Şimdi Ara

Yeni Ram Sonrası Klavye ve Mouse / MousePad Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

"Packard Bell Easy note PEW91 Notebook" cihazı için 4x2 "Samsung Value 4 GB 1600MHZ Ddr3" ram yükseltmesi yaptım. İlk açtığımda görüntü gelmedi ama tak çıkar bios pilinide kurcalayınca görüntü geldi notebook açıldı.

Ancak bu seferde klavye ve mouse, mouse padde dahil çalışmadı. Eski ramlari takıncada düzelmedi. Bütün anakart bağlantılarınıda kontrol ettim, her hangi bir sorun göremedim. Sebebi ne olabilir?

Anakart: Acer New71 LA-5893P Rev 1.0

• BIOS pilini kurcaladığınızı belirttiniz; bu işlem bazen anakart üzerindeki statik elektriğin tam boşalmamasına veya BIOS ayarlarının (legacy/UEFI veya çevre birimi yapılandırması) bozulmasına neden olabilir.

Çözüm: Adaptörü ve bataryayı çıkarın. Güç düğmesine 30-45 saniye boyunca basılı tutun. Bu, kondansatörlerde kalan elektriği tamamen boşaltacaktır. Ardından sadece adaptörle (pili takmadan) tekrar deneyin.

Eski RAM'leri taktığınızda da düzelmemesi, BIOS'un bu hatalı konfigürasyonu belleğinde tutuyor olmasından kaynaklanabilir.

BIOS pilini çıkarınca tüm ayarlar varsayılana (Default) döner. Bazı eski modellerde "USB Legacy Support" veya çevre birimleri ile ilgili ayarlar kapalı duruma geçmiş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karayel90 -- 1 Şubat 2026; 22:16:59 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Asus Tp500Lb laptopumun ramlerini değiştirirken parmağımla anakart arasında bir kıvılcım çıktı. Bırak antistatik bilekliği, 3 kuruşluk lateks eldiven taksam yine birşey olmayacaktı. Anakart değişim ücreti laptop kadar tutunca mecburen yeni laptop almıştım.

Sanırım aynı sorunu yaşadın. İnşallah yanılıyorumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akenatons -- 2 Şubat 2026; 0:35:48 >
    Üstat kurcaladım derken aslında çıkarıp takmadım çünkü eski model olduğu için tak çıkar değil anakarta lehimli. Az önce mahalle arası bir teknik servise verdim, çözemez ise önerinizi deneyeceğim ilk öncelikle. Teşekkür ederim.

• Ürünleri teknik servisi varsa başka yere mecbur kalmadıkça vermeyin çünkü garanti bitse bile kullanım ömrü bitmemiş olabilir ücretli onarılamaz ise ücretsiz aynı yada misli ile değişmek zorundalar...

Corsair Vengeance LPX CMK32GX4M2D3600C18
    2x16GB DDR4-3600mhz DDR4
    Samsung SSD 990 PRO with Heatsink 1TB
  • karayel90 kullanıcısına yanıt

Önerini denedim olmadı üstat. Tamircide yapamamış zaten. Başka bir yere vereceğim artık.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.