Şimdi Ara

///// YENİ SEAT IBIZA KULÜBÜ \\\\\ (884. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.885
Cevap
139
Favori
988.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 882883884885886
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sushi. S kullanıcısına yanıt
    Tamamdır teşekkürler joystick gibi aşağı yukarı hareket ettiğini düşünmemiştim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de araç için geri görüş kamerası tavsiye edebilecek birisi var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diciotto kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, güle güle kullanın aracınızı
  • Arkadaşlar bi aksilik olmazsa 2017 1.2 tsi style paket ile aranıza katılacağım. Arabayı alırken dikkat etmem gereken İbiza'ya has bir şey var mı?
  • Merhaba arkadaşlar,

    Aktif başlık olduğu için buraya yazmayı uygun gördüm kusuruma bakmayın.

    Bir alt kasa 2016 1.2 TSİ style buldum satın almayı düşünüyorum. Güç ancak buna yetiyor maalesef. Fiyat 90 civarında. Yarın son kez gidip bakacağım karar vereceğim.

    Genel itibariyle olumlu yorumlar okudum ama asıl kullanıcılarının fikirlerini de duymayı isterim.

    Az yakan iyi kaçan bir araç sanırım. Uzun yolda da keyifli deniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • save the clock tower S kullanıcısına yanıt
    Dedikleriniz doğru. Sormak istediğiniz bir şey varsa cevaplarım. Genel olarak memnunum arabadan, tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese iyi günler.

    Ben de hayırlısı ile araç alma arefesindeyim.

    Piyasanın durumu malum. Daha önce (5 sene önce) 2006 model LPG'li 1.4 Ibiza'm vardı. Alırken herkes satamayacağımı, çok sorun çıkartacağını söylemişti fakat bakımları harici sadece gazını koyup gittim.

    İstediğim 1-2 araca param yetmediği için tekrar Ibiza'ya da baktım.

    Hem 1.0 EcoTSI hem de 1.2 TSI Ibiza buldum. İki model de düz Style pakat fakat çok dolu değil. 2017-2018 model aralıklarında 35.000 km altı kazası olmayan araçlar.

    Siz 1.0'ı mı yoksa 1.2'yi mi önerirsiniz. Genel itibari ile şehir içi kullanacağım. Araçta memnun olmayan var mı? Genel bir değerlendirme yapabilir misiniz?

    Kafam o denli karışık ki, herkes bir şey söylüyor, sanki 100.000 USD param var da özellikle bu modelleri arıyormuşum gibi. :)

    Araç uzun ve kısa vadede üzer mi?

    Bir de daha farklı bir soru sormak istiyorum, diyelim ki hangi modeli alırsam alayım yetkili serviste kol dayama, park sensörü vb donanımlar eklettirebilir miyim?




  • Oziaslan O kullanıcısına yanıt
    1.0 daha yeni bir motor, torku ve beygiri yüksek. Ama pek bilgim yok kronik bir sorunu var mıdır. Ben 1.2 tsi kullanıcısıyım, memnunum. Herhangi bir sorun yaşamadım.

    Servisteki opsiyonlar pahalı. Kol dayamanın orijinali 1100-1200 tl örneğin benim aracım için. Park sensörü sormuştum alırken, servis de yan sanayi takıyordu. Fabrika çıkışı ne kadar dolusunu bulursanız o kadar iyi, sonrasında yaptırmak ya mümkün olmuyor ya da pahalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler arkadaşlar. Aracım park halinde iken bir darbe almış sağ kapıda bir çizik ve göçük oluşmuş 5cm kadar. Autoking firmasına daha önce mini onarım yaptıran oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sushi. S kullanıcısına yanıt
    Maalesef kaçırdık aracı. Başka aramaya devam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oziaslan O kullanıcısına yanıt
    Hocam bizde 1.0 Eco-tsi var. 2018 model şu an 25.000 km civarında.. Biz çok memnunuz . Çok acayip bir motor . Azcık gazlarsınız bir bakmışsınız 160-180 km hıza gelmişsiniz . 3 silindirli olmasına rağmen motor sarsıntısı yok , sessiz aynı zamanda. Şehir içi çok yoğun olmayan trafikte 7.0 lt. civarı , şehirlerarası 120 km/h ile ortalama 5.5 lt civarı yakıyor. 100 km yi geçmezseniz 4.5 lt. lere kadar düşüyor.
    Bu zamana kadar bir sorun yaşamadık , kronik sorunu olduğunu duymadım..Ben tavsiye ederim..
  • muhendis biri kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkürler,

    İllahaki Seat alacağım diye tutturmuyorum ama piyasada az km, yüksek model temiz araç bulmak çok zor. Özellikle 1.0 EcoTSI Ibiza'nın tasarımı harika. Aracı çok beğendim. İkinci el olarak görüştüğüm birisi var. Araç 2018 model ve 32.000 km civarında. Style paket olmasına rağmen donanım olarak fazla bir şeyi yok. Kaputa market arabası çarptığı için lokal boyalı.

    Bir de Ibiza 1.2 TSI buldum. 2016 model yaklaşık 42-43.000 km'de. Donanım olarak katlanır ayna ve park sensörü olduğu için daha pahalı. Ama açıkçası tasarım olarak 1.0 daha güzel. Arka çamurlukta lokal boyası var.

    Çok kararsız kaldım.

    Ülkemizde 1.0, 1.2 tsi araçlara bakış açısı malum. Alırsam satış konusunda sorun yaşar mıyım diye düşünüyorum.

    Tavsiyeniz var mı? :)
  • Oziaslan O kullanıcısına yanıt
    Hocam 2018 yılında kasa yenilendi . İç ve dış tasarım değişti ki bence önceki kasaya göre çok daha güzel oldu . İç hacimde de iyileştirmeler oldu . Araç B segmentinde olmasına rağmen C sınıfına yakın bir iç hacim var . Polo ile benze platform kullanılıyor zaten . Poloda biraz daha iyi malzeme kullanılmış , yalıtım falan onda daha iyi . Ama benim en garibime giden şey poloda 2 hava yastığı olması . Bu devirde 2 hava yastığı çok garip ..

    İbizada yanlış hatırlamıyorsam 10 tane hava yastığı var ..

    Vag grubu 1.2 lt. motoru kaldırdı . 1.0 ile devam ediyor. Ve bu motoru tüm segmentlerde kullanıyorlar. Koskoca suv larda bile bu motor var..
    1.0 motora laf eden aracı hiç kullanmadan işkembeden konuşanlar..

    Ben 2018 ve sonrasını tavsiye ederim direk ..
  • Arkadaşlar merhaba. Yazmadan önce forumu biraz taradım ama konu başka bir yerde açılmışsa sorum için şimdiden kusura bakmayın.
    25 gün önce 2017 model yeni Mk6 kasa Ibiza 1.0 Eco TSI 115HP DSG araç aldım. Şu anda 59.300km de ve servise gitme zamanı ikazı çıkmaya başladı :) Aldığım arkadaş daha önceki bakımlarını yetkili serviste yaptırmış. İstanbul Anadolu yakasındayım. Daha önce hiç Seat servise gitmedim. Merak ettiklerim şunlar;

    1- Aracın servis garantisinin devam etmesi için 60.000 km +/- kaç km içinde servise götürmem gerekir.
    2- 60.000km ve daha sonrası için yetkili servise götürmem gerçekten gerekir mi. (Aracı Tarcanlar da expertiz yaptırdım temiz çıktı ama DSG veya başka önemli bir parçasında yakın zamanda bişey çıkar mı belli olmaz)
    3- Yetkili servise gitmeden önce bana önereceğiniz püf noktaları var mı. Mesela sileceklerini değiştir de git onlara bırakma faturaya çok yazarlar, servis ücreti için pazarlık et (yetkili servislerle pazarlık yapılabiliyor mu bilmiyorum)
    4-Yetkili servise motor yağını yanımda götürüp araca bunu koyar mısınız diyebiliyor muyum?

    Bunun dışında da önerileriniz olursa çok sevinirim. Kolaylıklar dilerim.




  • ysonmezer kullanıcısına yanıt
    1. sanırım burada servise biraz geç götürsem bir sıkıntı olur mu diye soruyorsunuz. kısa süreli gecikmeler problem olmuyor diye duymuştum. yani bir ay sonra götürürseniz sıkıntı çıkmayacaktır muhtemelen. ama üç ay geçerse problem çıkartabilirler. iyi niyet garantisine sokmayız diyerek. bence servisi arayıp bir teyit ettirin. coronadan dolayı biraz daha esnek olabilirler. km olarak değil daha çok zaman bakımından sorun çıkartacaklardır gecikmeler için.

    2. ben 2 sene götürdüm, 3.yıl dışarıda yaptırdım. fakat sizin aracınız dsg'li. bence servisten devam edin. iyi niyet garantisi için.

    3. zubizu indirimini isteyin, onu standart olarak herkese yapıyorlar zaten. önce arayıp fiyat alın servislerden. biraz pazarlık yapabilirsiniz ama çok bir pay olmuyor. aynı ildeki 2 servis farklı fiyat verebiliyor. örneğin ben hiç gitmediğim servisi aradım, ilk kez geleceğiniz için motor temizleme hediye edelim dediler. kendi servisim de 2. bakımda pazarlık yaparken fiyattan düşemem ama motor ve klima temizliği hediye edeyim demişti ısrar edince. cam suyu koymayın diyebilirsiniz, silecek filan siz demeden değiştirilmez zaten. gittiğinizde pazarlığı yapın, size ön formu çıkartmasını isteyin arkadaştan, orada gereksiz bir şey varsa çıkartırsınız, kalem kalem yazıyor ne değişeceği.

    4. diyebilirsiniz. ama motorda x bir sorun çıkarsa yağdan dolayı garanti dışına çıkartırız diyebilirler. bence bu topa pek girmeyin.

    çıkan parçaları görmek isterseniz söyleyin, bagaja kutu içerisinde koyarlar. aklıma gelenler bunlar :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sushi. -- 25 Mayıs 2020; 23:48:10 >




  • sushi. S kullanıcısına yanıt
    Yanıt için çok teşekkürler sushi. Yazdıklarınızı dikkate alacağım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İstanbul'da işini gerçekten bilerek ve iyi yapan dürüst bir yetkili servis için tavsiyesi olan var mı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Segmentindeki en idealı araçlardan biri. Ekonomi olsun dinamiklik olsun. Fiyatıda selefi olanlara göre ideal. Belki ülkemize Mazda 2 gelse kıyaslayacak bir durum söz konusu olurdu. yinede son zamanlarda çoğu firma makyaj makyaj diyip geçiştirme yapıyorlar. Ufak tefek opsiyonel alınan teknolojileri pakete ekleyip güncelledik diyorlar. Eskisi gibi komple kasa değişimi olmuyor.

    Bununda dünya genelinde araç satmanın zorlaştığı için olduğunu düşünüyorum. Yeni araç yeni argeler. Peki bu kadar yenilikten kaç adet satıcam ? çok eskiden 5-6 yılda bir kasa yenilerlerdi insanı yenisi almaya teşvik ederlerdi. son 6-7 senedir her sene kasa değiştiren araçlar son senelerde ufak yeniliklerde sene atlıyor. Sanki bazı şeyler eskiye mi dönüyor ?
  • Merhaba
    2012 Model Seat İbiza 1.4 copa plus aracım var
    30.000 Km de satıp farklı bir araç almayı düşünüyorum suv tarzı
    Aracın km düşük olduğu için bir fiyat belirleyemedim araç sıfır ayarında tabiri caizse kokusu hala üstünde
    Seat’ın yeni fiyat listesinde İbizaların fiyatını göremedim . Bir nevi şu an ki piyasa çok uçuk ve sıfır araçlar da bir o kadar pahalı
    Bu konuda yardımcı olabilecek bir arkadaş var mıdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oziaslan

    Herkese iyi günler.

    Ben de hayırlısı ile araç alma arefesindeyim.

    Piyasanın durumu malum. Daha önce (5 sene önce) 2006 model LPG'li 1.4 Ibiza'm vardı. Alırken herkes satamayacağımı, çok sorun çıkartacağını söylemişti fakat bakımları harici sadece gazını koyup gittim.

    İstediğim 1-2 araca param yetmediği için tekrar Ibiza'ya da baktım.

    Hem 1.0 EcoTSI hem de 1.2 TSI Ibiza buldum. İki model de düz Style pakat fakat çok dolu değil. 2017-2018 model aralıklarında 35.000 km altı kazası olmayan araçlar.

    Siz 1.0'ı mı yoksa 1.2'yi mi önerirsiniz. Genel itibari ile şehir içi kullanacağım. Araçta memnun olmayan var mı? Genel bir değerlendirme yapabilir misiniz?

    Kafam o denli karışık ki, herkes bir şey söylüyor, sanki 100.000 USD param var da özellikle bu modelleri arıyormuşum gibi. :)

    Araç uzun ve kısa vadede üzer mi?

    Bir de daha farklı bir soru sormak istiyorum, diyelim ki hangi modeli alırsam alayım yetkili serviste kol dayama, park sensörü vb donanımlar eklettirebilir miyim?
    2018 model 1.0 EcoTsi manuel benzinli aracım ile ben de hayırlısıyla Seat Ibiza kullanıcıları arasına katıldım.

    Aracı zaten beğenmiştim. Kullanınca gayet tatmin edici.
    Kazasız belasız inşallah. :)




  • 
Sayfa: önceki 882883884885886
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.