Şimdi Ara

yeni sistem 60 derece cpu sıcaklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • topladığım sistemin otalama cpu sıcaklığı 60 derece civarında bu normal mi

• Arkadaşım kesinlikle normal değil. Normal değerler 50-55 C derece arasında olandır. Sistemini gözden geçir derim büyük hasarlara yol açabilirler. İşlemcinin üstüne macun falan sür sıcaklığın azalması için...

BANA ULAŞMAK İÇİN....
  • sanırım sistemin p4 3.0 yada üstü

normal değil bu sıcaklık psu'un kaç wattlık eğer düşükse onu yükseltmeye çalış msela 300 lük yerine 400 lük
    yda daha yüksek bişey takmalısın
  • keşke işlemci ve anakartının modelini yazsaydın
  • imzama yazmıştım ama çıkmamamış
    anakart asus p5wd2
    cpu 830 dual core
    ekran kartı x800gto2
    psu silverston 460w

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhat56 -- 15 Şubat 2006 16:27:30 >
  • ha ama 120mm tek fan var artırmayı düşünüyorum
    faydası olurmu
  • faydası tabiki olur da bu kdr sıcak olmasını anlayamadm bnce sen ii bi islemci fanı alsan dha ii olur gbi gelio bna
    www.firebal.net ten bi bak istersen bnde arctic cooling var cok memnunum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu 70 derece!!!
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım söylediğin değer hiçte normal değil. Makinende kullanımda problem yok ise, anakart bios undan kaynaklanan bir sorundan dolayı ( versiyon düşüklüğü ) kaynaklana bilir. Bios update ile düzele bilir.. Ama makineyi kullanırken sıkıntı yaşıyorsan ilk olarak sistemine güzel bir işlemci fanı al derim..
  • Arkadaşlar selam bnm işlemcimin sıcaklığını 90 derece gösteriyor everest doru olmadığı kesin ikide bir saçma saçma çıkıp iniyor.Asus probe gibi gigabytında kendi sıcaklığı gösteren bir programı warmı.Biostan bakıyorum düşük gösteriyo ama bnm sıcaklığa pc açıkken bakmam gerekli bi yardım edin
  • nie ki benimde 60 derece şu ana kadar sorunsus çalışıyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoonRose -- 15 Şubat 2006 20:08:12 >
  • arkadasim sadece fani degistirmek sadece 5 derece farkeder termal macun da kullanmay
    i sakin unutma
  • quote:

Orjinalden alıntı: çekrge

Arkadaşlar selam bnm işlemcimin sıcaklığını 90 derece gösteriyor everest doru olmadığı kesin ikide bir saçma saçma çıkıp iniyor.Asus probe gibi gigabytında kendi sıcaklığı gösteren bir programı warmı.Biostan bakıyorum düşük gösteriyo ama bnm sıcaklığa pc açıkken bakmam gerekli bi yardım edin

ben 85 -90 derece de calısan pc gordum. . amd ler dayanamasa da pentiumlar bu sıcaklıklara dayanabılıyorlar. fakat ıslemcının omru cok cok kısalıyor. everest dogru olcuyor olabılır. . bıran once bır onlem al derım

• everest benim PIII işlemciye 85 derece diyordu.
  • 80 derece cpu söz konusu işlemci bnm deil arkadaşın; bnmki P4 3.0 en çok 55 e çıkıyor yaaww 80 dereceye nasıl çıkar
  • quote:

Orjinalden alıntı: erhaxx

quote:

Orjinalden alıntı: çekrge

Arkadaşlar selam bnm işlemcimin sıcaklığını 90 derece gösteriyor everest doru olmadığı kesin ikide bir saçma saçma çıkıp iniyor.Asus probe gibi gigabytında kendi sıcaklığı gösteren bir programı warmı.Biostan bakıyorum düşük gösteriyo ama bnm sıcaklığa pc açıkken bakmam gerekli bi yardım edin

ben 85 -90 derece de calısan pc gordum. . amd ler dayanamasa da pentiumlar bu sıcaklıklara dayanabılıyorlar. fakat ıslemcının omru cok cok kısalıyor. everest dogru olcuyor olabılır. . bıran once bır onlem al derım

bende de asus anakart var asus prob ile everst aynı sıcaklığı gösteriyor genelde 45 civarları..
    asus prob da işlemcinin fan devir sayısını arttırabiliyorsun üç dört derece farkediyor

• Arkadasım kullandıgın kasanın marka ve modelini yazmamışsın ama bu tur problemler iyi sogutmaya sahip olmayan kasalardan ve islemci fanından kaynaklanır islemci fanın Box'sa yani orjinal se sorunun tek cozumu guzel bi kasa mesela Asus Ta 230 veya 251 Kasa alırsan sorun kalmaz bu sorundan cok musteriyle karsılastım hepsını bu sekilde cozduk kolay gelsin ....
  • quote:

Orjinalden alıntı: MoonRose

nie ki benimde 60 derece şu ana kadar sorunsus çalışıyo

adamın işlemcisi dualcore.Bu kadar ısınmaması lazım.40-45 arası seyretmesi lazım normal şartlarda.Kasa içi havalandırma iyi değilse sıcaklık artabilir.Veya sıcaklığı anakart biraz yüksek gösteriyor olabilir.Bazı anakartlarda sensör işlemci çekirdeğine daha yakın oluyo bu yüzdende sıcaklık daha yüksek gözükebiliyor.Sen yinede havalandırmayı kontrol et.Mümkünse kasanın kapağını aç.Eğer sıcaklık düşüyorsa içeriye bir fan daha tak sorunun çözülür büyük ihtimal
  • ya arakadaşlar dün akşam işlemci fanını söktüm iyi oturmadığından şüpheleniyordum ve şüphemde haklıymışım fanın altındaki macunnun bir kısmı erimiş diğer bölümü aynen kalıyordu macunu ince bir tabaka haline getireyim deypip fazlalığını aldım taktım açıldı ama cpu sıcaklığı 80-85 derece falan gösterdi hemen kapadım macunsuz deniyeyim dedim ama makine açılışta resetledi bir iki defa bugün macun bulup tekrar deniyecem
  • yoksa başımızmı sağolsun cpu gittimi
  • quote:

Orjinalden alıntı: serhat56

topladığım sistemin otalama cpu sıcaklığı 60 derece civarında bu normal mi
    kış değerlerine göre yüksek bak bi sen ya biostan ayarlarını kurcalamışın veya işlemcine baya kirlenmiştir intel kışın taş çatlasa 50 derece gibi dir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdusht -- 16 Şubat 2006 19:01:00 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.