Şimdi Ara

YENİ PEUGEOT 3008 ANA KONU (3244. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
11 Misafir (3 Mobil) - 8 Masaüstü3 Mobil
5 sn
64.916
Cevap
635
Favori
2.873.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
78 oy
Sayfa: önceki 32423243324432453246
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam dahili kamerası olmayanlara mı yoksa kamera kayıt cihazı mı takıyorlar acaba.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

TEST
  • habib_723 kullanıcısına yanıt
    19 janta 18 Lastik takamazsiniz bu sayı Jant çapını ifade eder. 225 55 R19 ebadi var Fakat Mevcut lastik ile %3 üstünde boyut farkı var uygun olmaz. Araç yerden 11 mm yükselir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 29 Aralık 2025; 21:0:31 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • acquiles A kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim

O zaman 225 50 R19 bilgisini kaydedeyim..

TEST
  • caldexterr C kullanıcısına yanıt

merhabalar hocam.

geçen bende denk geldim bahsettiğiniz videoya bilgilendirme amaçlı burada paylaşıyorum.

sırf eat8 şanzımandan dolayı peugeot tercih ettim. inşallah motor gerçekten sıkıntılı değildir.

bazı 508 ilanları sandık motor taktırıp satıyormuş. ben videonun yalancısıyım. elçiye zeval olmaz.

YENİ PEUGEOT 3008 ANA KONU
    YENİ PEUGEOT 3008 ANA KONUınstagram
    And Mehmet Çetin on Instagram: "2019 Peugeot 508 GT alınır mı? #sahibinden #peugeot508 Otomobil seçimiyle ilgili sorularınıza yanıt almak, üyelere özel videoları izlemek ve diğer ayrıcalıklardan faydalanmak için, kanala katılabilirsiniz: https://www.youtube.com/andmcetin/join"
    https://www.instagram.com/reel/DRM3pePjIoS/#

Bu içten takılan suruş kayıt kamerası on ve arka cama takılıyor.

• Merhabalar, hafta sonu demirkan otoda aracın ön disk+balatalarını değiştirttim. Toplamda işçilik dahil 6500 tl ödedim, balatalarda delphi marka kullanıldı. Değiştirmeyi düşünen olursa diye paylaşıyorum.

Ben de bu videoya denk geldim sanırım. Danışmak için foruma yazdım.

Bu videonun haklılık payı var.

2020'den beri, 1.5 Dizel, 1.6 PureTech, 1.6 THP, 1.6 Dizel, 1.2 Hybrid hepsini denemiş ve farklı dönem kullanmış biri olarak:

1. 2016 GT Line'da 1.6 THP vardı. Aracın satışını verdikten dakikalar sonra (ekspertize sokmak istemedi sahibi ve o ana kadar hiç bir şey yoktu araçta) araç gözümün önünde arızalandı ve motorun öksürmesiyle birlikte devir almadı. Tabi benim adıma kötü bir durum olsa da gerçekten sıfır sorun olduğunu bildiğim için ve ekspertiz ısrarı yaptığım için içim rahattı fakat ertesi gün sorduğumda bujilerin değiştiğini ve sorunun çözüldüğünü söylemişti.
    2. 2020 Allure 1.6 PureTech aracımdan bakımdan 2 ay sonra çalıştırdığımda sağ lastikten ıslık sesi gelmeye başladı. 2 ay götüremedim servise sonra arttı iyice ve bir gün yine durduk yere devir almamaya ve motor arıza uyarıları vermeye başladı. Aracı 60 km'den öte süremiyordum. Servise bir şekil götürdüm. Külbütör kapağı kırılmış dediler ve bujileri değiştirdiler, sorun çözüldü. 3 ay önce satmıştım aracımı, o zamanki fiyat 28-30K gibi bir şey tutmuştu.

Bu arızalar potansiyelli var diye herkeste olacak diye bir durum yok fakat kontrollü ve dikkatli olmakta fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ezio Auditore -- 30 Aralık 2025; 21:58:30 >

• Ezio Auditore E kullanıcısına yanıt

Bu saydıklarınız nispeten makul kalan arızalar. Benim rastladığım video 508 kullanıcısının kendisinindi. Kendisi ve birçok kişinin 90bin km sonrasında sandık motor değiştirdiğini söylüyordu. Ancak benim izlenimim bu kişilerin 225 beygirlik motoru uzun süre limitlerde zorladıkları yönünde.

Bu şekilde Mercedes c serisi motorunu da tabir caizse kucağına Alan biliyorum :)

• Ezio Auditore E kullanıcısına yanıt

Hocam her bir motorun artıları ve eksileri hakkında neler söyleyebilirsiniz, neden tercih etmeliyiz ya da etmemeliyiz? Ekstra olarak 1.2 PureTech'e dair neler söyleyebilirsiniz? Sizin gibi hepsini denemiş birisine denk gelmişken sormamak olmazdı. :)

1.6 Puretech motorlu 508'i 144 bin km kullandım. Yine 1.6 Puretech Citroen C5'i 55 bin Km kullanma şansım oldu. Ben hiç bir sıkıntı yaşamadım. Çok güzel araçlar ve çok güzel motorlar.

1.6 THP motorlu 308 de kullandım. Zincirli triger ve zincir ses yaptığı için değiştirmek zorunda kalmıştım.

Sandık motor vs değişimi 1.2 Puretechler le yayıldı. Özellikle ilk nesillerinde yağ içinde çalışan trigerin (wet belt) ufalanma sorunları sonrası yağ filtresinin tıkanması ve yağsız motorun ağır hasar alması sonucu sandık motorla değişimi gündeme geldi. O dönem 1.2'lerinde buji sorunları da yaşandı.

2020-2021 sonrası bu durumun aşıldığı söylendi. Kolay kolay ufalanmayan kayışlara geçildi. Hybrid modeller de ise doğrudan zincir ile bu konu tamamen aşıldı.

Bu yağ içinde çalışan triger kayışı ufalanması sorunu örneğin Ford Ecobust motorlarda da yaşandı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam 1.6 PureTech motorda eksantrik zincir değişim problemi yok diye hatırlıyorum ama siz neden değiştirmek durumunda kalmıştınız?

Puretech lerde değiştirmedim, 2015 model 308'de THP yani bir önceki jenerasyon motor var, onda triger zinciri ses yapınca riske girmemek için değiştirmeyi itercih ettim.

Aynı şekilde Puretech de olsa eğer triger zinciri bir şekilde genleşir, ses yapmaya başlarsa değiştirmek en iyi yol olur. Her şey yolunda giderse 150 bin sonrası zaten değiştirme zamanı gelir.

Zincire bir şey olmasa su pompası su kaçırmaya başlıyor. Pompa değişimi sırasında triger de set olarak değiştirmek mantıklı hale geliyor.

Dizel 308'im vardı, onda 150 bin civarında triger seti değiştirme nedeni su pompasıının kaçırmaya başlaması olmuştu.

Eski kasa dizel 508'de Puegeot triger kampanyası yapmıştı, 135 bin civarında değiştirmişlerdi.

Ama sözünü ettiğim THP motorlu 308 şakır şakır ses yapmaya başlayınca mecburen değiştirdim. :)

• Merhaba, yakın zamanda aracı bakıma götüren oldu mu? İstanbulda 2024 model dizel aracımın 2. Yıl bakımı için 22.000 TL fiyat aldım. Ne değişecek de 22.000 TL FİYAT VERİLDİ? Bu tutar fahiş değil mi? Çok fazla geldi

• Merhaba arkadaşlar bizdeki 3008 de direksiyon ve multimedya da bulunan düğme ile ses açıp kapatırken aniden sesde yükselmeler ve dişiler oluyor sorun ne olabilir nasıl cozebilriim rrc yi degistireyim dedim 10-15 bin arası ücret cikiyor

• Necdet_Pek kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Aydınlattığınız için teşekkür ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.