Şimdi Ara

Yeni sistemimde donma var lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8200 @ 2.33GHz
    zotac nVIDIA GeForce 9600 GT 512 mb
    4 GB ddr2 800 mhz kingston ram
    750 GB Western digital HDD
    500w kasa
    Windows XP sp3

arkadaşlar sistemim bu yalnız oyunlarda donma var reset atıyorum çıldıracam. sistem baya iyi ama neden oyunlarda böyle daemon tools kullanıyordum oyun kurmuyordu. poweriso ve ultraiso da kurulumda donma yok ama mesela nfs undercover, cod5 gibi oyunlarda donma oluyor pc resetlene resetlene anası ağladı. oyun çalışmayacaksa bu sistemi boş boşuna mı topladım ne :S:S:S nedense pes 2009 da hiç donmadı anlayamadım doğrusu sorun nerede acaba bi bilgisi olan lütfen söylesin. overclock yapmadım bu arada. bide anakartın dynamic energy saver diye bi seçeneği var o aktif şimdi ondan mıdır acaba. elektrikten tasarruf yapıyor şimdiye kadar 260 watt tasarruf yapmış. kapatayımmı acaba bundanmıdır. Lütfen yardım :((

• senin böyle bir sistemin var ve xp kullanıyorsun...
    kusura bakma sisteme yazık ediyorsun...

kesinlikle vista işletim istemi al ve kurmanı tavsiye ederim senin ekran kartın DX10
    ve oyunlarını hiç donmadan oynayabilirsin
    diğerlim ki vista yok xp de ısrar ediyorsun çözümleri sunayım sana

1. si ram lerde problem olabilir... 4 gb ram varsa tekrar tekrar bi dene bakalım gene oyunlarda donma yapıyormu..

2. si ekran kartının enson sürücüsünü kur bunuda ekran kartının sitesinden indirebilirsin..

3. sü sistemi tekrar kur ve windowsla ilgili tüm updateleri tekrar gerçekleştir...

4. sü ısı problemi olabilir cpu ısısına biostan bakabilirsin

oda bilgisayarı açtıktan sonra ya del tuşu yada F2 tuşu olaiblir biosa girme orada HW Monütör var oraya gel bakalım sistem ısısı neleri gösteriyor...

ram açısından şimdi bazı oyunlarda donup bazılarında donmaması beni düşündürdü. ekran kartı desem yine aynı mesele. windowsta bi problemin olduğunu düşünmüyorum ama memtest ile bi ramları kontrol edeceğim. memtest programını da yorumlardan gördüm kullanmayı bilmiyorum ama 7 defa sorun yok gösterince ramlar sağlam anlamına geliyormuş.
    ama içimden bi ses anakart diyor problem olabilrimi orda da...
  • ya ınanırmısın bak benımde sıstemım asagıda ımzamda yazıyor. bu sıstemı topladıgımdan berı bı verım alamadım. anakrt ve ekran kartını gerı gonderdım servıse hıcbısı yok dedıler bana gerı verdıler. durmadan donuyordu bılgısayar sebebını anlamammıstım. ama suan o sorun kalktı gayet gusel hıcbı problem yok. ınankı bunun sorurunu bende cozememıstım suan cok ıyı. kasanın ıcıne yerlestırdıgımde calısmıyordu ama ksanın dısına cıkardıgımda normal kullanıyordum. sende bı kasanın dışına cıkar bı calıstır bakalım ole verım alacakmısın.
    XIGMATEK UTGARD PURE BLACK EDITION MIDT ATX PENCERELİ SİYAH KASA / AMD PHENOM II X6 1055T 2.8GHZ / 3.3GHZ TURBO CORE 9MB CACHE İŞLEMCI / XIGMATEK RED SCORPION / ASUS M4A89GTD PRO/USB3 AMD 890GX/SB850 AM3 DDR3 2000MHZ (O/C) ANAKART / HIS HD5830 ICOOLER V GDDR5 1GB 256BIT ATI DX11 EKRAN KARTI / KINGSTON 2x2 GB HYPERX DDR3 1600MHZ CL9 KİT 2x2 GB(4gb) / SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200RPM HARDDISK / WINDOWS 7 ULTIMATE 64 BIT / ASUS DVDRW SATA / XIGMATEK NRP-PC SERİSİ 80PLUS 700W GÜÇ KAYNAĞI / SAMSUNG SYNCMASTER 932NEW+ 19" LCD MONİTÖR / LOGITECH Z5500 SES SISTEMI / CREATIVE X-FI GAMER SES KARTI / LOGITECH MOMO FEEDBACK DIREKSIYON
  • benim kasa çok karışık feel hurricane kasa var. yani sökersem bi daha takmak için çok uğraşacam bide kasanın dışında normal çalıştı. sonra bi daha taktığın zaman normale mi döndü?
  • yo hayır kasa dışında calıstırdım ama kasaya taktıgımda calısmamıstı. 1-2 ay oyle dışarda kullandım sonra kasaya taktım yıne calısmadı 1 ay daha dışarda kullandım sonra bıda taktım kasaya calıstı. sen bı kasadan cıkartıp dene. bıde ıslemcı fanını kontorl et ok knaka. tam oturmamıs olabılır.
    XIGMATEK UTGARD PURE BLACK EDITION MIDT ATX PENCERELİ SİYAH KASA / AMD PHENOM II X6 1055T 2.8GHZ / 3.3GHZ TURBO CORE 9MB CACHE İŞLEMCI / XIGMATEK RED SCORPION / ASUS M4A89GTD PRO/USB3 AMD 890GX/SB850 AM3 DDR3 2000MHZ (O/C) ANAKART / HIS HD5830 ICOOLER V GDDR5 1GB 256BIT ATI DX11 EKRAN KARTI / KINGSTON 2x2 GB HYPERX DDR3 1600MHZ CL9 KİT 2x2 GB(4gb) / SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200RPM HARDDISK / WINDOWS 7 ULTIMATE 64 BIT / ASUS DVDRW SATA / XIGMATEK NRP-PC SERİSİ 80PLUS 700W GÜÇ KAYNAĞI / SAMSUNG SYNCMASTER 932NEW+ 19" LCD MONİTÖR / LOGITECH Z5500 SES SISTEMI / CREATIVE X-FI GAMER SES KARTI / LOGITECH MOMO FEEDBACK DIREKSIYON
  • fan tam oturmuş bi sıkıntı yok fanda. ramları da memtest ile kontrol ettim error vermedi. sen xp mi kullanıyordun o zaman. ben vistayı yükleyecem. bide ram 4 gb olduğundan xp 3 gb ı destekliyor belki ondan yana sıkıntı olabilir diye düşünüyordum.
    bu arada hep oyunlarda donma meydana geliyordu. bugün windowsta da dondu offf. bu bilgisayar arızaları benim yakamı hiç bırakmıyor. o kadar da titiz olmama rağmen...

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.