Şimdi Ara

YENİ PEUGEOT 3008 ANA KONU (1443. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
65.078
Cevap
627
Favori
2.941.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
78 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-6D7247931

190 tl ye aldım. 4 litre uygun mu bu yağ
    Fiyatını bilmem.. 0W-30 uygundur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IronHasan -- 4 Ekim 2019; 17:44:48 >

Orijinalden alıntı: IronHasan

Fiyatını bilmem.. 0W-30 uygundur.

Alıntıları Göster
    Usta diyor ki bu yağ üzerinde partikül filtr belirten ibare yok. C3, ecr gibi.. Yağın üzerinde gerçekten birşey yazmıyor. Hayır 0w30 partiküllü ayrı yağ mı var? 5w30 larda bu söz konusu. ????

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Usta diyor ki bu yağ üzerinde partikül filtr belirten ibare yok. C3, ecr gibi.. Yağın üzerinde gerçekten birşey yazmıyor. Hayır 0w30 partiküllü ayrı yağ mı var? 5w30 larda bu söz konusu. ????

Alıntıları Göster
    Ustalar çok şey söyler. Ama işin aslı şu..

BlueHDI araçlarımızda 0W-30 yağ kullanmamız gerekli.. İlla çok özel bir ibare gerekiyorsa B71 2312 onaylı 0w-30 yağ olmalı. Total benim araçta da sürekli kullandığım bir yağ. Belirttiğim onaya da sahip.

• quote:

Ustalar çok şey söyler. Ama işin aslı şu..

BlueHDI araçlarımızda 0W-30 yağ kullanmamız gerekli.. İlla çok özel bir ibare gerekiyorsa B71 2312 onaylı 0w-30 yağ olmalı. Total benim araçta da sürekli kullandığım bir yağ. Belirttiğim onaya da sahip.

Alıntıları Göster
    Total 0/30 ineo ecs yazmalı.

Iyi forumlar...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Peugeot 3008 GT LINE 1.6 BlueHDi 120HP Eat6 300Nm Tork, Ultimate Kırmızı, Parçalı Deri Döşeme, Novatek96655 A118 Araç Kamerası.
    Peugeot 5008 1.6 HDi 140HP FAP Auto6R 340Nm Tork, Aluminyum Gri, Açık Gri Döşeme, Cyclone-2 DVD Multimedia, Touch Control Gearbox System, Novatek96655 A118 Araç Kamerası.
    LG 55 LB 652V / LG 65 UB 950V / SONY HT-DDW750 / SONY DAV-IS10 / SONY BDV-E300 / IBM THINKPAD Z60t / ECA CONFEO PREMIX / NOTE 9 512 GB / HONDA KINETIX ZX

• arkadaşlar prime edition da halojen famı var ?

Orijinalden alıntı: bodrum

arkadaşlar prime edition da halojen famı var ?
    Evet

Orijinalden alıntı: melodramm

Total 0/30 ineo ecs yazmalı.

Iyi forumlar...

Alıntıları Göster
    Ecs yazmıyor bizim koyduğumuz yağda. Nette de rastlamadım. Araçta sıkıntı çıkarır mı?

İkisi de devam ediyor. Add blue egzost emisyonları düşürmeye yarıyor.

Dizel Partikül Filter ise partikül tutucu olarak çalışıyor. Tıkanma olma riski de zaten buradan geliyor.

DPF sıvısı denen ve 1 litrelik minik deposu olan sıvı ise her mazot alındığında mazot deposunun içine alınan hacimle orantılı şekilde minik bir miktar püskürtülüyor.
    Bu sıvının tek bir amacı var. O da DPF nin tıkanmamasını sağlamak. Emisyonla işi yok. 1 litre olan bu sıvı 120 bin km civarında bitiyor. Fiyatı da 600-700 TL civarında

Pahalı olması nedeniyle uyanık tamirciler bu sıvı yerine mazot koyabiliyor. Araç sıvı var sanıyor ama DPF tıkanmaya başlıyor.

Alıntıları Göster
    Ben dpf ad blue kullanımı ile devre dışı kaldı sanıyordum.
    Meger hayatına gizli gizli devam ediyormuş.

Bu arada dpf yakita ilave edilmiyor

Iyi forumlar...

Peugeot 3008 GT LINE 1.6 BlueHDi 120HP Eat6 300Nm Tork, Ultimate Kırmızı, Parçalı Deri Döşeme, Novatek96655 A118 Araç Kamerası.
    Peugeot 5008 1.6 HDi 140HP FAP Auto6R 340Nm Tork, Aluminyum Gri, Açık Gri Döşeme, Cyclone-2 DVD Multimedia, Touch Control Gearbox System, Novatek96655 A118 Araç Kamerası.
    LG 55 LB 652V / LG 65 UB 950V / SONY HT-DDW750 / SONY DAV-IS10 / SONY BDV-E300 / IBM THINKPAD Z60t / ECA CONFEO PREMIX / NOTE 9 512 GB / HONDA KINETIX ZX

• quote:

Ecs yazmıyor bizim koyduğumuz yağda. Nette de rastlamadım. Araçta sıkıntı çıkarır mı?

Alıntıları Göster
    Detayını bilmiyorum ancak dpf için ecs şart.

Iyi forumlar ...

YENİ PEUGEOT 3008 ANA KONU

• quote:

Orijinalden alıntı: gemstoneblue

Evet

Alıntıları Göster
    Allure selection
    Allure elegance pack
    Gt line

Led far olan donanımlar.

Iyi forumlar...

• quote:

Ben dpf ad blue kullanımı ile devre dışı kaldı sanıyordum.
    Meger hayatına gizli gizli devam ediyormuş.

Bu arada dpf yakita ilave edilmiyor

Iyi forumlar...

Alıntıları Göster
    DPF yakıta ilave edilmiyor. Yakıta ilave edilen ve yaklaşık 120 bin KM2de biten 1 litrelik DPF SIVISI.. Zaten plastik bir şişesi var. Oradan depoya minik minik damlatılıyor. Bu miktar da alonan yakıtın hacmi ile orantılı.

O sıvıyla birlikte yanan mazot DPF'nin partiküller ile tıkanmasını engelliyor. Araç çok daa uzun süre arada bir jenerasyon yaparak sürekli temiz DPF ile kullanılıyor.

Bütün bu yazdıklarımı bir bir yaşadım.

Ama illa bana karşı bir şeyler yazma kararındaysan oturup biraz araştır veya DPF SIVISININ nereye damlatıldığını, nerede depolandığını ve ne işe yaradığını biraz araştır dostum..

Yağ konusunda da verdiğim B71 2312 kodu önemlidir. Bu onay olmayan yağ şişesinde ne yazarsa yazsın bizim araçların motorları için uyumlu değildir.

• quote:

Alıntıları Göster
    Bidon duruyorsa arka tarafındaki küçük yazıların içinde B71 2312 onayı var mı yok mu? Varsa korkma. Yoksa sorun olabilir.

Ama bizim araçların yağı Total kullanılacaksa Total İneo First 0w 30 dur.

Onun dışında çok çok dikkat etmek istiyorsanız aldığınız yağın ONAY Kodu olarak B71 2312 'i arayın.

Gönül rahatlığıyla kullanın.

Detayını bilmiyorum ancak dpf için ecs şart.

Iyi forumlar ...

Alıntıları Göster
    Hocam 5w30 da dediğiniz doğru ve bulunabiliyor. Ancak 0w30 ların inceliği sebebiyle belki ecs olmayabilir. Mobil 1 in ve shellin yağları var pahalı. Ayrıca totalin sistesinde araca en uygun yağıda gösteriyor. Anlaşılıyor ki tam sentetik olduğu için ayrıca partiküllü üretimi yok sanırım.

• Değerli kardeşim BlueHDI araç kullanıyorsanız Total İneo First 0W-30 yağı alın kullanın. Bu yağ Euro6 standartı için uygun bir yağdır. Onay kondunu da bir kaç kere yazdım. PSA B71 2312

5w-30 Yağlar Euro4 ve Euro5 motorlar için kullanılan yağlardır. Çok istisnai şekilde bazı 5W30'ların da yukarıda söz ettiğim onay koduna sahip olduğunu duydum. Ama ne kullandım ne de öyle bir yağ gördüm.

Aracınız Euro6 ve üstü ise bu konuya dikkat edin derim. Daha da uzatmanın anlamı olmadığı için konuyu yağa bulamayalım. İyi geceler.

Hocam 5w30 da dediğiniz doğru ve bulunabiliyor. Ancak 0w30 ların inceliği sebebiyle belki ecs olmayabilir. Mobil 1 in ve shellin yağları var pahalı. Ayrıca totalin sistesinde araca en uygun yağıda gösteriyor. Anlaşılıyor ki tam sentetik olduğu için ayrıca partiküllü üretimi yok sanırım.

Alıntıları Göster
    0/30 da da ecs mevcut.

Ben bakımları yetkili serviste yaptırıyorum ve 2 yıldır 0/30 kullanılıyor.

Iyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melodramm -- 5 Ekim 2019; 9:20:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zeki28

Arkadaslar merhaba, yeni bir arac alma arifesindeyim ve en ust sirada 3008 geliyor. C5'i de test ettim ama tercihim 3008 olacak gibi. Forumda da epey bir sayfa okudum sayilir. DPF konusu acilmisken sorayim, sIk sIk tikaniyor derken bu sIklik nedir? Her ay, 3-4 ay, yilda bir vs... Bir onceki aracim da 2013 focus dizeldi ki onda da partikul filtresi vardir diye dusunuyorum, fakat filtre ile ilgili bir sorun yasamadim.
    308, 2 adet 3008, c200d kullandım şu an c5 aircross kullanıyorum bu bahsedileni hiç tecrübe etmedim.

yardımcı olan herkese çok teşekkürler. aracı aldığımda gerekli detayları vede aldığım fiyatı yazarım.

Orijinalden alıntı: Blueye

En güncel versiyon her zaman en iyisi değildir herhangi bir probleminiz yoksa hiç guncellemeye girişip macera aramayın derim. MyPeugeotApp 1.18.3 şuan sorunsuz stabil çalışan versiyon bende. Bağlantı sorunu olan arkadaşlar bu versiyonu denesinler.
    Allah razı olsun hocam. Yapmadığım şey kalmamıştı. Serviste bile baktırdım olmadı. Bu sürümü bulup kurdum telefona, aylar sonra ilk defa bağlandı sürüş verisi geldi

Tek sürüşlük veri geldi gerçi ama olsun bundan sonra gelse bile yeter. Uygulamada sorun var tahmin ettiğim gibi. Güncellememek lazım.

Orijinalden alıntı: CagKebabi

Merhaba,
    2019 0 km aldığım 1.5 eat8 active skypack 3008 hakkında 3 konum var.
    1. Kaput sağ sol taraf eşitsizliği. Sol taraf aralıklı çok ancak sağ tarafda sorun yok,elimle baskı yapınca düzelir gibi oluyor. Resimde mevcut.https://eksiup.com/p/m3205577eugq
    2. Araç 3165km'de olmasına rağmen bakıma 2800 km veya 10 ay kaldı uyarısı alıyorum. Aracı alalı 2 ay oldu. Resimlerde mevcut.https://eksiup.com/p/za204851e2dr
    3. Araç sol tarafından gıcırtı sesi gelmesi. Özellikle direksiyon sol tarafa çevirince daha da artıyor. Video olarak ekledim.
    -https://www.youtube.com/watch?v=7kbYrDc2Nzk&feature=youtu.be
    -https://www.youtube.com/watch?v=IniVCAh8wCc
    Yorumlarınızı rica ederim.
    En kısa sürede servise götüreceğim ancak 0 arabada böyle saçma sorunlar gerçekten Peugeot'dan soğutuyor insanı.
    Teşekkürler.
    Kaput ayari yapildi OK basit islem
    Servis araligi duzeltildi OK basit islem
    Ses icin direksiyon kecesi yaglandi dediler , takip edecegim bakalim

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.