Şimdi Ara

Yeni Seat Leon (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
5
Favori
89.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 19can84

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetkry

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetkry

selamlar
    2012 model 6 bin kmde opel astra classic 3 kullanıcısıyım.arabam 2. ayında su baskınına maruz kaldı.arabadan biraz soğudum.ayrıca yakıt tüketimi biraz etkilemeye başladı.yeni leon dış görünüm olarak çok iyi.ayrıca led farlar mükemmel.arabadan beklentilerim güvenlik-konfor-yakıt tüketimi ve sessizlik.güvenlik ve tüketimde sıkıntı yok ama sessizlik ve konfor konusunda yeni leon opel astra classic 3'e göre nasıldır.

almayı düşündüğüm araç seat leon 1.6 tdi style (51900 tl) donanıma ek olarak
    -kış paketi 900 tl
    -style plus paketi 2650
    -panoramik sunroof 1900 tl

toplam 57350

arabamı satmaya değer mi.arabamda boya yok sıfırı 38 bin.benim arabayı ne kadara alırlar fikri olan var mıdır.

edit. sitede yakıt tüketimi için uzun yolda 3.3 litre diyor.mükemmel değer

Selam hocam. Opel ses yalıtımı konusunda seattan başarılı. Yeni leon eskisine oranla daha sessiz. Tuketim 3,3 olabilmesi icin cok sabırlı ve dikkatli kullanmalısınız. Ama tüketim sizi cok memnun edecektir.

yalıtım konusunda opel astra 100-110dan sonra azımsanmayacak şekilde motor sesi alıyor.yol sesi de mevcut.kısa zamanda teste çıkmak lazım

Leon tdı 3000 devirde 165 km/s hız yaptıgı icin motor sesi gelmiyor.
    Test en iyisi.

3000 devirde 165 yapan yeni Leon manuel mi ? Sizin DSG kaç yapıyor 3000'de ?

Hemen hemen aynı hızda gidiyorlar aynı devirde ve son viteste.

Seat son viteste 1000 devirdeki hızlarını fabrika verilerinde belirtiyor.

http://www.seat.com.cy/content/medialib/seat/market_master/brochures/leon/leon_range_brochure_my12.pdf
    http://www.seat.co.uk/content/medialib/seat/uk/models/leon/new-leon-product-leaflet/_jcr_content/renditions/rendition.file/seat_new_leon_brochure.pdf

Fabrika verilerine göre son viteste 1000 'devirde 55 km hıza sadece eski kasa ecomotive manueller ulaşabiliyor ki onlardan Türkiye'ye geldi mi bilmiyorum.

Dsg'nin son viteste ulaştığı hız 51.3, normal maueller ise 50.4'e ulaşıyor. Yani 3000 devirde biri 154, diğeri 152 falan görür.

Yeni kasada ecotomotive versiyon yok, son viteste gördükleri hız da eski kasaya göre 1000 devirde 0.3 km gibi bir şey artmış.

Yani 3000'de 165 imkansız.

Performans hissi versin diye ibreyi anormal derece saptırıyor vag herhalde.

Merhaba.

Paylaştığınız İngiltere için yayınlanmış olan broşürde 7 hava yastığının standart olduğu yazıyor. Buna karşılık Türkiye'ye gelen standart donanımlı Ibıza'larda 6 vaya yastığı var, diz hava yastığını ise opsiyonel olarak alabiliyorsunuz. Doğuş Oto'nun bir kazığı olabilir.

Diz hava yastığı (aynı platformu paylaşan) yeni A3'de, yeni Golf'de; ayrıca yeni A serisinde ve yeni Auris'de standart. (7 hava yastığı var) Yeni Ceed ve Yeni I30'da ise yüksek donanım seviyesinde standart (normalde 6 var)

C segmentinde üst düzeye taşınan rekabetin bir sonucu da hava yastığı sayıları...

Özetle, araç ile ilgilenen arkadaşların gözönünde bulunması & gerekirse opsiyonel olarak satın almaları gereken bir donanım olduğunu düşüyorum. Ekim ayında trafik kazası yaptım ve dizimi çarpmam nedeni ile femur (uyluk) kemiğim kırıldı. Şu anda iyiyim, platin ile geziyorum. Kimsenin başına böyle bir şey gelmesin ama 2013 yılında diz havayastığı bence bir arabada olmadı. Tedbir bizden tevekkül Allah'tan...

• Led paketli sunrooflu fr paket efsane duruyor bence :) İnşallah test ederım bende :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Inque

Bu devirde hala 5 ileri.

Kartal gibi arkaya da yazsınlar "5vites"

haklısınız :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurnugea

Merhaba.

Paylaştığınız İngiltere için yayınlanmış olan broşürde 7 hava yastığının standart olduğu yazıyor. Buna karşılık Türkiye'ye gelen standart donanımlı Ibıza'larda 6 vaya yastığı var, diz hava yastığını ise opsiyonel olarak alabiliyorsunuz. Doğuş Oto'nun bir kazığı olabilir.

Diz hava yastığı (aynı platformu paylaşan) yeni A3'de, yeni Golf'de; ayrıca yeni A serisinde ve yeni Auris'de standart. (7 hava yastığı var) Yeni Ceed ve Yeni I30'da ise yüksek donanım seviyesinde standart (normalde 6 var)

C segmentinde üst düzeye taşınan rekabetin bir sonucu da hava yastığı sayıları...

Özetle, araç ile ilgilenen arkadaşların gözönünde bulunması & gerekirse opsiyonel olarak satın almaları gereken bir donanım olduğunu düşüyorum. Ekim ayında trafik kazası yaptım ve dizimi çarpmam nedeni ile femur (uyluk) kemiğim kırıldı. Şu anda iyiyim, platin ile geziyorum. Kimsenin başına böyle bir şey gelmesin ama 2013 yılında diz havayastığı bence bir arabada olmadı. Tedbir bizden tevekkül Allah'tan...

Merhaba,

Bence bu konuda şöyle ince bir çizgi var; Söz konusu araç diz havayastığı olmadan çarpışma testlerinden başarılı eticeler almışsa, diz havayastığı o araç için ikincil önemdedir.

Fakat diz havayastığı ile 5 yıldız alıp distribütör diz havayastıksız ithal ediyorsa orada distribütörün ciddi bir ayıbı söz konusu demektir. Hatta eğer promosyon faaliyetlerinde aracın güvenliği test sonuçlarıyla beraber konu edilmişse tüketinin yanıltılması sebebiyle dava dahi açılabilir.

Örneğin auris teste diz havayastığı ile girmiş, buraya da diz havayastığı ile gelmiş.

Ceed ve i30 teste diz havayastıksız girmiş ve söz konusu bölgeyi diz havayastığı olmadan da yeteri kadar koruyabildiğini kanıtlayıp 5 yıldız almış, dolayısı ile ceed ve i30 için distribütörü çok fazla eleştiremem.

Leon ise teste diz havayastığı ile girmiş, buraya ise diz havayastıksız geliyor, bu da esasında 5 yıldızlı olarak satılan aracın gerçekte 5 yıldızlı olmadığını, güvenlik zafiyeti olabileceğini gösterir.

Burda doğuş oto ciddi şekilde tüketicilerin sağlığını kendi ticari çıkarına tercih etmesi söz konusu.

http://www.euroncap.com/results/seat/leon/494.aspx
    http://www.euroncap.com/results/hyundai/i30/478.aspx

Size bu noktaya dikkat çektiğiniz için teşkkür ediyor ve geçmiş olsun diyorum.

• quote:

Leon ise teste diz havayastığı ile girmiş, buraya ise diz havayastıksız geliyor, bu da esasında 5 yıldızlı olarak satılan aracın gerçekte 5 yıldızlı olmadığını, güvenlik zafiyeti olabileceğini gösterir.

Burda doğuş oto ciddi şekilde tüketicilerin sağlığını kendi ticari çıkarına tercih etmesi söz konusu.

Doğuşun her zamanki halleri.

Fazla şaşırmamak lazım. Aynısını poloyada yapmıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

quote:

Doğuşun her zamanki halleri.

Fazla şaşırmamak lazım. Aynısını poloyada yapmıştı.

Yeti de öyle 50 bine 2 havayastıklı araba satıyor adamlar.

Doğuşun ne mal olduğu belli zaten, tek kendi yapsa yine iyi de başkalarını da bozuyor.

Renault sittin sene güvenlik güvenlik diye reklam yaptı, clio 2'lerde bile 4 havayastığı vardı, bu gün 2 havayastıklı megane, fluence satıyor, en fullünü almadan perde havayastığı alamıyorsun.

Ford fiesta, b-max, opel corsa bir dünya 2 havayastıklı model türedi. Kovaladıkları kar da vergisiyle beraber 300-500 liralık bir şey, yani firmaya maliyeti vergiden önce 100 euro anca.

Diğer tarfta plastiğinin yumuşaklığını, kapının sesini önemseyen vatandaş bunları önemsemedikten, devlet bir kural getirmedikten sonra, distribütörden 100 euro da olsa karından feragat etmesini beklemek de absürd kaçıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kurnugea

Merhaba.

Merhaba,

Bence bu konuda şöyle ince bir çizgi var; Söz konusu araç diz havayastığı olmadan çarpışma testlerinden başarılı eticeler almışsa, diz havayastığı o araç için ikincil önemdedir.

Fakat diz havayastığı ile 5 yıldız alıp distribütör diz havayastıksız ithal ediyorsa orada distribütörün ciddi bir ayıbı söz konusu demektir. Hatta eğer promosyon faaliyetlerinde aracın güvenliği test sonuçlarıyla beraber konu edilmişse tüketinin yanıltılması sebebiyle dava dahi açılabilir.

Örneğin auris teste diz havayastığı ile girmiş, buraya da diz havayastığı ile gelmiş.

Ceed ve i30 teste diz havayastıksız girmiş ve söz konusu bölgeyi diz havayastığı olmadan da yeteri kadar koruyabildiğini kanıtlayıp 5 yıldız almış, dolayısı ile ceed ve i30 için distribütörü çok fazla eleştiremem.

Teşekkür ederim, Allah kimseye yaşatmasın.

Çok iyi bir noktaya değindiniz. Vakit yaratıp Doğuş Oto'ya mail atmayı düşünüyorum. Bakalım aracı Türkiye'ye bu şekilde getirip de Euro Ncap 5 yıldız reklamı yapmaya ne diyecek.

• Arkadaşlar
    Navigasyon sistemi modeli gümrükte kalıyormuş 1 aylık 3 tane araç varmış.Ülke yüklü olmadığından, ve sipariş de almıyorlar :(

Benim öğrenmek istediğim
    Medya System Plus 5.8'' lik 650 tl olan. Bu medya yı alırsak Yol bilgisayarı yani bilgi ekranı renkli mi oluyor ? Bilen ve sipariş eden var mı?
    Önemli...
  • Arkadaşlar benden önce yazan oldu mu bilmiyorum ama Leon TDI DSG 7 ileri şanzumandır, 5 ileri tarih oldu, yapmayın.
  • İkinci el e düşsün buluruz az kullanılmış çıtır leon
  • herkese merhaba. 2012 model 1.4 tdci fiesta aracım var.yakıt konusunda gayet memnunum fakat konfor yok denecek gibi birşey.yeni araç almayı düşünüyorum.golf7 tdi a baya bir kafayı takmıuştım ama leon beni cezbetti resmen. 1.6 tdi manuel modelini almayı düşünüyorum.fiestayla arasında ne gibi farklar olur beni biraz aydınlatırsanız sevinirim.
  • Arkadaşlar bende forumlarda yaptığım incelemeler sonucunda seat leon 1.6 TDI style paketli beyaz ren aracımı kayseri özsadan aldım oradan elazığa geldim.
    aracı hiç test etmeden ve canlı olarak görmeden aldım fakat iyiki Leon almışım bütün aşamalrı ile kendi nacizane testimi paylaşmak isterim.
    galeriye ilk girdiğimde aracı görmediğim için küçük içine sığmayacağımı zannediyordum Civic ile deneme sürüşü yapmıştım araca sığmadım (boyum 188) :) ve yeni araç arayışı içinde olduğum için piyasadaki skoda octavia, golf7,ford focus ve opel astra gibi araçları kullandım bu nedenlede leona sığmayacağımı aracın küçük olduğu hissine vardım fakat aracı gördüğümde ve bindiğimde koltuk yükseklik ayarı en düşük seviyede iken kafamın üstünde 12-14 cm aracında bir boşlık kaldı ön koltuğukendime göre ayarladım ve hemen arka koltuğa geçtim arkada da diz ve baş mesafesi en az öa kısım kadar iyi bunu söyleyebilirim.

araçta dizel olduğundan dolayı motor sesinin içeriye girmesinden korkuyordum. fakat marşa bastıktan sonra böyle bir korku kalmadı araç benzinli araçlar gibi çalışıyor ve motor sesi çok az içeriye geliyor yeni kasa BMW 520 ye binmiştim motor sesi aynen öyle geliyor içeriye (bu konuda çok ciddiyim) aracın süspansiyomları ve yol tutuşu mükemmel bozuk yolda içeriye çok az ses alıyor ki bu durum her araçta var. Yani konfordan ödün vermiyor. hızlanması süper 1750 d/d den sonra araçta bir güç patlaması oluyor kısa mesafelerde 160-170 yapmak çok kolay yani, 5 vites olayına takılan arkadaşlar için söylüyorum gerçekten 5. vites yeterli 6 ya gerek yok.. dizel araçlar benzinlilere göre yaklasık 1000 d/d daha az maksimum devir çevirebildikleri için fakat bu dar devir bandında(bence dar değil) çok daha etkingüç sundukları için 5 viteste sorun yaşamazsınız.
    araç yeni olduğu için fazla yüklenemedim 3500 d/d de 190 yapabildim sadece :)
    gücü yeterlimi derseniz Kayseriden Elazığa gelirken hızı 110 km ye sabitledim attım 5 e devir 2000 civarlarında yoldaki en dik rampada bile araba banamısın demedi gerçekten çok rahat geldim
    yeni araç olmasına ağmen araçta ortalama tüketim 5.0 fakat bu değerin düşeceği kanısındayım.

araç içi özellikler gerçekten harika alın görün derim çok araştırdım Leonda karar verdim gerçekten çok memnunum
    parası çok olanlar gitsin audi veya golf alsınlar galeride A3 ve Golf 7 yede baktım boyut filan herşey aynı, iç malzeme kalitesine takılanlarda olabilir. brnce hemen hemen aynı gerçekten fark yok gibi fakat bentley ile kıyasLAYAN ARKADAŞLAR HAKLI ÇIKABİLİR :)
    HETÜRLÜ SORUNUZU YAZIN ELİMDEN GELDİĞİNCE CEVAPLAYAYIM
    Sonuç olarak arkadaşlar Sealt leon kesinlikle alınası bir araç abimde 2009 modeli var ona göre baya güzel olmuş bende almak isteyenle düşünmeden alabilirler.

• ertcelik, konuyu burdan takip edersen daha verimli olucaktır
    http://forum.donanimhaber.com/m_63160758/tm.htm
  • Hocam 1.6 TDi motor ve DSG şanzumanla alakalı tecrübelerini, start/stop sisteminin çalışması ve ekonomisi birde yakıt sarfiyatı ile iligli biraz daha bilgi verirsen sevinirim.
    Ben 1.6 TDi DSG Leon almaya karar verdim. Golfle birebir aynı ve 10.500 TL ucuz golften. Allah nazip ederde alırsam yorumları sizlerle ve diğer kullanıcılarla buradan paylaşırım.
    Saygılar. @ertcelik
  • Eveet arkadaşlar. Yeni aracıma nihayet kavuştum.
    Yıllardır Renault ve Toyata kullanan birisi olarak şunu anladımki arabaya binmemişim. Özellikle son aracım olan 2012 Megane HB3 Dynamic 1.5 dci den sonra.
    Yeni aracımı dün aldım Leon 1.6 TDi DSG S&S Plus Paket, Petrol Ofisinden 205TL dizel fulledim. Aracın en çok hoşuma giden yanı, motor sesi ve yol sesi olayını çok güzel yalıtım yapmışlar.
    Ve yine ilk defa kullandığım Start&Stop olayı çok hoşuma gitti, Araç komple durduğu an motor kapanıyor ve klima müzik sistemi çalışmaya devam ediyor. Ayağınızı frenden kaldırdığınız an 1 saniye içinde çalışıyor ve gaza basıyorsunuz devam ediyorsunuz.
    Şuana kadar 75 km yol yaptım. Yakıt olarak 5,7 lt gösteriyor. Tabi bu sarfiyat olayı km ve trafik durumuna göre değişeceği için en az 1000-2000 km yapmam gerekiyorki daha gerçekci sonuçlar elde edeyim.
    Aracın dokunmatik ekranı çok güzel düşünülmüş ve yapılmış. Araç, Radyo, Yakıt, Klima, Multimedis ve Genel AYarların hepsini bu büyük ekrandan yapabiliyorsunuz ve güzel bir görsel sunuyor size. Vites değişimleri aracın hızlanması ve çekişi fazlaza tatminkar diyebilirim. Sport modda kullanmakla Normal modda kullanmak arasında aman aman bir fark yok. Biraz önce siteye girip baktığımda 1500 tl zam geldiğini gördüm. Alacaklar elini biraz hızlı tutmalı bbence.
    Saygılar.

• eski leondan sonra sarmadı beni..Yine vw çizgileri var.

Ayrıca ben araba alacak olsam 45bin tl cebinden çıkacak ise kesinlikle hb bir araç almam..Eskiden heves vardı..Şimdi konfor odaklı düşünüyorum..

Sedan araçta ses yalıtımı olsun ve konfor olsun yolu hissetme olsun hb araçlara göre çok daha önde..
  • Bari rica etseydiniz tekrar ilk mesajı koyardım oraya komik olmus bu sekilde.
    Ayrıca bu test konusuydu. İki tane yeni leon konusu varsa biri kapatılmalıydı. Benim daha once aracin fiyatlarını yazmış oldugum konuyu kapatmıştınız ana konu var diye. Şimdi sizi buraya davet edeceğim Ali bey bosuna kızmayın. Pm lik bir durum degil bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bari rica etseydiniz tekrar ilk mesajı koyardım oraya komik olmus bu sekilde.
    Ayrıca bu test konusuydu. İki tane yeni leon konusu varsa biri kapatılmalıydı. Benim daha once aracin fiyatlarını yazmış oldugum konuyu kapatmıştınız ana konu var diye. Şimdi sizi buraya davet edeceğim Ali bey bosuna kızmayın. Pm lik bir durum degil bu.

Umut Bey,

Benim, sizden; "ilk mesajı yerine koymanızı" niye rica etmemi istediğinizi anlayamadım?

Forum mantığında zaten, sizin ilk mesajı komple silmeniz (kimse faydalanmasın mantığıyla) öncelikle etik değil ki..

Ki bu kimse faydalanmasın diye ilk mesajı sadece bu konuda değil tüm açtığınız konular da yaptınız...

Öncelikle bu forumda sizin konularınıza zahmet edip mesaj yazanlara karşı ayıp, bu yaptığınız...

Ayrıca "bildiğiniz gibi" bu tip konularda ilk konuya linklenir ve kilitlenir sonradan açılan konular...

Tekrar aynı tartışmalara girmek istemiyorum sizinle...

İyi forumlar dilerim...

• merhaba arkadaşlar
    Sizden fikir almak için pekte alakası olmayan 2 araç için yorum istiyorum
    1. seat leon 1.6 tdı dsg donanımlı bir paket (57-58 000 tl )
    2.mazda 3 sedan 1.6 impressive dizel süper donanımlı bir paket(57-58000 tl )
    mazda aracın sedan tercihinin sebebi hani yarın ailemize biri daha katılırsa diyedir ayrıca dış görüntüsünü beğeniyorum.
    2. el ile ilgili bir derdim yok ikisinide alıp kullanabilrim uzun yılllar.
    sizin tercihiniz ne olurdu?
    tavsiyelerinizi bekliyom Selamlar...
  • drpardus otm gibi bir zorunluluk yok madem Leonu manuel öneririm. Dsg ye vereceğiniz ücrete led far ve cam tavan alırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.