Yeni skandal polislik sınavı mı? 18 soru aynısı çıkmış! https://www.cumhuriyet.com.tr/siyaset/yeni-skandal-polislik-sinavi-mi-18-soru-aynisi-cikmis-1969046 |
Yeni polislik sınavı skandalı

-
-
Devletle ilgili hiçbir işi hedefleyip zorla o işe girmeye çalışmam.Adamlar göz göre göre bunları yapıyor bizim saf kardeşimiz de gidiyor yıllarını veriyor bir umut memur olabilmek için.Git kpss çalışacağına kendi işini kur orda çalış,bir yerlerde çalış.Gelmiş 25-30 yaşına halen kpss.Yüksek puan da alsan almıyorlar işte daha ne uzatıyorsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hangi ülkede yaşıyorsun? Köşede büfe almak için bile milyonlarca lira istiyorlar. Boş yapmayın.
Katma değer üreten veya bir işi masrafsızca yapabileceğiz iş olması lazım.Öyle büfe alıp satış yapmak ticarete girer,yüksek sermaye gerektirir.Boş yapan varsa o da bu kadar alengirin döndüğü sınavlara hazırlanıp yüksek puan aldığı halde mülakatlarda elenen hayalperestlerdir.Size şans sunulmuyorsa,torpil dönüyorsa ya hayattaki kendi şansınızı kendiniz yaratacaksınız ya da size şans tanımayanlara karşı devrim yapacaksınız.Hiçbirini yapmayıp 30-35 yaşında halen kpss halen mülakat uğraşırsanız orda burda torpil var diye ağlarsınız ki bunu bildiğiniz halde bile bile lades olursunuz.Hayattaki tek para kazanma yolu memuriyet değil.Ki memuriyetin maaşı da devede kulak iyi bir mesleği olanlara kıyasla,ülkedeki gençlerin ideali memur olmak olmamalı.
Dostum, bunları eleştirmek senin, benim haddim değil. Özel sektör yada esnaflık herkese göre değil, tıpkı memurluğun herkese göre olmadığı gibi.
İnsanlar stabil yada nispeten daha rahat, garantili bir iş hayatı sürmek istiyorsa kendileri bilirler. Böyle eleştirmek de tam bi densizlik olmuş.
Zaten liyakat kalmamış bir de eleştirine bak, torpil bulamayan, yerleştirme beklyenler memur olmasın diyorsun resmen.
-
sorunca da fetö ile mücadele ediyoruz derler. ama atadıkları adamları sorgulamazlar. vay be. helal akapeye. ne de güzel mücadele ediyor fetö ile
-
Sınavları bile adil değil adalet bekliyorsun seçtiklerinden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 13 Ağustos 2022; 17:54:42 > -
Ak Parti döneminde yaşanan rezillikler silsilesi.
Şu yorumdan bile gerçek hayattan kopuk olduğunuz belli. Ülkedeki mühendislerin 1000 dolar alamadığı bir yerde kim neden özel sektörde çabalasın? Kaldı ki özel sektör demek Türkiye koşullarında yarın kapının önüne konulması hazır insan demektir.
Gerçekçi olalım. Pandemi sürecinde memuriyetin nasıl bir ayrıcalık olduğunu herkes gördü.
beraber işe girdiğim insanların yarısı odtü iibf mezunuydu aldığımız para aynı 11k
en düşük memur maaşı 9k
e bizim dil tazminatı da olurdu
kovulmama garantisi var performans baskısı yok
ki en düşük düz memur maaşı bu
Ben özel sektör diye bir şey demedim.Alamıyorsa sistemi sorgulayacak.Ülkenin yönetimini değiştirmeye çalışacak,hakkını arayacak.Kendi gibi milyonlar mühendislik işini yapıyorsa bir farkı olacak.Olmasa dahi az ücrete tamah etmeyecek.Youtube girin kalifiyeli insanlar nasıl hayatlarını riske atarak bir yerlere gitmeye çalışıyorlar,bunlar başarılı olduklarında siz halen 1000 dolar kazanamıyoruz ama diyeceksiniz.Bu ülke böyle bir ülke maalesef.Memuriyetin o anlamda avantajı oldu ancak çoğu özel kuruluş da çalışanlarına ücretli izin verdi.Bu birazda çalışılan yerin kalitesiyle alakalı.Hayatta risk almayım,oh kebap 9-5 çalışırım kendimi geliştirmem düz memur olurum demek mantıklı mı evet insan neden fazla çalışsın mentalitesini benimsiyor ancak ülkedeki herkes bu düşünce yapısıyla ilerlerse ülkede katma değer de olmaz,üretim de olmaz.Hindistan’da dahi gençlere soruyorlar ne olacaksınız diye memur diyenler Türkiye gençlerinden az.Memurların sayısının fazlalığı da ortadayken memur olarak kovulma derdi olmadan rahat rahat işimi yapayım diyen adama saygım yoktur.İşimiz gereği SGK müdürlüğündeki bazı çalışanlar masalarına makyaj takımından tutun yatak odasında komodininde ne varsa getirip koymuş,çay kahve bir yandan,kimseler yokken dahi vatandaşın işini umursamadan yanlış yapan memurlardan olmaksa mesele buyrun olun.Açık açık deyin ki biz yayılarak para kazanmak istiyoruz.Bakın özeldeki ücretlerin rezilliği ayrı mesele,onu kesinlikle savunmuyorum ancak memur ihtiyacı yok bu ülkenin hatta fazlalığı var.Bir ülkenin tüm gençlerinin neredeyse ideali memur olmaksa o ülkeden bir cacık olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucre Maricruz -- 15 Ağustos 2022; 16:10:44 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu ülkede yaşayan gençlerin çok fazla seçeneği bulunmuyor ne yazık ki. Devlet ya özel sektörü denetim altına alacak ya da kendi kadrosunda istihdam edecek.
En Beğenilen Yanıtlar

Devletle ilgili hiçbir işi hedefleyip zorla o işe girmeye çalışmam.Adamlar göz göre göre bunları yapıyor bizim saf kardeşimiz de gidiyor yıllarını veriyor bir umut memur olabilmek için.Git kpss çalışacağına kendi işini kur orda çalış,bir yerlerde çalış.Gelmiş 25-30 yaşına halen kpss.Yüksek puan da alsan almıyorlar işte daha ne uzatıyorsun.
|
Katma değer üreten veya bir işi masrafsızca yapabileceğiz iş olması lazım.Öyle büfe alıp satış yapmak ticarete girer,yüksek sermaye gerektirir.Boş yapan varsa o da bu kadar alengirin döndüğü sınavlara hazırlanıp yüksek puan aldığı halde mülakatlarda elenen hayalperestlerdir.Size şans sunulmuyorsa,torpil dönüyorsa ya hayattaki kendi şansınızı kendiniz yaratacaksınız ya da size şans tanımayanlara karşı devrim yapacaksınız.Hiçbirini yapmayıp 30-35 yaşında halen kpss halen mülakat uğraşırsanız orda burda torpil var diye ağlarsınız ki bunu bildiğiniz halde bile bile lades olursunuz.Hayattaki tek para kazanma yolu memuriyet değil.Ki memuriyetin maaşı da devede kulak iyi bir mesleği olanlara kıyasla,ülkedeki gençlerin ideali memur olmak olmamalı. |
Dostum, bunları eleştirmek senin, benim haddim değil. Özel sektör yada esnaflık herkese göre değil, tıpkı memurluğun herkese göre olmadığı gibi. İnsanlar stabil yada nispeten daha rahat, garantili bir iş hayatı sürmek istiyorsa kendileri bilirler. Böyle eleştirmek de tam bi densizlik olmuş. Zaten liyakat kalmamış bir de eleştirine bak, torpil bulamayan, yerleştirme beklyenler memur olmasın diyorsun resmen. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X