Şimdi Ara

Yeni sistem topladım ancak çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, bugün vatandan sistem topladım parçalar şöyle :

    i5 4460
    Asus H81M-Plus
    Gskill ripcaws 4gb 1600 mhz cl9 ddr3
    Asus R9 270 DCU2

    Sorunum şu: montajı yaptım; 4pin cpu'yu, 24pin atx'i, güç butonu, hdd ledi, power ledi, usbleri, rami , işlemciyi taktım ancak pcyi açtığımda güç ledi yanıyor ancak ekrana herhangi bir görüntü gelmiyor (R9 270'i de hd4600 ü de denedim). Sonra anakart pilini çıkardım bir süre sonra tekrar takıp denedim bu sefer pc hiçbir şekilde açılmamaya başladı (öndeki güç ledi yanmıyor ancak anakartın üstündeki led yanıyor yani güç gidiyor). Sonra eski anakartımı aynı şekilde tekrar monte ettim ve eski sistemim sorunsuz çalıştı. Bir fikri olan var mı ? İlk defa sistem topladım moralim bozuldu hevesim kaçtı :/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cos37 -- 20 Temmuz 2014; 21:50:21 >



  • O anakart o islemciyle uyumsuz eger takarsan uzerindeki pinler yanlis bolgelere voltaj verir hem anakarti hem islemciyi yakar anakartin artik isiginin yanmamasinin nedeni budur kullanici hatasidir diyip garanti kabul etmezler gecmis olsun yandi paraciklar :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cinayet13

    O anakart o islemciyle uyumsuz eger takarsan uzerindeki pinler yanlis bolgelere voltaj verir hem anakarti hem islemciyi yakar anakartin artik isiginin yanmamasinin nedeni budur kullanici hatasidir diyip garanti kabul etmezler gecmis olsun yandi paraciklar :)

    üstad özür , anakart h81 chipsetli lga1150 kusura bakma dalgınlıktan.
  • Tamam o zaman ^^ haswell reflesh ya belkide bios update istiyordur anakart... :/ tamamen elektrik geliyor fanlar donuyor sadece elektrik gitmiyosa sifir donanim hepsi tek mantikli aciklama bu :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cinayet13

    Tamam o zaman ^^ haswell reflesh ya belkide bios update istiyordur anakart... :/ tamamen elektrik geliyor fanlar donuyor sadece elektrik gitmiyosa sifir donanim hepsi tek mantikli aciklama bu :/

    İlk taktığımda fanlar vs çalışıyordu ışık yanıyodu sadece görüntü gelmiyordu anakart pilini çıkarıp taktım bu sefer tık yok fan vs çalışmıyor. Haswell refresh bildiğim kadarıyla 4690k , 4790k ve g3258 olması lazım. Bios update olmadan açmaz mı ?
  • 4460 da haswell reflesh islemci iyi yapmissin alarak ama asus anakartlarda sadece flash bellek takarak bios update yapabiliyorsun bu arada pili cikart cikarik kalsin duzelir o bahsettigin sorun :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cinayet13

    4460 da haswell reflesh islemci iyi yapmissin alarak ama asus anakartlarda sadece flash bellek takarak bios update yapabiliyorsun bu arada pili cikart cikarik kalsin duzelir o bahsettigin sorun :)

    Pili dediğin gibi çıkardım, pc hiç açılmıyor ki ben bunu nasıl update edebilirim ? refresh olmayan işlemci takıp mı update etmem gerekecek acaba ?
  • Vatanbilgisayara gotursen orda yapiyorlar aslinda... Islemcin ve ramlerinle gotur onlar orda ellerindeki eski haswell islemciyle yapiyolar :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cinayet13

    Vatanbilgisayara gotursen orda yapiyorlar aslinda... Islemcin ve ramlerinle gotur onlar orda ellerindeki eski haswell islemciyle yapiyolar :)

    Tamam o zaman parçaları kutusuna koydum yarın götürüyorum elmadağ şubesine. Umarım elimde kalmaz. Yardımınız için sağolun :)
  • Rica ederim :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.