Şimdi Ara

Yeni Renault Captur (102. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.433
Cevap
68
Favori
562.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Nissan juke ile aynı platformda üretilen bu aracı düşünmemin en büyük nedenleri,dizaynını beğenmemle birlikte yerden normal bineğe göre yüksek oluşu,Türkiyede bilinen güçlü marka algısı,satış sonrası desteği ve haliyle 2.elde tutulan marka oluşu.

Nasip olursa da alırsam,imzamda ki aracım gibi 1.5 dci dizel olanı değil,0.9 tce olanı tercih ederim.Hoş Renault'un dizelleri ekonomisiyle meşhurdur.Ama senede en fazla 15.000 km yol yapacağımı da düşünecek olursam 0.9 tce benzinli de beni üzmeyecektir diye düşünüyorum.

Ciddi ciddi kafama yattı Capture.Mevcut aracım daha 1 seneyi doldurmadı.Ondan sonra 2014 model yılı olarak düşüneceğim.
  • egesum kullanıcısına yanıt
    Şimdi bakın Suzuki Alto demiyorum, Suzuki S-Cross
    Suzuki S-Cross'un en dolusu(GLX donanım seviyesi) Captur da Icon ile denk değil, orta donanımlısı Icon ile denk neden mi? segment farkı.. Girin sitesine bakın en dolusunda neler varmış S-Cross'da
    Kaldıki zaten Suzuki S-Cross Nissan Qashqai'nin muadilidir ikisi de C-Suv dur Capturun aksine
    Bunu nerden mi biliyoruz santimlerin önemli olduğu(diz mesafesi, bagj hacmi vs) araç uzunluğuna bakarsak 430cm S-Cross Captur 412cm
    Hava yastığı sayısından anlıyoruz 7 hava yastığı var S-Cross da, captur da ise tipik B segment araçlarınki gibi 4 hava yastığı var.
    Siz bana arka frenleri kampana olan bir c segment araç gösterebilirmisiniz? Captur'un Clio4 den ne farkı var Allah aşkına 5cm geniş ve 5cm yüksek o kadar!!
    Siz 430lt bagaj hacmi olan bir b segment araç gösterebilirmisiniz? Suzuki S-Cross un 430 lt bagaj hacmi var hemde standart öyle arka koltukları kaydırarak, yatırarak vs değil!
    Suzuki S-Cross da orta donanımlı olan GL+ modelinde dahi panoramik sunroof var,tavan rayı, ön kol dayama, lastik basınç sensörü vs
    CVT şanzımana gelince EDC den ne eksiği var bence daha üstün bile olabilir 7 ileri ve sarsıntısız vites geçişleri sağladığı gibi 100km/5.5 Lt yakıt tüketimine de katkı sağlıyor ayrıca direksiyondan kumanda edilebiliyor EDC'nin aksine
    İç malzeme/plastik kaltesinin de Capturdan iyi olduğuna eminim siz suzuki Alto dan bahsediyosunuz..
    Servis konusuna gelince benim yaşadığım yerdeki renault bayisi çok ilgisiz sayısı çok olsa ne yazar
    Otomobili tüccar mantığıyla değil de severek ve binmek için aldığınızda ikinci eline şimdiden bu kadar anlam yüklemezsiniz zaten kaldı ki ekmek de çok satıyor ama ekmek işte..

Ben Captur sürücüsü olarak tavsiye isteyen kişiye araç öneriyorum. S-Cross da iyi bir alternatif ve EVET 5-6 bin TL daha fazla verip B yerine C-Suv a binmiş olacak alan kişi.. (Suzuki S-Cross 1.6 benzinli, CVT şanzıman 64.900TL)
    Ama şuda var Nissan Juke da Captur gibi B-Suv ama gelin görün C-Suv fiyatı var haylazda ve çok iyi satış rakamları yakaladı Nissan. Demekki segmentlere çok takılmamak lazım ihtiyaçlar, beklentiler segmet dinlemiyor.

• thetal T kullanıcısına yanıt
    peki kardeşim, suzukin hayırlı olsun şimdiden. güle güle kullan.
    Arkadaşım birisi B sınıfı diğeri C sınıfı karşılaştırma yersiz aslında. Ne kadar para o kadar sınıf atlama
    http://www.arabalar.gen.tr/araba_karsilastirma.php

buradan karşılaştırmayı yapabilirsin.

b segment olup bagaj hacmi 500 lt olan araçlar var. Rapid, toledo ...vb.
    c sınıfı arkalar kampana olan araçmı soruyorsun fluence, linea alt donanım tamda sana örnek.

Ben olsam s- cross'a o kadar para vermem.. :) 64.900 ona verene kadar. Kia Sportage 1.6 GSL Plus Otomatik Vites alırım...

http://www.arabalar.gen.tr/kia-sportage-1-6-gsl-plus-otomatik-vites-i4010.html
    Motor

Silindir Hacmi 1591 cc
    Beygir Gücü 135 hp
    Maksimum Tork 165 nm
    Maksimum Hız 160 km
    0-100 Km Hızlanma 12.9 sn
    Şanzıman Tipi Otomatik
    Vites Sayısı 6 ileri

Yakıt

Yakıt Türü Benzin
    Şehir İçi Tüketim 11.6 lt
    Şehir Dışı Tüketim 7.2 lt
    Ortalama Tüketim 8.8 lt
    Km Başı Tüketim 42 Krş
    Yakıt Deposu 58 lt
    Co2 Emisyonu 205 gr

Ölçüler

Uzunluk 4440 mm
    Genişlik 1855 mm
    Yükseklik 1635 mm
    Boş Ağırlık 1367 kg
    Bagaj Hacmi 465 lt
    Karoser Tipi SUV
    Yıllık Vergisi 827 T

http://www.arabalar.gen.tr/suzuki-sx4-s-cross-1-6-gl-plus-at-i4001.html

Motor

Silindir Hacmi 1586 cc
    Beygir Gücü 120 hp
    Maksimum Tork 156 nm
    Maksimum Hız 170 km
    0-100 Km Hızlanma 12.4 sn
    Şanzıman Tipi Otomatik
    Vites Sayısı 7 ileri

Yakıt

Yakıt Türü Benzin
    Şehir İçi Tüketim 6.8 lt
    Şehir Dışı Tüketim 4.7 lt
    Ortalama Tüketim 5.5 lt
    Km Başı Tüketim 26 Krş
    Yakıt Deposu 47 lt
    Co2 Emisyonu 125 gr

Ölçüler

Uzunluk 4300 mm
    Genişlik 1765 mm
    Yükseklik 1575 mm
    Boş Ağırlık 1125 kg
    Bagaj Hacmi 430 lt
    Karoser Tipi SUV
    Yıllık Vergisi 827 TL

• Arkadaşlar,

Captur 1.2 edc de yangi yakıtı kullanıyorsunuz.

Daha açıkçası; turbo şarj araçlarda 95 oktan mı, 97 oktan mı, yoksa farketmez mi? tce (turbo charge engineer)

Ne dersiniz?

Görüş ve tecrübelerinizi paylaşırmısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egesum

Arkadaşlar,

Captur 1.2 edc de yangi yakıtı kullanıyorsunuz.

Daha açıkçası; turbo şarj araçlarda 95 oktan mı, 97 oktan mı, yoksa farketmez mi? tce (turbo charge engineer)

Ne dersiniz?

Görüş ve tecrübelerinizi paylaşırmısınız.

Firma tarafından Tavsiye edilen 95 oktan benzindir...
  • Direksiyona sticker çalışması yaptım...

• *USTA kullanıcısına yanıt
    abi çok yakışmış ben de bulabilsem bi tane deri direksiyon alacam benim arabaya ama bulamadım daha

şu sol ayak dayamasını nerden aldınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: metemym

abi çok yakışmış ben de bulabilsem bi tane deri direksiyon alacam benim arabaya ama bulamadım daha

Bizim forumda bir arkadaş satıyor bunları,30 liraya almıştım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: *USTA

quote:

Orijinalden alıntı: metemym

Bizim forumda bir arkadaş satıyor bunları,30 liraya almıştım...

Ben de almak istiyorum sol ayak dayamasından nasıl montaj oluyor acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkmessenger*

c sınıfı arkalar kampana olan araçmı soruyorsun fluence, linea alt donanım tamda sana örnek.

Ben olsam s- cross'a o kadar para vermem.. :) 64.900 ona verene kadar. Kia Sportage 1.6 GSL Plus Otomatik Vites alırım...

Motor

Silindir Hacmi 1591 cc
    Beygir Gücü 135 hp
    Maksimum Tork 165 nm
    Maksimum Hız 160 km
    Şanzıman Tipi Otomatik
    Vites Sayısı 6 ileri

Yakıt

Yakıt Türü Benzin
    Ortalama Tüketim 8.8 lt
    Km Başı Tüketim 42 Krş
    Yakıt Deposu 58 lt
    Co2 Emisyonu 205 gr

Ölçüler

Uzunluk 4440 mm
    Genişlik 1855 mm
    Yükseklik 1635 mm
    Boş Ağırlık 1367 kg
    Bagaj Hacmi 465 lt
    Karoser Tipi SUV
    Yıllık Vergisi 827 T

Motor

Silindir Hacmi 1586 cc
    Beygir Gücü 120 hp
    Maksimum Tork 156 nm
    Maksimum Hız 170 km
    Şanzıman Tipi Otomatik
    Vites Sayısı 7 ileri

Yakıt

Yakıt Türü Benzin
    Şehir İçi Tüketim 6.8 lt
    Ortalama Tüketim 5.5 lt
    Km Başı Tüketim 26 Krş
    Yakıt Deposu 47 lt
    Co2 Emisyonu 125 gr

Ölçüler

Uzunluk 4300 mm
    Genişlik 1765 mm
    Yükseklik 1575 mm
    Boş Ağırlık 1125 kg
    Bagaj Hacmi 430 lt
    Karoser Tipi SUV
    Yıllık Vergisi 827 TL

Hocam Kia 1.6 otomatik vites getirmiş ama performansa baktınızmı?? maksimum hızı 160km/s(!) ve 165 tork... Peki bu performansa yakıt değeri bari azdır diye düşünürüz ama o da tam bir hayal kırıklığı şehir içi yakıt değerini gördünüzmü? Suzukinin nerdeyse 2 katı yakıyor! Sizin verdiğiniz linkten alıntılıyorum: 11.6lt!! hadi biz ona gerçekte 13lt diyelim... Böyle hantal, eski teknoloji bir motora Suzuki S-Cross dan daha çok parayı neden vereyim? Kaldıki Suzukinin motoru daha performanslı. Sportage'nin tek artısı ikinci eli ama ikinci el konusunda görüşümü daha önce belirtmiştim. Linea C segment öylemi??!! VW Jetta hangi segment o zaman? Opel Astra hangi segment? Yani bu klasik segment sınıflandırılmasına çok bakmamak gerek..Ayrıca Fluence konusunda ise bilgi eksikliği var.Bizim kurum aracı olduğundan çok defa test etme fırsatım oldu ve Fluence'nin hiçbir donanımında arka frenler kampana değildir disktir.Yani fluence de astra, jetta, civic, octavia vs gibi gerçek bir C segment araçtır. Buyrun:http://www.renault.com.tr/araba/binek/yeni-fluence/ozellikler

Fluence kullandığım bir araçtı. 2011 yılında ve model 2012 yılında ve model iki araç kullandım. (şirket aracı) arkalar kampanaydı. Şuan durum nedir bilmiyorum. Sportage örnek verdim. Bence Suzukinin yakıt degerleride tam aldatmaca... Kia'nın kullagını iyi çekmişler ki; 8 li yakıt değerleri bırakıp gerçekleri yazmaya başlamışlar. Linea ya gelecek olursak her yerde "C" sınıfı diye geçiyorsa saygı duymak gerek. 4 ay yeni kasasını kullandım. Gerçegi söylemek gerekirse Fluence kadar geniş değil :) ama yol tutuşu ve işçilik daha iyidi. Bu söylediklerim; Easy ve Business içindir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: thetal

quote:

Motor

Silindir Hacmi 1591 cc
    Beygir Gücü 135 hp
    Maksimum Tork 165 nm
    Maksimum Hız 160 km
    Şanzıman Tipi Otomatik
    Vites Sayısı 6 ileri

Yakıt

Yakıt Türü Benzin
    Ortalama Tüketim 8.8 lt
    Km Başı Tüketim 42 Krş
    Yakıt Deposu 58 lt
    Co2 Emisyonu 205 gr

Ölçüler

Uzunluk 4440 mm
    Genişlik 1855 mm
    Yükseklik 1635 mm
    Boş Ağırlık 1367 kg
    Bagaj Hacmi 465 lt
    Karoser Tipi SUV
    Yıllık Vergisi 827 T

Motor

Silindir Hacmi 1586 cc
    Beygir Gücü 120 hp
    Maksimum Tork 156 nm
    Maksimum Hız 170 km
    Şanzıman Tipi Otomatik
    Vites Sayısı 7 ileri

Yakıt

Yakıt Türü Benzin
    Şehir İçi Tüketim 6.8 lt
    Ortalama Tüketim 5.5 lt
    Km Başı Tüketim 26 Krş
    Yakıt Deposu 47 lt
    Co2 Emisyonu 125 gr

Ölçüler

Uzunluk 4300 mm
    Genişlik 1765 mm
    Yükseklik 1575 mm
    Boş Ağırlık 1125 kg
    Bagaj Hacmi 430 lt
    Karoser Tipi SUV
    Yıllık Vergisi 827 TL

Hocam Kia 1.6 otomatik vites getirmiş ama performansa baktınızmı?? maksimum hızı 160km/s(!) ve 165 tork... Peki bu performansa yakıt değeri bari azdır diye düşünürüz ama o da tam bir hayal kırıklığı şehir içi yakıt değerini gördünüzmü? Suzukinin nerdeyse 2 katı yakıyor! Sizin verdiğiniz linkten alıntılıyorum: 11.6lt!! hadi biz ona gerçekte 13lt diyelim... Böyle hantal, eski teknoloji bir motora Suzuki S-Cross dan daha çok parayı neden vereyim? Kaldıki Suzukinin motoru daha performanslı. Sportage'nin tek artısı ikinci eli ama ikinci el konusunda görüşümü daha önce belirtmiştim. Linea C segment öylemi??!! VW Jetta hangi segment o zaman? Opel Astra hangi segment? Yani bu klasik segment sınıflandırılmasına çok bakmamak gerek..Ayrıca Fluence konusunda ise bilgi eksikliği var.Bizim kurum aracı olduğundan çok defa test etme fırsatım oldu ve Fluence'nin hiçbir donanımında arka frenler kampana değildir disktir.Yani fluence de astra, jetta, civic, octavia vs gibi gerçek bir C segment araçtır. Buyrun:http://www.renault.com.tr/araba/binek/yeni-fluence/ozellikler

4 adet vidayla döşemeye sabitleniyor...

B ve C segmenti araçları neden karşılaştırdınız anlayamadım.Dediğiniz araç belki özellik vs capturdan çok çok iyi olabilir ama kaç kişi alacak...Araçların 2.elini önemsememişsiniz.Burada herkes şartlarını zorlayarak bu araçları alıyor ya da almaya çalışıyor. iş adamı veya çok zengin olsan 2.eli olmasın istediğim aracı alırım.10 bin 20 bin zarar etmişim önemsemem tabi...Bu şartlarda bana göre aracımın 2. elinin tutması tabiki önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: handuvarları

B ve C segmenti araçları neden karşılaştırdınız anlayamadım.Dediğiniz araç belki özellik vs capturdan çok çok iyi olabilir ama kaç kişi alacak...Araçların 2.elini önemsememişsiniz.Burada herkes şartlarını zorlayarak bu araçları alıyor ya da almaya çalışıyor. iş adamı veya çok zengin olsan 2.eli olmasın istediğim aracı alırım.10 bin 20 bin zarar etmişim önemsemem tabi...Bu şartlarda bana göre aracımın 2. elinin tutması tabiki önemli.

Haya tamda aynı noktadan bakıyoruz evet para kolay kazanılmıyor işte o yüzden Captur'u eleştiriyorum çünkü parasının arabası değil...Ben haziran başında 52.500 TL ye aldım Icon 1.2 edc yi ama şuan aynı eklentileri yaptığınızda fiyatı 59.000 TL yi geçiyor!! işte sorun burda başlıyor.. Bu yüzden b ile c segment aracı karşılaştırıyoruz çünkü "B" "B"liğini bilmiyor ve C segment ile aynı paraya satılıyor! ve haklısınız para hiç kolay kazanılmıyor.. Yani Captur olması gerekenden 8-10 bin TL pahalıya satılırken sadece fiyatta üst segmente yaklaşmış oluyor işte benim bir türlü kabul edemediğim konu bu

• quote:

Fluence kullandığım bir araçtı. 2011 yılında ve model 2012 yılında ve model iki araç kullandım. (şirket aracı) arkalar kampanaydı. Şuan durum nedir bilmiyorum. Sportage örnek verdim. Bence Suzukinin yakıt degerleride tam aldatmaca... Kia'nın kullagını iyi çekmişler ki; 8 li yakıt değerleri bırakıp gerçekleri yazmaya başlamışlar. Linea ya gelecek olursak her yerde "C" sınıfı diye geçiyorsa saygı duymak gerek. 4 ay yeni kasasını kullandım. Gerçegi söylemek gerekirse Fluence kadar geniş değil :) ama yol tutuşu ve işçilik daha iyidi. Bu söylediklerim; Easy ve Business içindir...

Olabilir tabi benim bindiğimde 2012 model fluence idi.Eski model fluencelerde öyle arka frenler kampana olabilir.Mesela 2009 model opel astra'da da arka frenler kampana olanı gördüm. İşte 2013 modellere göre kıyaslarsak arka frenlerin kampana olması bugün için turnusol kağıdı gibidir aracın segmenti merak ediyorsanız. Captur hiç şüphesiz B segmentidir ve maalesef C segment fiyatına satılıyor.(60.000TL!!) işte tamda burda kral çıplak..

• Bu aracı bu gün itibarı ile incelemeye alıyorum. Hadi hayırlısı bakalım :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Capture hoş görünüyor. Biraz inceleyeceğim

• İki şeyi merak ediyorum. Birincisi eller serbest kilitlenirken aynalar da otomatik katlanıyor mu, ikincisi de elektronik el freni opsiyonel veya ek olarak talep edilebiliyor mu??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MGÜ -- 29 Eylül 2013; 18:43:49 >
  • 
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.