< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
YENİ PEUGEOT 208 (ANA KONU) (70. sayfa)

-
-
Ek cihaz ile de tam ekran kullanılmamakta. Bende kablaosuz hale getiren cihaz mevcut hem andorid hem de iOS için tam ekran kullanımı sağlanamamakta.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ah be yazik yani, 10” ekranin anlami kalmiyor.
Guney amerika daki modellerde tam ekran var, internette donen videolara gore.
Aracımda yüke göre otomatik far ayarı mevcut lakin fabrika çıkışlı problemliydi. Garanti kapmasında kavga kiyamet garantiden Fransa’dan parça temini sağlayarak değiştirdiler problemim kalmadı. Peugeot Türkiye bütün surecte bilgilendirme sağladı ürünün sevkiyatı aşamasından son ana kadar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnteymenTürk -- 2 Eylül 2023; 18:56:25 >
Komple farlar mı değişti hocam yoksa ayar mekanizması mı? Sürüş güvenliğini doğrudan etkileyen bir konu olduğu için Peugeot geri çağırma yapıp herkese bu değişimi yapmalı bence. Siz epey çaba sarfetmişsiniz bu konuda bireysel olarak. Hattâ epey çok sayıda kullanıcıyı ilgilendirdiği için izlediğiniz özel bir yol yöntem var mı diye merak ettim hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 2 Eylül 2023; 18:52:41 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Far değişmedi hocam yükseklik ayarını sağlayan motor parçası mevcutmuş onlar değişti. Ben Türkiye de yurtdışında forumlarda konuyla ilgili problem olduğunu ilettim. Fransa ile yazışma sağladılar anladığım kadarıyla da Peugeot Fransa da durumun mevcut olduğunu dile getirince yurtdışında parça gönderimi sağlandı ve değişim yapıldı.
Herhangi bir sivinin degmesi bile cok tehlikeliymis. Onerim kesinlikle hic bir sekilde o tarafa dogru öksürüp hapsirmayin bile
Ek olarak 2008 lerde de ayni problem varmis. Bu hayalet ekran icin bir koruma almayi planliyorum. Yorumlar guzel duruyor hb’da.
308 ile 5. Kez vedalaştık hocam 🙂
2. El allure sport düşünürken sıfır 208 alalım dedik.
Amaç 1 yıl kadar kullanıp yeni 3008 ya da 308'e geçiş yapmak ama durumlar ne gösterir bakacağız. Bizim Peugeot macerası şu ana kadar sorunsuz yürüdü nazar değmesin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Araç içi ambiyans aydınlatma konusunda yer, ürün vs önerisi olan var mı ?
-
Selamlar,
Bende çok inceledim ama elektrik tesisatına müdahale işi sıkıntılı olduğu için ve elektrik tesisatı işlerinden çok çekmiş birisi olarak vazgeçtim. Önerim çakmaklığa takılan tipte veya usb uçlu bir şeyler alıp kendiniz yapmanız.
-
Ben kendi aracımdan alışınca arabanın içerisi baya karanlık geliyor. haklısınız tabi elektrik konusu sıkıntılı.
başka tecrübe eden kimse var mı acaba.
-
Hocam konusmustuk en son birkac hafta once, benim arac hala gelmedi. Istanbula gelmis de Ankaraya gidecekmis, uygun goturecek kamyon bulunamamis bilmem ne, 1-2 hafta diyorum ben tahmini. Gule gule kullanin, aracta top speed denediniz mi, performansi nasil? Eger GT paket ise farlar sorunlu muydu? Ve eger bir bilginiz varsa bu yeni 208 130hp'ler icin yazilim attirabilecegim ve limitoru kaldirtabilecegim bir yer konusunda beni aydinlatirsaniz sevinirim, kime sorsam henuz o araca yazilim cikmadi diyor. Tesekkurler :)
Hocam az önce ankaraya geldim Karabük'ten, max 157 falan gördüm fzla basmam zaten. Allure selection bizimkisi. Far sorunu yok. Gidişi güzel ve en güzeli sessiz. Ailece memnunuz
Merhaba herkese, geçtiğimiz haftalarda ben de 208 Allure Selection aracımı Kartal Öztek Bayisinden teslim aldım. Aracın kaputunda bazı simetri bozuklukları farkettim. Kaputun şaseye bağlantı vidalarına bakınca vidalarda çok net anahtar izlerini gördüm. Sonrasında aracı ekspertiz firmasına götürdüm, ekspertiz sonucu kaput sök tak, ve sağ marşpiyelle orta direğin alt tarafı lokal boyalı olarak çıktı. Peugeot genel merkezini aradım ve aracı aldığım bayiye giderek serviste kayıt açtırmam gerektiğini belirttiler. Servise 05.09.2023 tarihinde gittim ve servis yetkilileri kaput bizce sökülüp takılmamış dediler. bağlantı yerlerinde yer alan çok net anahtar izleri için hiçbir yorumda bulunmadılar, bizce sökülmemiş dediler. Lokal boyalı olarak görünen yerler için de bunlar normal dediler. İşin uzmanı değilim bilmiyorum ama ekspertiz firması lokal boya bulunduğu konusunda çok netti. Mikron ölçümlerinde sağ marşpiyelle sol marşpiyel arasında 80 mikron kadar farklar mevcut. gözle zor farkedilen renk farkı da mevcut. Konu hakkında bir kayıt açtırdım ve şu anda Peugeot genel merkezinden cevap bekliyorum.
Aynı gümrük beyan numarasıyla gelen araçlardan 2 arkadaşım daha aldı bu arada, onların da ikisinin kaputları ekspertizde sökme takma olarak çıkıyor farklı ekspertizlerde. Son gelen seriden gelen arkadaşların kaputlarının bağlantı yerlerini kontrol etmelerini öneririm. Araç satışını ciddi olarak etkileyecek bir husus.
-
208'in Fas üretimi versiyonlarının nerdeyse hepsinde özellikle kaput ve bazılarının kapılarında sök tak çıkıyor ekspertiz yapınca. Bazılarının gerçekten üretimden kaynaklı kaputunda ayar ihtiyacı oluyor bazılarında da adamların vidalarda anahtar izi olursa aracın değeri düşer gibi bi algısı olmadığı için basit işlemler yaptığını ve bu yüzden böyle gözüktüğünü düşünüyorum.
-
Merhaba hocam, kaputun mikron değeri normalse, parça kodu da değişmediğini gösteriyorsa 2 vidayı çıkarıp ayar yapıp geri takmalarında ne gibi bir mahsur var ?
Çok takılmayın makine bu, daha yeni almışsınız keyfini sürün hemen bir sonraki sahibi için endişelenmenize gerek yok
İçinizin rahatlaması için Öztek Kartal'ın karşında Kadıköy yönüne doğru Tarcanlar ekspertiz var, onlar neyin ne olduğunu çok daha iyi biliyor. Boya makinesini eline alan herkes ekspertiz diye geçiniyor ama fabrikanın tekrar boyama gibi durumları oluyor. Eğer macun ya da düzeltme yoksa bir boya kusuru sebebiyle tekrar boyanmış olabilir. Dediğim gibi Tarcanlar bu tarz şeyleri videolarında daha iyi anlatıyor.
-
-
Hocam baksam bende de çıkabilir çünkü kaput bence hafif ayar istiyor ama umrumda değil aklıma gelirse bir göz atarım.
Tarcanlar +1. Son zamanlarda çoğu videosu 208 üzerine kendilerinin. Kırmızı olanları hatırlıyorum en son.
Arkadaşın durumunda sök tak olmayabilir veya sadece ayar yapılmış olabilir. Servis yapmadıysa kim yapacak sıfır araçta emin değilim, belki fabrika son kontrol hattında olabilir? PDI aşamasında bunlara bakılması lazım normalde ama işte...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 5 Eylül 2023; 19:44:8 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X