< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

3 Mobil
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 29 Aralık 2025; 21:0:31 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
merhabalar hocam. geçen bende denk geldim bahsettiğiniz videoya bilgilendirme amaçlı burada paylaşıyorum. sırf eat8 şanzımandan dolayı peugeot tercih ettim. inşallah motor gerçekten sıkıntılı değildir. bazı 508 ilanları sandık motor taktırıp satıyormuş. ben videonun yalancısıyım. elçiye zeval olmaz. ınstagramAnd Mehmet Çetin on Instagram: "2019 Peugeot 508 GT alınır mı? #sahibinden #peugeot508
Otomobil seçimiyle ilgili sorularınıza yanıt almak, üyelere özel videoları izlemek ve diğer ayrıcalıklardan faydalanmak için, kanala katılabilirsiniz:
https://www.youtube.com/andmcetin/join" https://www.instagram.com/reel/DRM3pePjIoS/# |
|
|
Merhabalar, hafta sonu demirkan otoda aracın ön disk+balatalarını değiştirttim. Toplamda işçilik dahil 6500 tl ödedim, balatalarda delphi marka kullanıldı. Değiştirmeyi düşünen olursa diye paylaşıyorum. |
|
|
Bu arızalar potansiyelli var diye herkeste olacak diye bir durum yok fakat kontrollü ve dikkatli olmakta fayda var. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ezio Auditore -- 30 Aralık 2025; 21:58:30 > |
|
Bu saydıklarınız nispeten makul kalan arızalar. Benim rastladığım video 508 kullanıcısının kendisinindi. Kendisi ve birçok kişinin 90bin km sonrasında sandık motor değiştirdiğini söylüyordu. Ancak benim izlenimim bu kişilerin 225 beygirlik motoru uzun süre limitlerde zorladıkları yönünde. |
|
Hocam her bir motorun artıları ve eksileri hakkında neler söyleyebilirsiniz, neden tercih etmeliyiz ya da etmemeliyiz? Ekstra olarak 1.2 PureTech'e dair neler söyleyebilirsiniz? Sizin gibi hepsini denemiş birisine denk gelmişken sormamak olmazdı. :) |
|
1.6 Puretech motorlu 508'i 144 bin km kullandım. Yine 1.6 Puretech Citroen C5'i 55 bin Km kullanma şansım oldu. Ben hiç bir sıkıntı yaşamadım. Çok güzel araçlar ve çok güzel motorlar. 1.6 THP motorlu 308 de kullandım. Zincirli triger ve zincir ses yaptığı için değiştirmek zorunda kalmıştım. Sandık motor vs değişimi 1.2 Puretechler le yayıldı. Özellikle ilk nesillerinde yağ içinde çalışan trigerin (wet belt) ufalanma sorunları sonrası yağ filtresinin tıkanması ve yağsız motorun ağır hasar alması sonucu sandık motorla değişimi gündeme geldi. O dönem 1.2'lerinde buji sorunları da yaşandı. 2020-2021 sonrası bu durumun aşıldığı söylendi. Kolay kolay ufalanmayan kayışlara geçildi. Hybrid modeller de ise doğrudan zincir ile bu konu tamamen aşıldı. Bu yağ içinde çalışan triger kayışı ufalanması sorunu örneğin Ford Ecobust motorlarda da yaşandı. |
|
Hocam 1.6 PureTech motorda eksantrik zincir değişim problemi yok diye hatırlıyorum ama siz neden değiştirmek durumunda kalmıştınız? |
|
Puretech lerde değiştirmedim, 2015 model 308'de THP yani bir önceki jenerasyon motor var, onda triger zinciri ses yapınca riske girmemek için değiştirmeyi itercih ettim. Aynı şekilde Puretech de olsa eğer triger zinciri bir şekilde genleşir, ses yapmaya başlarsa değiştirmek en iyi yol olur. Her şey yolunda giderse 150 bin sonrası zaten değiştirme zamanı gelir. Zincire bir şey olmasa su pompası su kaçırmaya başlıyor. Pompa değişimi sırasında triger de set olarak değiştirmek mantıklı hale geliyor. Dizel 308'im vardı, onda 150 bin civarında triger seti değiştirme nedeni su pompasıının kaçırmaya başlaması olmuştu. Eski kasa dizel 508'de Puegeot triger kampanyası yapmıştı, 135 bin civarında değiştirmişlerdi. Ama sözünü ettiğim THP motorlu 308 şakır şakır ses yapmaya başlayınca mecburen değiştirdim. :) |
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|