalden alıntı: Laurin Klement

Dsg iyi dayanmış kullanım tarzınız nasıl merak ettim. Benim octaviada düz vites 10 sene oldu debriyaj balatasını değişmedim henüz ama yakın gibi servis değişir sanırım 87 binde araç sanırım 90-95 binde bizimki de değişir

aracımı daha çpk uzun yolda kullandım. zaten Kütahya gibi trafik yoğunluğu çok fazla olmayan bir şehirde yaşadığım için, İstanbul gibi düşünmemek lazım. hatta ve hatta trafik anlamında İstanbulu bir yere kalan Türkiye deki tüm şehirleri ayrı kefeye koymak lazım :)

çok şükür yalnızken titreme vs hiç hissetmiyorum. dediğim gibi araç hem yolcu hemde bagaj olarak doluysa şehir içi trafikte hafiften titreme yapıyor.

hazır yazmışken yukarıda dikkatimi çeken bir konuya da kendi tecrübemi paylaşayım.

bazı arkadaşlar demiş araç yokuş kalkışta kaçırabiliyor diye. benim kendi aracımdaki tespitim geriden d ye yada d den geriye takıldığında kaçırabiliyor, daha doğrusu algılayıp frenleri kilitleyinceye kadar biz aceleci davranıyoruz, ileri geri arasında vites değiştirince 1 sn kadar şanzımanın diğerine geçmesini beklerseniz ki zaten hissediliyor o zaman kaçırma yapmıyor.
    tabi rampalarda vitesi zaten oynamıyorsunuz genede freni bırakınca 3 sn den önce geri kaçıyorsa bu servislik bir sorun gibi.

saygılar.

DSG sıkıntıları biraz da kullanmaya bağlı bir durum..
    Bana göre aşağıdaki 3 durum yaşanmadığı sürece DSG sistemi en az 80.000 km masraf çıkarmadan kullanılabilir..
    1-Sürekli bir şekilde sıkışık dur-kalk trafiğinde kullanılmadıkça;
    2-Aracı spor bir tarzda kullanmadıkça, ani bir şekilde gaza yüklenmedikçe; (yani insan gibi kullanınca)
    3-DSG sistemi yaklaşık 400 adet parçanın birleşiminden oluşuyor, bunlardan herhangi birisinde üretim hatası olmadıkça veya parçaların birleşiminde işçilik hatası olmadıkça...

• Eski 1.4 tsi da performansın verdiği keyifle çok sert kullanıyordum,30 binde kavrama gitti 40 binde megatronik...

• Bugün YDS sınavı için arabasız şekilde Şarköyden Çanakkaleye gittim. Yolda İstanbulda galericilik yapan (genelde lüx araçlar) biriyle tanıştım. Konu bir müddet sonra octavia'ya geldi. Adamın dediği 2. elinin Wv gibi olmaması fakat passat kadar da rahat bir araç olduğundan bahsetti.

Acaba Türkiye'deki 2. el araç alım satım inançları nasıl gelişti merak ettim doğrusu. Neden bazı arabalar diğerlerine nazaran kalite farkı olmamasına rağmen daha çok rağbet görür? Üstelik servisi ve yedek parçaları da bir o kadar pahalıyken?
    Yedek parça olayı her marka için pahalı orjinal takılacağı zaman. Renault parçası ucuz ve bol bulunur derler. Önceki aracım megane 2 dci idi. Kronik olarak bahsedilen airbag arıza ışığı yanıyordu soket değişmesi lazım dediler. 2012 de orjinal sokete 400 tl idi. Çıkma parça 150 tl idi. Renaultun avantajı çıkma parçası çok fazla olması.

Orijinalden alıntı: NafirKeyh

Bugün YDS sınavı için arabasız şekilde Şarköyden Çanakkaleye gittim. Yolda İstanbulda galericilik yapan (genelde lüx araçlar) biriyle tanıştım. Konu bir müddet sonra octavia'ya geldi. Adamın dediği 2. elinin Wv gibi olmaması fakat passat kadar da rahat bir araç olduğundan bahsetti.

Acaba Türkiye'deki 2. el araç alım satım inançları nasıl gelişti merak ettim doğrusu. Neden bazı arabalar diğerlerine nazaran kalite farkı olmamasına rağmen daha çok rağbet görür? Üstelik servisi ve yedek parçaları da bir o kadar pahalıyken?

Naçizane fikrimi yazmak istedim.
    Türk milleti marka bağımlısı ve gösteriş meraklısı. İnsanların çoğunda teknik bilgi ve araştırmacı ruh olmadığı için, kulaktan dolma tavsiyelere uyar sürekli.
    Mesela Skoda'nın VW himayesinde ve VW teknolojisini kullanan marka olduğunu çok az kesim bilir, keza Seat ve Audi da öyle.
    Ancak, uzun yıllardan beri, VW marka değeri hep yüksek kalmış ve bundan dolayı, sırf logo için +%10-15 para öder bizim türk insanı.
    Aynı olay, adını bahsetmek istemediğim japon otomobil markasında var. Bu marka, 7-8 yıldır dizel motor başarısızlıkları ve tasarım basitlikleri ile anılıyor, ancak bazı çevreler, bu markanın araçlarını hala "taş gibi sağlam" görüyor.
    Bu olay sadece otomobilde değil, örneğin türküm insanı iPhone alır cebine koyar, ancak bu iPhone'da kontör olmaz.
    Sırf gösteriş, başka bir şey değil....

• Arkadaşlar octavia için opsiyonel donanım fiyat listesini nerden bulabilirim ?

Optimal donanım için misal Sunroof ve bixenon far sipariş edebilirmiyim ?

Orijinalden alıntı: TroubleTrouble

Aracimi ilana koydum belki ilgilenen arkadaslar cikar .
    İlan no :285051653

Özel mesj attım

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.