Şimdi Ara

YENİ PEUGEOT 208 (ANA KONU) (129. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.581
Cevap
63
Favori
202.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
13 oy
Sayfa: önceki 1...64...126127128129
Sayfaya Git
Git
Giriş

Bu konuda hala bir gelişme yok dimi?

1000 imzaya ulaşıp markaya mesajı iletmişler ama henüz bir güncelleme yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

showroomda'da 208 elektrikli vardı. hoşuma gitti açıkcası. ama 208'den 208 elektrikliye geçmek ne kadar mantıklıdır bilemedim.

• Bugün bende 1. Yıl bakima gittim. Tabii ki 208E denedim. Bizim 8 ileri 130 luga göre ivmelenmesi daha güzel kayıp yok sonuçta direkt yapıştırıyor. %75 dolu idi 270 km diyordu menzil. 2 km lik bir yolda tahminen bir tur attık 2 gazladık %72 oldu 😂 bu elektrik işi hala bana göre değil. Sürüş keyifli ama o yüzdeler öyle düşerken gerilirim 😂

sırf bu yüzden ben de elektrikli modellerden uzak duruyorum. menzilleri düşük, ya şarj edecek yer bulamazsam kaygısı da cabası.

Birde kimse randevu vs takmıyor. Arkadaşım elektrikli araç kullanıyor. Diyor ki uygulamadan randevu alıyorum gidiyorum bir bakıyorum İstasyon dolu. adamın biri gelmiş boş diye takmış diyor aracı. Yani randevu varsa nasıl başkası kullanmaya başlıyor onu da anlamış değilim ama uzun yolda çok sorun yaşamıştı geçtiğimiz yaz.

Elektrikli araba ancak eve 2. araba olur bende bu menziller ile.

Şehir içi aracı olarak, kısa mesafe olarak çok sınırlı kullanımı haricinde içten yanmalının yerini tutamaz, net.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    1.2 puretech motor manüel aldık.

Direksiyon kutusundan ses geliyordu şuan onu araştırıyoruz.

Yag,buji, kayış, filtre değişimleri kaç binde bir?
    Ayrıca enjektör uçlarını temizletmek gerekir mi?

Şuna baktır
    Şunu kontrol ettir dediğiniz varmı?

Kronik sorunları çözümleri bilmiyorum!!

Alma sebebimiz 2021 model araçlarda dâhi

Tavanda boya, kapılarda boya, tampon değişim yada boyalı
    Ön kaput 10 araçtan 9 da boyalı/değişim varken bu araç orjinal di.
    Full Exper bakıma koyduk.
    Sadece direksiyon kutusu ses boşluk var baktırın dedi.
    Ön takim salıncak ses var dediler.

Piyasada temiz araç yok!
    Hele tavan olayı tam komedi
    Dolu yağdı
    Saksı düştü
    Kedi düştü
    Komşum çarpı atmış anahtarla o yüzden boyadım diyenler oldu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 28 Mart 2025; 23:6:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2021 dizel allure paket 208 kullanan var mı aramızda ? Kullanan fazla kimse gormedim. Tutulmadı mı acaba ? Cevaplarsanız cok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanrs -- 20 Temmuz 2025; 23:30:17 >
  • kimse yazmadigina gore hic kullanan yok. Kime sorsam Peugeot alma diyor neden bilmiyorum. Aksine 1.5 blueHdi eat8 sanziman bana kalirsa cok iyi de piyasasi hic yok gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanrs -- 20 Temmuz 2025; 23:31:6 >
  • Bakım zamanı geldi Aktif İriyıl 18.000₺ fiyat çıkardı bana çok yüksek geldi, arabanın garantisi de bitti, özel servis veya başka bayi tavsiyeniz var mı?

2021 GT 47bin km’de araç, en son bakım geçen sene Kasım sonu gibi yapılmıştı 39bin km’de iken.

• İyi akşamlar arkadaşlar 2021-21 model gt lerde şerit ortalama var sanırım dimi, 2. El almayı düşünüyorum ve bunu nasıl aktive ediyoruz almaya gittiğimde deneyip emin olduktan sonra almak istiyorum. Şerit ortalama ve seritte tutma çok karıştırıldığı için sormak istedim

• selamlar 2021 model 130 beygirlik 1.5 bluehdi almak istiyorum ama mantıklı mı emin olamadım. mesela bu alınabilirmi? 1.2m gibi bise düsünüyorum. ama 1.81-82 falanım ici cokmu dar? aynı zamanda satmayı düsünmek zorundayım cünkü ev alacağım satmak istediğimde hızlıca satabilir olmalıyım. sanki biraz yavas gibi piyasası bu kombinasyonun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonbalıklı -- 12 Nisan 2026; 14:17:29 >

• dostlar merhaba,

bende daha yeni 2023 model 208 gt aldım .

bir kaç sorum olacak.

araçta kablosuz carplay yokmuş. küçük aparat ile hallettim ama bu seferde mypeugeot uygulamsına bağlanmıyor . birde güncelleme gelmiş harita güncellemesini yapabiliyorum ama touchscreen için hata veriyor uyumsuz aygıt diyerek.

birde tam ekran değil carplay 2024 lerde tam ekran sanırım . acaba güncelleme vs ile tam ekrana dönüştürebilir mi ?

e-208 başlığında belirttim, buraya da yazmak istedim.

Yaklaşık 1 yıldır Peugeot e-208 kullanıyorum ve araçta zaman zaman “Elektrikli tahrik sistemi arızası” uyarısı almayaktayım.

Sorun genelde 30-40 km/s altındaki hızlarda, sıkışık trafikte ve dur-kalk sırasında ortaya çıkıyor. Araç güçten kesiliyor ve tekleme/titreme yaparak sarsılmaya başlıyor. Birkaç kez bu şekilde kendini toparlamaya çalıştıktan sonra ekranda “Elektrikli tahrik sistemi arızası” uyarısı çıkıyor.

Aracı Ankara’daki 3 farklı yetkili servise götürdüm. Her seferinde arızanın “pasif” göründüğü, bilgisayarda net bir hata okunamadığı söylendi. Yazılımsal olabileceği belirtilerek güncelleme yapıldı ve araç teslim edildi. Ancak bir süre sonra aynı sorun tekrar ediyor.

Açıkçası artık yazılım güncellemesiyle geçiştirilen bir durumdan ziyade, sorunun kaynağının net şekilde bulunmasını istiyorum. Özellikle trafikte güç kaybı yaşatması çok can sıkıcı olmaya başladı.

Benzer bir problem yaşayan oldu mu? İnternette bu arızayla ilgili inverter, motor, batarya yönetim sistemi, soket/tesisat, yazılım gibi birçok farklı ihtimalden bahsediliyor.

Sizde sorunun kaynağı ne çıktı? Yetkili servis dışında aracı kontrol ettiren veya kalıcı bir çözüm bulan varsa tecrübelerini paylaşabilirse çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler

• gölge kule kullanıcısına yanıt

İçten yanmalı araç üreticilerinin %100 elektrikli ya da hybrit araçlarını TR'de almanın biraz risk olduğunu düşünüyorum. Servislerdeki personeller elektrikli araba konusunda bilgi sahibi değil bence. Anlamıyorlar ve bu nedenle arızalarda süreçler çok uzuyor. Genel olarak bu tarz şikayetlerin hep çözümsüz kaldığını okuyorum.

Elektrikli araba alacak olursam sanırım Tesla, TOGG gibi direkt elektrikli araç üreticisi bir firmayı tercih etmek doğru olanı gibi geliyor. Servislerin yetkinlik kazanmasına daha çok var.

Umarım kısa zamanda çözüm bulabilirsiniz.

2023 Peugeot 208 1.2 PureTech Allure Selection ile aranıza katıldım.

Aracım henüz 9.100 km'de fakat 3. yılı dolduğu için yıllık bakımını yaptıracağım. İstanbul Avrupa Yakası yetkili servislerinden aldığım fiyat teklifleri şu şekilde:

• Peugeot Mepa (Yenibosna): 16.000 TL
    • Peugeot Avek (İkitelli): 16.000 TL
    • Peugeot Erdemir (Beylikdüzü): 18.000 TL

Hangi servisi tavsiye edersiniz? Yakın zamanda bu servisleri deneyimleyen var mı?

Şimdiden teşekkürler.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.