Şimdi Ara

yeni sistem topladım arkadaşlar lütfen acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yeni sistem topladım şimdi windows kuruyorum usb den kasada cd sürücü yok ancak ekran kartı ve anakart kurulumu, güncellemesi vs. nasıl yapılır bir fikrim yok. kutularından cd ler çıktı ancak herkes ekran kartının güncel versiyonunu indirmemi önerdi ve anakartın da bios günncellemesini yapmam gerek lütfen yardım eder misiniz ? anakart: b150m bazooka ekran kartı: asus dual geforce gtx 1060

• arkadaşlar yok mu yardımcı olacak ???
  • İnternet üzerinden güncel sürücüleri edinebilirsiniz.
  • Anakart kutusu içerisinden CD çıkmıştır, oradan tüm driverları yükle önce.
    Daha sonra ekran kartını donanım olarak algılayınca, oradan istediğin gibi update yapabilirsin.
  • marshall_fb cevap için öncelikle teşekkür ederim. anakart ve ekran kartı kutusundan cd çıktı evet ama şöyle bir durum var evde lcd tv vardı ona bağladım ancak görüntü alamadım. Tv' de VGA girişi ve HDMI girişi var kasada HDMI, DVI girişi var. Şunu sormak istiyorum görüntüyü TV ye aktarmam için dönüştürücü almam gerek sanırım DVI dan VGA ya dönüştürücü alsam tv ye görüntü gelir mi ? anakart, ekran kartı vs. kurulumu gerçekleştirmemiş olmama rağmen.
    NOT: görüntüyü alamadığım için hiçbir kurulum ve update yapmadım...
  • LCD TV'ye bağladım ama görüntü alamadım demişsiniz. Nasıl bağladınız bu durumda? Ekran kartınızda HDMI çıkış varmış, TV'nizde de HDMI giriş varmış, HDMI kablo alıp bağlayacaksınız o kadar. DVI/VGA dönüştürücü vs almanıza gerek yok. HDMI portunuzu TV'nizin kitapçığından kontrol edin, bazı HDMI portları ARC (Audio Return Channel) çıkışı için kullanılıyor (sadece ses için yanlış hatırlamıyorsam), ARC olmayan uygun bir HDMI girişine takın. HDMI kabloda önemli. Daha sonra tv'nizin kumandasından input (giriş) seçerek taktığınız hdmi portunu bulun. Bilgisayarınızı bir monitöre bağlamış olsaydınız bile hiçbir kurulum vs yapmadan açıp kullanabilecektiniz. Güncelleştirmeleri windowsu yükledikten sonra internet üzerinden yapıyorsunuz. Windows anakartınızın üstündeki chipsete göre standart sürücüleri yüklüyor. Yine görüntü alamazsanız anakartınıza ait on-board ekran kartı çıkışına HDMI kablosu takıp sürücüleri öyle yüklemeyi deneyin.

• şöyle ki; HDMI kablosu var o şekilde bağlantı denedim ama görüntü alamadım TV da desteklenmeyen çözünürlük gibi bir yazı çıktı ekran kartının da anakartın da HDMI giriş çıkışlarını denedim BIOS ekranına dahi ulaşamadım. Sanıyorum ki daha sistem bile kuramadım o yüzden HDMI desteğini kullanamıyorum TV biraz eski bir model yani eski derken son 2-3 yıl içinde alınmış bir TV değil. ilk kurulumu bi gerçekleştirebilsem sonra HDMI dan görüntü alıcam da yine de olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mithril5 -- 20 Aralık 2016; 8:54:5 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ACİL YARDIM ARKADAŞLAR
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle sizdeki DVD den ekran kartının ve anakartın sürücülerini driverlarını komple kurun.
    Eğer yeni sürücü varsa sonradan da güncelleyebilirsiniz.
    Tvden görüntü almak için tv kumandasından tv ayarlarına girip HDMI seçmeniz. Çözünürlük ve REFRESH RATE. Yani tazeleme ayarlarını değiştirerek düşürerek görüntü alabilmeniz gerekir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.