Şimdi Ara

Yeni seri ASUS M4A78 Pro'nun yonga seti nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ASUS M4A78 Pro Motherboard - AMD 7?0G

Acaba hata mı var diye paylaşmak istedim. Ben bu kartı 780G diye biliyordum bu model yeni mi çıktı? Bir çok yabancı sitede 790g şeklinde, Ben anlamadım 780g ile 790g aynı şey midir?

ilgili dh haberi 780g olarak geçiyor?Asus'dan Soket AM3 destekli yeni anakart; M4A78 Pro
    dh resmi

incelemesi için tıklayın İş bu sitede incelemede 790g yonga setine sahip denilmiş teknik özelliklerde 780 g yazmakta?

başka bir alıntı
    Asus M4A78 Pro Motherboard
    Say hello to the Asus standard. We’re talking about Asus’s new M4A78 Pro AMD 790G Socket AM2 motherboard. Built for the most powerful multimedia and gaming systems and for AMD Phenom II and Athlon X2, X3, & X4 processors in the Socket AM2+ and AM3 packages. This hot mobo features Dual Core Center, Live Update Online, Live Update 3 technologies. Based on the AMD 790G and SB700 chipsets, this high-performance ATX platform supports HyperTransport 3.0 up to 2600MHz, dual-channel DDR2 1066/800/667MHz memory up to 16GB, PCI-E x16 (supports Hybrid CrossFireX Technology), SATA2, RAID 0, 1, 0+1, 10, or JBOD by AMD SB700, flexible 8 channel audio with jack sensing, Gbit LAN, and USB 2.0. Asus’s gone better than Gold, with their AMD 790G Socket AM2+ motherboard. See incredibly realistic graphics thanks to the Radeon HD 3200 VGA core and HDMI, DVI, and VGA outputs. This is one of the greatest mobos you will find at this price range. Fully loaded and ready for multimedia.

kaynak1
    kaynak2

Özellikleri
    Form Factor: ATX
    Processor Interface: Socket AM2+
    Processors Supported: AMD Athlon AMD Sempron AMD Phenom, AMD Phenom II
    Additional Technologies: CrossFireX Ready, HyperTransport 3.0 Technology, DirectX10
    HyperTransport Bus: 2600MHz (5200 MT/s)
    Northbridge: AMD 790G
    Number of Slots: 4
    Number of Pins: 240-Pin
    Maximum Memory Supported: 4GB - 32bit 16GB - 64bit
    Memory Supported: 667MHz DDR2 800MHz DDR2 1066MHz DDR2 (AM2+ CPU Only)
    Max. Memory Supported Per Slot: 4GB
    Channels: 8 Channels
    Video Chipset: ATI Radeon HD 3200
    Rending Ability: Hybrid CrossFireX Support DirectX 10 Graphics
    LAN Type: 10/100/1000Mbps Gigabit
    RAID Modes: 0 0+1 1 10 JBOD
    PCI Slots: 3
    PCI Express X1 Slots: 2
    PCI Express X16 Slots: 1 - (PCIe 2.0)
    PS/2 Keyboard Connectors: 1
    USB Ports: 12
    USB Rear Panel Ports: 4
    USB Onboard Headers: 4 - (expandable to 8 USB ports)
    LAN Ports: 1
    IDE Headers: 1
    FDD Headers: 1
    Serial ATA 3.0Gb/s Headers: 6
    ATX Power Connectors: 1 24-Pin Connector
    PC Power Connectors: 1 - 4 Pin
    S/PDIF Connectors: 1 - Optical
    VGA Ports: 1
    DVI Ports: 1
    HDMI Ports: 1

Bu kartın 780g, 790g, arasındaki fark nedir?, Sanırım ortada bir karışıklık var...

Düzeltme: Başlık kısaltılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi al-ozaria -- 28 Nisan 2009; 11:34:05 >

• kardeş hic birini tavsiye etmem bendede M3A78 hic bir halta yaramaz onun yerine GİGABYTE MA 770 UD3 tavsiye ederim
  • oc. açısından değil benim önceki kartlarda abit, sonrasında gigabyte p35 kullandım, ikiside iyiydi ama genel olarak mevcut kullanıcılarından yola çıkarak amd de en sağlam, stabil kartı msi, dfi dense asus üretiyor gibi, asus tarafından diğerlerine göre daha az şikayet geliyor.
  • ilk defa asus kullandım kullanmaz olaydım forumu bıraz arastırırsan M3 serisinin sorunlu olldugunu gorursunuz
  • Sağol arkadaşım tavsiyen için. Foruma baktım ancak msi dan gelen şikayetler asustan çok daha fazla bu arada aklımda yukarda soruda belirttiğim diğer kart M4A78 Pro var ama soruya cevap veren yok. Kimse bilmiyor mu acaba?
  • atası 690g lerden gelio iki kartta. m3a sorunlarına gelince mami_53 haklı ethernet ve bios sorunları yüzünden 16 makinalık cafede k9a2 cf lere geçiş yapmak zorunda kaldım. msi biraz takozdur oc ve performans bakımından biraz düşük değerler alabilirsin ama gece korkulu rüya görmektense gözüm açık uyumayı iyeylerim sıkıntısız kart her zaman daha önemlidir.ecs,msi,lanparty.lanparty biraz tuzludur ama bunlar arasında birini al derim..msi sorunlarına gelince dikkatli oku bi çoğunun kesin çözümü var.m3a 770 bi serisi var ne yazıkki çözüme ulaşa bilen arkadaş sayısı çook az:(
  • +1 bendede m3a78 almaz olaydım
    quote:

Orjinalden alıntı: Cold1

atası 690g lerden gelio iki kartta. m3a sorunlarına gelince mami_53 haklı ethernet ve bios sorunları yüzünden 16 makinalık cafede k9a2 cf lere geçiş yapmak zorunda kaldım. msi biraz takozdur oc ve performans bakımından biraz düşük değerler alabilirsin ama gece korkulu rüya görmektense gözüm açık uyumayı iyeylerim sıkıntısız kart her zaman daha önemlidir.ecs,msi,lanparty.lanparty biraz tuzludur ama bunlar arasında birini al derim..msi sorunlarına gelince dikkatli oku bi çoğunun kesin çözümü var.m3a 770 bi serisi var ne yazıkki çözüme ulaşa bilen arkadaş sayısı çook az:(

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI X58 PRO LAR GELDİ..
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • m3a78 almam bu kadar eleştiriden sonra artık da ASUS M4A78 Pro sanki yaz döneminin amd tarafındaki fiyat/performans kartı olarak duruyor. Bir çıksında millet bakalım neler yazacak, eğer hakkında denilen her şey doğruysa 780G olmaması çeşitli geliştirmeler, daha stabil, performansı yüksek, sorunsuz olması gibi, benim beklentilerim var bu seriden ( M4A78 Pro ve M4A78-E 'den). Şu ana kadar bir tek deluxe modeli girdi Türkiye piyasasına bildiğim kadarıyla, o da çok pahalı. :(.
  • benim asustan yana şansım hiç gülmedi...ve amd chipsetlerde başarılı olduğunu düşünmüyorum.kullandığı anakart kompozisyonları çook dağanık ve birbirleriyle örtüşmüyor.asus herkesin azından düşürmediği(arabadaki mercedes benzetmesi yapılan ama alakası olamayan bir marka benim için)daha çook hundai gibi görüyorum ucuza malediliyo göz boyanıyo pahalıya veriliyo yinede seçim senin.
  • quote:

benim asustan yana şansım hiç gülmedi...ve amd chipsetlerde başarılı olduğunu düşünmüyorum.kullandığı anakart kompozisyonları çook dağanık ve birbirleriyle örtüşmüyor.asus herkesin azından düşürmediği(arabadaki mercedes benzetmesi yapılan ama alakası olamayan bir marka benim için)daha çook hundai gibi görüyorum ucuza malediliyo göz boyanıyo pahalıya veriliyo yinede seçim senin.

sağol arkadaşım görüşlerini dikkate alacağım ayrıca asus' la ilgili bazı görüşlerine katılıyorum. Milletimizin bir kısmında asus'un suyu, ekmeği çıksa alınır mantığı var hani köklü marka, ünü kabuledilebilir ama abartıya kaçmak ve gözü kapalı alırım mantığı yanlış, hem o yüzden danışıyorum ya

• Asusun 2 anakartını kullandım.Cillop gibi kartlardı.Eğer siz kullanmayı bilmiyorsanız şikayet ederseniz.
    Firma ne yapsın bu yana...
    Biri oc olmuyor diyor ...Her anakart aynı oranda oc olacak diye bir KANUN yok.Her parça aynı üretim bandından çıksa bile OC konusunda farklılık gösterir.Bu ram içinde işlemci içinde geçerlidir.
    Ayrıca O/C yapıldığı anda bios sizi uyarır.Sistemin stabil çalışamayabileceğini ve garantinin kaybolacağını belirtir.Sizler buna rağmen kabul ediyorsanız,olay bitmiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 26 Nisan 2009; 2:36:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

Asusun 2 anakartını kullandım.Cillop gibi kartlardı.Eğer siz kullanmayı bilmiyorsanız şikayet ederseniz.
    Biri oc olmuyor diyor ...Her anakart aynı oranda oc olacak diye bir KANUN yok.Her parça aynı üretim bandından çıksa bile OC konusunda farklılık gösterir.Bu ram içinde işlemci içinde geçerlidir.
    Ayrıca O/C yapıldığı anda bios sizi uyarır.Sistemin stabil çalışamayabileceğini ve garantinin kaybolacağını belirtir.Sizler buna rağmen kabul ediyorsanız,olay bitmiştir

bak sen ciddi misin? hiç bilmiyoduk sağol yaa senin elinden 2 tane geçmiş benim elimden 200 tane geçmiştir.. ewt kullanmayı bilmiyoruz haklısın ancak uzaylılar kullana bilir o kadar üstün bi mazeme ki asus un anakartları ancak onlar başaçıkabilir.:P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cold1 -- 26 Nisan 2009; 2:59:15 >

• Tamam arkadaşlar kavgaya gerek yok nitekim fikir ayrılıklarından doğar en iyi kararlar ama şurası bir gerçek anladım ki dh'de asus'a karşı bir antipati var, ki misal o kadar anakart inceleme videosu var 2007 martdından beri asus ürünleri incelenmiyor, tanıtılmıyor. Nedeni nedir?
  • çook basit ürün gamı pozitif deil negatif ilerliyo özelliklede amd de.benim evimde halen kullandığım bi asus p4vx8-x var asus un altın çocuğu incisi die anılıyo ve canavar tek kelimeyle asus 2006 dan sonra intel deil üstüne basıyorum. amd platformunda büyük gerilemeler yaşadı n force larla version 8 754 pin çeşitler günümüze kadar sıkıntısız ulaşanları çook nadirdir.yani başaramıyo kalite çizgisi iyice düzensizleşti kingstone gibi kingstone bundan 2 yıl önce benim için vaz geçilmez bi markaydı ama son 7 aydan beri elime aldığım n6 series ramlerin dengesizlikleri yüzünden bigboy ve hi-level a yönelmek zorunda kaldım.. dönem dönem firmaların gerilediklerini düşünüyorum. asus unda bunu dikkatte aldığını sanmıyorum.çünkü asus asus asus arkadaşlar sağolsun onu yeterince zengin ediyolar...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

Asusun 2 anakartını kullandım.Cillop gibi kartlardı.Eğer siz kullanmayı bilmiyorsanız şikayet ederseniz.

bak sen ciddi misin? hiç bilmiyoduk sağol yaa senin elinden 2 tane geçmiş benim elimden 200 tane geçmiştir.. ewt kullanmayı bilmiyoruz haklısın ancak uzaylılar kullana bilir o kadar üstün bi mazeme ki asus un anakartları ancak onlar başaçıkabilir.:P

200 tane geçtiyse geçtiyse ve dediğine göre sorunluysa niçin o zaman elinden 200 tane geçirdin diye sorarlar adama .Muhtemelen bayisin ki bana öyle geliyor.Müşterilerinde vardır bir sorun.
    Çizgi Elektroniğin geçen seneki raporuna göre servise gelen ürünlerin %65 inde hiçbir sorun yok .Rapor bunu diyor ki bana göre TR nin en iyi teknik servisi. Ben servis elemanlarında firma ismi vermeyim daha jmicron u bilmeyen elemanlar var.ve bunlar TR de distribütörlük yapıp servis veriyor.Neyse bu konu çok dallanıp budaklanır .En iyisi kısa kesmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 26 Nisan 2009; 3:21:01 >

• yoo hayır mankafa bi patronum vardı.asus delisi. müşterilerin hepsine asus anakart yazardı gelirdi toplardık sıkıntıdan geri gelirdi anakart biz uğraşırdık ve firmayı bilmem ama kafadan o 200 anakarttan 90 tanesine çözüm ve sebille kendi elimle götürmüşümdür..buda %45 oranında sıkıntı demek benim açımdan? ben servisiyle mi uğraşım müşteriylemi ama benim kendi tercihim ve sevdiğim kişilere kullandığım anakartlardan bi tanesini garantiye vermedim aaa bu arada sen asus seviyosun dimi? bana ucuz bi ecs a780gm-a al gönder ben sana asus m2n32 sli deluxe verim 130 ytllik anakartta karşılık 360 ytl lik anakart hemde asus ve bu teklifimde ciddiyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cold1 -- 26 Nisan 2009; 3:34:01 >
  • quote:

çook basit ürün gamı pozitif deil negatif ilerliyo özelliklede amd de.benim evimde halen kullandığım bi asus p4vx8-x var asus un altın çocuğu incisi die anılıyo ve canavar tek kelimeyle asus 2006 dan sonra intel deil üstüne basıyorum. amd platformunda büyük gerilemeler yaşadı n force larla version 8 754 pin çeşitler günümüze kadar sıkıntısız ulaşanları çook nadirdir.yani başaramıyo kalite çizgisi iyice düzensizleşti kingstone gibi kingstone bundan 2 yıl önce benim için vaz geçilmez bi markaydı ama son 7 aydan beri elime aldığım n6 series ramlerin dengesizlikleri yüzünden bigboy ve hi-level a yönelmek zorunda kaldım.. dönem dönem firmaların gerilediklerini düşünüyorum. asus unda bunu dikkatte aldığını sanmıyorum.çünkü asus asus asus arkadaşlar sağolsun onu yeterince zengin ediyolar...

Arkdaşım ben süper bi profesyonel donanım uzmanı filan değilim ama masaüstü sistemlerde anakatta uzun seneler gigabyte ve abit kullanmış biri olarak asusun iyiliğini, kötülüğünü bilmem, sadece 5 yıl öncesinin dizüstünde kullandım ki tek bir örnek ki masaüstü de değil kıstas olamaz o yüzden nötürüm.

Ancak takıldığım nokta dh'de misal oyunlarda iyi de inceleniyor iyi yönleri anlatılıyor, kötü oyunlarda inceleniyor, neden alınmamalı, eksikleri gösteriliyor. Olabilir, Asus kötüyse incelenmeli ürünleri neden kötüdür, eksisi nedir gösterilmeli. Amaç vatandaşı ürün hakkında bilgilendirmek, bilinçlendirmek mi, gönderilen ürünün reklamı mıdır? ben bilmem ama neden asus anakartlar incelenmiyor bunu merak ediyorum.

• yani burası biraz ticari bi sayfa nasıl diim dh ya kolaylık sağlayan firmalar ürün gönderen ve insanlara tanıtılması yayılmasını isteyen firmalar ücret almadan test ürünleri gönderir. ürünlerinin ne kadar iyi ve idalı olduğunu göstermek için.asus un öyle bi kaygısı yokki asus çünkü satar.. mercedes reklamı görür müsün hiç? çook nadir ama dierlerinin görürsün yok reno yok citröen vs vs bunuda öle düşün benim kızgınlığım şu ben bi anakarttı çook rahat şekilde abi bu asus bi şey olmaz kaya kaya die korkunç fiyatlarda bilinçsiz son kullanıcıya ağır bi tabir olcak belki ama geçirebilir.. çünkü asus yani yücelttiğimiz şeyi yargılamayı bilmiyoruz gözümüzü kamaştırıp sadece ona odaklanıp ona kitleniyoruz ve ne yazıkki o büyük firmalarda pazarı belirliyor rekabet her zaman son kullanıcıya yarar ama rekabet olmazsa ne denirse onu yapmak zorundayız..

• quote:

yoo hayır mankafa bi patronum vardı.asus delisi. müşterilerin hepsine asus anakart yazardı gelirdi toplardık sıkıntıdan geri gelirdi anakart biz uğraşırdık ve firmayı bilmem ama kafadan o 200 anakarttan 90 tanesine çözüm ve sebille kendi elimle götürmüşümdür..buda %45 oranında sıkıntı demek benim açımdan? ben servisiyle mi uğraşım müşteriylemi ama benim kendi tercihim ve sevdiğim kişilere kullandığım anakartlardan bi tanesini garantiye vermedim aaa bu arada sen asus seviyosun dimi? bana ucuz bi ecs a780gm-a al gönder ben sana asus m2n32 sli deluxe verim 130 ytllik anakartta karşılık 360 ytl lik anakart hemde asus ve bu teklifimde ciddiyim...

Hocam sonuçta bunlar bizim firmamız değil ve bana para kazandırmıyor.

misal ; ucuz olduğu için M2N-X li sistem topladık bir tanıdığıma. X2 3600 lü vs.. ki bunu sorunsuz birşekilde 1 yılı yakın süredir kullanmakta.Anlatmak istediğim bunlar elektronik cihazlar ve üstüne de basıyorum sorunlu kartların yarısına yakını da kullanıcının yazılımsal hatasından vs... kaynaklanmakta.Sana hiç gelmedi mi sorunlu diye gelip aslında sorunu olmayan sistem.
    gelelim senin teklife Intel Sistem kullanıyorum AMD nin programlardaki zaafı sebebiyle amd kullanmıyorum.
    Ama dediğin gibi AMD anakartlarda bu sorun özellikle var diyorsun ki,senin elinden çokca geçmiş olması tesadüf ihtimalini azaltıyor.
    Bu arada ECS A780 de de ses sorunları var diyorlar

• ewt senin o kullanmayı bilmeyen tayfa zaten:) sen al ben onu hallederim merak etme sen;) özgün yazılım yazan firmalar sağolsun o tarz sıkıntıları firmaya kalmadan düzeltiyo. araştırmak yeter sıkıntısı olan arkadaşları bana yönlendir ben onlara bi driver gönderirim sıkıntıları geçer bu arada senin dediğin doğru zaten yukardaki yazımdada son kullanıcının türkiyede çook saf olduğunu yazdım.. bu arada 90 anakarttan sadece 3 tanesi geri geldi geri kalan hepsi deişimdi..ürkütücü bi rakam dimi? hepside bana vuramaz o kadar şanslı olamam.bu arada ben firma bana para veriyo gibisinden bi şey yazmadım bizi küçümsüyerek siz kullanmayı bilmiyonuz die daldın olaya inan bana ankarada ben kullanmayı bilmiyosam hiç kimse bilmiyodur.. buda pek mütavazi olmadı ama gerçek...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.