Şimdi Ara

Yeni Peugeot 308 (2014 sonrası - Ana Konu) (818. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
15 Misafir (2 Mobil) - 13 Masaüstü2 Mobil
5 sn
30.230
Cevap
295
Favori
1.549.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 816817818819820
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gerçekten büyük beğeni ile satın aldığım, uzun vadeli bineceğimi düşünerek bir takım extra ilaveler yaptırdığım ancak ileriye yönelik olarak bazı planlamalar sonucunda ev kredisi borcumu kapatma kararı almamızdan dolayı aracımı malum sitede ilanını vermiş bulunuyorum.
    İlgilenenler için 387862515 yazarak aracı görebilirler.
    Sağlıcakla..
  • memurpower M kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba. Borsa, doviz, altin vs ile hergun ilgilenen biri degilim. Muhendisim. Eskiden makina sektorundeyken simdi satış/bayi sorumlusu gibi bir isim var. Mecburen yil icerinde gidisat nasil olur, beklenti nedir kabacada olsa bilmek zorundayiz. Bilmesekte surekli iş adami, esnaf vs. ile birlikteyiz. Yayirim, proje takip etmeye calisiyorum.



    Calistigim firma yabanci. Hem firmamin hem uluslararasi ekonomi kuruluslarinin yil icerisindeki doviz kuru tahminlerini dikkata aliriz. Goldman, fitch... gibi kurumlarin 2016 basinda yil ici tahminleri 3.60 civariydi. Firmaminki ose 3.80 dolar, 4.00 euroydu. Bunu bayilerimizle paylastik. Soylediklerimizi ciddiye alirlar ama rakamlar yüksek olunca şüphede olustu.



    Bu ayndolar kac olur derseniz; işim bu degil ve bilmiyorum. Ama mayisa kadar kac olur derseniz 4.10 dan asagi olmaz. 4.50 yi gormemizde surpriz olmaz. Gecen hafta hukumetin doviz hesaplariyla ilgili atabilecegi kararlari duyunca simdilik sattim. Alimim 2.84 tu. Nisanda aldim. 2.79 a kadarda indi o zamanlar. 3.80 in ustunde sattim. 3.94 u gordu ama tepeden satmak zaten uzmanlik ve sans isi. Bugun 3.82 yi gecebilecegini ve 3.90 ustunu tekrar deneyeceginiz tahmin ediyordum ama bu hareketlilikte cok riskli, dusebilirde, kestirmek zor.



    Cok anlamasamda gecen hafta yukseldigi yeri tekrar dener ama 4'u goremeden tekar iner. Belkide 3.60 in altina. Hatta 3.40 a. 3.60 lara inince biraz takip etmeyi ve bankayi araya koymadan direk doviz burosundan almayi dusunuyorum.



    Bu yil mayisa kadar 4.10-4.20 olur. Hatta 4.50 de surpriz olmaz. Yabanci firmalarin doviz tahminleri daha tutarli ve gerceklesme ihtimali daha yuksek.



    Simdi tartismada cikabilir. Hatta son yillarda moda oldu "vatan hainligi" gibide gorulebilir ama ben boyle dusunmuyorum, ayri bir tartisma konusu.



    Son olarak dolar 2.80 lerdeyken 3.60 lardan bahsetmistik ve belkide gulunmustu. Simdi 5 bile olabilecegi konusuluyor. Insallah olmaz. Hatta 4.u bile gecmez umarim. Bu hepimize zarar verir. Ama elimizdeki 3 kurusuda korumamiz gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >





  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukaridaki resim 1 yil oncesine ait.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gokselelkn kullanıcısına yanıt
    hocam, bu tahminlerin kaç tanesi tutmuş. tl düşecek diye tahmin edecek halleri yok ya. enflasyon olan bir yerde hep yükseliş olur. uzman dediğimiz adamların ve kuruluşların söyleyeceği en iyi şey: O DEDİĞİMİZ RAKAMA GELECEK. YARIN DA GELEBİLİR 1 SENE SONRA DA ...
  • gokselelkn kullanıcısına yanıt
    tamam abi bu tahminler önceden varmış ben bunu anladım fed med yellen hikaye, fitch gibi firmaların yıl sonu döviz tahminleri daha dikkate alınabilir gibi,ben merkez bankasını dikkate almıştım,artık burası iyice konu dışı olduda, ben dahil vatandaş güzelce uyumuş,iyi hoş uyuyak,zaten binlerce dolar alacakta gücümüz yoktu,ama çektiğim krediyle dolar alsaydım dediğim oldu,biz borcumuza sadık olduğumuzdan hala kredi çekip borç ödüyoruz,ilerde çocuk olur kredi çek okul okut kredi çek,bende böyle işler,bi günde çektiğim kredi kendini amorti etse,daha kredinin3. taksitini yeni ödüyorum o gün dolar 2,97 idi çekerken,bugün o kredi ile dolar altın alsaydım demedim değil,hele altın 150 den düştü.neyse sağlık olsun ya,sağlığıkta zenginde,gençlik aşısı vurdurcak halimde yok,gribi tarcın limonla atlatınca iyi valla.
  • Merhaba



    Şu an 2004 model astra g kullaniyorum. 12 senedir ayni araci kullandigimdan aracimi yenilemek istiyorum. Arac 220bin kmde.



    Fiyat aralığım 60 65 bin civarı. Aklimda 2 model var. Birisi 308 dizel allure, digeri de focus 1.6 titanyum benzinli (lpg) Her ikisinin de 2014 2015 modellerine bakıyorum.



    4 kişilik bir aileyiz. Cocuklar 9 ve 3 yaslarinda. Kendi memleketimde yaşadığım icin uzun yol pek yapmayacagim.



    Arac kriterim az yakması, sessizlik, stabil yol tutuş ve güzel ses sistemi.



    308 motoru, tipi, cam tavani ve farlari ile aklimi celerken ön konsolunun yapısı aklımı kurcalıyor.



    Focus ise yol tutuşu ile ondedir belki ama motoru benzinli ve lpg takacagim.



    308 bulunduğum ilde satılmıyor. Test etme imkanım yok. Siz 308 kullanicisi olarak ne düşünürsünüz?





    Hepinize teşekkürler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratt45 -- 17 Ocak 2017; 11:0:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • memurpower M kullanıcısına yanıt
    Hocam maalesef bu gidisi degistirecek bir sey yok. Bu yaz tatil isini abarttim. 3 ayri yerde 1 er hafta kaldim. Otellerin yarisi bile dolu degildi. Hele kusadasindaki abartmiyorum %10'u doluydu. Özel sektorun doviz borcu var. Bunu odemek zorundalar. Yani doviz almak zorundalar. Turizm, ihracaat vs. ile doviz girmeyince az olan dovizi de piyasadan alinca artis kacinilmaz. Birde spekulatorler var. Bu durumu iyice abartip yukselisi katmerleyenler.



    Yatirimi sanayiye, uretime yapmadan, lokomotifi insaatle, rantla yapmaya calisirsak bu durum degismez. Şu an merkez bankasi faizi artirsada degismez. 1-2 gun duser yine cikar.



    Bu hosumuza gitse de gitmese de durum bu. Esip gurlesekte, "yalan!" diye bagirsakta degismez. Fabrikalarda uretime kisada olsa ara verilmeye baslandi. İşçi cikarmalar basladi. Yatirimlar belirsizlik sebebiyle cok azaldi.



    Biyle bir ortamda hele de ozel sektorun doviz borcu odemelerinin sıkılastigi donemde doviz dusmez.



    Kredi cekerek doviz alma konusuluyor. Umarim insanlar bunu yapmaz. O zaman ciddi ciddi sorun katlanir. Haa bende dusunmedim degil ama yapmadim.

    Trumpf, abd sirketlerini ulkeye geri getirmeye calisiyor. Ornegin general motorsa meksikadaki yatirimini abd ye getir yada vergi koyarim abd de satamazsin dedi. General motorsta bu cagriya uydu. Alman otomobillerine, çin urunlerine ek vergi getirmeyi dusunuyor. Olacak olan şu, istihdam olacak dogru ama maliyetler artacak . Enflasyonu artacak, faizler artacak. Yani bizde hic birsey olmasada dolar artacak.


    Allah hepimize yardim etsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokselelkn -- 17 Ocak 2017; 12:41:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gokselelkn kullanıcısına yanıt
    MB`nin faiz artışında bulunacağını pek sanmıyorum, son 10 gündür hükümet tarafından yapılan açıklamalar ve telkinler hep bu yöndeydi.
    Büyük ihtimal faizleri aynı tutacaktır. Hoş 0,25 baz puan bile arttırayım dese bile USD kanadında anlı tepki ile bir miktar düşer, sonrasında 3,85`i görür.
    Yarın akşam ABD TÜFE verileri açıklanacak, sonrasında YELLEN konuşması var güvercin mi şahin mi takılacak belli değil :) Buna bağlı olarak 3,90`nın üzerini görürüz.
    Cuma günü ÇİN verileri önemli, 24 Ocak MB faiz kararı var.
    Kaldı ki 27 OCAK FITCH % 99,99999 Türkiye`nin kredi notunu düşürerek..
    İşte ozaman USD/TL paritesi 4,05`i ve bir miktar üzerini test eder. Kalıcı olması durumda ise çok daha büyük sıkıntılar yaşanır.
    Allah devletimizi, milletimizi korusun..
  • bbasci06 kullanıcısına yanıt
    Fitch aciklamayi daha once "ihtimal" olarak yaptigi icin gerceklesince cok etkisi olacagini sanmiyorum. Merkez bankasi faizi arttirdi aslinda. Ihaleyi erteleyerek bankalara %8 lerden borc vermedi. Bankalar kendi aralarinda buldular bu parayi. Tabi %10 lardan. Yani faize mudahale etmemis gibi gorunsede aslinda 2 puan arttirdi. Bankalar maliyetlerini %10 borc aldiklari para uzerinden yaptiklari icin ek maliyet kredi cekenlere yansiyacak. Bu ustu kapali faiz artirimi son dolar dususune sebep oldu gibi. Su an faiz artirmaz yada siyasi baskiyla arttiramaz denebilir. Ama arttirsada etkisi kisa olur bence.



    Onumuzdeki aylarin sonunda sert yukselisler buyuk ihtimalle olacak. 2 ay önce verdigim fiyat teklifiyle simdiki arasinda %25 ortalama artis var. Yani yatirim maliyetlerinde bu oranda artis var denebilir.



    Yatirim karari almak maliyetlere bagli gibi gorunsede en onemlisi belirsizligin kalkmasi. Bu ortamda da zor iş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetkili bayiye 2017 model 308 leri sordum arkadaşlar İnternetteki listede fiyat yazılmış nedir durum diye Mayıs ayında önce gelmez dediler.
  • gokselelkn kullanıcısına yanıt
    valla yorum getirecek ne bir fikrim var ne de kabiliyetim, bana sorarsan makarnanın fiyatı hala aynı,ben borcumu bilirim,ama devlet baştan sonra bir organizmadır.ihtracat ithalat dolarla yapıldığı için sonuçta bundan etkilenen şeyler olacaktır. makarnayı sabitleyerek kimse bundan kurtulamaz. Allah devletime milletime zeval vermesin inşallah.
  • birşey soracağım , şu mitsubishi asx in DID dizel olanları var 270 nm tork manuel yakıt tüketimi 5,2-4,5 arası gözüküyor,araçta gayet yakışıklı,bunun lancer diye otomobili de var, 2. el fiyatları çok düşük yani dizek asx 2015 modeller felan 85 lira civarı az km li, bu aracın suv sınıfında en ucuzlardan biri olduğu gibi qasqayiden sonra da en sağlam güvenilir,ve motor olarak ta en dayanıklılardan biri oluğunu düşünüyorum,hiç incelemeden düşünüyorum dedim, mitsubishinin problemi ney ki az satılıyor,yani aracımı sattım bir gün bu aracı aldım diyelim 3008 değilde bunu aldım diyelim, ne olur sizce?
  • memurpower M kullanıcısına yanıt
    4 sene asx kullanmış birisi olarak şunu söyleyeyim size (2011 yılında sıfır olarak almıştım), qq sağlamlık konusunda asx in yanına bile yaklaşamaz. Asx i almadan önce özellikle güvenlik konularını bayağı araştırmıştım. NCAP testlerinde 5 yıldız almış bir çok model Amerika'da yapılan iihs testlerinde döküldüğü için sağlamlık konusunda daima bu testleri baz alırım. O testlerde de asx, Volvo XC-60 ve Subaru Forester'dan sonra o sınıfta ki en sağlam araç seçilmişti. qq, tiguan, x1'in halini ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Nitekim hanım bu araçla kaza yaptı, askeri plakalı bir reno megane arkadan yüksek hızla çarptı. Bizim aracın sadece arka tamponu hasar görürken megane perte çıktı.

    Ama hanım otomatik araç isteyince istemeden de olsa asx'i sattım. Geri zekalı Temsa bu aracın otomatiğini getirse emin olun ilk alanlardan birisi ben olurum. Motor konusuna gelince renonun dizel motorları gayet başarılıdır. Asx'in dizel motoru hakkında bir bilgim yok ama bu kadar sağlam araç yapan bir firmanın motoru da iyidir diye düşünüyorum. Benzinli asx ile katalog tüketim değerlerini rahatça yakalıyordum.

    Aracın bana göre üç zayıf tarafı vardı. Birincisi, japon arabalarında ki klasik yalıtım zayıflığı, otomatik olmayışı (aslında varda beyinsiz Temsa Türkiye'ye getirmiyor) ve ikinci eldeki değer kaybı. Aslında değer kaybı benim için o kadar da önemli değil, bir kaza anında beni ve ailemi korusun yeter. Ben çalışır o kaybı telafi ederim.




  • memurpower M kullanıcısına yanıt
    problemi peugeot gibi olması yani marka olarak tutulmuyor olması. başka sorun yok. gayet güzel araçtır kendisi.
  • Arkadaşlar 100 tl ile benzinde 300 km yapıyorum ortalama kullanım nasıl sizce.ilk arabam olduğu için nasıl durum bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ben de arabamı dün teslim aldım sonunda. 1.6 dizel active manuel. şimdilik tek sıkıntım kauçuk paspası olmaması. tavsiye ettiğiniz bir marka felan var mıdır? bir de markaya özel birşeyler mi tavsiye edersiniz yoksa üniversal bişey de olsa yeterli olur mu sizce?
  • Arkadaslar on iki balata icin 430 tl fiyat cok degilmi yakinda degistiren oldumu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: c.ozan

    arkadaşlar ben de arabamı dün teslim aldım sonunda. 1.6 dizel active manuel. şimdilik tek sıkıntım kauçuk paspası olmaması. tavsiye ettiğiniz bir marka felan var mıdır? bir de markaya özel birşeyler mi tavsiye edersiniz yoksa üniversal bişey de olsa yeterli olur mu sizce?

    Ben locker marka olanindan almistim ama pek memnun degilim

    Hem ince hem hafif oldugundan surekli kayiyor klips.yerleri var.ama.tam oturmadigindan cok sevemedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reco038

    Arkadaslar on iki balata icin 430 tl fiyat cok degilmi yakinda degistiren oldumu

    Aracın garantisi devam ediyor mu ?
  • 
Sayfa: önceki 816817818819820
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.