|
-
Teşekkürler..Yıl sonuna gelecek dendi.Bende o kadar beklemek istemedim.Büyük bir ihtimalle dizele konulacaktır, dizel araç hiç almayıda düşünmedim.
_____________________________ -
Herkes ihtiyacına ve zevkine göre araç alır...burada kimseyi yargılamak, firmaları küçümsemek gibi bir derdimiz olmaz....
3008 in rakipleri QQ, Tiguan, Tuscon, karoq, ateca dır. (c5 aircross, Grandland x kardeş firma modelleri olduğu için peugeot açısından rekabet koşullarına sokmuyorum ama o kategoridedirler.) Peugeot 3008 rakabet kosullarını ve fiyatını bu modelleri baz alarak yapar...Duster veya egacross baz almaz. Burada bu araçları kücümsediğim anlamı cıkmaz. Eğer dağ bayır ağırlıklı araç kullansa idim duster almaktan geri durmazdım...Zevkime uygun tasarım sunsa ve otomatiği olsa egacross da alabilirim...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumanlı84 -- 3 Mart 2021; 12:49:34 >_____________________________ -
200 bine csuv olarak Egea Cross varsa, tasarımı güzel otomatik diye 3008 e 300 bin TL vereemezsiniz. Paranız yoktur :)
Dediğiniz gibi kalite dağlar kadar farkli ama para yetmeyince yapacak birşey yok.
Ne qq ne 3008 ne Tucson hepsi satış kaybedecek Egea Cross a. Tek sebebi de bütçe.. 🤷♂️
Bmw1 yerine nasıl 3008 alabiliyorsaniz, aynı durum.
Duster 4x4 de daha bir ofrooad tasarımı ile farklı durabilir, katılıyorum, ama Egea Cross yukarıda saydığım modelleri butcesi yetmeyenler için tek alternatif is olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
3008 den egeacross kayış olursa sizin de dediğiniz gibi tamamen Türkiye'deki vergi sistemine bağlı olarak duygusal nedenlerden (bütçe) dolayı olur :)...Rakip olduğu için değil :)
Biz periyodik olarak şu yokuşu çıkıyoruz, bir sorun olmuyor. ayrıca başlık altında 1.2 diye ararsanız zaten yeterince yorum yapıldı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esen_Boga -- 3 Mart 2021; 13:47:2 >_____________________________
-
Çok teşekkürler :)) -
Kağıt üzerinde rakip :)
Örneğin
Super lig de oynayan her takım Galatasarayın rakibir, biz rakip olatal görmüyoruz diyemezsiniz :)
amin çok teşekkür ederim. bu rengi ben de çok beğeniyorum istediğim oldu şükür diyorum.
_____________________________ 2008 Kia Ceed Motion 1.6 CRDI
2010 Honda Cıvıc HB 1.4 Sport
2011 Toyota Auris 1.4 D4D
2015 BMW 116d M Plus -
Rakip rekabete etmeye zorlar :)....Örneğin 3008, tiguanı rekabete zorladığı gibi....3008 olmasaydı tiguanın suanki liste fiyatlarına bir 50.000 daha koyun derim :). Ama duster ucuz diye 3008 fiyatlarına kuruş ayarlama yapmaz Peugeot....Bakınız tiguan Şubat ayında ocak ayına göre fiyatları 10-15.000 aşağı cekti, 3008 3,5.000 üstüne koydu hemen satış rakamları değişti...Tiguan(1.064 adet şubat), 3008 (518 adet şubat) in 2 katından fazla sattı bu ay...ocakta başa baştı... Bakalım martta 3008 nasıl karşılık verecek....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumanlı84 -- 3 Mart 2021; 16:8:55 >_____________________________ -
PSA tarafından bakarsak tabi ki enterese olmayacaktır. Zira sadcee Türkiye'ye araç satmıyor ve Türkiye pazarındaki toplam adet ce karlılık firma stratrsjini değiştirecek kadar büyük değil..
Konu gayet basit, parası olan 3008 tiguan Tucson qq vs bakacak, olmayan ve csuv yada csuv benzeri araç isteyen Egea Cross a yüklenecek...
Neticede satışlar egea cross a kayacak. Bu 3008 ve ya tiguan kötü oldugu için değil, bu araçları almaya niyeti olanların alım gücü artık yetmediği için olacak.
Merhabalar telefonumu hala mypeugeot uygulamasına bağlamayı başaramadım. Telefonu Bluetooth ile pair ediyorum telefonuma. Her şey düzgün, kullanabiliyorum Bluetoothu, uygulamayı açtığım zaman ise bağlantı yardımı çıkıyor sanki bağlamamışım gibi. Buna bir çözüm var mıdır acaba? Tüketimimi görmek istiyorum :/
quote:
Orijinalden alıntı: AlmostFly
Merhabalar telefonumu hala mypeugeot uygulamasına bağlamayı başaramadım. Telefonu Bluetooth ile pair ediyorum telefonuma. Her şey düzgün, kullanabiliyorum Bluetoothu, uygulamayı açtığım zaman ise bağlantı yardımı çıkıyor sanki bağlamamışım gibi. Buna bir çözüm var mıdır acaba? Tüketimimi görmek istiyorum :/Hiç sorun yaşamadan çok uzun süredir kullandığım için nasıl yapılacağını tam hatırlamıyorum.
Ancak önerim öncelikle BlueTooth listesinden PEUGEOT'u silin ve her şeye sıfırdan başlayın.
Ayrıca bilgi olması için; MyPeugeot uygulamasının son sürümü olan 1.27.1 kullandığımı da belirteyim. .
-
Pozitif düşünelim..
Malımız değer kazanıyor demek ki..
quote:
Orijinalden alıntı: acquilesDizelin kurulabilmesi için tek şansı bir üreticinin fsrkli bir yöntem ile (adblue mantığı gibi) karbon emisyonu minimize etmesi lazım. Bunun için de arg lazım.
Buna para harcarlar mi bence çok umt yok. Parayı elektrikli ye harcıyorlar.
Delinin biri ben buldum bi boru taktım emisyon benzinli altına düştü derse, dünya da bir anda mevzu tersine döner o ayrı :)
Ama düşük olasılik
Düşük olasılık değil, bu teknoloji mevcut ve her geçen gün gelişiyor :) Sentetik yakıtlardan bahsediyorum. Evet gelecek elektrikli ama gerçekçi olalım arkadaşlar Norveç de mi yaşıyoruz? İçten yanmalı motorların yakın gelecekte bir yere gittiği yok, dünya üzerindeki milyonlarca aracı ne yapacaksınız?
Örneğin Istanbul gibi bir şehirde yaşadığınızı düşünün, 10 sene sonra yaşadığınız yerde tüm komşularınıza ve size yetecek şarj hatları olacak mı? Alt yapı bunu kaldıracak mı? Bence imkansız... Kendi müstakil evinizde yaşıyor ve çok uzun şehir dışı yolculuklar yapmıyorsanız elektrikli tam size göre olabilir.
Ayrıca şu an bildiğimiz şekilde elektrikli araçlar geçiş modelleri, gelecek hidrojen yakıtlı araçlardadır ancak bunun çok uzun zamanı var. Ayrıca hangi araştırmaya bakarsanız bakın, uçtan uca üretim sürecine bakıldığında elektrikli araçların içten yanmalardan doğayı kirletme yönünden az kalır yanı yok. Hele elektriğiniz yenilenebilir kaynaklardan gelmiyorsa...
Bence elektrikli araçlar şu an biraz fazla abartılıyor ve gerçek dışı çok bilgi var. Ben de elektrikli araç sahibi olmak isterim ama yaşadığım ülkenin ve hayatın şartlarını göz önüne aldığımda yakın gelecekte mümkün gözükmüyor. Elektrikli Egea Cross çıkarsa düşünürüm
Neyse ben uzun süredir sentetik yakıtlar konusunu takip ediyorum, bu çephede ar-ge hızlanıp benzin istasyonlarında bu tarz yakıtları satma aşamalarına hızlı gelebilirlerse ben yoluma devam ederim. Şu an özellikle Porsche ve Bosch'un bu alandaki araştırmalarda başı çektiğini belirteyim. Meraklısına birkaç link aşağıya bırakıyorum.
https://www.bosch.com/stories/synthetic-fuels//
Hocam kusura bakmayın, meraktır tabi sizin ki de ama bu araca o kadar para verip sonra da yakıtını dert etmek nebileyim bana garip geliyor... Ben şahsen yakıtı hiç düşünmüyorum, az yakmak için de uğraşmıyorum. Aracın keyfini çıkartıyorum.
Kasko şirketinizin belirlediği sınırlardaysa çizikler hasarsızlık bozmaz. Örneğin autoking'e gittiğinizde zaten bunu size söylerler. Tramer'de her şekilde gözükür, mesela benim arka tamponda 7-8 cm ince çizik vardı yaptırdım. Tramer'de kaza diye gözüküyor, 300 TL. Kasko'yu aradım neden böyle dedim, abi Tramer'e giren yanlış kodu seçmiştir falan dedi uzatmadım 300 TL sonuçta, aracı satarken bu duruma inanmayıp konuyu uzatacak varsa telefonu kapatırım zaten :)
Hocam adana git gel 2000 km ye otoyol ucretleri dahil 1800 tl verince insan uzuluyor :) -
Bende 1.28.1 var bazen bağlanıyor 60-70 tane seyahati indiriyor, bazen bağlan dediğimde logo da takılı kalıyor saatlerce ...
pek takılmıyorum...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt