Şimdi Ara

Yeni Peugeot 308 (2014 sonrası - Ana Konu) (1080. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
30.837
Cevap
287
Favori
1.609.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10781079108010811082
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 308 active otomatik cam tavan 2015 ama 2016 trafik cikisli dizel 34 bin km de fiyati 86 bin tl yazmis araba nasildir bi fikrinizvar mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ileriye dönük olarak HDi+EAT6 kombinasyonunu almak istiyorum.

Şehiriçinde normal bir trafikte kaç litre değer görebiliyoruz ? 3.5, 4 litreleri görmek mümkün mü acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hanzoli

ileriye dönük olarak HDi+EAT6 kombinasyonunu almak istiyorum.

Şehiriçinde normal bir trafikte kaç litre değer görebiliyoruz ? 3.5, 4 litreleri görmek mümkün mü acaba ?
    Hangi şehir?

3 Yılı aşkın süredir kullandığım bir araç. Gebze, İstanbul gibi aşırı trafikli bölgelerde öyle 3.5, 4 Lt gibi rakamları göremezsiniz.

4 Litreleri makul kullanımlarla uzun yolda görebilirsiniz. Ama o bile gerçekten dikkatli kullanımlarla mümkün.

Uzun yolda aşırı kastırmadan, 4,5 Litreleri her zaman görmek mümkün.
    Şehir içi ise azıcık akan trafik olmak şartı ile, yani ortalama hızların 35-40 Km tutturabildiğini zaman 5- 5,5 Litreleri de görebilirsiniz.

Ama sürekli dur kalkın olduğu, veya çok kısa mesafeler gidip parkedip, sonra yine kısa mesafeli güzergahlarda ise 6 litreleri rahatlıkla görürsünüz.

Sözün özü, trafikde yakış daha çok sürücüye ve kullanılan güzergaha bağlı. Uzun yolda ise araç gerçekten ekonomik ve performanslı.

• Hanzoli H kullanıcısına yanıt
    Sabah saat 7.50 ankara Eryaman çıkış, 8.20 gibi Söğütözü varış. Ortalama 5.5-5.4 litre

Akşam 17.30 Söğütözü çıkış, 6.00 civarı eryamam varış, 4.5 litre.

Bluehdi+eat6 ortalamalarım bu şekilde. Karma olarak 5 denilebilir. Yaz aylarında bir miktar daha düşebilir.

Her zaman klima açıktır. Ortalama hız 35 denilebilir.

Hafta sonları bir kaç kez 3.4 ortalama görebiliyorum. Ama ortalama hız 50-55 arası oluyor.

Fakat kısa mesafe kullanıyorsan iş değişiyor. Mesela sabah kalkıp eryaman içinde bir yere giderse.(3-4 km) araç ısınmadığından 7-8 litre ortalama oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar acil cevap lazım.galeriden temiz 308 active blue-hdi almak üzereyim.araç 82.000 de.2016 mayıs çıkışlı.tüm bakımları serviste yapılmış.80.000 tl isteniyor.
    ACİL almak üzereyim.tavsiye edermisiniz?
    birde geri görüş kamerası varmıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erceylan

Arkadaşlar acil cevap lazım.galeriden temiz 308 active blue-hdi almak üzereyim.araç 82.000 de.2016 mayıs çıkışlı.tüm bakımları serviste yapılmış.80.000 tl isteniyor.
    hocam yaklasik 2 aydir bu aracin piyasasini takip ediyorum bence km yuksek bu kmye fiyat fazla cam tavanda yoksa eger alma derim hele hele galericiyse bence arkana bakmadan kos...

ayrica arac otomatik mi boya durumu nedir hangi renk bunlar hep fiyatini etkiler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onyargisiz -- 17 Nisan 2019; 0:15:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onyargisiz

hocam yaklasik 2 aydir bu aracin piyasasini takip ediyorum bence km yuksek bu kmye fiyat fazla cam tavanda yoksa eger alma derim hele hele galericiyse bence arkana bakmadan kos...

ayrica arac otomatik mi boya durumu nedir hangi renk bunlar hep fiyatini etkiler...

Alıntıları Göster
    et6 otomatik.son 80.000 e bıraktılar.temiz araç.serinodan baktırdım.servis bakımlı.garantisi 3 yılmı 308 lerin?
  • quote:

et6 otomatik.son 80.000 e bıraktılar.temiz araç.serinodan baktırdım.servis bakımlı.garantisi 3 yılmı 308 lerin?

Alıntıları Göster
    garanti 2 yil diye biliyorum bitmeden +1veya +2 yil uzatilabiliyor

• araçta park sensörü ve geri dönüş yok.serviste veya dışarda yapılıyormu acaba?
  • quote:

Arkadaşlar acil cevap lazım.galeriden temiz 308 active blue-hdi almak üzereyim.araç 82.000 de.2016 mayıs çıkışlı.tüm bakımları serviste yapılmış.80.000 tl isteniyor.
    Fiyat olarak biraz daha düşük km li bir araç alabilirsiniz.Arac kaç model bu arada?2015 mi 2016 mi?park sensoru sonradan takılır.308 ler için sonradan orta ekran değişip kamera vs örnekleri internette var ama ben taktirmazdim.308 i tavsiye ederim.ama kalabalık bir aileniz varsa önceden gidip bir inceleyin.Ben tekken sorun yok ama arabada 5 kişi iken biraz sıkışıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: lion308

Fiyat olarak biraz daha düşük km li bir araç alabilirsiniz.Arac kaç model bu arada?2015 mi 2016 mi?park sensoru sonradan takılır.308 ler için sonradan orta ekran değişip kamera vs örnekleri internette var ama ben taktirmazdim.308 i tavsiye ederim.ama kalabalık bir aileniz varsa önceden gidip bir inceleyin.Ben tekken sorun yok ama arabada 5 kişi iken biraz sıkışıyoruz.

Alıntıları Göster
    aracı aldım arkadaşlar.bana 80 e geldi. araç 2016 mayıs çıkışlı.82.000 km.de servis bakımlı.
  • quote:

aracı aldım arkadaşlar.bana 80 e geldi. araç 2016 mayıs çıkışlı.82.000 km.de servis bakımlı.

Alıntıları Göster
    Hayırlı olsun,güle güle kullanın.Kullandikca izlenimlerinizi paylaşırsınız.

• quote:

Alıntıları Göster
    hayirli olsun kazasiz belasiz surusler dilerim hangi ilden aldiniz arac hakkindaki dusuncelerinizi ve gelismeleri paylasirsaniz seviniriz

• Bugün itibari ile Peugeot ailesinden ayrılmış bulunmaktayım. Yaşadığım olaylar sonrasında bir kaç ders çıkardım bir daha peugeot marka araç almayacağım bir de yetkili servise güvenmeyeceğim.. 0 km aldığım 2015 model 33,500 km de olan 308 1.2 puretech manuel aracım Aralık ayında düz yolda giderken service ışığı yandı motoru tamir ettirin diye uyarı verdi. bulunduğum ilde yetkili servis olmadığından en yakın olan ve sürekli götürdüğüm sivas ofz yetkili servisi aradım orda motor ustası olduğunu iddia eden bi şahısla konuştum ve sivasa gelmem gerektiğini arızanın silineceğini söyledi. bunun üzerine sildirmek için gittiğimde 'sen buna dışarıda bakım yaptırmışsın motor kurum bağlamış biz burda yağ koyacağız ve bu yağ motoru temizleyecek temizlemezse motoru açacağız' dedi. yağ değişikliği yapıldı ve 1-2 ay ışık yanıyorken kullandım. daha sonra geçmediğini belirterek servise bir daha gittim ve bu sefer motorun açılacağını, fabrikaya yazı yazıp çıkan masrafın %90 ihtimalle karşılanacağını söylediler. %90 ihtimali duyunca tamam açın dedim ve işlem başladı. Fakat 3 gün sonra bakım dışarıda yapıldığı için (bildikleri halde.) fabrikanın karşılamayacağını ve arızanın tamiri için 22 bin tl ödemem gerektiğini söylediler. bende dışarıda bakım yaptırdığım yere Bosch servisine gittim ve ordaki ustaya anlattım olayı. usta gidelim bakalım aracına daha ucuza tamir ederiz dedi ve servise gittik. servise gittiğimizde ustama motor kurum bağladı dediler usta bakıyor kurum yok yalan söylemeyin dedi. daha sonra sekman başları kurum bağlamış dediler sekman başlarına baktı ustam orda da birşey yok tamam biz aracımızı toplayalım götürelime geldik çünkü bi arızası olmayan aracım dağıtılmış yerinde olan motoru bagajına yüklenip yürümez hale gelmişti. servistekiler çalıştıkları çekici firmasından çekici çağırdılar aracı çekiciye yükleyip 110 km götürecektik tam servisten çıkarken çekiciden aracımı düşürdüler, düşen araç gitti başka araca vurdu. dünya başıma yıkıldı adeta.. tüm bunlar beceriksiz peugeot servisinin arızaya teşhis koyamayıp yürüyen aracı yürümez hale getirmesinden kaynaklandı. biliyorum çok uzattım ama siz peugeot kullanıcılarına ve buraya gelip araştırma yapan insanların başına böyle şeylerin gelmemesi için anlatmam gerektiğini düşündüm. aracım motoru bagajda 22 bin masraflı haliyle sattım ve 3 kere buji patlatıp beni ve ailemi yolda bıraksada, en sonunda 20 küsür bin masraf çıkarsada gözüm gibi bakarak, severek binmiştim. ama kesinlikle peugeot türkiye anlayışşı değişmediği sürece peugeot asla almam ve önermem.. herkese kazasız belasız sürüşler umarım yaşadıklarım sizlerin başına gelmez..

• Maalesef bazen iş bilmez ustaların yüzünden böyle sorunlar olabiliyor.Maalesef farkli marka ve özel servislerle bile sorun yaşayan çok insan var.Insan isterki hic sorun yaşamayalım ama olmuş bir kere.mesela kaç arkadaşım veya müşterimin aracına premium markalar olmasına rağmen serviste araçlarına zarar geldi.bir arkadaşımın araç testinde aracı pert oldu.vs. vs.Ben şu an servisten memnunum ama hepimizin başına gelebilir.

• agelbal kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam, lakin bir servisin sorumsuzluğunu tüm firmaya yıkmak doğru gelmiyor bana. Ozellikle facebook daki 308 T9 grubunda bir çok arkadaşımızın garantisi olmamasina rağmen iyi niyet garantisiyle parça değişimi ve onarım yaptırdıklarını okuyabilirsiniz.

• lion308 L kullanıcısına yanıt
    maalesef öyle iş bilmeyen usta bana denk geldi bşkasına denk gelmez diye bir şey yok. umarım sizlerin başına gelmez çünkü çok sıkıntılı bir süreç..
  • quote:

Orijinalden alıntı: taishos

Geçmiş olsun hocam, lakin bir servisin sorumsuzluğunu tüm firmaya yıkmak doğru gelmiyor bana. Ozellikle facebook daki 308 T9 grubunda bir çok arkadaşımızın garantisi olmamasina rağmen iyi niyet garantisiyle parça değişimi ve onarım yaptırdıklarını okuyabilirsiniz.
    teşekkür ederim. servisin sorumsuzluğu bir yana ben peugeot türkiye'nin aracındaki hatayı kabul etmesini beklerdim benimde garantim bitmişti sadece dışarıda yaptırdığım bakım üstünden de 5-6 ay geçmişti bu zaman zarfında motorun kurum bağlamayacağı herkes tarafından teyit edildi. ben daha öncesinde de buji patlamasından dolayı 3 kere yolda kaldım ve 3 ünde de garanti devam ediyordu üstüne birde peugeot türkiye'ye yazdım arıza var diye.. ilk buji patlaması 15 bin kmde oldu bu hiç hoş bişey değil sonuçta. bana yapılan açıklama daha komikti, neymiş aracın beygiri yüksek torku yüksek motor kaldırmıyor buji patlatıyor.. o zaman fazla güçten dolayı buji patlıyorsa bu aracın piyasada ne işi var ? patlamayacak şekilde düzelt tekrar sür piyasaya..

• quote:

Orijinalden alıntı: agelbal

Bugün itibari ile Peugeot ailesinden ayrılmış bulunmaktayım. Yaşadığım olaylar sonrasında bir kaç ders çıkardım bir daha peugeot marka araç almayacağım bir de yetkili servise güvenmeyeceğim.. 0 km aldığım 2015 model 33,500 km de olan 308 1.2 puretech manuel aracım Aralık ayında düz yolda giderken service ışığı yandı motoru tamir ettirin diye uyarı verdi. bulunduğum ilde yetkili servis olmadığından en yakın olan ve sürekli götürdüğüm sivas ofz yetkili servisi aradım orda motor ustası olduğunu iddia eden bi şahısla konuştum ve sivasa gelmem gerektiğini arızanın silineceğini söyledi. bunun üzerine sildirmek için gittiğimde 'sen buna dışarıda bakım yaptırmışsın motor kurum bağlamış biz burda yağ koyacağız ve bu yağ motoru temizleyecek temizlemezse motoru açacağız' dedi. yağ değişikliği yapıldı ve 1-2 ay ışık yanıyorken kullandım. daha sonra geçmediğini belirterek servise bir daha gittim ve bu sefer motorun açılacağını, fabrikaya yazı yazıp çıkan masrafın %90 ihtimalle karşılanacağını söylediler. %90 ihtimali duyunca tamam açın dedim ve işlem başladı. Fakat 3 gün sonra bakım dışarıda yapıldığı için (bildikleri halde.) fabrikanın karşılamayacağını ve arızanın tamiri için 22 bin tl ödemem gerektiğini söylediler. bende dışarıda bakım yaptırdığım yere Bosch servisine gittim ve ordaki ustaya anlattım olayı. usta gidelim bakalım aracına daha ucuza tamir ederiz dedi ve servise gittik. servise gittiğimizde ustama motor kurum bağladı dediler usta bakıyor kurum yok yalan söylemeyin dedi. daha sonra sekman başları kurum bağlamış dediler sekman başlarına baktı ustam orda da birşey yok tamam biz aracımızı toplayalım götürelime geldik çünkü bi arızası olmayan aracım dağıtılmış yerinde olan motoru bagajına yüklenip yürümez hale gelmişti. servistekiler çalıştıkları çekici firmasından çekici çağırdılar aracı çekiciye yükleyip 110 km götürecektik tam servisten çıkarken çekiciden aracımı düşürdüler, düşen araç gitti başka araca vurdu. dünya başıma yıkıldı adeta.. tüm bunlar beceriksiz peugeot servisinin arızaya teşhis koyamayıp yürüyen aracı yürümez hale getirmesinden kaynaklandı. biliyorum çok uzattım ama siz peugeot kullanıcılarına ve buraya gelip araştırma yapan insanların başına böyle şeylerin gelmemesi için anlatmam gerektiğini düşündüm. aracım motoru bagajda 22 bin masraflı haliyle sattım ve 3 kere buji patlatıp beni ve ailemi yolda bıraksada, en sonunda 20 küsür bin masraf çıkarsada gözüm gibi bakarak, severek binmiştim. ama kesinlikle peugeot türkiye anlayışşı değişmediği sürece peugeot asla almam ve önermem.. herkese kazasız belasız sürüşler umarım yaşadıklarım sizlerin başına gelmez..
    okurken cok uzuldum Allah size sabir versin insaallah bundan sonra boyle sorunlar yasamazsiniz su buji patlatma konusunu acarmisiniz biraz

• Arkadaşlar merhaba
    Aracımda kaporta boya işleri var garantim bitti. İstanbul Avrupa yakasında sedefli beyaz boyayı sıkıntısız yapacak önereceğiniz bir yer varmıdır?
    Birde balatalar bitti sanırım bugün ses geliyordu balatalardan nereden orjinalini ucuza yaptırabilirim
  • 
Sayfa: önceki 10781079108010811082
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.