Şimdi Ara

YENİ RENAULT KADJAR ANA KONU (164. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
4.720
Cevap
128
Favori
523.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 162163164165166
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • doktororigo kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum söylediklerinize

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam daha önce de yazmıştım, çalıştığım proje nedeniyle en üst sınıf SUV araçlara biniyoruz Prado, Jeep, Land Rover vb. gibi. Hiçbirinde hareket halinde video çalışmıyor. Kullanılan harita tom tom tamamen aynı database versiyonu, camlar konusunda yüzde yüz haklısınız fakat multimedya için şunları söyleyebilirm; ben iphone ile eşleştridiğimde telefon, müzik ya da usb ile klasörleme, telefon konuşma, araç özelliklerini kontrol vb. gibi konular başarılı buluyorum. Sizin söylediklerinize anti tez olarak değil de nacizane benim fikrim olarak söylüyorum. Bugün bu özelliklerde özellikle birkaç modelde araç almaya kalkınca ne paralar ödendiğini aslında hepimiz biliyoruz. Bu arada tekrar hayırlı olsun satışınız.

    Aracın en azından satılıyor olması bile bence çok iyi ki gün geçtikçe bu sınıfta daha iyi bir f/p aracı olmadığını görenler daha çok alıp satıyor bu aracı.




  • şunu belirteyim, tabiki bu fiyata fiyat/performans iyi seviye. ama şu da var 140bine donanım fakiri kadjar alacağınıza biraz daha sıkıp 162bine peugeot 3008 orta donanımda bile alsan donanım daha iyi. verilen paralar tabiki çok yüksek vergilerden dolayı ama maalesef illa suv donanımlı olsun istiyorsak 140bini veren 160bini de verir diyorum. 3008 öylesine verdiğim bir örnek, başka alternatifler de olabilir(opel grandland x iyi bir rakip olarak geliyor, kodiaq alternatif veya dizel şartınız yoksa tucson olabilir)
    benim kızdığım nokta tabi bu kadar para veriyorsam donanım da tatmin etmeli. kadjarı sattıktan sonra tek araç idare edemedik şimdi hyundai i30 2016 dizel otm full aldım mesela. 89bine. ama donanım kadjara göre çok daha tatmin edici. kendi kendine park bile var. i30 için bu kez verdiğim paraya değdi diyebiliyorum yani.
  • doktororigo kullanıcısına yanıt
    Aslına bakarsanız donanım fakiri demek bana biraz acımasız geliyor,benim araca binen arkadaşlar birçok kez baya birşey koymuşlar arabaya dediler. Kendi kendine park felan benim arabada da var? Head up display, ısıtmalı ve otomatik koltuklar(donanım satın alınabiliyor) ve aktif takipli hız sabitleyici hariç güvenlik donanımları ve diğer donanımlar hala çoğu arabada emin olun bu fiyatın yanına bile yaklaşamıyorken bunlarda standart. Eksikler var mı var ama nedense aldığım günden beri daha çok seviyorum aracı.
  • Bu arada servise gittim ne yaptılar bilmiyorum hiçbir arıza bulamadık dediler fakat geri kamerası düzeldi, start stop devreye girdiğinde geriye kaçabiliyordu yokuşlarda o da düzelmiş, programlar güncellendi tabiki diyorlar ama arıza yok diyorlar bir yandan... Neyse sonuçta bir sorunumuz yok çok şükür :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doktororigo

    aracı sattım sahibiden.com sitesinden gitti. 115bine gitti. satış amacım araca ısınamadım. full donanım bile bence zayıftı. sürüş çok iyi motor süperdi. ama donanıma fazla kafayı taktım. multiimedya sistemi koymuşlar ama radyo ve mp3ten başka bişey kullanamıyon. navigasyon çok eski haritalı. video araç hareketli iken oynamıyor. uzun yolculukta çocuklar sinir oluyordu. kumandadan camlar açılmıyor falan gibi çok basit ama olması gereken özellikler eksikti.
    bence alacaklar iyi düşünsün. motor performans önemli donanım önemsiz diyenler seçebilir. donanıma para veriyoruz neticede ve 140bin verecem ama donanımda çok basit eksiklikler olmasın derseniz bu araca yanaşmayın derim.

    bu söylediklerinize tek katıldığım konu kumandadan camların açılmaması, diğer bütün olumsuzlukların hepsi öbür markalarda var. mesela bizdeki diğer bi araç 2016 opel, ondada navigasyon eski, video oynatmıyor. bi tek camlar kumandadan açılıyor o kadar. hayırlısı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melihgs -- 20 Ekim 2017; 21:2:24 >




  • doktororigo kullanıcısına yanıt
    ben de kendi fikrimi söyleyeyim bari:)

    bence de kadjar kesinlikle bir f/p aracıdır donanımda denildiği gibi o kumanda ve cam kaldırma tuşlarının ışıkları söylenebilir geri kalan donanımlar bu fiyata göre gayet tatminkar. Ekran güvenilk nedeniyle bildiğim çoğu markada video oynatmaz. 3008 de orta donanım fiyatı ortada donanımını kıyaslarsak kadjar kesinlikle geri kalmıyor hatta led far gibi ekstralarıda var. Kaldıki led farın 7bin tl ye opsiyonel satan markalar biliyoruz ama kumandadan kaldırma gibi detayları 50 dolara çözersiniz olsa iyiydi tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Radyo da benim kadar problem yaşayan var mıdır acaba? Favroiye kaydettiğin tüm kanalları ismi farklı kendisini farklı gösteriyor. Şu şekilde, fenomen i favoriye almışım, bir basıyorum, seymen açılıyor, resmen radyo beni deli ediyor, yok mudur bir çözümü?



    Buarada bu aracı 2016 yılından beri kullanan biri olarak söyleyebilirim ki kesinlikle 19 inç lastikle almayın. Aşırı konforsuz. Ayrıca dizeli için motor perfomansı ve yol tutuşu görece çok kötü.

    Fakat yakıt perfomansı çok çok iyi. Aracımızda 360 sensör de var, çok rahatlık sağlıyor, doğru çalıştığında kamerası ve kalitesi de çok iyi. Kendi kendine park etmeyi bir kez bile kullanmadım, denemek için bile, bence aşırı gereksiz bir özellik.

    Koltuk kalitesi ve malzeme kalitesi eh işte.



    Geçen gün kemal tepretoğulşarında bu arabanın yeni fiyatını duyunca dudağım uçukladı, bana kalırsa fiyat perfomans arabası değil.



    Teşekkürler ve iyi forumlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 19 jant var bende. Araç dizel edc. Motor performansı 110 hp ye göre bence oldukça tatmin edici. 110 hp bir suvdan üst düzey performans beklememek lazım. Performans tüketim şeklinde bakarsak zaten 1 numara. Aşırı ekonomik ve 20 binde servis olan , yürütme maliyeti çok düşük bir araç. Ama yol tutuş bu araçta çok çok iyi. Hatta anormal şekilde iyi. Neden altyapıya bu kadar emek harcamışlar sebebini anlayamadım. Araç çok konforlu değil , sert sayılabilir , bu da yol tutuşa yansımış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yerden 20 cm yüksekte olan bir araçta yumuşaklık virajlarda risklidir bu nedenle yeni araçlarda ve görece yüksek araçlar daha serttir. Araç almadan önce ne kadar çok test etmeyen insan var çok ilginç bu kadar paraları bilmeden bir araca vermek cesaret işi helal olsun :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaD85

    yerden 20 cm yüksekte olan bir araçta yumuşaklık virajlarda risklidir bu nedenle yeni araçlarda ve görece yüksek araçlar daha serttir. Araç almadan önce ne kadar çok test etmeyen insan var çok ilginç bu kadar paraları bilmeden bir araca vermek cesaret işi helal olsun :)

    Test etmeden derken beni mi kast ettiniz emin olamadım.
  • ridleyscott kullanıcısına yanıt
    yok hocam size demedim canınız sıkılıyor heralde:D



    kendiniz demişsiniz zaten araç sert ama yol tutuşu iyi diye bu da onun yansıması diye. Bunu bilmek önemli zaten ikisi ters orantılı malesef ben de isterim hem yumuşak olsun hem her viraja esnemeden gireyim. Ben sertliğinden sadece kötü bir özellik olarak bahsedenlere yazdım sizde değil o yüzden. Araç sert gerçekten ama piyasadaki çoğu suv kadar ve tabiki test edildiği ilk gün ki gibi, 10bin km den sonra sertleşmiyor araç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaD85

    yok hocam size demedim canınız sıkılıyor heralde:D



    kendiniz demişsiniz zaten araç sert ama yol tutuşu iyi diye bu da onun yansıması diye. Bunu bilmek önemli zaten ikisi ters orantılı malesef ben de isterim hem yumuşak olsun hem her viraja esnemeden gireyim. Ben sertliğinden sadece kötü bir özellik olarak bahsedenlere yazdım sizde değil o yüzden. Araç sert gerçekten ama piyasadaki çoğu suv kadar ve tabiki test edildiği ilk gün ki gibi, 10bin km den sonra sertleşmiyor araç.



    Aynı zamanda Yeni Tiguan sahibi olarak şunu söyleyebilirim, Tiguan daha konforlu, daha yumuşak bir araç ama yükseklik nedeniyle virajlarda yatma hissediyorsunuz, önce onu aldığımızdan Kadjar'dan beklentim kötüydü gerçekten, sanırım Qashqai'den alınan çok iyi bir özellik yol tutuşu. Öyle çok sert olduğunu da düşünmüyorum süspansiyonun, 19" lastik nedeniyle olabilir o his, 17" benim lastikler ve kötü hissetmiyorum.

    Test konusunda da arkadaşlara katılmıyorum, Ankara'da 5 kez test sürüşüne çıktım, test rotaları aracı çok zorlayabileceğiniz yerler değil, hele az bir trafik varsa dur kalkla geçiyor, sadece şanzımanın geçişlerini hissetme ve motorun sesini dinleme şansı buldum testlerde. Viraj, fren performansları, yol gürültüsü (asfalt, mıcır, vb.) ancak aracı alıp 5000km karışık yerlerde kullandıktan sonra hissedip hakkında ahkam kesebileceğimiz şeyler. Kiralayıp 3-5 gün kullanmak bir seçenek fakat kimsenin araç fiyatında 300tl için pazarlık yaparken 1000tl+ kira ücreti vereceğini de düşünmüyorum.




  • tiguan vardı arkadaşımda 2 yıl bindik şimdi passat aldı bende ayrıca honda cr v var. Sertlik konusunda ufak farklar var fakat doğal karşılanacak kadar, tiguan cr v virajda daha fazla yatıyor kadjara göre ama biraz daha yumuşaklar. Zevk renk ve neyden keyif aldığınıza bağlı burda asıl problem yollarımızda malesef.



    Ankarada test yapmak dediğiniz gibi kısa ve yetersiz olabiliyor ben de ankaradayım ama ricayla ya da renault gibi bir çok satıcısı olan markalarda farklı yerlerde test edebilmek avantaj, rögar kapağından bir kere bile geçmek bazı şeyleri size anlatabilir diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaD85 -- 30 Ekim 2017; 12:46:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 2016 model icon aldım dizel otomatik 9000 km'de temiz bir araç...Sakarya'dan Samsun'a geldim. Genelde 110-120 civarı geldim yakıt ortalamam 4.2 lt oldu ...fazla zorlamadım o yüzden viraj performansı hakkında yorum yapmak doğru olmaz. Bir arkadaş geçen virajlar da biraz zorladı ki araba kullanmayı sever beklediğimden daha iyi dedi performans için ..

    Şu anlık eksiler aynaların otomatik kapanmaması ve kapıların uzaklaşınca kilitlenmemesi..
  • Dört mevsim ya da kışlık lastik düşünüyorum fakat fiyatlar baya yüksek alternatif ebat uygun lastik alıp kullanan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elel

    Bende 2016 model icon aldım dizel otomatik 9000 km'de temiz bir araç...Sakarya'dan Samsun'a geldim. Genelde 110-120 civarı geldim yakıt ortalamam 4.2 lt oldu ...fazla zorlamadım o yüzden viraj performansı hakkında yorum yapmak doğru olmaz. Bir arkadaş geçen virajlar da biraz zorladı ki araba kullanmayı sever beklediğimden daha iyi dedi performans için ..

    Şu anlık eksiler aynaların otomatik kapanmaması ve kapıların uzaklaşınca kilitlenmemesi..

    Bu arabanın en hayran kaldığım yönü zaten yakıt tüketimi. 3008 ile bu konuda ikisi rakipsiz.
  • elel E kullanıcısına yanıt
    Daha önce de kullandığım Lassa'yı tercih ettim ve dün araca taktırdım. Competus Winter 2 215/60 R17 100V XL
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doktororigo

    aracı sattım sahibiden.com sitesinden gitti. 115bine gitti. satış amacım araca ısınamadım. full donanım bile bence zayıftı. sürüş çok iyi motor süperdi. ama donanıma fazla kafayı taktım. multiimedya sistemi koymuşlar ama radyo ve mp3ten başka bişey kullanamıyon. navigasyon çok eski haritalı. video araç hareketli iken oynamıyor. uzun yolculukta çocuklar sinir oluyordu. kumandadan camlar açılmıyor falan gibi çok basit ama olması gereken özellikler eksikti.
    bence alacaklar iyi düşünsün. motor performans önemli donanım önemsiz diyenler seçebilir. donanıma para veriyoruz neticede ve 140bin verecem ama donanımda çok basit eksiklikler olmasın derseniz bu araca yanaşmayın derim.

    Öncelikle hayırlı olsun. Bu konu tamamen beklentiler ve tercihler çerçevesinde değerlendirilebilecek niteliktedir. Bu nedenle genel unsurların dışında görüşlere saygı duymak en iyisidir diye düşünüyorum. Aracın fiyat performans olarak iyi olduğu konusunda sanırım çoğu kullanıcı hemfikir olur. Ancak kişinin araca bakış açısı ve beklentileri bazen baskın çıkabiliyor. Açıkçası 15 sene Ford kullandıktan sonra Kadjarı tercih ettim. Beğenmediğim ve yetersiz gelen özellikleri elbette var. Böyle bir araca şunu koymaktan niye kaçınmışlar dediğim (Örn ses sisteminin yetersizliği) şeyler var. Ama benzer durumlar Ford'ta da vardı. Sözün özü; renkler ve zevkler değişebilir :))




  • Merhaba,

    2015 EDC icon cam tavansiz sedef beyaz kazasız tamamen.. Garanti devam ediyor..ekstra sadece yan basamak var. Bakım 1 hafta önce yapıldı hiç bir sorunu yok zaten bakımda da tek bir sorun çıkmadı.(belgeli) hatta kronik sorunlar bile yok. İhtiyaç hasıl oldu satmak istiyorum ilan falan henüz vermedim. buralardan birine gitsin istiyorum.fiyat 100 bin TL düşünen var ise mesaj atabilir. f/b aracı gerçekten satılacak araç değil aslında. Yer İstanbul maltepe

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 162163164165166
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.