Şimdi Ara

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
52
Favori
98.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4.3 1.25 v smt kapalı halde cs go da hata veriyor. ramlerin oc undan dicem ama onceden hata almıyodum. c20 tamamlıyodu bu değerlerde ama cs de hata veriyor anlamadım. 2010sus
  • sonerhac kullanıcısına yanıt
    Cinebench geçmesi stabilite için yeterli ölçüt değil biz arkadaşta primeda 45 dk sorun vermediği halde rdr2 de atmalar yaşıyorduk bazen 30dk bazen 2-3 saate ilk önce güncellemelerden zannettik sonra oc den olduğunu anladık sürekli olunca.

İsterseniz voltajı biraz arttırıp deneyin yada 4.2 için stabil değer yakalamaya çalışın.

Ben hala düşük voltajda yüksek hızların tam stabil olduğunu düşünmüyorum istisnalar olabilir onlarda gerçekten iyi silikonlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxPark -- 16 Temmuz 2020; 18:53:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FoxPark kullanıcısına yanıt
    1.25 4.2 de de donma oldu.bu nedir ya umarım macun yetersizliğindendir. 4.2 1.25 i de yemiyosa büyük hayal kırıklığı.
    Sıcaklıklar kaç oluyor acaba donduğunda eğer çok aşırı yüksek değilse muhtemelen voltaj az geliyor.

• FoxPark kullanıcısına yanıt
    sonerhac kullanıcısına yanıt
    Pubg ve cs go overclock sevmeyen oyunlar. Hatta pubg için ryzen overclock düşmanı gibi yazılar da gordum

Ben de pubgden geçen masaüstüne atma yaşadım ki aida vs geçiyor. Blender koştum yarım saat sıkıntı yok. Avxsiz prime koştum, belli bir yere gelip bıraktım, bir program ile uğraşıyorum o bitsin, tekrar döneceğim bu prime olayına.
    Çok kolay yüksek hızlara çıkıyor fakat tam stabilite için yüksek voltaj istiyor bu ryzen.

Bu anlamda yeni XTler sanirim aldıkları parayı hakediyor çünkü gamersnexus 1.3v altında 4.6ghzte tam stabilite yakalamıştı.

Daha iyi olabilir 4.4 1.2 deneyin
  • 4.1ghz 1.05v stabil özellikle en ufak dengesizlikte mavi ekran veren snowrunner ile 2 saat denedim

boşta 35-40c oyunda 45-50c arası bu şekilde kullanırım artık
  • aemless A kullanıcısına yanıt
    Soğutucu ne hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aemless

4.1ghz 1.05v stabil özellikle en ufak dengesizlikte mavi ekran veren snowrunner ile 2 saat denedim

boşta 35-40c oyunda 45-50c arası bu şekilde kullanırım artık
    Prime 95 testi koştunuz mu ? 1.05v 4.1 ghz için stabil oluyorsa müthiş iyi bir değer. Ben de 1.1v'da 4.1 ghz'de stabil diye sevine durayım olsun buna da şükür

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

11 dk Prime 95(blend modu), 4.1 - 1.1V durum böyle. Belki daha az voltajlara inebilirdi ama çok uğraşmak istemedim

• bluelife27 kullanıcısına yanıt
    scythe fuma 2
  • Ducard kullanıcısına yanıt
    aida,occt,real bench vs testler yaptım prime bence gereksiz ve ağır,gerçek kullanımdan uzak bir yazılım

ama akşam kurup bir bakarım
  • Merhabalar,

Anakart arızası ve işlemcilerdeki gecikmelerden dolayı ancak şimdi yazabiliyorum.

Toplam 4 adet işlemci denedim.

Eylül 2019 da aldığım kodunu bilmeden sattığım r5 3600, 1.2V 4.2 ve 1.375 4.4 ghz de stabildi.

Sonrasında aldığım 2013SUS R5 3600 ise beklentilerimin çok çok altında çıktı. 1.25v 4.2 Ghz yi anca yakalayabiliyordum.

Sonrasında bana yanlış gönderilen 2007 PGT R5 3600x i denedim . Maalesef 2013SUS r5 3600 den sadece 0.0125 v daha düşük ile çalışabiliyordu ancak 4.4 ghz ye 1.35 ile sorunsuz çalışmıştı.Fakat 1 gram üstüne çıkmıyordu

Şuanda kullanmakta olduğum 1949PGT R5 3600 ise aralarında en iyisi çıktı. 1.12 V ile 4.2 , 1.18 ile 4.3 , 1.25 ile 4.4 , 1.2925 ile 4.5 ve 1.35 ile tüm çekirdekler 4.55 i yakalayabildim.

Gaz destekli sıvı soğutmanın yardımıyla işlemci sıcaklığını boşta -5, tam yükte(Cinecebch in ilk 15 saniyesinde çakılana kadar) 52 dereceye çıkacak hale getirip 1.48V 4.625 Ghz ye çıkabildim fakat Cinebenchte çakılmasına rağmen oyunlarda herhangi bir sıkıntı gözlemlemedim .

Benim durumum için 1.18 4.3 ghz en stabil gibi duruyor.

Bu arada ramlerim B-die trident x 3200 hz cl 16 ancak 3600 cl 16 da çalıştırıyorum.

• Hocam haklısınız, prime gerçekten de aşırı ağır. Ama onu geçiyorsan arkana yaslan keyfine bak. Daha da stabilite sorunu çıkmaz. Yıllardan beri süregelmiş overclockçuların geleneksel stabilite ölçütüdür prime

Gerçi nadir de olsa prime'ı geçip oyunlarda veya başka uygulamalarda çakılan işlemcilerin oluyor. Dediğim gibi çok sık rastlanan bir durum değil
    hocam 11dk çalıştırdım bende durum bu

• quote:

Orijinalden alıntı: Ducard

Prime 95 testi koştunuz mu ? 1.05v 4.1 ghz için stabil oluyorsa müthiş iyi bir değer. Ben de 1.1v'da 4.1 ghz'de stabil diye sevine durayım olsun buna da şükür

11 dk Prime 95(blend modu), 4.1 - 1.1V durum böyle. Belki daha az voltajlara inebilirdi ama çok uğraşmak istemedim

Alıntıları Göster
    4.2 de 1.050 stabil bende

1 yıl önce r5 2600 ile 1.285 ile 4.2 de kullandım prime hata veriyordu ama 10 kere arka arkaya r20 r15 testlerini geciyordu aida 64 ile de 5 saat test cakılmadı 1 kere mavi ekran donma vs olmadı ben o yüzden prıme95 pek sallamıyorum suanki r5 3600 ile 1.2 ile 4.425 5 er kere arka arkaya r20 testi 2 saat aida64 testini tamamlıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SecondSister -- 17 Temmuz 2020; 22:57:41 >

• 1 haftadır 1.2v 4.1 Ghz sabitledim. Mini itx kasada stok soğutucu bir hava girişi birde 12 cm lik egzos fan ile 48 55 boşta 70 derece tam yükte takılıyorum. Sıkıntı yaşamadım. Cinebenc te 3600 küsür puan aldım.
    Buraya kadar normal gitti. Taki dün prime 95 yazılımıyla stres teste soktum 10. Dakikadan sonra ısı 75 dereceden 100 lere çıktı voltaj ve ghz sabitlerdi kontrol ettim hatada yok. Durdum program ı. Ama en ufak yükte işlemci yine ısınmaya başladı. Rest attım yine aynı hemen ısınıyordu. Bende kapatıp açtım. Şu an yine eski haline döndü. Neden olmamış olabilir Fikriniz varmı?

• Arkadaşlar merak ettiğim bir nokta var. Amd Ryzen master üzerinden o.c yapıldığı takdirde sistem boşta iken çekirdekler sleep moduna geçip çekirdek başına voltaj boştayken 0,22 lere 0,55 lere kadar düşürülüyor.(olması gereken) Ama Ryzen Master üzerinden değil de aynı frekans ve voltaj ayarını(4.1 - 1.1v) bios üzerinden girince Ryzen masterdan baktığımızda çekirdeklerin hiç bir şekilde sleep moduna girmediğini ve voltajın boşta hiç düşmediğini görüyoruz. Sabit 1.1v'de kalıyor tüm çekirdekler. Hız da 4.1 sabit. Acaba bunu düzeltmenin bir yöntemi var mı ?Windows'ta Power plan her zaman Ryzen Balanced
  • R5 3600 BF2010SUS yeni jenerasyon 4.4 ghz 1.200v

Sistem yeni bellek takviyeleri ile daha stabil bir hale geldi oyun performansı yadsınamaz derecede arttı en aşağı 3200 mhz bellek kullanmaya özen gösterin

Bios üzerinden manual overclock yapılınca otomatik olarak global c states ve cool and quiet disable durumuna geçiyor. Ikisini de enable yapın çekirdekler uyku durumuna geçecektir.

Fakat core voltajı düşürme olayı voltaj ayarı override iken olmuyor.
    Voltaj ayarı offset olarak yapmayı deneyin. Bir diğer yol da voltajı amd overclocking secip, amd overclocking sayfasından sabit voltajı vermek. O zaman düştüğünü söyleyen yazılar var. Bende hiç acilmadi o durumda. Cmos reset yaptım. 4.1ghzde sorun olmayabilir.
    Denerseniz yazar mısınız

• Hocam amd overclocking tabında malesef işlemciye manuel volt verebileceğimiz bir kısım göremedim ben. Offset olayını daha önce denemiştim işlemci performansını ciddi şekilde düşürüyordu. Şuan yapmak istediğim Amd ryzen masterda yaptığım o.c ayarını olduğu gibi biosa yansıtmak. Bunu yapabilirsem harika olacak. Hem enerji tasarrufu etmiş olacağız hem de 4.1 ghz'de düşük voltta kullanmış olacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducard -- 18 Temmuz 2020; 13:50:50 >

• 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.