Şimdi Ara

Yeni Ram almak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben yaklaşık 1 yıl önce bir tanıdığa bilgisayar toplattırdım. 8 gb rami var ben bunu arttırmak istiyordum yanına bir 8 daha alırım diyordum. Ama bir baktım 2 slotta 4gb 4gb şeklindeymiş ve sadece 2 slotum var. Ben bu işlerden pek anlamıyorum. 16 alıp 4'lerden birinin yanına takmak istiyorum ama hangi marka almalıyım, nelere dikkat etmeliyim?

Frekansı aynı olması gerek diye okudum o yüzden frekansını öğrenmeye çalıştım. Kartın üzerinde bulamadım, CPU-Z'de de 798.1 mhz yazıyor. Bu, gördüğüm frekansların hepsinden çok daha düşük. Ben ileride para biriktirip diğer 4'ü de 16 ile değişme fırsatım olsun diye 8gb 8gb almak istememiştim. Ama frekansı bu kadar düşükse öyle yapmam mı daha mantıklı? Bir de görüntü belleğim 4gb, ben normal rami arttırsam da nereye kadar etki edecek? Kısacası kafamda bir sürü soru var ve bilmeden iş yapmak istemedim, sizce ne yapmam gerek?

• İlk önce işlemci ve anakartın ne olduğu belirtilmeli. Sadece 2 slot olduğuna göre 16 veya 32 gb destekliyor tahminimce. Cpuz de doğru yere bakılan rakam söyleniyorsa 798 diye takılan ramler ddr 3

1600 mhz . 4 gblık lardan biri çıkarılmayacaksa onlar neyse frekans hızı ona göre alınmalı yoksa yüksek alınırsa takılı olana göre çalışır. ! yıl önce toplattık diyorsunuz. Geçen yıl ikinci el falan mı toplandı eski sistem ddr 3 olarak. Cpu z de dram frequency mi 800 ? öyle ise ddr 3 . Spd bölümnden daha iyi sonuç alınır ddr kaç olduğu. Normalde o bilgisayara ddr3 1600 ise tahminime göre 2 * 8 16 gb daha iyi olur. anakartın tam modelini bilmek lazım. 2 slotlu ise ddr 3 ise 16 gb destekleyebilir en fazla yani en fazla 2* 8 16 gb olarak olur 1600 mhz. 4 slotlu olanlar 32 gb destekliyordu genelde.

• Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

Asus H81M-D sanırım. Bazı parçalar 2. el alındığını biliyorum o yüzden ram de 2. el olabilir.

Yeni Ram almak istiyorum
    Yeni Ram almak istiyorum

Böyle gözüküyor. Benim anakart 16'dan fazla destekliyorsa 4+16 yapamaz mıyım bunun frekansında, ddr'sinde markasında vs. Yoksa çok mu kötü olur eski bir ram olduğu için. 20 gb desteklenmiyor mu illa 2'nin üsleri mi olması gerek?

• pollPamuk kullanıcısına yanıt

Düşündüğüm gibi ddr 3 - 8gb 1600 mhz ram takılı . Ramin 2 . el olması önemli değil. Ankartta 2 ram slotu bulunuyorsa tahminmce 16 gb a kadar destekliyor. 4 slot olsa 32 olurdu düşünceme göre. Cpu z de resimde main board varya

anakart yani oraya tıklayıp anakart modelini gösterirmisiniz emin olalım. Memory nin solunda kalan yeri tıklayın oranın fotosu lazım.

• Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt
    Yeni Ram almak istiyorum
  • pollPamuk kullanıcısına yanıt

Evet dediğim gibi anakart 2*8 16 gb 1600 mhz ddr 3 destekliyor en fazla, yani 2 tane 8 gblık modül takılır 2 * 16 32 kombinasyonu veya tek 16 lık falan olmaz malesef.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC TOPLAMAK İSTİYORUM SİZCE
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.