Şimdi Ara

Yeni Seat Leon (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
5
Favori
89.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: electrostatic

quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

forumun ergen 3 silahşöleri toplanmış yine ...

biri uzmanmış gibi hergün test yapıp görüşlerini bildirir, öbürü vw ile yatıp kalkar, diğeri kopyala yapıştırdan başka birşey bilmez..

3 silahşörler .....

sen neye dayanarak burada ahkam kesiyorsun bilge bey. adam test etmiş fikir bildiriyor. ona bile söyleyecek lafın var yani pes. sana yaranmak için ne yapılmalı. bak şunca araba aldım sattım parasından haberin var mı demeli

her cevabıma laf yetiştirme derdindesin..

• quote:

evet bu bana zevk veriyorsenin gibileri ezmezsek böyle saçmalamaya devam edersin. ezmeye de devam edeceğim sıkıntı yok

• daha önce yine senin konuda paylaşmıştım şirvan hocam alınmazmı aga bu araba ya ancak bu araca eklentiler mutlaka şart

Yeni Seat Leon

Yeni Seat Leon

Yeni Seat Leon

Yeni Seat Leon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 24 Şubat 2013; 20:12:31 >

• Elinize sağlık, güzel bir paylaşım
  • quote:

quote:

evet bu bana zevk veriyorsenin gibileri ezmezsek böyle saçmalamaya devam edersin. ezmeye de devam edeceğim sıkıntı yok

he he

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avensis42 -- 24 Şubat 2013; 20:20:38 >

• Elektro ve cihan sormuş yeni auris mı yoksa leon mu ?
    Geçenlerde konu açıp detaylı inceleme yapmıştım ama Leonu inceme ve kullanmadan önce.

Kendime arac alacak olsam ve ikisi arasında olsam diye başlarsak.

Ben yılda 35 bin km yapıyorum min.
    Leonda dizelden baska şansım yok.
    Auriste iki motor da secilebilir (1.33 saymadım donanımsız oldugundan )
    Fakat bir aracın dizel otm kombinasyonu varsa ben onu secerim. Yoksa benzin + LPG düşünürüm. Ama aurisin dizel motor ve mmt performansını gördüm ve yetersiz buldum leona göre. Ayrıca Auriste donanımlar belli birsey ekletemiyoruz neredeyse.
    Ben kendime leon alırım yine. İki arac aşağında kalsaydım. Cok az ihtimalle auris cvt alırdım.

Baska insanlar icin pekala auris daha mantıklı gelebilir. Auris ic dizaynla puan kaybetse de LPG ve cvt sanziman ile bu açığı rahatlıkla kapatıyor.

Kısım kısım kiyalarsak.

Dış kısım

Onden yeni auris daha güzel duruyor. Leona led eklendiği an durum tersine doner.

Arka kısım

Arkadan leon bence daha güzel ve daha oturaklikli duruyor. Auris i30 u andırıyor ama daha çirkin.

Jantlarda auris cok az bir farkla onde. Hatta aurisin eski kasasının jantlari daha güzeldi. Leonun jantlar hem çirkin hemde 16" olmasına rağmen 15" gibi duruyor.

İç dizayn

Kokpit ve gösterge grubu leon cok daha başarılı. Ama orta konsoldaki küçük ekran cok göze batıyor. Aurisin malzeme kalitesi daha iyi olmasına rağmen tasarım başarısız. Ama 7" ekran ön planda.

Ön görüş acıları, leon daha başarılı ayrıca daha havadar. Egimli orta konsol yerine Küt inen aurisin orta konsolu ferah hissettirmiyor. Ferahlik hissi icin cam tavan şart.

Arka tarafta aurisin üstünlüğü bariz çünkü saft tüneli yok 3 kişi rahat oturur.

Bagaj olarak leon daha büyük ve derin stepte boyutları yüzünden auris geride. LPG tankı icin iyi haber ama.

Gürültü desibel ölçümü yapmadım ama hissiyat olarak auris daha sessiz gelmişti bana ozellikle benzinli olanı. Ust devirlerde artan gürültü ibreyi leona çevirir. İki aracın konsolundan tikirti gelecegini sanmıyorum ekleyeyim

Konfor olarak leon cok az onde sanki ama tam emin degilim leonu daha auris kadar test yapmadım.

Performans dizelde leon cok daha onde. Bunu yolda rahatlıkla hissedersiniz.

Direksiyon tepkisi sanırım auris azda olsa onde. Kesin konuşmak istemiyorum aynı sebeplerden.

Yol tutus ve güven hissi leon daha başarılı geldi ozellikle yüksek hızda.

Sürüş hazzı leon daha iyi.

Donanım auris daha fazlasını vaad ediyor. Bixenon olmaması ve dizelde cc olmaması düşündürücü.

Fiyatlar leon iyi gibi duruyor ama opsoyonlar eklenince aynı hemen hemen

Bakım servis maliyetleri
    İki aracın servis hizmetini iyi biliririm.

Örnegin 60 bin km sonunda
    Seat a 4 kere bakıma gidersiniz yağ ve tüm filtreler 4 kere değişir. Ortalama bakım fiyatı 350 x 4 = 1400 tl olur

Toyota'da 6 kere bakıma gidersiniz
    Yağ ve yağ filtresi 6 kere. polen, hava yakıt filtresi 3 kere değişir.
    Toplam bakım maliyeti
    3 x 250 = 750 tl
    3 x 350 = 1050 tl
    Toplamda 1800 tl olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ortada bır durum yok nedır husumetınız sızın yahu adam test etmıs paylasmıs
  • Paylaşım için teşekkürler.
  • Elinize sağlık. Konfor sıkıntılarını aşmış olması iyi. Bu araçta mı Golf gibi torsiyon çubuklu? Eğer öyleyse eski kasaya göre hem konforun hemde yoltutuşun artmış olması büyük başarıdır bence. Çünkü Golf 7 testinde her iki disiplindede Golf 6'yı aramıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

1,2 Tsi dsg style led ve sunrooflu takasa girsek üste ne isterler şirvancım

Oguzcum senin/benim araca en fazla 40 verirler.
    İstedigin kombinasyon
    Led, cam tavan bende 17 " jant ekliyorum.
    53,5 bin tl isterler.
    Bence değmez değişmeye şimdilik.

• quote:

Orijinalden alıntı: keremersoy

Elinize sağlık. Konfor sıkıntılarını aşmış olması iyi. Bu araçta mı Golf gibi torsiyon çubuklu? Eğer öyleyse eski kasaya göre hem konforun hemde yoltutuşun artmış olması büyük başarıdır bence. Çünkü Golf 7 testinde her iki disiplindede Golf 6'yı aramıştım.

Torsiyonlu evet

• quote:

Orijinalden alıntı: NEYZEN61

eyvallah şirvan hocam senı kırarmıyım patlatalım bir şiir yeni dizel aslana

yeni dizel leonla çıktım test sürüşüne aslantepede

beşinci vitesten sonra temsilciye sordum 6. vites nerede

abi koymayı unutmuşlar diye iğrenç bi espiri ile bakınca yuzume

piyasadaki desegeler gibi patlatırım dedim kafamı bozma sünepe

Şirvan hocam nasıl bunun sıfır yüzü

benim için rampaları onemli geçtim otobanı düzü

ledler olmadımı çok çirkin bu leonun yüzü

tasarım konusunda benim gibi galiba senide üzdü

hocam bunda da varmı çok metedilen torsiyon

çocuklarda küçük yaşta gerek kalsiyon

oralara gelsem bulurmuyum acaba pansiyon

focusu sürdüm dediğin gibi gaza basınca müthiş bi akselerasyon anladın sen onu

Super siir.
    Focus öper demiştim.
    Jant cok önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Orijinalden alıntı: keremersoy

Elinize sağlık. Konfor sıkıntılarını aşmış olması iyi. Bu araçta mı Golf gibi torsiyon çubuklu? Eğer öyleyse eski kasaya göre hem konforun hemde yoltutuşun artmış olması büyük başarıdır bence. Çünkü Golf 7 testinde her iki disiplindede Golf 6'yı aramıştım.

Torsiyonlu evet

Golf ile bu aracın amortisörleri mi farklı o zaman. Golf niye konforsuz? Yani süspansiyon yumuşaklığı açısından.
  • quote:

biri uzmanmış gibi hergün test yapıp görüşlerini bildirir, öbürü vw ile yatıp kalkar, diğeri kopyala yapıştırdan başka birşey bilmez..

3 silahşörler .....

+1

• 5 ileri olması artık sıktı harbiden. Yakında 7 ileri manueller de gelmeye başlayacak.
    Porsche çıkarttı zaten, diğerleri de takip eder artık.
  • quote:

quote:

quote:

3 silahşörler .....

sen neye dayanarak burada ahkam kesiyorsun bilge bey. adam test etmiş fikir bildiriyor. ona bile söyleyecek lafın var yani pes. sana yaranmak için ne yapılmalı. bak şunca araba aldım sattım parasından haberin var mı demeli

Adama laf atıyorsun sonra laf yetiştirme derdindesin dıyorsun. Birini eleştirirken neden hakaret ediyorsun efendi. Sen normal hayatta nasılsın merak ediyorum.

• toyo benzinli motorları 15 binde bir değil mi bakımları?
    leon 1.2 tsi dsg 49 küsür artı led ve sunroof 53750 pazarlıkla kaç olur bilmiyorum çok olmaz heralde 53 desek
    auris 1.6 advance cvt skypack 54100 donanım olarak heralde bi 3000 tl fazlası vardır (leonda diz ve perde havayastığı bile opsiyon ) bu aracı 52000 bine alıyorsun (dün izmirden aldım fiyat)
    1.6 tdi zaten 60 bini buluyor hiç gerek yok.
    1.2 tsi ya göre de hem yakıt tüketimi hem performans hem sürüş dinamikleri ve konfor olsun bence auris..Hesap ortada..doğuşa eğilmek (aslı başkadır ) buyursun eğilsin..

• güzel karşılaştırma olmuş. auris-leon durumu böyleyse golfle hiç karşılaştırmayalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: UnchaineD

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

Bu araç FR'sız alınmaz diye düşünüyorum Şirvan Bey... Tasarım okumuş biri olarak söylemeliyim ki aracın aslında güzel bir potansiyeli var, gerçekten her bir çizgisine emek harcanmış, bu çok bariz...

Ama malesef, başlangıç donanımının farları ve jantları o kadar rezalet ki, tasarımcının burada yapabileceği birşey yok..

FR + Full LED + Cam Tavan direk kutsal kitaplardaki 10 emirden 3'ü olmuş o derece yani.

Edit: Bu arada sanki aksini iddia etmişsiniz gibi yazmışım da yok yani, sizde benzer şeyler söylüyordunuz teyit etmek amacıyla yazdım ben

Edit 2: 5-ileri şanzıman cidden şaka artık ya... Şu araba 120-130hp'lik 6-ileri düz 1.6 TDI o kadar yakışır ki, aktarması çok iyi zaten... 140hp'lik Leon'un hızlanma verileri, 140'lık Astra'nın çok çok önünde.

Showrooma beyaz ve kırmızı fr çıkarmışlardi. İkiside standart idi. Beyaz kesinlikle daha güzel duruyor.
    Aracın potansiyeli var gercekten. Ama o bahsettigin 3 şart aynen olmazsa olmaz ve benim icinde oyle. Bu 3 emir style da 5,5 bin tl.
    Beyaz fr da 17" güzel duruyor 3 binlik led + cam tavan yeterli.

Şirvan abi yüzde yüz katılıyorum. Dün ben de jettayı servise götürdüm. Zaman vardı Seata girdim baktım bende beyaz kırmızı ikisi de yanyana duruyordu Avek'te. Dediğiniz gibi 17" jantlar beyaza daha da çok yakışmış ancak kırmızı FR'ın da ayrı bir güzelliği var. Opsiyon olaylarını sordunuz mu teslimatta çok zaman farkediyormuymuş? Ben sorduğumda daha belli değil falan dediler.

Kardeş arada senin jetta ya giydiriyorum kızmamıssin helal olsun sana. Ornek bir davranış. Teşekkür ederim sana.

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

5 ileri olması artık sıktı harbiden. Yakında 7 ileri manueller de gelmeye başlayacak.
    Porsche çıkarttı zaten, diğerleri de takip eder artık.

yeni corvette de 7 ileri manuel var.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.