Şimdi Ara

///// YENİ SEAT IBIZA KULÜBÜ \\\\\ (103. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17.922
Cevap
133
Favori
999.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar referance ve style derseniz kesinlikle style alın. görünen farklar arasında yazılmayan bir çok özellik var. pişman olmazsınız ama referance alırsanız bence pişman olursunuz. çünkü o modele istesenizde bir çok özellik eklenmiyor. en basiti kolçak takamıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alioglua

önde oturacak kişi yani benim açımdan boy sorunu olmayacak 1,67 boyum var çekerim öne rahat mesafe olur arkadakiler için

ama benim sıkıntım bel ve oturma kısımları çok rahatsız edici gibi geldi, sormak istediğim mesafeden çok koltuk yapısı olarak oturanlar rahatsız oluyorlar mı arkada onu merak ediyorum

Teşekkür ederim

Şoför ve yanında oturan için bel ve oturma kısımları rahatsız edici değil. fakat arkadakiler için bir şey söyleyemem. henüz aracı benden başka kullanan olmadı :)

Ama senin için arkada oturanlara sorabilirim.
  • Merak eden arkadaşlar için;

Evet düşünceleriniz doğru. Arka koltuklar çok rahatsız. Resmen uzun yolda eziyete dönüşüyor. Kürek yutmuş gibi dik durmak zorundasınız...
  • yakıtta cimri,aktif ve pasif güvenlik tertibatı olan,donanım olarak full,kronik sorunu olmayan,kaportası sağlam,boya sorunu olmayan,performans,yol tutuş mükemmel olan ibiza hangi versiyonda bulunur.donanımların çoğu opsiyonel mi.en iyi standart modeli hangisi.B segmentinde hangi araçlardan iyi hangilerinden geridir.artı ve eksi yönleri nelerdir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: çirkin ördek yavrusu

yakıtta cimri,aktif ve pasif güvenlik tertibatı olan,donanım olarak full,kronik sorunu olmayan,kaportası sağlam,boya sorunu olmayan,performans,yol tutuş mükemmel olan ibiza hangi versiyonda bulunur.donanımların çoğu opsiyonel mi.en iyi standart modeli hangisi.B segmentinde hangi araçlardan iyi hangilerinden geridir.artı ve eksi yönleri nelerdir?

1.4 lt TSI 180 hp DSG İbiza SC Cupra alırsanız her türlü donanım standart olarak mevcut. Araç 47.800 TL.
    Donanımlar Style paketinde başlıyor. Buna ek olarak sizde Teknik,Sport gibi bir kaç paket alarak aracınızı daha da kişisel hale getirebilirsiniz.
    Tabii siz fiyat olarak ne kadar yükselirseniz donanımlarda o yönde standart olmaya başlıyor. Fakat 47 bin lira verildikten sonra bir B sınıfı araç almak ne kadar doğru olur? orası ayrı bir tartışma konusu.
    Burada sizin isteğinize göre tercih değişir.

B segmentinde bir çok firmanın aracı bulunmakta. Son yıllarda ülkemizde bu araçların satışı daha da artmış bulunmaktadır.
    Bir çok kişi araçlarının spor görünümde olmasını daha çok istiyor. Özellikle Türkiye'de genç nüfusun çokluğu B segmenti araçları tercih sebeplerinden biridir.
    Sedan araçlar daha büyük ve geniş aileler için daha uygun gelmektedir. Tabii her aracın kendine göre beğeneni ve alıcısı da bulunmakta.

Bu segmentteki araçların bir kaçı şöyle ;

Seat İbiza
    Ford Fiesta
    Opel Corsa
    Toyota Yaris
    Hyundai Getz
    Citroen C3
    Fiat Punto Evo
    Mitsubishi Colt
    Volkswagen Polo
    Peugeot 207
    Renault Clio
    Skoda Fabia

Bu araçların fiyatları standart donanımla 23.000 TL - 31.000 TL arasında değişmektedir. Ama şu kesin ki, bu araçlardan ilk 3 yapsanız İbiza kesinlikle bu listede kendine yer bulabilecek bir araç.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eriond

quote:

önde oturacak kişi yani benim açımdan boy sorunu olmayacak 1,67 boyum var çekerim öne rahat mesafe olur arkadakiler için

ama benim sıkıntım bel ve oturma kısımları çok rahatsız edici gibi geldi, sormak istediğim mesafeden çok koltuk yapısı olarak oturanlar rahatsız oluyorlar mı arkada onu merak ediyorum

Teşekkür ederim

Şoför ve yanında oturan için bel ve oturma kısımları rahatsız edici değil. fakat arkadakiler için bir şey söyleyemem. henüz aracı benden başka kullanan olmadı :)

Ama senin için arkada oturanlara sorabilirim.

açıkçası çok sevinirim sorma fırsatın olursa, ibiza hakkında kafama tek takılan husus o oldu çünkü,

bütün b segmenti araçlarda aynı sorun var mı onu da bilmiyorum gerçi,

alabilirsem ilk arabam olacak inşallah, ama ailem veya tanıdıklar arkaya oturduğunda bellerinin ağrımasını veya iki büklüm oturmasını hiç istemem

arabayı incelemeye gidene kadar böyle birşeyden haberim yoktu ama gidip inceledikten sonra farkettim.

• bnde seat ibiza almk ıstyrm ılk arabam olcak ıns ancak okulum cok uzak oldugu ıcın gıdısı 15 km. az yakan bı araba terchm ancak 1.2 turbo 105 beygır otomatık ıbıza ıcın en fazla 7.0 yakar ddıler anck cewrmdekıler cok daha fazlasını yakacagını soyluyr bu bakmdan tereddtlerm war kullann arkadas warsa bılgılendrrse sewnrm
  • @alioglua

Senin için bu akşam sorup cevabımı yarın paylaşacağım. Fakat madem ailecek bineceksiniz neden daha büyük bir araç tercih etmiyorsunuz ? Bütçeniz ne kadar ki İbiza almayı düşünüyorsunuz ?
    Eğer B sınıfı bir araç arıyorsanız ufak donanımlar, görsellik vs. gibi özellikler dışında pek farkları yok :)

@06ibi

Bende sizin gibi iş yerime yaklaşık aynı uzaklıkla her gün gidiyorum. En son ölçümü mü ise bugün gerçekleştirdim.
    Aracım 1.4 85hp İbiza Referance ve km'de yaklaşık 0,31 kuruş yakıyor.(Şehir içi) Bu değerde Seat'ın sitesinde verdiği 100 km de 8lt tüketimini doğruluyor.
    Ülkemizde benzin litresinin 4 TL olduğunu düşünürsek, bu tarz benzinli araçlar için bu değer çok fazla değil.
    Bahsettiğiniz İbiza 1.2 105 hp DSG için Seat'ın verdiği değer 100 km'de 7 lt.
    Bu da aşağı yukarı 0,28 kuruş gibi bir değere ulaşacağını göstermekte.
    Bence 7 lt yakanlar bizzat tecrübelerimle doğru söylüyorlar gibi :)

• merhaba,sizlere bi sorum olacak.2009 ibiza 1.2 elegance buldm,almayı düşünüyorum.tavsiye edermisiniz bu 1.2 aracı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 06ibi

bnde seat ibiza almk ıstyrm ılk arabam olcak ıns ancak okulum cok uzak oldugu ıcın gıdısı 15 km. az yakan bı araba terchm ancak 1.2 turbo 105 beygır otomatık ıbıza ıcın en fazla 7.0 yakar ddıler anck cewrmdekıler cok daha fazlasını yakacagını soyluyr bu bakmdan tereddtlerm war kullann arkadas warsa bılgılendrrse sewnrm

dsg nin spor modunu kullanmazsanız ortalama 7 yakar evet fabrika verisi zaten o, bende de fabrika verisi 8.1 görünüyor. 8.2 litre yakıyorum kışın soğuklarda, havalar biraz ısınsın ortalamada bariz düşüş olacaktır; ama benzin 4 lira, ne kadar az yakıyor gibi görünse de cebinizden çıkan mebla bir o kadar fazla, ayrıca şunu belirteyim b sınıfı bir hatcback alacak olsam bu araç, 1.2 dsg ibizadan başkası olmazdı.

• quote:

@alioglua

Senin için bu akşam sorup cevabımı yarın paylaşacağım. Fakat madem ailecek bineceksiniz neden daha büyük bir araç tercih etmiyorsunuz ? Bütçeniz ne kadar ki İbiza almayı düşünüyorsunuz ?
    Eğer B sınıfı bir araç arıyorsanız ufak donanımlar, görsellik vs. gibi özellikler dışında pek farkları yok :)

@06ibi

Bende sizin gibi iş yerime yaklaşık aynı uzaklıkla her gün gidiyorum. En son ölçümü mü ise bugün gerçekleştirdim.
    Aracım 1.4 85hp İbiza Referance ve km'de yaklaşık 0,31 kuruş yakıyor.(Şehir içi) Bu değerde Seat'ın sitesinde verdiği 100 km de 8lt tüketimini doğruluyor.
    Ülkemizde benzin litresinin 4 TL olduğunu düşünürsek, bu tarz benzinli araçlar için bu değer çok fazla değil.

Öncelikle çok teşekkür ederim,

C sınıfı bir araba almak istesem bu donanım ve görselliği hesaba katarak en az 5 bin fazla vermem gerekecek, style ile refereance arasında bu kadar fark olmasaydı referance modelini düşünecektim, çünkü krediyle almak durumundayım arabayı, gerek otomatik klima olması gerek görselliği gerek jantlarının farkı ve diğerleriyle 3000 lira vermeyi göze alabiliyorum

gerek dış görünüşü gerek iç dizaynı çok hoşuma gitti ibiza'nın,

ya 15-16 bine ikinci el bi araba alacam ya da krediye girip ibiza style alacam ancak gücüm buna yetiyor şu durumda,

benim gönlüm yeni astrada ama 45 bin olunca fiyatı hedef düşürmek zorunda kalıyorum, onda yakaladığım zevki en yakın fiesta da ve ibizada yakaladım, fiestada neredeyse C sınıfı arabanın fiyatına geliyor ben de tercihimi ibizadan yana kullanmayı düşünüyorum

dediğim gibi boy konusunda kısa olduğum için mesafe bakımından sıkıntı olmayacaktır herkes rahat rahat oturur da çok mu rahatsız koltukları var yoksa ben mi yanılıyorum onu sormak istedim.

• quote:

quote:

@alioglua

@06ibi

Öncelikle çok teşekkür ederim,

C sınıfı bir araba almak istesem bu donanım ve görselliği hesaba katarak en az 5 bin fazla vermem gerekecek, style ile refereance arasında bu kadar fark olmasaydı referance modelini düşünecektim, çünkü krediyle almak durumundayım arabayı, gerek otomatik klima olması gerek görselliği gerek jantlarının farkı ve diğerleriyle 3000 lira vermeyi göze alabiliyorum

gerek dış görünüşü gerek iç dizaynı çok hoşuma gitti ibiza'nın,

ya 15-16 bine ikinci el bi araba alacam ya da krediye girip ibiza style alacam ancak gücüm buna yetiyor şu durumda,

benim gönlüm yeni astrada ama 45 bin olunca fiyatı hedef düşürmek zorunda kalıyorum, onda yakaladığım zevki en yakın fiesta da ve ibizada yakaladım, fiestada neredeyse C sınıfı arabanın fiyatına geliyor ben de tercihimi ibizadan yana kullanmayı düşünüyorum

dediğim gibi boy konusunda kısa olduğum için mesafe bakımından sıkıntı olmayacaktır herkes rahat rahat oturur da çok mu rahatsız koltukları var yoksa ben mi yanılıyorum onu sormak istedim.

bende 2011 ibiza style var. arka koltukları dar ama rahatsız edici değil ancak uzun boylular için arka koltuklar sorun yaratır. yükseklik açısından :)

• @alioglua

Yok yok çok rahatsız değilmiş koltukları sordum arkadaşıma ama ömer18'in dediği gibi uzun boylular için arka koltuklar sorun yaratabilir :)
    Aslında bende senin gibi epey gidip geldim. Aracım 206'yı satıp üzerine çok fazla sıkmadan bir araç almak istedim. Bayiiler arasında epey gidip geldim. Tabii C sınıfı araçların 35 bin'den başlayan fiyatları beni B sınıfına itti.
    Biraz çekincelerim oldu ama şimdi aracımdan çok memnunum. Style ve Referance farkı bana çok geldi o yüzden ben Referance aldım ve kendi başıma ufak değişiklikler yaparak kullanıyorum :)
  • quote:

@alioglua

Yok yok çok rahatsız değilmiş koltukları sordum arkadaşıma ama ömer18'in dediği gibi uzun boylular için arka koltuklar sorun yaratabilir :)
    Aslında bende senin gibi epey gidip geldim. Aracım 206'yı satıp üzerine çok fazla sıkmadan bir araç almak istedim. Bayiiler arasında epey gidip geldim. Tabii C sınıfı araçların 35 bin'den başlayan fiyatları beni B sınıfına itti.
    Biraz çekincelerim oldu ama şimdi aracımdan çok memnunum. Style ve Referance farkı bana çok geldi o yüzden ben Referance aldım ve kendi başıma ufak değişiklikler yaparak kullanıyorum :)

@eriond

@ömer18

:) tamamdır o zaman oh be içim rahatladı :) bi daha model araştırıp seçmeye çalışacaktım, tekrar teşekkür ederim

renk olarak sokakta hep beyaz görüyordum bir keresinde buz mavisi olanını gördüm aklımdan çıkmadı çok yakışmıştı

gittiğim bayilerde beyaz ve kırmızı oluyor kime sorduysam öyle yani,

özel sipariş verdiğimizde de 10 hafta beklersin bi de fiyat farkı verirsin diyorlar

resmen beyaz almaya mecbur bırakıyorlar insanı

• ibiza sport tourer için netteki fiyatlardan nekadar indirim yapılır. 1.2 tsi dsg style için
  • arkadaşlar slm.pazartesi itibariyle seat ibiza st 1.2 tsi dsg style aracımı aldım.bayinin söylediğine göre türkiyeye bu araçtan bir tane gelmiş,artık ne kadar doğru bilmiyorum.bir tane gelmemişse bile çokta geldiğini zannetmiyorum.öncelikle benim görüşüm araç mükemmel,vites geçişleri hissedilmiyor,motorun performansı çok iyi özelliklede s modda.direksiyonu ve göstergelerini araca her binen çok beğeniyor.malzeme kaliteside oldukça iyi bence.yakıt olayını daha anlayamadım.rodaj modaj hikaye basıyorum vallaha dayanamıyorum,özelliklede manuele alıp ışıkta hızlanması çok zevkli oluyor.bagajı çok geniş,müzik sistemi harikaaaa,ayrıca çok kullanışlı sadece alışmak gerekiyor.sorularınızı cevaplamaktan mutlu olurum.saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carierer -- 18 Ekim 2011; 0:12:21 >
  • @alioglua
    Mavisi nasıl olur bilmem ama az buçuk gözümde canlandırıyorum :)

Bayiiye geçenlerde uğramıştım. Onlar da bana ellerinde kırmızının az olduğunu ve isteyenleri genelde beyaz renge yönlendirdiklerini söyledi. Satış sırasında da Beyaz > Kırmızı > Siyah (veya tonları) olduğunu iletmişti.
    Benim aracımda bu :)

///// YENİ SEAT IBIZA KULÜBÜ \\\\\

Sen alırsan da resmini paylaşırsın artık :)

@oguzdag

fiyatlarda ne kadar indirim yaparlar bilmiyorum ama çok fazla bir indirim yapacaklarını sanmıyorum. Yine de fiyattan düşemezsen bile gövde rengi yan aynalar ve kapı kolları veya park sensörü gibi şeyleri bedava yaptırmaya çalış :)

@carierer

Epey uzun zaman oldu sen yazmayalı demek en sonunda aracın eline ulaştı. En kısa zamanda resimlerini bekliyoruz. Hayırlı olsun! güle güle kazasız belasız bin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eriond -- 17 Şubat 2011; 23:54:28 >

• @carierer

Epey uzun zaman oldu sen yazmayalı demek en sonunda aracın eline ulaştı. En kısa zamanda resimlerini bekliyoruz. Hayırlı olsun! güle güle kazasız belasız bin :)

Teşekkür ederim Eriond.Hepimize kazasız belasız binmek nasip olur inşallah.Hafta sonu fırsat bulursam resim olayına giricem.
  • quote:

@alioglua
    Mavisi nasıl olur bilmem ama az buçuk gözümde canlandırıyorum :)

Bayiiye geçenlerde uğramıştım. Onlar da bana ellerinde kırmızının az olduğunu ve isteyenleri genelde beyaz renge yönlendirdiklerini söyledi. Satış sırasında da Beyaz > Kırmızı > Siyah (veya tonları) olduğunu iletmişti.
    Benim aracımda bu :)

///// YENİ SEAT IBIZA KULÜBÜ \\\\\

Sen alırsan da resmini paylaşırsın artık :)

@oguzdag

fiyatlarda ne kadar indirim yaparlar bilmiyorum ama çok fazla bir indirim yapacaklarını sanmıyorum. Yine de fiyattan düşemezsen bile gövde rengi yan aynalar ve kapı kolları veya park sensörü gibi şeyleri bedava yaptırmaya çalış :)

@carierer

İnş bir alsam da arabayı, koyarım tabiki :)

bu arada pazarlık olayına gireyim dedim 30400 den en fazla 30000 yaparım dedi park sensörü diye sordum yarı fiyatına indiririm ancak dedi

anlamadım gitti, çok tutulduğu için mi indirim yapmıyorlar yoksa onların tarzı mı bu çözemedim

• 1.4 elegance 2010 seat ibiza 30.000 bakımını serviste ne kadara yapıyorlar. yardımcı olabilecek var mı???
  • 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.